13279
-
Marseille #1467 Nagy tévedés. Attól, mert valaki értelmes az még nem jelenti azt, hogy értelmiségi is. Az értelmiség sokkal tágabb fogalom. :) -
#1466 De nem ez a lényeg :) Néha olyan érzésem van, hogy nem érted amit mondok... -
#1465 -
Marseille #1464 Természetesen a keresztény csak Európára érvényes. -
#1463 "Szerinted a keresztény-konzervatívok nem gondolkoznak?
A liberálisok száma országunkban max6-7%ra tehető. Mi a szart akarsz elmosunk benneteket mint a férgeket. Az igazi értelmiség a keresztény-konzervativizmuson alapszik."
Na, ezzel el is ástad magad elég mélyre :) Értelmes ember ilyet le nem ír.
Szerintem az "igazi értelmiség" az értelmen alapszik :)
-
Marseille #1462 "értelmes gyerekek közt,"
Te is egy csomó kérdésemre nem válaszoltál! kvittek vagyunk.
Szerinted a keresztény-konzervatívok nem gondolkoznak?
A liberálisok száma országunkban max6-7%ra tehető. Mi a szart akarsz elmosunk benneteket mint a férgeket. Az igazi értelmiség a keresztény-konzervativizmuson alapszik.
"Mindenesetre jó, hogy nem tanítalak, mert az ilyenekkel szemben jön belőlem az elő, hogy nincs szüksége rá a magyar jogi kultúrának,..."
A liberalizmus nem a kirekesztésről szól. Vagy tévednék? Legalább legyél következetes.
Ez már komoly szerepzavar. (kezdődő skizo?)
-
#1461 Tudod te hogy miket beszélsz? Az a gond a mai világgal, hogy már a fiatalok is igy gondolkodnak. Szerintem indíts egy konzarevatív topikot, vagy nem tudom, de neked itt, az értelmes gyerekek közt, semmi keresni valód nincs.
Olvasd vissza a hozzászólásokat, és láthatod, hogy van pár dolog, amit reagálatlanul hagytál.
Másrtészt nem válaszoltál arra, hogy hol tartasz a joggal. Mert ha elsős vagy vagy másodikos, akkor már te is azok közé tartozol, akiket a nagyon alacsony pontszámmal vettek fel. Mindenesetre jó, hogy nem tanítalak, mert az ilyenekkel szemben jön belőlem az elő, hogy nincs szüksége rá a magyar jogi kultúrának, és hát keresnék rá módot, hogy megbuktassalak már másodikos korodban, mikor először találkozunk :-)
-
Marseille #1460 Sikerült is tönkretenni a magyar oktatást, nem is tudom kik vezetik az Oktatási Minisztériumot, immár másodszor? :)))
Azért ilyenek, mert fiatalok azt hiszik, hogy így teljesebb az életük. Ami nagy tévedés. (A nagy többség enged a csábításnak, csorda effektus)
A másik gond pedig az, hogy mindenféle embert felvesznek és ezzel felhigítják az oktatást. 80 évvel ezelőtt sok ilyen gyík ember az egyetemek közelébe sem mehetett. Persze a nagyapám igen, Ő elvégezte a jogot szin ötössel.
A liberális gondolkodással hamar szétverik a családokat ez a másik óriási nagy probléma. Eleve megfelelő nevelés nélkül kerülnek a gyerekek az iskolákba.
Én éltem 1 évet angliában. Az kellene ide is, egyenruha, fegyelem.(már a középiskolákban is) Láttam egypár híres egyetemet és környékét a pub-okat ahová szórakozni mentek az egyetemisták. Mindent mértékkel tettek. Mert ők magasabb szinten állnak. (egyelőre még)
Ajánlom figyelmedbe Klebersberg Kunó írásait is.
Mindig könnyebb engedni a csábításnak a kényelemnek stb. Valamiért mégsem érzik jól magukat az emberek, mert egyre kevesebb gyerek születik egész Európában. 50 év múlva már védett faj lesz a fehér. De szerencsére egyre több fiatalnak nyílik ki a szeme. :))
üdv
"nem tudsz az általam felhozott érvekre észervekkel válaszolni."
Mondanál példát?
-
#1459 Furcsa, hogy engem, a hülye szabadgondolkodásút marasztaltak tanítani az egyetemen, ez hogy lehet???
Az a gond veled csak, hogy nem tudsz az általam felhozott érvekre észervekkel válaszolni. Csak sértegetsz, legfeljebb. Na, és az ilyenek miatt szégyenlem néha a saját hivatásomat.
Egyébként jogi tanulmányaidban hol tartasz? Levelezős vagy, gondolom....mert ha a normális, nappalis fiatalok közt lennél, tudnád, hogy épp az ilyen konzervatív felfogásnak marad az 5-6%... -
#1458 *függetlenül -
#1457 Ha végigolvastad volna a topicot akkor látnád, hogy nem te vagy az egyetlen ellenvélemény -
#1456 Az önbizalomhiányért nem feltétlenül a cucc a felelős. Lehet, hogy e nélkül is lennének bizonytalan időszakai úgy, ahogy mindenkinek vannak, fügetlenül attól, hogy az illető szív-e vagy sem. -
#1455 Sziasztok!
Szerintem ez embertől is függ, hogy kire milyen hosszútávú hatással van a fű! Crokin írta, hogy neki helyreállt a lelki egyensúlya, érdeklődőbb lett, stb. Az én párom korához képest (szerintem) elég régóta füvezik (5 éve, most 21 éves) és egyáltalán nem azt látom rajta, hogy olyan nagyon kiegyensúlyozott... Amikor megismerkedtünk, nem zavart az, hogy füvezik, mert semmi kivetnivalót nem találtam benne. Sajnos azt kell, hogy mondja, hogy rá igenis nagyon negatív hatással van, ugyanis nála érzékelhető a memóriazavar, a lelki bizonytalanság, nem bízik magában semennyire (ilyenek pl.:"Te engem biztosan el fogsz hagyni" "Mindegy, nemsokára úgyis meghalok" "Én olyan hülye vagyok, biztos nem sikerülne az érettségi!" stb.) Mostmár sikerült rábeszélnem, hogy ritkábban szívjon, néha egy hónap is eltelik úgy, hogy nem nyúl hozzá és akkor hirtelen képes észbentartani dolgokat, van célja, nem mondja a fenntebb említett dolgokat. Ha viszont elszív egy jointot, utána legalább egy hétre visszaesik, és nem hiszi el nekem, hogy nem olyan, mint szokott!
Én se jogász nem vagyok, se orvos, én csak azt látom, amit ő művel magával és így velem is. Elhagyni nem áll szándékomban, ez nem megoldás.
Bocs a hosszért! -
Marseille #1454 Persze semmi értelme nincs. De legalább volt egy ellen vélemény is a topikotokban.
tisztelettel -
#1453 Részemről befejezem ezt a meddő vitát, és ezt tudnám tanácsolni neked is.
Soha nem fogsz minket meggyőzni a saját igazadról, mert nekünk is megvannak a saját igazságaink. Csak azokat nem akarjuk beleverni a fejedbe (nem mondjuk hogy szívjál füvet), viszont te egyfolytában ez ellen oltogatsz. Csak azt nem értem mire jó ez neked, itt ezzel úgysem érsz el semmit. -
Marseille #1452 Én is tanultam Államelméletet, én ÁF-et végeztem most végzem a Jogot.
24 éves vagyok. Te nagyon okosnak tartod magadat úgy látom.
Lehet, hogy az egyetemen ötös voltál, de erkölcsileg megbuktál. Szerencsére mi vagyunk többen nektek marad az 5-6%-ék :))) Sokkal többre becsülök egy józan eszű parasztembert, mint egy liberális értelmiségit.
Az egyéniség nem egyenlő a művészettel. Szépen is néznénk ki. Akkor neked ajámnlom a Győzike-showt elég egyéni nem?
"az egyetemen államelméletet, tudom melyik szó mit jelent, de szerintem Te ezt nem mondhatod el magadról."
Mondanál példát? -
#1451 Igaza van tökéletesen Crokin-nek,nagyon más vagy mint mi, ráadásul itt nem ez a téma.
Legfeljebb még annyit, hogy öt éven át tanultam az egyetemen államelméletet, tudom melyik szó mit jelent, de szerintem Te ezt nem mondhatod el magadról. És azt ugye nem gondolod komolyan, hogy a munka szüli a kultúrát?? A legnagyobb művészek mindig is az egyéniségükről, különcségükről voltak híresek. És azt hiszem Veled ezzel be is fejezhetjük a vitát, itt nem ez a téma. Elmondtad, hogy Te ellenzed, oké, köszönjük.
Viszont az a kulturáltság, illetve annak hiányának egyik jele, hogy nem válaszolsz a feltett kérdésekre. -
#1450 Nekem eleve ezekkel a politikai fogalmakkal, és a mára már elcsépeltté vált folyamatos haszálatukkal van bajom. liberális bolsi, balos jobbos etc...
Senki nem néz a dolgok mögé, és magába sem elég mélyen.
Neked abban merül ki a "vitakultúrád", hogy ilyen szavakkal dobálózol, holott nem ez a lényeg. Nevezhetném ezt akár személyeskedésnek, csúsztatásnak vagy elterelésnek, de sajnos nem ez itt a téma, ember. -
Marseille #1449 A szavak mindent elárulnak...Nem volt nehéz rájönni:)
-
#1448 Milyen alapon libsizel le olyan embert, akit nem is ismersz?
Meg ha már annyira Biblia, akkor tessék, itt egy neked való idézet:
"Ne ítélj, hogy ne ítéltess" <-- Én e szerint élem az életem. -
#1447 Akkor imádkozz a hollandokért, de minket most már legyél szíves mellőzi a nem is enyhén politikával átitatott beírásaidtól. -
Marseille #1446 "egyéniség szüli a kultúrát"
NAGY TÉVEDÉS! A tehetség és a munka.
Milyen tévútakon jársz hietetlen. Ez tipikus liberális felfogás :)) -
Marseille #1445 Függetlenül mindettől, hogy lehet az, hogy abban a zűllött országban a gdp jóval meghaladja a miénket, a mi országunkét, akik "büszkén őrizzük konzervativizmusunkat"
Ezt el kell neked magyaráznom? Tanultál történelmet?
-
Marseille #1444 És a Hollnadok sem a liberális felfogásuk miatt tartanak ott ahol :))(hét vicce) ,hanem az ősök ember feletti munkájának köszönhetően. A mai utódok semmit nem mutattak fel csak romboltak, szennyeztek. Folyamatosan mocskolják őseik nagyszerű hozzállását az élethez. Ezt a felelős Hollandok már tudják az a kevés hírmondó, aki még megmaradt és felelősen tud gondolkozni(az igazi értelmiségi). Remélhetőleg minél hamarabb megtisztítják országukat a szennytől.
De már nagyon nehéz lesz. Én csak imádkozni tudok, hogy sikerüljön nekik. -
#1443 Tudom, tudom, és legyetek rá nagyon büszkék :-) -
#1442 Abban nem egyezik a véleményünk, hogy a fű egy alattomos dolog. Nem az.
A fegyelmezettség nekem az ötvenes évek magyarországára kifejezés, épp hogy az egyéniség szüli a kultúrát. Neked jó lenne, ha olyan lenne hazánk is mint Japán, hogy mindeki egyforma, mindeki ugyanazt csinálja?? É nem tudnám magam jól érezni úgy.
Hollandiában voltál már? Mert én igen, és ott semmi rosszat nem láttam. Vermeer meg a többi feső azért nincs már, mert meghaltak, és nem is lehet elvárni senkitől, hogy ma is impresszionista képeket fessen (bár ő pont nem), mert ma már más világ van.
Függetlenül mindettől, hogy lehet az, hogy abban a zűllött országban a gdp jóval meghaladja a miénket, a mi országunkét, akik "büszkén őrizzük konzervativizmusunkat"??? Szóval hova vezet a liberalizáció? Lásd: nyugat eu.
Szerintem meg inkább az ilyen gondolkodás a tragédia, nem Hollandia.
Továbbra is: hány éves vagy? Eddig azt hittem nagyon fiatal, de most meg már úgy tűnik, nagyon öreg. -
Marseille #1441 Ott tévedsz szerintem, hogy amikor megszülettél egy társadalomba születtél ahol szabályok vannak, írott és íratlan(erkölcsi), ennek a társadalomnak köszönheted, hogy vagy valaki(jelen esetben magyar). Éppen ezért kötelességed a többségi akaratnak engedelmeskedned. Ha tetszik ha nem. Nem szabad útat engedni a kisértésnek (és a fű egy alattomos dolog, nem való Európába ez egy kultúra teremtő kontinens). Annál magasabb szinten van egy kultúra minél fegyelmezettebb és nem az egyéni sokszor önző érdekek állnak középpontjában. pl: lásd Japán. Hollandia Európa tragédiája, egy olyan roppant szép kultúrális múlttal rendelkező ország, ahol olyan kiválóságok voltak mint Vermeer a delfti festők olyan nagyszerű szöveteket készítettek stb, ez már mind oda. Mostanra a fertő mossa egykoron oly büszke utcáit. Szomorú tanulság az utókor számára. Hogyan lehet egy nemzetet lelkileg, kultúrálisan tönkre tenni. Tanulság mindannyiunknak, hogy hová vezet az esztelen liberalizáció. Soha, Soha! -
#1440 Javarészt most is azokkal beszél....... :)) -
#1439 Ja, még valami. Ahhoz mit szólsz, hogy tavaly egy füves zenész fiatalember kapta meg a Magyar Köztársaság Ezüst Érdemekresztjét augusztusban??? Ha a fizikával kezd el foglalkozni, lehet Nobel-dijat kap... -
#1438 Beszéltél Te már füves emberrel? Vagy ismersz egy ilyet is? Valószínűleg nem, mert egyébként tudnád, hogy az ő viselkedésük minden, csak nem renitens. Mint már mondtam, kedves, békés emberek, és ehhez tartom magam. Sőt, én egyenesen szeretem a társaságukat, velük aztán tényleg mindenről lehet beszélni, többségében nagyon értelmesek.
Ha az lenne az igaz, amiről te beszélsz, még mindig a nyolcvanas évekbeli viszonyok uralkodnának. Előttem továbbra is Hollandia a példa, ők a felvilágosult gondolkodásuk miatt tartanak ott, ahol, és ebbe a felfogásba belefér az is, hogy szabad a fű.
Aztán: milyenek azok az "önfegyelmező szabályok"??? Még az életben nem hallottam ilyet. Esetleg belső erkölcs, de az akkor lép fel, ha olyan dolgot készülünk vele tenni, ami másoknak árt. Egyszerűen nem látom be, hogy ha akarnék, miért ne szívhatnék, senkit nem zavar....
Még mindig áll a kérdés: hány éves vagy? -
#1437 Fogyasztasz alkoholt? Mert ha igen, akkor ivás közben te is "csak magadnak ártasz", és val'szeg felháborodnál ha tiltva lenne és drogosnak neveznének miatta. -
Marseille #1436 "...az illető csak magának árt."
Na ez az amivel nem értek egyet, mert ezt én renitens viselkedésnek tartom, ami bomlassza a társadalmi rendet. Amiről Te beszélsz az már nem demokrácia hanem kezdetleges anarchia. A történelem bebizonyította, hogy kellenek az önfegyelmező szabályok, mert az ember könnyen enged a csábításnak. Mindig a társadalom egészét kell nézni és nem az egyént. Azért tart Európa itt, ha mindig csak az egyén érdekeit vették volna figyelembe akkor majdnem Afrika szintjén lennénk. -
#1435 Pár füvező holland miatt romlik az egész nép memóriája? Ne nevettesd már ki magadat... -
#1434 Bazzeg, ekkora faszságot leírni....Szerinted azért van nekünk 13 Nóbeldijasunk, mert nem legális a fű? A hollandoknak nincsennek értelmes embereik?? Én inkább úgy gondolom, hogy igen jó lenne, ha több "holland-lelkületű", liberális gondolkodású ember lenne az országban. -
#1433 Nem orvos vagyok, hanem jogász. Tudom jól, hogy nem tesz jót az agynak, de nem is rombolja olyan ütemben és mértékben, hogy abból baj legyen.
Ajánlom figyelmedbe Crokin üzenetét, én is ezt tapasztalom a füvesekkel, hogy kedves, békés emberek, nyitottak mindenre, senkit nem zavarnak. Addig amig ésszel csinálják nincs baj. Bátyám 12 éve kezdte, és semmi negatív hatása nincs. Minden lehet veszélyes, ha ész nélkül művelik, pl az autóvezetésbe is bele lehet halni....ezek az én saját tapasztalataim, nem tudom Te rendelkezel-e ilyenekkel. Megint az az érzésem, hogy itt egy újabb ember, aki látatlanba ítél.
A dekriminalizálásról pedig annyit, hogy szerencsére egyre többen vagyunk, akik elutasítják a jogi paternalizmust (anyáskodás a jog részéről, büntetni olyan dolgot, amivel az illető csak magának árt. pl kötelező biztonsági öv használat, vagy éppen drogfogyasztás.) Én is ugy vagyok vele, hogy mindeki el tudja dönteni hogy mit csinál. Senkinek nem tartanak pisztolyt a fejéhez, hogy márpedig te legyél füves. Miért zavar Téged, hogy más mit csinál? -
Fityfirity #1432 Szerintem nézd meg Freund Tamás előadását:
http://www.mindentudas.hu/freund/index.html
Az előadás szerintem egyértelmű: a fű (THC) csökkenti a motívációt, emóciót ami a tanulás (memória) romlását idézi elő (lásd hollandok).
Nem véletlen, hogy a magyaroknak 13 Nóbel-díjasa van. Érzelmekben igen gazdag nép vagyunk (ennek hátránya is van, lásd alkoholizmus, válások, öngyilkosságok száma Magyaroszágon). A kellő motivációt pedig az oktatásból (általános iskolai, gimnáziumi tanárainktól) kapjuk.
Ez a fűvezés hosszú távú hatása, amit a hollandok most kezdenek észrevenni (így 20-25 év után). -
#1431 jaaj -
#1430 tegnap előtt ^^ -
#1429 Én is csak +erösiteni tudom, a saját tapasztalataim alapján......és én sem tegnap tekertem + az első jointomat........
peace & smoke -
#1428 Akkor ne szívja ha rosszul van tőle. Ilyen egyszerű. Van aki nem iszik alkoholt, és nem azért mert tilos hanem azért mert nem kell neki és kész.