13279
-
HUmanEmber41st #1307 Ja , még annyit: az lehet, hogy bizonyos vallási rítusoknál jól betéptek, de másnap biztosan nem ültek autóba, nem mentek melózni.. és a narkótól szétcseszett szervezetükkel nem csináltak állami gondozott beteg ( hülye ) gyerekeket. -
HUmanEmber41st #1306 Ez biztos igy van, ahogy mondod.
Ha problemád van, az attól nem múlik el, hogy részegen belefetrengsz az árokba..vagy drága pénzért valami narkót nyomsz magadba..a helyzet attól csak szarabb lesz...
Vagy esetleg ha a problema oka 1 ember, max megölöd és még csak nem is emlékszel majd rá..vagy kokszos aggyal beülsz a verdába, és halálos balesetet csinálsz...
ezek mind a társadalom és az egyén számára nagyon hasznos tevékenységek.. -
The Termentor #1305 "Az emberi szervezetnek nincs szüksége semmilyen kábszerre. "
ja, akkor amikor megszuletik. csak a szegeny emberek akiknek olyan nagyon borzaszto az eletuk azok konnyebben menekulnek mindennapos pialasba/motyozasba. de azt senki ne mondja hogy szar dolog. inni jo,szivni jo de mertekkel. nem ismetlem onmagam, aki nem tartja a merteket annak rossz.
csak az a tre hogy ezzel masoknak is artanak. pl hernyos jon es szurkal. de ez a legrosszabb. de az semmivel se jobb hogy az alkesz nekemesom mer be van kurva mint a geci. aki sziv az kevesbe csinal ilyet. akkor mer kell tiltani?
na mindegy, teljesen felesleges egymast marni ezen, igy van es kesz, meg lehet szokni.
itt ahol en lakom, 2 fajta diler van: 1 aki fuvet meg csokit arul.
2 aki mnden mast. elegge el van valasztva a ket dolog. pedig itt is illegal, meg itt is vannak teri kemenygyerekek. csak egyszeruen aki sziv az nem egyenlo azzal aki szurja magat vagy szpidet sziv... -
dav1d #1304 3000 éves múltja van a fűnek csak pont a mi időnkbe tiltják azok akiknek fogalmuk sincs hogy mi az.
-
#1303 Ez hülyeség. 1000 éve is szívtak füvet, ittak alkoholt, és egyes törzsek sámánjai egyéb dolgokat is használtak (pl. békaméreg). Pedig akkor még nem "unatkoztak cél nélkül emberek ezrei". -
HUmanEmber41st #1302 Igen, az alkoholtilalom nagy bukás volt, jól megedződtek a bűnözők.
Valaogy másként kellene hozzáálni a kérdéshez.
Az emberi szervezetnek nincs szüksége semmilyen kábszerre.
Ez a kultúra hibája, hogy emberek ezrei cél nélkül unatkoznak.
Erre nem az a megoldás, hogy akkor füvezzen, meg igyon mindenki és állatiasodjon le. -
The Termentor #1301 azert none mer az emberek ehhez szoktak hozza. ez olyan mintha az ovodaba btiltanad az epitokockazast. az ovoda fele epitokockazik, fel iss lennenk haborodva. lehet hogy jot tenne mer nem szulne agressziot az epitokocka megszerzeeseert folytatott veszekedesben, de a gyerek nem hiszem hogy egyszeruen "leszokna" a jatekrol.
gondold vegig hany olyan felnott van aki mindennap iszik? szerinted ha egyszercsak nem lehetne akkor egyszeruen tudomasul vennek es nem innanak tobbet? a piat is csempesznek az orszagba ami szervezettbunozes. azallam elesne egy bevetelforrastol es meg raadasul eggyel tobb szervezetet kene uldoznie.
az arab orszagokban mar nagyon regota ez van. nem isznak er tiltja a vallasuk. europaban meg mar 2000 evvel ezelott is vedeltek. az emberek eletehez hozzatartozik. amerikaban volt szesztilalom es iszonyat volt a bunozes. amint legal lett akkor mar is csokkent. del amerikaba a kokalevel ragcsalasa tok altalanos, megsincs anarchia, meg emberirtas meg mittomen. pedig az kokain! kemeny drog. hat akkor mer nem tiltjak be? azer mer a kultura resze.
jo, persze, lehet azal jonni hogy europaban nincsenek az emberek berendezkedve arra hogy szivjanak. de konyorgom ha a gyakorlat azt mutatja hogy a fufogyaszto nem lesz agresszivebb akkor mer baj? hollandiaba egyszer voltam kicspocs koromban es annyi maradt meg belole hogy a csavo megy kozerbe biciklivel, letamasztja a bolt elott es nem lakatolja le. mer nem? azer mer nem lopjak el mer minek lopnak el. lehet hogy ez azota nincs igy, nemtudom. de mostmar kanadaba is legal a fu, megsincs anarchia.
"Aki pedig mást rá akar szoktatni bármilyen narkóra, nagyobb bűnt követ el embertársa ellen, mintha megölné. "
akkor sajnos az emberek fele bunos...
"saját akaratából"
ezaz hogy nem o akarja. vagyis az "ami" eldonti hogy igyon/szivjon/beszurja az mar reges reg nem o hanem a tudatanak egy "koszos" resze amit csak egy dolog erdekel. sajnos ezt tudomasul kell venni. orulj neki hogy a "normalis" emberek meg tisztanak tartanak.Fogadok te meg sose beszelgettel az utcan fetrengo alkoholista csovessel, vagy lepcsohazba fetrengo narkossal. ajanlom hogy tedd meg.
ez mar nem ide tartozik de leirom:
tobbszor is talalkoztam lepukkant kocsmakba alkoholistakkal akik azt mondtak hogy az egesz eletuk szart sem er es hogy kuzdenek de nincs munkajuk es ha lenne az eletenek ertelme akkor nem inna minden nap. en az osszesnek felajanlottam hogy ha masnap felhiv akkor talalkozunk es en segitek neki munkat talalni, barmi aron. adtam minden esetben egy szazast a csavonak hogy masnap, ha ugy erzi hogy kepes valtani akor hivjon fel. megaadtam nekik a telefonszamomat is.
20 emberbol hany hivott fel??
egy se. sose hivtak fel, elittak a fazba a penzt mer gazabol nem is akartak jobb eletet. nem is emberek akik fuggenek valamitol. -
#1300 Aha, szerinted ha betiltanák a piát akkor hirtelen mindenki józan életet élne? Véletlenül se próbálnák illegálisan beszerezni...
Te vagy fiatal vagy még, vagy egy álomvilágban élsz :)
-
HUmanEmber41st #1299 Mitől nőne a bűnözés, ha mindenki józan életet élne ???
Ha nem inná el az agyát, hanem megpróbálna értelmes célokat kitűzve élni?
Nézd meg az arab országokban tilos az alkohol fogyasztása, és pl a kölcsönkamatot a vallás is tiltja.
Ott nem olvashatsz olyan újságcikkeket, hogy:
--részegen gázolt
--részegen megölte a családját
--részegen megfagyott az árokparton stb Ugyanez vonatkozik a narkora is.
A legrohadtabb dolog, ha az ember saját akaratából tönkreteszi azt a részét, ami megkülönbözteti az állatoktól.
Aki ezt szántszádékkal cselekszi, az semmiben sem különbözik az állatoktól.
Aki pedig mást rá akar szoktatni bármilyen narkóra, nagyobb bűnt követ el embertársa ellen, mintha megölné.
Az értelem, és a tiszta tudat a legdrágább szellemi kincse az embernek. Fejleszteni kell, nem "tágítani". -
#1298 Füves nagyi :D -
The Termentor #1297 "Tiltsuk be a piàt!"
kivalo otlet! es legyen 2 x ekkora a bunozes.
az allam is jobban jarna ha legal lenne a zoldseg. sokkal kevesebb lenne az az ember aki a zoldvasarlassal a dilereket tamogatna. ha a boltba lehetne venni akkor maris kevesebb lenne a lehetoseg.
en siman legalizalnam, jo brutal adot raknek ra, a piara is meg a cigire is. lenne egy bevetelforras, csokkenne a bunozes es a kemenydrogosok szama...
-
#1296 a fűvet fogyasztok nagyon kis százaléka tér át más drogokra, többnyire azok akik amugy is ilyen beállitottságuak, tehát fű nélkül is keménydrogoznának és a legvaloszinubb hogy az alkohollal és a cigivel kezdték! Tiltsuk be a piát! :) -
#1295 mi vaaaan?!!! :DD
szerinted a kormány hozza be a karikát a hernyot kokot meg a füvet? :) egy kicsit összeesküvés elmélet szaga van a dolognak....
most hogy eu tagok vagyunk még könnyebb behozni a cuccott, gondolkozz már... pár ezer tabletta simán elfér a kocsiban vagy kamionban bárhol...akik lebuknak azokat viszont tényleg feldobják vagy nem volt szerencséjuk... -
#1294 és a cikk
"Az első pohár után olyannak látod a dolgokat, amilyenek,
A második pohár után olyannak látod őket, amilyennek szeretnéd őket,
A harmadik pohár után olyannak látod őket, amilyenek valójában,
S ez a legszörnyűbb dolog a világon..."
-
#1293 pedig mennyi m ber vár arra, hogy zárjegyes füért állhasson sorba 1 herbáriában....:DDD
én is szivesen fizetnék jövedéki adót...de ez még kicsit odébb van sajna... :( -
#1292 pár érdekes kép a nagyoktól az abszintról -
HUmanEmber41st #1291 És szerinted hogyan lehet behozni füvet/narkót igen nagy tételben ??
Nem a csempész végbelében..ezek mind lebuknak..mert a rivális bandák telefonálnak.
Gondolj bele: az igazán nagy tételek igenis kormányszintű segítséggel jutnak be bármely országba..
Akinek nem tetszik ez a világ, és "elutazik" állandóan, az inkább költözzön a Marsra, ne a mi nyakunkon élősködjön -
The Termentor #1290 azer nem jo ez ahogy van most mer aki fuvezik annak az egyetlen lehetosege hogy penzevel a bunozest tamogatja, azokat a geci fergeket akik eldjak a tobbi szintetikus drogot ami telleg igazan lebontja az embert.
ha annyira kell a joint akkor vegyel magadnak egy palantat, sose lesz gondod a tovabbiakban :) -
The Termentor #1289 szerinted joint fuggo pistike megvenne a tablettat hogyha boltba lehetne venni a fuvet, es nem a dilertol lehtene kapni??
akkor betegek az emberek! az osszes. igen , meg te is. -
HUmanEmber41st #1288 Függőség=betegség...
Először csak fű, vagy tabletta, később már kemény drog- bűnözés...
utána börtön meg elvonó az én pénzemen hát a f********* meg a ********
a népcsoportokkal meg semmi bajom . Nem kiirtani kell, hanem visszahelyezni a nekik megfelelő kulturális-földrajzi környezetbe és kész.. -
The Termentor #1287 hat ezaz... -
#1286 az államnak , mert nem fizetsz adót utánna :D -
#1285 Ha skizofrén vagy, akkor másnak is! :DD -
#1284 és a fuvel kinek ártok? :) -
The Termentor #1283 ja meg meg az :
"A szabadsag annyit jelent, hogy mindent szabad,ami masnak nem art."
az emberi es polgari jogok nyilatkozata. -
The Termentor #1282 nem birom ki hogy ne szoljak hozza.
tudod van egy regi szoveg, biztos valami nagyon okos ember talalhatta ki mert a tapasztalataim szerint eddig nincs ra ellenerv.
Jobol is megart a sok!
jéééé, nem hallotal meg errol? aki ezt nem tudja betartani az magara vessen. es nemcsak fu,cigi,alkohol,heroin meg miegymas, hanem csoki, kola,szamitogepes jatek, tv. minden. az nem baj ha keves , de ha sok akkor az csak rossz lehet. kerdes hogy milyen mertekben. pl: heroin, olyan pici a meg nem karos hatas hogy az egyenlo a nullaval. aztan: fu, hasznalata nem donti romba senkinek az eletet, kiveve hogyha mertek nelkul fogyasztja.
amugy a legtobb ilyen dolog ugyanazt az agykozpontot izgatja mint a drogok. a szamitogepes jatek is. szovalha te mindennap jatszol akkor drogfuggo vagy.
sajnos... ugyhogy vigyazz nehogy magadat szidd.
a masik, szerinted a 14 eves vaganygyerekek a teren miert harapnak bele a iltott gyumolcsbe? igen, jol mondtad azer mer az vagany dolog. es mier vagany? mert ebbe a gusztustalan tarsadalomba azt verik bele az ember fejebe szuletesetol fogva hogy aki nem olyan mint a tobbi az szart sem er. a kisgyerekek kigunyoljak az olyanokat akik nem olyanok mint ok. es ebbol nem mo ki senki teljesen. vegulis az elet legfontosabb korszaka a gyerekkor. szoval senki ne csodalkozzon rajta hogy ha ezer barki is kiprobalja.
ja e megegy. ha a fuvet lehetne venni a kozertbe akkor szerinted raszoknanak az emberek az ekire meg szpidre meg hasonlo szarokra? termeszeteesen igen. de szerintem joval kevesebb hanyada. mert a legnepszerubb azer megiscsak a fu. ezt gondolom mindenki tudja aki egy kicsit is lakotelepi.
tudod ki volt az az al capone?? javaslom nezz utana... -
-
#1280 iiiigen vmi hasonlót akartam én is. ez 1 antiszociális barom.
human gyerek: menj el 1 lakatlan szigetre aztán szedjél homokot! -
#1279 aztán meg a zsidók,cigányok,buzik,külföldiek,kövérek,szőkék,amdsek,atisok,konzolosok?
Inteligens csávó lehetsz -
#1278 :DD! -
#1277 jolvan, szedd be a gyogyszereidet aztán pihi... -
HUmanEmber41st #1276 Én most nem olvasom végig, de az összes narkóst meg alkeszt elvinném kényszerelvonóra (mondjuk vasutat építeni meg ilyesmi) aztán ha visszaesik, még 10 év sitt.
A dílereket, csempészeket mind kivégezném. Lenne rend egyből..
Aztán jönnének a dohányosok is.. -
Kolbasz #1275 Én sem az ellenzője, sem a támogatója nem vagyok. Csak azt tudom, hogy aki felelősséggel képes hozzányúlni, mértékkel, arra nem lesz rosszabb hatással az alkoholnál. Én is láttam már fűtől elbutult embert, és tényleg nem szívderítő látvány. Szerintem a fűhöz nem szabad olyan gyakran nyúlni, mint az alkoholhoz. De ha tudod hol a ahtár, és azt be is tartod, akkor nem elsz gond.
A legalizálás jó dolog lenne azoknak, akik ésszel használják a szert, nem teszik tönkre magukat vele. Viszont ha hirtelen legális lenne, biztos rengetegen nyúlnának hozzá és nagyobb mennyiségekben, mert az buli. Viszont ennek lennének csúnya következményei a társadalomra nézve. Ahhoz ,hogy ezt elkerüljük, OBJEKTÍV, megbízható forrásokból származó információ kell. Aki nem azt mondja, hogy: "ne használd, mert szar", hanem elmondja, hogy mik a káros, és mik a jó hatásai, tanácsokat adna ahasználatát illetően stb. A gyerekbe nem azt kell beleverni, hogy ez tilos, emrt akkor biztos kipróbálja, mert az gizda. A gyereket föl kell világosítani, hogy jól lássa a helyzetet, és saját maga tudjon dönteni. -
#1274 Ha a törvényeket,szabályokat,megkötéseket egy üres vázához hasonlitanánk akkor azt látjuk h a vázán kivöl is és belül is ugyan azon levegő van!
az h valaki kívül v. belül akar lenni döntse el maga,de VÁZA NE LEGYEN SOHA!:D
-
#1273 szvsz unatkoztak... -
end #1272 disco-ban razziázni a legundoritobb... mit csináljanak a rendőrők? hát nyomozzanak--hát ez nyomozás jól fejbeverik a szerencsétleneket telefonkönyvel,aztán megmondják kitől van..ez nyomozás.
aztán lefoglalják, a felét legalább lenyulják, majd a tisztelt hatósági tagok szépen eladják..aztán mutogatják a kis hányadát a híradóban majd ha már elfeledkeztek róla azt is eladják ennyit erről és a rendörök értelméről...
ha meg van v.mi gondod velük rájuk kell uszítani az ügyészséget(állítólag imádják egymást) -
#1271 Keeper barátom!
szerintem a felvilágositás=a minnél elöbb probáld ki felvillanyozással!!
másrészről akik ezeket a"felvilágositásokat" tartják(rendőr,orvos,pszihiáter..stb) álltalában halvány lila fingjuk sincsen h miről is beszélnek!!!
pl.: ha én még nem próbáltam autót vezetni akkor nem fogok példabeszédet tartani kreszkönyvből:)
első kérdésedre válaszolva:én nem vagyok drogpárti(nem fogyasztok) de
tudom h 7-8 sor magánvéleménytől még soha nem szokott le senki!
továbbá az itt fórumozok nagyrésze szerintem évek mulva kinövi ezen időszakot és csak egy tapasztalattal lesznek gazdagabbak!
tiszteletem:) -
keeper2 #1270 Egyébként az a kis mennyiség, amit idéztek is tőlem kb évi 2 pohár pezsgőt jelent... ha kiváncsi rá valaki. Viszont, apám alkoholista volt kiskoromban, így tudom jól milyen érzés ilyen ember mellett felnőni. Már 7 éves koromban is rendszeresen jártam vele kocsmába. Azthiszem ilyen ember mellett két választása lesz csak bárkinek: vagy ő is alkoholista, vagy erős antialkoholista. Hát, én az utóbbi lettem szerencsére. Úgyhogy, elhihetitek, nem az alkohollal ellentétben bírálom a füvet. Illetve skandináviában is nem általános csökkenést írtam, hanem a különféle drogok hatásainak csökkenését.
Illetve, felvilágosítás: pl. a cigis dobozokon ottvannak azok a feliratok, és hivatalosan is bejelentették, hogy teljesen hatástalanok voltak. Ha nem probléma, itt tennék egy kis kitérőt a sima cigi irányába. Ugyebár nyilvános területen mindenkinek joga van cigizni is. Viszont ugyanúgy joga van a friss levegőhöz is. És elég kellemetlen, hogy pl. állok az állomáson, és mellettem rágyújtanak, akkor nekem kell odébbmennem, ha nem akarom a füstöt szívni. Sőt, egyszer valaki szórakozni is kezdett velem, csakazért is követni kezdett a cigivel. Ez azért elég fura helyzet, hogy lényegében a káros szenvedély előnyt élvez a szenvedély nélküli emberrel szemben. Néhányan meg azt is sérelmezik, ha rájuk szólnak, hogy a dohányozni tilos helyen azért mégsem kellene cigizni... Nah, vissza...
Egyébként kötött már belém mind a kettő, bár, az igaz, hogy nem tudom, hogy nem volt-e erősebb drog hatása alatt is a csávó?
Na ma aztán jó alaposan eltértem a szoba témájától, elnézést ezért. -
keeper2 #1269 Hmm. Ebben a topicban van rajtam kívül is ellenzője? Vagy lehet, hogy eltévesztettem a topicot, és ez az éljenzői topic, és valahol odébb meg van egy ellenzői topic?
Annyira sokan említik itt, hogy a vén pöcsök ellenzése, hogy már elkezdtem aggódni, remélem én a 24 évemmel azért nem tartozom a vén pöcs kategóriába.
Hogy a demokráciában mindent lehet, csak vállalni kell érte a felelősséget? Ez is egy teljesen jó meglátás, de nem csak a demokráciára igaz, hanem minden rendszerre. Csak éppen az a felelősség más és más az egyes rendszereknél. Mondjuk, szerintem, a tilos, és lehet, a felelősségek vállalásával, az lényegében eredményét tekintve ugyanaz.
Azt nem vitatom én sem, hogy az alkoholnak nincs jobb hatása, mint a fűnek. De egyébként, alkohol esetén is szerintem sűrűbben nyúlnak azok a kemény piákhoz, akik már gyengébbeken edződtek, minthogy valaki helyből a legkeményebbekhez nyúljon előélet nélkül. De tény, hogy sokan nem lépnének tovább, megmaradnak a light-nál.
Felvilágosítás? Hát, azért nem tudom, ma mi van, de nekünk, még általánosban a 90-es évek elején volt felvilágosítás a drogról, hmm. nem valami erőteljes hatással. Amilyen hatásokat pedig felsoroltam, azokat pedig elég alapos utánaolvasás eredményének tekintem, amiket úgy tűnik eléggé hivatalos és alapos forrásokból származnak. folyt. köv. -
booyaa #1268 has,ganja,cannabis és a haza fényre derül!