664
suxx
  • Punker
    Szolgálunk és védünk mi mégis csak félünk......
  • Airbus A380
    Képzeld csak én meg azt tapasztaltam hogyha a rendőrség hívva volt akkor jöttek is na erre kötözz masnit.
  • Airbus A380
    Ezt sztem mindannyiunk tudja.

De arról általába nem a közrendőr vagy hogx nevezik.. tehet.

• Filem0n
    Nem felejtem. Viszont, ha ramtamad egy bunozo, nem hiszem, hogy a rendorok fognak segitseget nyujtani (tapasztaltam). Elnezest, ha megbantok valakit, de a magyar rendorseg elegge nevetseges a mai formajaban.
  • Airbus A380
    Azért nem kéne elfelejtened hogy a legtöbbjük becsületes a munkájának élő ember.

Apropó ha rádtámad egy bűnöző kit hívsz seitségül? Elvégre te nem bízol a rendőrökbe.
  • Filem0n
    Sziasztok! Elolvastam az utobbi 100 hsz-t. Mondhat akarki akarmilyen szepet a rendorokrol, en akkor sem fogok ezek utan bízni egyetlen "biztosúrban" sem. Foleg, ha azt sem tudom eldonteni, hogy tenyleg rendor-e, vagy csak a jelmezbalbol szabadult.
  • fradista91
    -.-
    Ha azonosítószám, ha nem, az október 23.ai felvételeken még (!) ilyet se látni "rendőreinken".
  • Airbus A380
    Szerintem elég értelmwzhető....

amúgy sztem az egy azonosító.

Neheztel Gergényire a rendőri vezetés
  • Punker
    írd le úgy hogy értelmezni is lehessen a kérdést.....
  • Airbus A380
    z nem azonosítószám vagy edéle véletlenül-?
  • Punker
    hát ez egy vícc......

• fradista91
    Véleményem szerint ez 1. nem ide tartozik ugyanis a rendőrökről szól a téma, 2. jópár dologban nincs igazad. De ezt nem lehet ezen a fórumon megvitatni, úgyhogy felejtsük is el a témát.
  • ugot2know
    Ezek szerint te el tudsz számolni közel 8000 milliárd forintról,hol van?Zsebükbe nem vándorolhatott,mert nem csináltak semmit (vagy azért épp erre gondoltak csak?),de a rendőrség, a kórházak,stb. állopata sem javult számottevően az elmúlt 4 évben!
  • ugot2know
    Milyen káosz van a rendőrségen,ha Gergényi nem tudja,hogy a beosztottai kezében mi van (vipera vagy sem).
  • Crokin
    Jól megmondtad nekik, ezaz!
  • Ron Ragm
    De ez kurvajó, ti beszéltek diktatúráról meg elnyomásról amikor nem vagytok képesek elfogadni hogy nem az van amit ti akartok, és csodálkoztok hogyha köztulajdon/hivatásos személy ellen elkövetett szabálysértés/bűncselekmény/erőszak/túrosfasz után megbasznak titeket a szervek.
  • Dj Faustus #125
    "Amúgy a békés tömegtől már hányingerem van, hogy a fiam nem merem elengedni kirándulni a belvárosba, mert hogy mikor kerülnek elő ezek az állatok!!!"
    Furcsa, abban a vidéki városban ahol élek (de más vidéki városokban is így zajlott le ismerőseim szerint), nem kellett a tüntetésekkor tömeget oszlatni. Ott a békés tüntetőkbe nem keveredtek Molotov-koktél dobáló, autóborogató elemek. Nyugodtan, békésen lezajlott az egész, és az ember a fiát nyugodtan elengedhette a belvárosba lófrálni.
  • fradista91
    Aham. Szerintem is, a gyerekek, öreg nénik, bácsik, 56ot megélt emberek (!!!) azért mentek oda hogy gyurcsányt távozásra szólítsák fel. Vegyük már észre magunkat emberek!

A másik dolog pedig, hogy eszem ágában sem volt az, hogy a rendőröket ne magyar számba vegyem. Nem kellene mindent szót kiforgatni. Akkor abban a pillanatban nem szerettem volna a "megemlékező" szót még1xer használni. Ennyi.

ui: aki figyelmesen végigolvassa a teljes hozzászólást, rájöhet arra, hogy nem a tisztességes, becsületes, segítőkész rendőrökről beszélek.

Csakazértis HAJRÁ MAGYAROK!
  • Crokin
    Erről csak annyit, hogy kollegám nagybátyja csak az autójáért ment és megkergették a lovasrendőrök, aztán felmenekült haver nagynénjéhez, oda meg az ablakon keresztül érkezett egy füstgránát... (gyerekek, riadalom, miegymás)
  • holdfenye
    Bocs az elütésekért, de vöröset látok...
  • holdfenye
    Olyan érdekes, hogy mindenki aki megsérült ott, az véletlenül keveredett oda... nem csinált semmit, igaz elget sem tett a felszólításnak és nem tépett haza ész nélkül!!!!
    az én ismerőseim közül senki nem sérült meg, vajon miért??? amugy pedig igen a kollegáknál egy kettőnél biztosan elszakadt a cérna, de a barátnőm hallotta a békés tüntetőktől, hogy el kéne kapni egy két civil ruhás rendőrt túsznak, és hogy meg kéne lincslni őket... szóbal lehet mind a kéát oldalról felsorolni ezt, azt.
    Amúgy a békés tömegtől már hányingerem van, hogy a fiam nem merem elengedni kirándulni a belvárosba, mert hogy mikor kerülnek elő ezek az állatok!!! Kikérem magamnak a kollegák nevében , hogy leállatozd őket.. tudod legközelebb ha bajba kerülsz hívd a békés tüntetőidet segitségül...
  • Dj Faustus #120
    "A rendőri fellépessel kapcsolatban pedig, voltak túlkapások, ez teny. Lehetetlen igazságosnak lenni ha "helyzet" van."
    Ott a pont! Hogyan viselkedjen "helyesen" egy közrendőr, miközben 1. utcakövek repülnek feléje 2. nincsen rendesen felkészítve ilyen helyzetekre 3. alapból magas az adrenalinszintje (ami nem csoda, hisz vele szemben feldühödött, fenyegető, dobálózó embertömeg) - így a látása periférikussá válik, a cselekvése pedig reakciószerűvé (szóval nem fog azzal törődni, hogy a letepert delikvens dobta-e a követ vagy sem). 4. ráadásul a rendőrség nem a kedves "jaj, tessenek már hazamenni!"-jellegű kedveskedő szervezet.

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem voltak túlkapások (voltak!), hogy nincsenek a rendőrök között rossz rendőr (vagy olyan aki nem való rendőrnek), illetve hogy a rendőri megmozdulásnak nem volt egy kis "politikai"/"magas beosztású elrendelte" íze (valószínűleg a rendőrök nem jókedvükből mentek állampolgárt csapkodni), hanem azt, hogy nem kell mindent a rendőrökre kenni.

Másik oldalról ha megnézitek a józan, békés tüntetők (vagy ünneplők) oldaláról a dolgot, akkor észrevehetitek, hogy ők konstruktívan állnának az egészhez (szóval ha tényleg szükséges, elmennek egy területről, stb), ha 1. a tüntetéshez/ünnepléshez való "joguk" nem csorbul 2. ha nem lenne pár idióta, aki mindenáron autóborogatással, rendőrdobálással, molotov-koktélozással próbálná elérni a célját.
  • Impi
    Neked is sokat kell még tanulni és főleg öregedni. Rá fogsz jönni, hogy íróasztal mögül dirigálók parancsait nem minden esetben célszerű komolyan venni. Én az eskümet úgy tettem, hogy ..."az életem árán is megvédem" ...
    Megkeresnéd nekem ezt a szót a kormányfő, ill. miniszterek esküjében?

Egyértelmű, hogy egy-két magasbeosztású "majd én megmutatom" hajtotta bele ebbe a dologba a rendőröket.
  • 42nd Intruder
    Nem tudom, de nekem mintha az rémlene, hogy az oszlatás előtt idővel többször is felszólították a "békés" tüntetőket, hogy hagyják el a teret, különben kényszerítőeszközt alkalmaznak... Szóval innentől fogva nincs miről vitázni, ugyanis megfelelően tájékoztatva lett a tömeg, hogy húzzon haza, vagy oda ahova lehet, de ők nem tették. Ezek után megvan a rendőrnek a joga, hogy minden törvényes kényszerítőeszközzel fellépjen.
  • Impi
    Ennyire buta ne legyél! Saját magadnak se magyarázd meg, hogy ott egyetlen embernél sem volt gyufa :D
    Persze lehet, hogy dohányzómentes nap volt :)
  • celza8807
    megemlékeztek?! mire?!
    politikai demonstrációt tartottak az Astoriánál!
    az pedig barátok közt sem említhető megemlékezésnek. másrészről nem illik politizálni 23-án (vagy bármely nemzeti ünnepen)..
    "magyarok" a saját ünnepüket barmolták most szét..

ha már egyeseknek voltak oylan ismerőseik akit vertek a rendőrök, meg hasonlók, akkor azt meg én jegyezném meg, hogy a Ferenciek terei barikádot tényleg leöntötték benzinnel, csak nem volt gyufájuk..
  • Anotino
    "A "rendőröknek" parancsba adták, meg kell akadályozni, minden (!) eszközzel, hogy a magyarok elérjék céljukat"

Miert, a rendorok nem voltak magyarok szerinted? Ezek szerint csak az a magyar manapsag, aki felfegyverkezve vonul ki az utcara hogy torjon zuzzon. 56-ra hivatkoznak, mikozben lehetetlenne tettek, hogy ertelmesebb embertarsaik valoban unnepelhessenek. (persze 99%-uknak a leghalvanyabb gozuk sincs arrol, hogy mi tortent akkor..)

Szerintem inkabb ott kezdodik a gond, ha egy kisebbsegben levo eroszakos csoport probalja definialni es a tobbiekre eroltetni a magyarsag fogalmat.

A rendori fellepessel kapcsolatban pedig, voltak tulkapasok, ez teny. Lehetetlen igazsagosnak lenni ha "helyzet" van.. Az artatlan ember csak azt teheti, ha fair banasmodot akar, hogy nem megy ki az utcara a zavargasok kozepen. Egy ismeros rendor meselte milyen erzes volt mikor a femboritasu zaszlorud atszakitotta! a kezeben tartott pancelt, mikozben o bagoert vitte vasarra a boret.. Arrol sem sok hangzik el a mediaban, hogy hany zavargo hadonaszott kessel. Hat egy ilyen szituacioban nem toltesz ki egy kerdoivet senkivel hogy, miert teblabol ott hanem harcolsz az eletedert.

Es inkabb nem akarok belegondolni sem, hogy hova eszkalalodott volna a helyzet, ha nem lepnek fel kemenyen.

Ki is mondta, hogy magyarnak magyar az ellensege?

ps: osszuk el az eroszakos elkovetok kozott mindezt a kart, plussz koltseget es szemelyi kart, amit okoztak a "forradalmukkal". Ha csak a tizedet elkovetnem, egy eletre jegre tennenek. Persze a "magyar emberek" megtehetik buntetlenul. Pedig idonkent en is azt hiszem hogy az vagyok.
  • Braveheart
    Szánalmas vagy tesó
    Látszik hogy egyáltalán nem értitek az egészet. Ha 5 percre belebújhattatok volna egy rendőr bőrébe, teljesen máshogy látnátok az egészet. Amúgy meg csomó dolog nem úgy történik, ahogy azt elmesélik. Csak Ti (tisztelet a kivételnek) mindent elhisztek rögtön. Még azt is, amit a 2 fő kereskedelmi adó összekotyvaszt.
  • cold-fire
    Teljesen egyetértek! Sajnos van aki nem is ovassa el és rögtn fikázni kezd (lásd engem...) Én végig int voltam mint fotós, és én elmondhatom hogy igazán két tűz között voltam! DE mégis ha nem dolgoztam vona, bizony nem a rendőrök oldalán álltam volna. Egy ismerősöm tegna adott le egy videót amin a földön felvő fiatalba minden mellette elmenő rendőr belerúg, beleüt és az egyik azt kiabálja oda hogy "Öljétek meg.."......És igen 2006-ot írunk.

Ui: Egyik barátomat bevitték, csak mert egy nénit védett....Hát igen Szolgálnak és védenek a MI pénzünkből...(hányinger...)
  • Wlakos
    Nem a rendőröket akarom védeni, de biztos volt olyan is ahol a rendőri alakulatok korrektul viselkedtek. Ez a médiának nem hír. Sok jelenetet viszont nem lehet megmagyarázni amit láthattunk. A rendőrök azért ne sülyedjenek már le a "csürhe" szintjére, mert az a fogat-fogért biztos az anarhiához vezet. Egy lentebbi hozzászóláshoz fűzném, hogy milyen jogállam az ahol valóban az állampolgárnak a bűnözőket kell hívni, hogy problémáikat megoldják! Gondolok itt olyanra mint pénzbehajtás, ami jogi úton az örökkévalóságon túl tart, vagy az egyszerűen hangoskodó betépett fiatalok akiktől éjszaka nem lehet aludni. De rengeteg dolog van amit törvénytelenül hatékonyabban lehet megoldani. Az tény, hogy az autósok szivatását az állam és a rendőrség közel tökélyre fejlesztette, oda már nem nagyon kell a bűnözők segítsége!
  • BADE
    egy véleményen vagyunk...
  • fradista91
    Nah, akkor elmondanám a saját véleményemet a "kollégákról".
    És akinek nem inge, nem veszi magára! Értem ezalatt, a tisztességes, becsületes rendőröket (sajnos ritka mint a fehérholló).

Október 23.án végképp betelt nálam a pohár. Azon a napon megemlékezni ment ki rengeteg öregember, nyugdíjas, szülő, gyerek, fiatal. Szerettek volna megemlékezni azokról az emberekről akik kimerték mondani ami kikivánkozott magukból. Nem tűrték tovább a hazudozást, erőszakot, terrort, diktatúrát. (összefüggés a mai politikával)

Bekapcsolom a tv-t, az emlékezőket nélkülöző "ünnepség" zajlik, mikor azt olvasom: gumibottal vertek rendőrök öregeket, nőket, fiatalokat mert bekiabálásukkal megzavarták az '56-os hivatalos megemlékezést... Ezen fel lehet háborodni.

Jött a délután. Magyar testvéreink szeretnének elődeink bátorságáról megemlékezni... Újabb hírek: a tízezres tömeg a Corvin térről a Kossuth térre szeretne menni... A "rendőröknek" parancsba adták, meg kell akadályozni, minden (!) eszközzel, hogy a magyarok elérjék céljukat... Előkerülnek a gumilövedékek, füst-, paprikagáz gránátok, viperák, maszkot viselő, jelvény nélkül rohangáló vadállatok.

Vadállatok, mert amit műveltek (mindegy hogy parancsra, nem parancsra) az egyszerűen ép ésszel felfoghatatlan, gusztustalan, és tűrhetetlen... A történet folytatását már mindenki ismeri, elég sokat cikkezett róla a sajtó, aki mélyebben belemerül az egyetért velem: ilyen fellépéseknek, ilyen rendőri intézkedéseknek, rendőri, politikai vezetőknek Magyarországon NINCS helye, és az ilyen embereket felelősségre KELL vonni. Ha volt azonosítójuk, ha nem.

Most hirtelen ennyi jut eszembe a történetről.
    Hajrá Magyarok, Kitartás!
  • holdfenye
    egyiket sem, ez belpolitikai kérdés, bár szeirntem nincs kérdés, csak gerjesztik az indulatokat...
  • LSSAHPAUL
    Most akkor kit fognak Brüsszelben bírósághoz állítani a rendőrfőnököt vagy gyurcsányt ?
  • Braveheart
    Amúgy meg kövezzetek meg engem is, mint a kollégákat lent (tisztelet a kivételnek) de a rendőr parancsot teljesít, felesküdött a Magyar Köztársaság védelmére, és ez nem Gyurcsányt jelenti, csak sajnos csomó bárgyú majom ezt nem képes megérteni. Nem hiszem hogy az összes rendőr saját elhatározásából volt lent, ellenben a csőcselékkel, zavargókkal, békés tüntetőkkel stb. Aztán még ők sírnak, hogy a kődobálás, fikázás, tanklopás után jól megruházzák őket. Ennyit erről.

Ajánlom figyelmetekbe az 1994. évi XXXIV. törvény 59. szakaszát a tömegoszlatásról.
    Olvassátok el ezt, a sok okos külföldi szakértővel egyetemben, akik azt mondták, hogy a gumilövedék alkalmazása aránytalan volt.
  • Braveheart
    Attól függ hol képzik ki őket és mire. Legáltalánosabb a judo, karate, néha aikido, itt nálunk a Rendőrtiszti Főiskolán judo, tonfa edzések szoktak lenni.
  • holdfenye
    Nos, elég sok hozzászólást elolvastam itt, lenne egy két megjegyzésem.
    Az, hogy Udvaros Dorottya részegen vezetett és ezért elő lett állítva, és az igazoltatás során ő hepciáskodott és verte a nyálát én tudom, mert volt hozzá szerencsém...a Tv mindenkire vonatkozik!!!!
    Akinek meg nem tetszik a rendőrség, akkor amikor legközelebb bajban lesz, akkor ne őket, hanem a bűnözőket keresse meg telefonon...
    további szépeket
  • zvaragabor
    Hali! Azt szeretném tudni hogy a rendőrök mien harctechnikát tanulnak önvédelemre, ártatlanításra, stb. Speckó rendőri önvédelmi harc vagy mi? Milyen más küzdősportra hasonlít leginkább?
  • cold-fire
    23.-a után általánosítok (sanos) GYűlölöm a rendőröket!!!! Sajnálom azokat akik nem voltak benne és nem ütőtték szét az embereket, tényleg sajnálom, de mivel maszk volt mindenkin, nem tudom megnevezni, kit utálok így általánosan a magyar rendőröket.....

Hozzátéve: Én nem voltam a kődobálok köztt....
  • markohhh001
    Helótok, én is gondolkodom rajta, hogy rendőrnek tanuljak, ugy terveztem, hogy gimi után elmegyek vmi 2éves rendőrsuliba azt leteszem elmegyek rendőrködni :) és utána meg elmegyek fősulira. Viszont, szintévesztő vagyok :S, és ugy olvastam az kizáró ok egy rendőrnek, ebben mennyi igazság van, ellenőrzik ezt? vagy elfelejthetem a Rendőrséget úgy ahogy van? :(