13279
  • reaper4
    én is csak zöldet árusítót ismerek. bár a többség szvsz azt csinálja amit mondtál
  • Crokin
    Én meg eddig csak olyat láttam, aki zöldön kívül max gombát árult :)
  • Punkerwork
    hát nem tom, én még nem láttom olyan dealer-t akinél csak zöldség lett volna, a szintetikus sz@rokon többet keres naná hogy azt is kínálja.....
  • Crokin
    Jaja, ez a kapudrog elmélet, melyet szintén nem sikerült bebizonyítani :)
  • GregSB
    "De csak azt nem értem, hogy ha a sör és a bor szintjén van, akkor mi a fenéért nem legális?"

Az olyan emberek miatt, akik még nem próbálták, és ahogy Tikal is írta hihetetlen tévképzeteik vannak vele kapcsolatban. (idetartoznak jó sokan az idősebb generációkból - akik sodrófával és síppal járnak tűntetni ellene..)

• Kolbasz
    "Milyen alapon határoz meg bármit is az állam? Milyen alapon döntött úgy, hogy ne tehessem meg, hogy kinyírom akit akarok?"
    Ha kinyírsz valakit, akkor az rossz neki. Ha füvezel, az másnak nem rossz.
    "Emellett használata a figyelem tompulását okozza, ezért hatása alatt a vezetési képességek romlanak."
    Az alkohol is. Azzal se lehet vezetni.
    "Emellett a könnyebb drogok használói gyakrabban nyúlnak a keményebb szerekhez, magyarán sokaknál ezek csak az első lépcsőfokot jelentik."
    Az első lépcsőfok az alkohol. Tiltsuk be!
    "Még a rászokás elött kell őket elvonni ebből a közegből."
    Költözz el anyádéktól, mert néha megisznak egy pohár bort.
    "Egyébként akkor szerintetek mi lenne a jó megoldás a drogozás visszábbszorítására? "
    OBJEKTÍV FELVILÁGOSÍTÁS. És a tiltott gyümölcs csábításának megszüntetése.

Még egy utolsó:
    Kötött már beléd füves...?
    És részeg ember...?
  • cyrus #1261
    Amellett az sem törvényszerű hogy az ember keményebbhez nyúl, hiszen ha énis szeretem a sört, attól nem iszom szét a májam pálesszel.
  • Punkerwork
    "Emellett a könnyebb drogok használói gyakrabban nyúlnak a keményebb szerekhez, magyarán sokaknál ezek csak az első lépcsőfokot jelentik."

ez pont azért van mert illegálisan veszik meg, 1 kávézóban meg se fogják kérdezni hogy kérsz e mellé valami ütősebbet is.....
  • Tikal #1259
    egyébként alkotmányos jogod ma alkohollal rombolni magad, de fűvet nem szivhatsz mert az veszélyes. :)
  • Tikal #1258
    vicces vagy...
    a demokrácia arrol is szol hogy a nép akarata számit, de idehaza semmi ilyen nincs... mondjuk ez az ország elég éretlen még ebben a témában köszönhetően a sok vén pöcsnek meg a demagog dumáknak amiket bevesznek.
  • Tikal #1257
    a gond csak az hogy te is és sokan tul keveset tudnak a kábszerekről köztuk a fűről és hihetetlen tévképzeteid vannak... a skandinávoknál mikor volt enyhulés? ők mindig is ittak és isznak most is mint a gödény.
    És miért van az hogy egyre több ország jön rá arra hogy a fogyaszto cseszegetése nem jo dolog és semmit nem érnek el vele( Anglia, Hollandia, Svájc, Franciaország, Alaszka stb)?

Senki nem mondta hogy beszivva lehessen autot vezetni, látod vhol hogy vki ezt szorgalmazza? Mi csupáén annyit akarunk hogy a négy fal között azt csinálhassak amit akarok ( most ilyen szélsőséges példákkal ne gyere mint gyilkosság stb), mert senkinek semmmi köze hozzá hogy én mivel akarok lazitani munka után, fűvel vagy sörrel. Ez ilyen egyszerű. Egyébként meg nem iszom és nem dohányzom, de mivel néha cigizem ezért az állam ugy itéli meg hogy irto nagy veszély vagyok a társadalomra ezért üldöz.. nevetséges.

Magyarország szellemi leépulését pedig ne a drogokra fogd mondjuk a téma még 5 évvel ezelőtt is csak elég kis réteget érintett, igaz mostanság már többeket de alkoholista még mindig több van.

A keménydrogokra valo rászokásrol pedig annyit hogy a legnagyobb butaság, ugyanis aki hajlamos az önpusztitásra az fű nélkul is a piánál vagy a hernyonál fog kikötni, és a füvesek tulnyomo része nem fog rászokni semmi másra és néhány év mulva még a füvet is elfelejtik...

disco-ban razziázni a legundoritobb... mit csináljanak a rendőrők? hát nyomozzanak, ez a dolguk. Razziázanak ott ahol alkoholisták verekednek vagy verik szét a sportstadiont...
  • Crokin
    "Egyébként akkor szerintetek mi lenne a jó megoldás a drogozás visszábbszorítására? Fejtsétek ki, hátha valaki megtalálja a tuti ötletet, ami minden félnek jó. "

Olyan sajnos nincs, hogy mindkét félnek jó. Habár én a dekriminalizációt pl. jó ötletnek tartom, a vén akciónyugdíjasoknak biztos nem tetszene, hogy otthon végre nyugodtan szívhatok...

"alkoholt is csak igen ritkán iszok, kis mennyiségben"

FÚJ! DROGOS ÁLLAT! <-- Ezt mondják "ránk", ha csak annyit is elárulunk, hogy kipróbáltuk...

"Emellett használata a figyelem tompulását okozza, ezért hatása alatt a vezetési képességek romlanak. Hosszabb távon a koncentráció, figyelem, tanulási képességek romlanak tőle, ritkán paranioa és depresszió kialakulása is előfordulhat. "

Ez 1az1-ben igaz az alkoholra is. Amúgy meg tudományos kísérletek egész sorozatával sem tudták bebizonyítani, hogy rosszabul vezet egy ember beszívva, sőt! Mivel óvatosabb, ezért lassabban hajt és nagyobb követési távolságot tart.
  • lspepe
    Alkotmányos jog? :-)))))
    A demokráciában mindent lehet.:-)
    Akár el is lophatsz 1 autót. de mivel törvény tiltja ezzért vállalnod kell a vele járó következményeket.Pl. bünti..
  • Pyotr
    Nekem tetszik h próbálsz tenni olyan dolok ellen amik inkább okozatnak számítanak és nem oknak!
    Annyit had mondjak magamról h jópár éve én is aktívan "szívtam",de egy idő után valahogy kinőttem belőle és teljesen abbahagytam!
    Megváltozott a baráti köröm, érdeklödésem ..stb(+an).egy valamit szeretnék leszögezni:NEM BÁNTAM MEG HOGY KIPRÓBÁLTAM!!!
    és eszem ágában sincs senkit lebeszélni arrol h próbálja és arrol sem h ne próbálja.(tapasztalatból)
    A példa mutatás pedig nem csak abból áll h te nem iszol nem dohányzol..stb hanem h józan gondolataidat józan cselekedeteidben tükrözöd!
    és én kivánok neked ilyen életet!
  • lspepe
    Az ember elengedheti magát néha...Hangsúlyozom, néha!
    De csak azt nem értem, hogy ha a sör és a bor szintjén van, akkor mi a fenéért nem legális?
  • keeper2
    Milyen alapon határoz meg bármit is az állam? Milyen alapon döntött úgy, hogy ne tehessem meg, hogy kinyírom akit akarok? Miért korlátoz engem bármiben is? Az emberek alapvetően gyarlók sajnos, és ha nem lenne korlátozás, az anarchia szintjére süllyedne a világ. A demokrácia és a szabadság nem azt jelenti, hogy bármit megtehetünk, szerintem te kevered a szabadságot a szabadossággal. Egyébként abban teljesen igazad van, hogy az alkoholfogyasztást is szigorítani kell, csak az a baj, hogy te nem erre céloztál.
    Emellett használata a figyelem tompulását okozza, ezért hatása alatt a vezetési képességek romlanak. Hosszabb távon a koncentráció, figyelem, tanulási képességek romlanak tőle, ritkán paranioa és depresszió kialakulása is előfordulhat. Egyébként, még hollandiában is szigorodtak a drogtörvények az elmúlt években, valamint a hetvenes évek óta a cannabis hatóanyag tartalma többszáz százalékkal megnőtt, a módosított alapanyagoknak hála. A skandináv országokban a 70-es évek táján jóval lazábbak voltak a drogtörvények, aminek hatására egy egész generáció leépült, szellemi és fizikai képességeik visszaestek, családi kapcsolataik megromlottak, aminek hatására a többség követelni kezdte a törvények szigorítását, ennek eredményeként mára erőteljes javulás jelentkezett. Magyarországon az elmúlt 15 évben a legtöbb téren az erőteljes leépülés látható, az emberek szellemi képességeit tekintve főként (ez persze csak részben írható a drogok számlájára). Ezt kívánjuk mi tovább rontani? Emellett a könnyebb drogok használói gyakrabban nyúlnak a keményebb szerekhez, magyarán sokaknál ezek csak az első lépcsőfokot jelentik. És sajnos egyre a fiatalabb korosztályok felé tolódik ez el, akik azt sem tudják, miért jó ez nekik, csak azt, hogy a haverok kinézik a társaságból, ha nem fogyaszt ő is. Az ő fejlődő szervezetükre pláne rossz hatással van, épp ezért fontos, hogy a lehető leginkább el legyenek távolítva az ilyen hatásoktól, lássák, hogy van kockázata annak, ha bevállalják. Még a rászokás elött kell őket elvonni ebből a közegből.
    Igen, sajnos biztos vannak olyan rendőrök, aki még sokkal illegálisabb dolgokat is tesznek, ahogy pl. a felső hatalmak környékén csak úgy hemzsegnek a csalások, sikkasztások, és általában ők büntetlenek maradnak, de erre nem megoldás, az a fajta viselkedés, hogy ha ő lophat nagyban, én lopok kicsiben.
    És hogy mi értelme ezzel foglalkozniuk a rendőröknek? Hát csak az, hogy rendszerint főként ott találhatók meg a dealerek is, ha elkapni akár nem is sikerül, ha már az üzletét rontják, az is eredmény, valamint ő is visszább fogja magát. És valahol el kell kezdeni is a lépéseket, el kell valahogy jutniuk a terjesztőkhöz. Egyébként akkor szerintetek mi lenne a jó megoldás a drogozás visszábbszorítására? Fejtsétek ki, hátha valaki megtalálja a tuti ötletet, ami minden félnek jó. Vagy netán ez a topic arról szól, hogy de jó dolog a drog, és az ellenvéleményeket meg kell tartani egy másik fórum topicra?
    A példa mutatásról pedig, hát, tenni nem tudok valami túl sokat, de pl. nem narkóztam sosem, sima cigit sem szívtam, és alkoholt is csak igen ritkán iszok, kis mennyiségben, szerintem ez már felér egy példával.
  • franco
    "Na végre már, hogy valami normális lépést tesz a rendőrség a rohadt narkósok felszámolására."

Ha te ezt normális lépésnek érzed...
  • GregSB
    "Egy szabad országban azt csinálhatsz amit szabad."
  • Pyotr
    1. közeli ismerősöm rendőröktől vette a "cigit":)
    2. ha mindenki betartana minden törvényt amit ember kreál akkor nem tudna előrelépni az emberiség!
    3. példát mutass inkább abból többet lehet tanulni:)

• Tikal #1248
    én meg abbol indulok ki hogy az alkohol be lett tiltva az usaban és mi lett a vége... a tiltás nem megoldás, ez olyan nyilvánvalo.

huu bevittek tizenegynéhány gyereket, azta, ezzel most felszámolták a kábszerhálozatot... ezek az akciok csak lekotik a rendorség erejét, mi értelme ilyen piti fogyasztokkal foglalkozni? vannak ettol fontosabb ugyek is.
  • Tikal #1247
    ha nem vennéd észre az egész arrol szol hogy az állam milyen alapon határozza meg hogy én szivhatok e vagy sem. inni miért lehet? 600.000 rendszeres alkohol fogyaszto van az országban, nap mint nap egy köcsög alkoholista tuti okoz vmi balesetet vagy veri az asszonyt gyereket. szoval nem alkotmányos jogom azzal boditani magam amivel akarom? merthogy ezt mondta ki a tisztelt legfelsőbb biroság. demokrácia, szabadság? hmm...
    védjen meg téged a drága rendőrséged minket meg hagyjon békén mert a légynek sem ártunk.
  • keeper2
    Na végre már, hogy valami normális lépést tesz a rendőrség a rohadt narkósok felszámolására. Persze, egyértelmű, hogy a terjesztőkre kell igazán koncentrálni, de az nem olyan egyszerű, és emellett az emberek alapvetően túlzottan befolyásolhatók, ily módon hatalmas tömegek lesznek drogfogyasztók a környezet befolyásoló ereje miatt. Remélem, mihamarabb bevezetik a rendszeres ellenőrzést az ország összes lényegesebb diszkójában, de természetesen a rock és punk szeretetem nem ilyen egyoldalú, épp ezért a rockkocsmákban, és egyéb efféle helyeken is.
    Persze, lesz nagy felháborodás, hogy rendőrállam, meg minden, de a háborgók alapvetően két táborból állnak. Az egyik, aki háborog minden változás miatt, a másik pedig a tényleges drogfogyasztó, aki sértve érzi magát, amiért az illegális tevékenysége nem könnyebben, hanem nehezebben végrehajtható. Na meg persze ráadásként a terjesztők, akik az üzlet rontása miatt hőbörögnek. Szóval, csak így tovább rendőrség. Bár tudom, igen sokszor nincsenek a helyzetük magaslatán, de ebben az országban divat a rendőröket utálni azért, mert meg akarják védeni az ártatlanokat - köztünk minket is.
  • GregSB
    1. 20 éves vagyok.
    2. Ha olvasnád a topicot, akkor tundád (mivel már írtam), hogy ez az időszak már lezárult az életemben.

"Úgyanúgy a hollandoknál, ez a generáció már így fog felnőni. Jó ez?"

Ez egy nagyon hülye kérdés volt. A hollandoknál már nem csak ez a generáció, hanem az előző is így nőtt fel, és az ég világon semmi baja nincs kint az embereknek, nincs "bebutulva" a társadalom. Miért van ez? Nagyon egyszerű a magyarázat: az abszint sokkal erősebb, sokkal károsabb drog a fűnél. A fű kb a borral-sörrel van egy szinten. Ezek mértékkel fogyasztva nem jelentenek különösebb veszélyt az emberre, viszont nagy mértékben, rendszeresen fogyasztva már károsak lesznek. Teljesen ugyan ez a helyzet a fűvel.

Ettől függetlenül én is szánalmasnak tartom azokat a 14éveseket, akik naponta szívnak, és ettől vagánynak hiszik magukat. Az én középiskolámba is jártak ilyen "selejtek", minden nap kint szívtak a nagyszünetben. Ezek nagy része sajnos 5-6 év múlva teljesen be fog kattanni, össze fog veszni a családjával, és boldogságot csak a Krisnásoknál / Hit gyülekezeténél fog találni. Ez viszont nem csak a fű miatt van, láttam már ilyen szintre jutni olyan embert is, aki soha nem szívott életében...
  • FtranX
    Tiltakoznak a bulizók rendőrségi vegzálása miatt

• cyrus #1243
    perszehogy lennének, de nem is azért mondtam, mindegy, egyébkéntis off.

lényeg hogy engem baromira nem zavar ha legális, nem rosszabb dolog mint a pia....
  • Punkerwork
    azért lennének fontosabb dolgok is mint ezek, de ne menjünk bele mert ez már politika.
  • cyrus #1241
    szdsz ezekre a kérdésekre megy most rá, melegek házassága, abortusz, stb...

ez sztem nem gond ha érdekli őket mit szeretne a választó....
  • Punkerwork
    igen igazad van aki füvezik az pillanatnyilag bűnt követ el, de ettől függetlenül nem rosszabb a fű mint az alkohol, mindkettőnek vannak negatív hatásai, nekem az alkohol szimpatikusabb de ettől függetlenül nem ítélem el azokat akik eldobnak 1-2 viccescigit.
  • lspepe
    Na jó, nekem nem tisztem bárkit is befolyásolni abba, hogy mit tesz magával, vagy mit szív. Mindenkinek a magánügye.
    Bár most az Szdsz nagyon hirdeti, hogy aki füvezik az Bűnös?
    Szerintem igen. Többet nem jövök ide, ígérem.
  • Punkerwork
    ugyanúgy be lehet butulni a sörtöl és minden piától szal ez nem indok.....
  • lspepe
    Igen. hasonló élvezeti szer volt. Bódultságot okozott stb. Bebutultak rendesen...
    hasonló vár Hollandiára is.
  • Punkerwork
    most olvastam vicc topic-ban :)

"Nyuszika füvezik a folyó partján.
    Arra megy a vidra. -Mit csinálsz nyuszika?
    -Füvet szívok. Kipróbálod?
    -Hogy kell?
    -Szívsz egy slukkot átúszod a folyót, kifújod, kurva jó lesz!!
    Vidra úgy tesz, túlparton beáll mint a főtengely. Arra megy a viziló. -Mit csinálsz vidra?
    -Füvezek, kurva jó, menj át a nyuszikához, biztos megkínál.
    Viziló átúszik. Meglátja a nyuszika...
    -ÚRISTEN VIDRA!!! FÚJD KI!!! FÚJD KIIII!!!!!!"
  • RaSTaBaNDiTa
    lol azt mondod abszint? hát mniköze van a fűnek az abszinthoz?
  • lspepe
    Én szerintem értelmes vagyok...
    Én abból indulok ki, hogy anno a 1900-as évek legelején az abszint be lett tiltva Fr.o.-ba. Miért? Mert be volt butulva az egész ország. Amiket lehet ma kapni boltba abszintos italt, az csak a neve adja el, mert itthon a legminimálisabb is tilos.
    Úgyanúgy a hollandoknál, ez a generáció már így fog felnőni. Jó ez?
    De addig nem gondolkozik az ember, amíg nincs baja vele pl a családjával. Pl 1 beszívott autóba űl és elüti az anyját. Más képet fog róla alkotni az biztos.
    Jó? Lehet. Különben nem szívnák. De ha vkinek ez kell, hát csinálja, de nagyon messzire kerüljön el engem!!!
  • cyrus #1233
    igazad van. sajnálom őket....
  • PResident Evil
    azért ide nem 14-15 évesek irogatnak... felnőtt téma ez, ahol értelmesen meg tudod vitatni a nézeteidet!
  • lspepe
    Nem megvetni kell őket, hanem sajnálni...
    Nagyon kell türtőztetnem magamat, amikor látom , hogy 14-15 évesek ezta szart szívják!!!
    Kimoderálhatnak, ha akarnak, leszarom...
  • cyrus #1230
    jómagam is megvetem ezeket a kábszeres állatokat !
  • lspepe
    Hát apám, büszkék lehettek magatokra...
  • reaper4
    kezdelek irigyelni
    talán egyszer majd én is.....