13279
-
#11558 :/ -
#11557 Nem állítottam szentírásként ember nem kéne így berágni. Nem mondtam, hogy jobban tudom csak a véleményem írtam le. -
#11556 politika on :D -
#11555 Ja, egyébként meg van egy olyan érzésem, hogy nem érdemes már nagyon hozzászokni a jelenlegi szabályozáshoz, mert hiába van nálunk Európa legszigorúbb drogtörvénye, a Fidesz majd ideológiai indíttatásból még ezt is jól megszigorítja majd. -
#11554 Jó, hogy fingod nincs a jogi részéről, közben meg én "kombinálgatok"...
Csekély mennyiségnek számít 1 gramm tiszta THC-tartalom alatt. Az kb 15-25g zöld, minőségfüggően. Vagy öt tő növény. Ez két évig terjedő szabadságvesztés.
Jelentős mennyiség a csekély mennyiség húszszorosa. Ez kettőtől nyolc év.
A kettő közt alapeset, öt évig terjedő szabadságvesztéssel.
DE emellett vannak az egyéb minősítő körülmények, mint például az üzletszerűleg, vagy a bűnszervezetben elkövetve kitételek, amik mennyiségtől függetlenül súlyosbítják a büntetést.
És egy mérleg miatt AKÁR még meg is állhat a vád, ez már csak a szerencsén meg bírón, ügyészen, ügyvéden múlik.
Én viszont kinézem a magyar "igazságszolgáltatásból", hogy annyival jobban mutat egy díler a statisztikában mint egy sima fogyasztó, hogy csinálnak egyet belőled seperc alatt.
Felőlem azt csináltok, amit akartok, én csak szólok, hogy mire érdemes odafigyelni. Szerintem nem érdemes kockáztatni azt a minimum két évet. -
#11553 "2,5 grammal vonták eljárás alá, terjesztés gyanúja miatt... mondjuk ott lehetett valami egyéb gyanús körülmény is, de a lényeg ennyi."
Na pont erről beszélek, hogy a mérleg egy "gyanús körülmény"...
Mondjuk ha veszel anyunak egy tizedgrammos konyhai mérleget karácsonyra, az már egyfajta megoldás... :P -
#11552 fú de bebasztam tegnap -
#11551 persze hogy nem, különben ha a tiszta cuccot szívnád, az egész beesne a kerámia lyukain :)
arra ott a bong.
metódus: megtömöd a pipát félig a dohánnyal, rászórsz egy vékony réteg kerát, a tetejére még egy kis dohány (hogy lassabban égjen el az anyag), és mehet is a fólia meg a szén. -
#11550 Ha vizipipába teszem, akkor vpdohány is kell mellé, nem elég bele a fű? -
#11549 vízipipába sem kell sokkal több belevaló, de ha tutira akarsz menni, akkor is ha mondjuk jointba 0,2-t tennél, akkor pipához menjen 0,3 és minden oké. Azért gondolják sokan, hogy többet kell beletenni, mert valahogy lassabban alakul ki a hatása.
Hogy miért, jó kérdés, de míg a ciginél szinte azonnal érzed, hogy beüt, a pipánál jó 10 perccel később jön a szívlapát.
Abban viszont egyetértek, hogy odafigyelve az elején kell körbeadni, mert kb negyed óra után már biztosan nem lesz elfüstölni való fű a pipában, csak a dohány. Többnyire egyedül szoktam vízipipával szívni, ott ez nem gond, hiszen nincs kinek átadni... És nem teszek bele többet egy sima egyszemélyes cigihez képest.
Pazarlásnak azért nem mondanám, mert a cigiben is elszáll a világba a hasznos füst több, mint fele, a pipában is kábé 50-60%-ban ér célba. A leghatékonyabb persze a vaporizer, de még jobb megenni. (most hadd ne hivatkozzam le, hogy honnan szedtem, megtalálja akit érdekel a google-ban) -
Hangman576 #11548 Szerintem próbáld ki és utána írj ide egy beszámolót. :D Kiváncsi vagyok mennyire vág szét vízipipából. -
#11547 Hátőőőő..nem egészségesebb:D
Vp-t 30-40 percig szívod, míg egy cigit viszonylag gyorsan eltudsz durrantani. báááár, multkor volt egy olyan másfeles cigi, amit 3 man szívtunk több mint fél órán át:]
Nemtudom, én úgy vagyok vele, hogy áltban szeretek hosszabb ideig szívni egy cigit, kiélvezni az ízét...nemszeretem a feles gaz, fél cigis tűcigiket:\ 1. torkom nemszereti annyira, meg én se: D 2. Égeti az ember pofázmányát 3. Homlokom behorpad, hogy "belendítsem" a parazsat XD -
#11546 Ha rám hallgatsz,akkor azt 2 csigibe belerakod, és olyan picsakészre szívod magad még 2 haveroddal, hogy aztakurvaeget:D
Nem lenne az kevés annyira a vp be, de mivel a thc egy pillanat alatt "kiszökik": DDD a gaz ból, mikor rárakod a szenet, mivel ugye a thc 120-150C°-on "oldódik", így csak az fogja picsakészre szívni magát, aki hevíti a pipát. többiek meg semmit se fognak érezni. -
#11545 Ki szeretném próbálni vízipipából mert abból még nem szívtam, és mégiscsak egészségesebb :) -
#11544 Sztem inkább tekerj. Legalább is én ezt tenném! -
#11543 Mi a véleményetek, ezt a 0.7-8 gramm füvet szerintetek érdemes vízipipával elfogyasztani? Vagy oda kevés ez a mennyiség, és több gramm kéne bele? -
#11542 Lehet a fogalmakkal nem vagyok tisztában, a szintetikus alatt mesterségesre gondoltam, mivel többnyire mesterségesen állítják elő(mind1 hagyjuk ez nem annyira fontos).
Tyler-el kapcs igazad van kicsit elszaladt velem a ló szebben is leírhattam volna. -
#11541 nagyon jól beszélsz testvér! -
#11540 "Te tényleg ennyire csőlátó vagy és tényleg ennyire beakarsz skatulyázni mindent? Mert akkor bizony nehéz dolgod lesz az életed hátralevő részében. :)"
Ez itt offenzív, személyeskedés, és ráadásul ki is jelentetted. Én megértem, hogy neked is van egy véleményed, de kijelenteni azt, hogy az alkohol szintetikus és alapesetben egy mesterségesen előállított anyag...
Mégis ki ad egy olyan ember véleményére, aki egy ilyen orbitálisan nagy butaságot mond? ÉS MÉG EZ A VALAKI FÜVEZIK IS?
Na én erre a párhuzamra gondoltam és ezek azok a dolgok, amelyektől már túlcsordul az a bizonyos előítéletekkel töltött kút. Valóban, a sztereotípiákról nem te tehetsz, hanem az emberi butaság.
Erről az egyik bash.hu-n olvasható toplistás beszólás jut az eszembe: "Mindenki magából indul ki, te buzi!" -
#11539 Ja az utolsó mondatot tyler-nek szántam. Így akartam -> @Tyler: -
#11538 Nem voltam offenzív(bocs ha annak tűnt), nem személyeskedtem, nem állítottam, hogy cáfolhatatlanok az általam leírt dolgok. Legközelebb mindenhez odaírom, hogy mi vélemény és mi hivatkozás, nehogy felzaklasson. A sztereotípiák kialakulásáról nem én tehetek, hanem az emberi butaság. Az, hogy neked nem vagyok szimpatikus az csak a te problémád nem az enyém, nem kell hangoztatni és mindenki boldogabb.
@Ne haragudj ha lekezelőnek tűnt a hozzászólásom, nem akartalak megbántani, abban talán igaza van jooy-nak hogy nyers a stílusom. -
#11537 nem kétlem, én például azóta sem tudok tisztességes cigit csinálni, de nem is ez volt a lényeg :D -
#11536 hidd el a tekeréshez is kell időnként összpontosítás és fegyelem is! -
#11535 főleg, hogy bizonyos módosult tudatállapotokat sima meditációval el lehet érni... mondjuk ahhoz nagyobb összpontosítás, meg fegyelem kell, mint a tekeréshez. cserébe biztosan nem okoz semmilyen gondot :) -
#11534 @Tyler
"Azért az vicces, hogy a fű fogyasztók gyakran hangoztatják, hogy az alkohol is drog."
Nekem is unszimpatikus, amikor valaki a füvet bagatelizálja az alkohollal szemben. Kik a
legalizációról beszélnek, közben pedig az alkohol betiltását követelik.
@Szilajmaggot
"az egyik legveszélyesebb és legaddiktívabb
szerhez az alkholhoz(ami ugye szintetikus lófasz) hasonlítani."
Az alkohol miért veszélyes? Engem még késelt meg... minden anyagi károm a felelőtlen
használati minőségem miatt keletkezett. Minden rosszért én voltam és én leszek a felelős.
"Szintetikus lófasz" - Téves kijelentés. Szóval a római-kori borokat mind-mind vegyiparokban
állították elő, ugye? Egyértelmű. Szerinted a cukor természetes erjedés mind-mind szintetika
és mind az ember szüleménye, az ember találta ki.
"de egy pakett miatt nem hiszem, hogy megvádolnak terjesztéssel."
A te nyelveden: Ki a retkes faszomat érdekel, hogy mi a faszomat hiszel? Ha van a kezedben
egy kurva vicces cigi meg egy kurva zsebmérleg és elkapnak, akkor kibebaszottul kurvára megvádolhatnak -jogosan-
azzal, hogy te egy kibaszott drog-díler vagy és kurvára megszoptad.
"Fölényeskedőnek tűnt a hsz-odat azért válaszoltam úgy, ha támadásnak vélted egyéni szocproblem"
Egyéni szocproblem, hogy egy tudatlan hülye fasz vagy, aki miatt kialakulnak a drogosokról
már a drogosok által kurvára megúnt sztereotípiák. Én únlak téged, más is ún. Menj a picsába!
"Minden tudatmódosító drog, de nem minden drog tudatmódosító."
Apám lebasz nekem egy kurva nagy pofont, baszottul megváltozik a tudatom, mégsem hívják drognak.
Kurvára kellemes karácsonyt és kurva boldog új évet kívánok. Faszom az ilyenekbe...
-
#11533 hülyék vagytok mind a ketten ennyi :D
a forum elvileg szubjektív véleménycsere, tehát mindenkinek megvan a maga álláspontja. a forum azért van, hogy megosszuk egymással. nem az, hogy belemagyarázzuk egymásba a saját fasságunkat :D -
#11532 Tipikus. Gyakorlatilag fölösleges válaszolnom. -
#11531 Nha... Késő van már leírom még egyszer XD: Minden tudatmódosító drog, de nem minden drog tudatmódosító. -
#11530 Fölényeskedőnek tűnt a hsz-odat azért válaszoltam úgy, ha támadásnak vélted egyéni szocproblem. Továbbá az élet nem fekete-fehér. Nincs olyan, hogy egy válasz. Minden drog ami tudatmódosító, de nem minden tudatmódosító ami drog. Te tényleg ennyire csőlátó vagy és tényleg ennyire beakarsz skatulyázni mindent? Mert akkor bizony nehéz dolgod lesz az életed hátralevő részében. :) -
#11529 Megint előkerül az a jelenség, hogy egy adott kérdésre több válasz van, mikor csak egynek kéne léteznie.
A drogot én így definiáltam: tudatmódosító. Ezáltal egy sorba helyezem az alkoholt, füvet, kokót, nyugtatót, stb. stb. A lerohanásodat nem értem. Még ha igazad is lenne, kár egyből így letámadni, ez is troll viselkedés. Az alap, idióta felhasználók lehet, hogy ezt érdemlik, de én ahogy idejöttem bemutatkoztam nektek, leírtam miben értek veletek egyet, és hogy mik a kételyeim. Szerintem korrekt voltam, de úgy látom lényegtelen próbálkozás volt megint, hasztalan ez az interneten.
Bevallom, pontosan nem olvastam utána a drog meghatározásának, ezt, amint felhívtad a figyelmemet, be is pótoltam. Nagy kutatómunkát nem végeztem, az általad belinkelt oldal mellett ezek is az elsők között voltak:
http://www.bathory-szuloi-szovetseg.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=55&Itemid=60
http://diagnosys.gportal.hu/gindex.php?pg=10095&nid=2561
Ezek szerint nem mondtam azért teljes hülyeséget. Az első link a WHO megfogalmazása, ami nem kis név. A második link meg pl abszolút bezavarja mindkettőnk meghatározását. -
#11528 Én se vágom mennyitől számít mennyiségnek, de egy pakett miatt nem hiszem, hogy megvádolnak terjesztéssel. Szerintem haverod nevét visszahallották más lekapcsolt gyerekektől... :) -
#11527 a részleteket nem ismerem, de egy távolabbi ismerősömet konkréten 2,5 grammal vonták eljárás alá, terjesztés gyanúja miatt... mondjuk ott lehetett valami egyéb gyanús körülmény is, de a lényeg ennyi. -
#11526 Igaz a linkelt melléklet kissé régi lehet mert van benne sok téves megállapítás, de a lényeg az helytálló. -
#11525 Vicces mennyire akarsz itt oktatni anélkül, hogy utánanéznél(KLIKK). Még ha drogként is tekintünk a marihuánára(ami egy növény nem szintetikus lófasz) akkor is hülyeség lenne az egyik legveszélyesebb és legaddiktívabb szerhez az alkholhoz(ami ugye szintetikus lófasz) hasonlítani. -
#11524 Azért az vicces, hogy a fű fogyasztók gyakran hangoztatják, hogy az alkohol is drog. De sokszor azt is említik, hogy a fű nem drog. Vagy, ahogy szokták mondani: "nem olyan drog". :)
A hírhez csak annyit fűznék hozzá, hogy elég tág értelmű az, hogy Hollandiában nem lehet már "drogoznunk". Ugyanis a szabályozás csak Maastricht városra érvényes, tehát ha jól tudom, Amszterdamban még ugyanúgy kiszolgálják a turistákat. Elvileg az összes coffeshopra ki akarják terjeszteni a korlátozást, de ez nem olyan egyszerű, mint amilyennek tűnk. A fél világ Hollandiába jár zülleni, ami nem kis bevételt, és munkaerő igényt jelent, ha ezt hirtelen megszüntetnék, az elég kellemetlenül érintene rengeteg Holland lakost.
Azért még várjunk ezzel, szerintem korántsem teljesen lejátszott játékról van szó. -
#11523 Ne foglalkozz vele, ez csak egy kis troll geci... -
#11522 Erről már beszéltek egy ideje, hogy a coffee-shopokból kitiltják a turistákat, de eddig sem volt semmi konkrét. Másrészt meg mi történik, ha betiltják? Beküldök egy Holland valakit, hogy vegyen füvet, vagy másik lehetőség, hogy a cucc kikerül az utcára és a külföldiek megvehetik ott! DE, ez kurvára nem lenne hasznos az államnak és értelme sem lenne sok, ha a házi-termesztők terítenék a zöldet a vevőknek. -
#11521 OFF/Miért kell idejönni, és belehányni a topikba?
Akarsz itt valami közérdekűt megosztani?Milyen cigit tekertél, hogy basztak át, stb.?Nem? Akkor minek kell itt rontani a levegőt bro?
Mi se hányunk abba a topikba ahova te járkálsz azthiszem.
Ha semmi pozitívat nem tudsz szólni, akkor csőcső...
Te úgyse érted miről van szó..Drog?"HOL?!MI?!" :D
Mi meg "hülye drogosok" élvezzük a természet ajándékát:D
On/ Szilveszterkor micsinál a brigád?: D
Nálunk úgy néz ki nagy buli lesz xD 20 on sok ember 180 nM enXDDD -
#11520 Így képről megállapítani nehéz, de ez max 0,7.
200 ashoz méretezve is elég sovány, meg a paki se annyira vastag. -