13279
-
Marseille #1507 Még annyit az ipari forradalomhoz, hogy emberségesebben is ki lehetett volna vitelezni. -
Marseille #1506 Az utilitarizmus egy kivitelezhetetlen dolog ráadásul erkölcsi aggályokat is felvethet. Haszonelvűség, a lehető legtöbb ember legyen boldog. Akkor Hitler volt a legnagyobb utilitarista, a háború előtti Németországban 1933-1939 között a legtöbb német ember tényleg boldog volt. :)))
Az ipari forradalom elkerülhetetlen volt. Semmi bajom vele.
A szekularizáció is elkerülhetetlen volt. Sajnos Európában túl jól sikerült. Több hatáskört kellett volna az egyházak kezében hagyni.
A francia forradalom is elkerülhetetlen volt. Lényegében a polgárság politikai küzdelme volt, hogy hatalmat és előjogokat csikarjon ki a gyenge uralakodó és a tehetetlen arisztokrácia kezeiből. Ez idáig rendben is volt. A gond akkor kezdődött, amikor a polgárság a prolatárokhoz fordult segítségért és megnyitotta az anarchia zsilipjeit és ennek folyamánya lett az atavisztikus vadságnak vérrel mocskolodó tobzódása, a terror uralma. Itt gondolok Robespierre, Maratra, Brissot-ra, az anarchista Clootzra és Hébertre. Ezek mély sebeket okoztak Franciországban és olyan későbbi felforgatókat szabadítottak a Világra mint Trockij vagy Lenin.
És akkor még Babeuf-ről nem is szóltam...
Biblia=Keresztény
A Római jog nem éppen a liberális eszméjéről híres. A Római birodalom is akkor esett szét, amikor a liberális viselkedésnek teret engedtek. Ez egy jó példa. volt köszi. :))
És miért baj az ha jogász leszek? Aki konzervatív értékeket vall az nem lehet jogász? :)) -
#1505 az a baj vele, hogy fogalma sincs, hogy mi a különbség a fű és a heroin között.. Marseille: én is "csak úgy" szivok... nincsenek lelki bajaim, nem vagyok gyenge, fősulit végzek, dolgozom (nem rosz helyen), aztán hazamegyek és betépek.. ..kb annyi, mintha hazamennék és meginnék 2 sört.. - de ettől legalább nem járok 10 percenként wc-re ;> -
#1504 te minek guritasz le egy pohár sört? minek eszel meg egy tábla csokit?
csak a te agyadban van az hogy aki sziv az lelki gyenge... még mindig itt tartsz? a fűvezés egy kikapcsolodás, mint a sörözés a haverokkal, kapisgálod már? -
Marseille #1503 Akkor minek szívsz? Ha nincs rá szükséged. Csak passzióból? Az a leggyíkabb dolog, mert akinek tényleg szüksége van rá, mert lelkileg gyengébb az átlagnál az legalább valamilyen ok miatt szív. Valamire hivatkozhat, de Te?....csak úgy?:)) -
#1502 én pedig Istenben hiszek függetlenul minden vallástol, a kereszténységgel csupán annyi gondom van hogy ők ezt nem hiszik el -
#1501 Te, én nem vagyok lelkileg se sérült se gyenge. Nem is értem, hogy honnan szedsz ilyen dolgokat, hogy "Ahelyett, hogy megpróbálnák a gondjaikat saját erőből megoldani a könnyebb útat választják, ami könnyen lehet, hogy még nagyobb mélységekbe taszítja le őket." Nem vágom, mi alapján osztod itt az észt, ha fingod sincs, hogy miről beszélsz...
Most komolyan, mondd már el, hogy mi a francot akarsz tőlünk, azon kívül, hogy egész jól elszórakoztatsz munkaidőben -
#1500 Annyira általánosítja csak a keresztényeket, mint te a "drogosokat". -
Kolbasz #1499 Nézz már körül a züllött arcok között, és számolj! Húzzad szépen a strigulákat, hogy ez füvezik, ez meg piál. Na melyikből lesz több? -
#1498 az idézőjelet lehagytam (mielőtt belekötsz). -
#1497 Igazad van fogalamam sincs, hogy hol van marseille.
kisk@csög kapásból 2 helyesírási hiba (a marseille-n kívül)
mire is vered a nyálad? -
#1496 Így van, így van. Ajánlom ezt a hozzászólást mindenki figyelmébe. -
#1495 Ne haragudj, de nem tudom megállni, hogy ezt le ne írjam. Folyton a konzervativizmussal példálózol. Tudod egyáltalán, hogy mit jelent? Mik a dogmatikai elemei? Vagy hogy mi az a négy jelenség, amelyre a maga korában választ adott? (francia forradalom, ipari forradalom, szekularizáció, utilitarizmus) szerinted ezek rosszak?
Crokin-nek igaza van. Ha te is érzed, hogy nincs értelme amit csinálsz, mivel eltérő a véleményünk, minek ez?
Tikalt pedig milyen alapon kisöcsized le? És ha idősebb mint te? Honnan tudod, hogy ő csak majmolja a keleti dolgokat? És szerinted nyugaton erősebb a kereszténység? Ne viccelj már... Európa nem a keresztény kulturára épül, tévedsz, vagyis nem kizárólag. Három pillére van (biblia, római jog és a görög filozófia) Épp emiatt butaság ez a beszűkült nagy vallásosság.
Ja, és ha ennyire megy az idézgetés Bibótól, olvasd már azt a mondatot tovább is :-)
Az a gond csak, hogy 25 éves és már igy gondolkodik, és lehet jogász lesz....
-
The Termentor #1494 ez kb olyan mint az idezojel...
amugy meg a keresztenyseg az kb olyan mint egy szekta.
tudod mint a formak akik "felszalltak" az ustokosre. ok is hittek valamiben mindenfele feltetel nelkul. te is ezt teszed. azt mondod hogy van isten es o donti el a dolgokat, rahagyod, rafogod a torteneseket. nem pedig magadtol kerdezed meg hog miert is van ez.
en ezt neveznem gyengesegnek.
en inkabb beszivok ha van kedvem, ha nincs akkor nem es ugyanugy jo kedvem tud lenni.
mondcsak màrszejj, jatszol szamitogepes jatekokat? iszol kavet? nezel tvt?
akkor egy utolso koszos drogos vagy! tudd hogy a jatekok meg a kave meg a szerencsejatek meg minden ugyanazt az agykozpontot izgatja mint az illegalis drogok. vagy mint a cukor.
mondjuk ez mar egyaltalan nem ide tartozik, hanem inkabb ahhoz hogy beeltorodsz abba amit mondanak neked. a cukorreklam megy a tvben pedig ugyanolyan karos mint a cigi vagy fu vagy alkohol. csak azt a gyerekek is szedik.
ezzel az erovel heroint is reklamozhatnanak.
szal azzal hogy kereszteny vagy, (vagy nevezd aminek akarod) ugyanolyan gyenge vagy mint egy drogos mert masra fogod az esemenyeket. -
#1493 húúú, most aztán visszaadtad a magaslabdát, igaz ? -
Marseille #1492 A másik pedig remélem, hogy egyetlenegy keresztény ünnepet sem tartassz meg.
A keresztény-kultúra nélkül Európa nagyon szegény lenne. Bachtól kezdve az építészet, Szent-Ágoston munkássága, az oktatás stb... Ezek mind az egyház inspirációjára jöttek létre. És ott tévedsz, hogy én nem vallásos vagyok én elsődlegesen a kereszténység Istenében és Jézusban hiszek.
Bibó István írja, hogy az egyházak sok bûnt követtek el, de az vitathatatlan, hogy a kereszténység szelídíti az ember tigristermészetét. -
Marseille #1491 Aki csak így érez, ahogy leírtad azt nem mondanám keresztény embernek. A kereszténység nem csak a Római-Katólikusokból áll. Én sem az vagyok. A kereszténység sokkal több egy egy egyháznál. Nem az számít, hogy ki hányszor megy gyónni, vagy templomba. -
#1490 nem is kérek semmilyen szertartást, nem az a lényeg barátom...ha öreg leszel ráébredsz a dolgokra és talán toleránsabb leszel, nem pedig elvakult keresztény...hogy miért van europában kereszténység ne firtassuk, ránk erőltették...
semmit nem kell feláldoznod, csupán nyitottabnak lenned, és pont a keleti gondolatokhoz kell némi intelligencia, tudod ahhoz nem sok kell hogyha vmit elcsesztél besétálj egy paphoz és elgyond neki aztán kisétálj és ugy érezd most már felmentettek...
ezekből a mondataidbol látszik hogy mennyire szuklátoköru vagy -
Marseille #1489 Mi bajod az új Pápával? -
Marseille #1488 Oké, de írd le a végrendeletedben kis öcsém, hogy nem kérek semmilyen egyházi szertartást a temetésemen. Majd ha öreg leszel ráébredsz a dolgokra. Most még túl alacsony szinten vagy. És Te húzzál el Európából keletre ha nem tetszik a kereszténység. A sok unintelligens csak majmolja a keleti dolgokat, mert éppen ez a divat. Az egy teljesen más életforma ahhoz sok Európában megszokott kényelmet fel kellene áldozni, de persze azt nem, csak a divatos jelszavak. Ez a legszánalmasabb dolog az egész világon. Európa a keresztény kultúrára épül ez tagadhatatlan. -
#1487 na, pont a kereszténységgel huzz innen a fenébe, a legnagyobb álszentek, pláne ezzel az uj pápával...
szerinted miért van olyan nagy térhoditása a keleti filozofiáknak? mert többet nyujtanak mint egy gyonás... ugyhogy légyszi ezzel a konzerv kereszténységgel huzz innen. -
Marseille #1486 Még annyit :))
Igazad van fogalamam sincs, hogy hol van marseille
Viszont azt tudom, hogy hol van Marseille -
Marseille #1485 Még annyit, hogy azért nyúlnak egyre többen valamilyen anyaghoz, mert lelkileg gyengék, sérültek. Sok esetben nem találják a helyüket a Világban. Nincs élet céljuk vagy egyszerűen kiégtek stb. Viszont ott tévednek, hogy ezek a szerek nem adnak igazi megoldást. Ahelyett, hogy megpróbálnák a gondjaikat saját erőből megoldani a könnyebb útat választják, ami könnyen lehet, hogy még nagyobb mélységekbe taszítja le őket. Ezt a folyamatot csak a keresztény-konzervativizmus tudná itt Európában lokalizálni és lelassítani. -
#1484 Nem értem, hogy ha te is tudod, hogy semmi értelme annak amit csinálsz, akkor minek folytatod? -
#1483 Gondolom azzal is tisztában vagy hogy mennyi multszázadi muvész, költö stb füvezett, szivott opiumot stb... :) Europa tényleg kultura teremtő, de össze sem lehet hasonlitani kelettel ahol pl a fünek is több ezer éves hagyománya van.. szoval ne erőltesd ezt a vonalat. Az ilyen szerek mindig is fontosak voltak az emberek életében és ide tartozik a pia is és a cigi is, és minden más kábitoszer, ezek nélkul a te nagy europai kulurád sem igy alakult volna... -
Marseille #1482 Ha ismernéd a Világ demográfiai térképét akkor Te is nekem adnál igazat. A fehér rassz elkényelmesedett(persze ennek még sok más oka is van) egyre kevesebb a gyerek. És természetesen idézőjelben kell érteni, hogy védett.
De majd a gyengébbek kedvéért jobban fogok figyelni, hogy kirakjam.
Termentor tudod egyáltalán, hogy mit jelent az ha egy szót idézőjelbe rakunk? -
#1481 a kábszeresek többsége jo modu családbol származik ahol van lové az ilyenre, gondolok itt a kemény kábszerekre mert ugye arra pénz is kell, és nem véletlen hogy a hirességek ( zenészek, szinészek) jo része drogozik, és nem csak füvezik. persze a szipusok nagyrésze meg a lezüllött hernyosok nyilván csorok... a füvezők nagy többsége pedig intelligens ember mert ahhoz ész is kell, a piához nem kell.
-
#1480 én meg abbol indulok ki hogy akinek ilyeneket le kell irni az milyen értelmi szinten lehet :DDD -
The Termentor #1479 "50 év múlva már védett faj lesz a fehér"
eljen marseille. beleolvastam a hozzaszolasodba es ez hatbavert...
es meg te nevezed magad ertelmesnek?
tudod egyaltalan hogy hol van marseille? -
#1478 Én kérek elnézést :) -
#1477 Ezt azért én nem mondanám vitának... -
#1476 -
Marseille #1475 Nincs kedvem tovább vitatkozni. Én nem tartom szerencsés dolognak a füvezést.
Ennyi. Bocsánat ha valakit megsértettem a vita hevében, nem állt
szándékomban.
üdv
-
end666 #1474 az ALKOHOL is DROG méghozzá KÖZÉPerős drog(akárki akármit mond-egy kábszer az alkoholÁ!!!),A FŰ GYENGE DROG,kevésbé terheli meg jóval a szervezetet mint az alkohol,szerintem simán legalizálni lehetne.
az araboknál tudtommal az alkohol a tiltott drog,az opium,fű?meg a legállis.
minden társadalomnak megvan a maga legális,és illegális tudatmódosítója.
ha illegalizálsz valamit azzal csak növeled iránta az érdeklődést...
a koffein (kávé)elég érdekes egy szer, amugy kissé emlékeztet a hatása az amfetaminéra.jó kedvet okoz,stimulál.
magyarország ha jól tudom első alkoholfogyasztásban,(vagy alkoholisták számában?)títsuk be!!!mi is van az elbutult hollandokkal??indiában szabadon terem a kender mégse mászkál mindenki beszíva
állítólag akik voltak hollandiában,azt mondták ,hogy sok hollandot nem is érdekel a fű.
lehetne sorolni még pár ilyen megjegyzést -
#1473 Magyarul azzal együtt engem is.
De megint elfelejtettél válaszolni a hozzászólásomra.... -
Marseille #1472 Én nem téged férgeztelek le, hanem azt az eszmét amit képviselsz.
Ha félreérthető voltam akkor bocs. -
#1471 Felsoroltam tegnap magamban az összes konzervativizmus-tipust (rendies, polgári, neoklasszikus, reform, keresztény), és eltaláltam, te az utobbihoz tartozol. A legrosszabbhoz. Az igazi értelmiség ott kezdődik, hogy nem nevezzük féregnek azt, aki más véleményen van mint mi.
Igen, én tartom magam ahhoz, hogy ezek a gyerekek itt értelmesek. Egyik se irna olyat le mint te, nem akar meggyőzni a maga igazáról (bár engem nem is kell). Az igazi jogász pedig ott kezdődik, hogy segiteni akar a többi emberen. Ha figyeltél volna jogbölcseleten, vagy nem tudom nálatok hogy nevezik, tudnád, hogy a jog elsődleges célja, már Aquinoi Tamás szerint is, hogy maradjunk a keresztény vonulatnál, a társadalmi jólét elősegítése. Márpedig nekik az a legjobb, ha hagyjuk őket békén, amíg a többi embert nem zavarják.
Szépen, egyesével ird ide le, hogy mire nem válaszoltam, és pótolom.
És ha megengedsz egy megjegyzést, ha te leférgeztél engem, akkor én meg sinám azt mondom rád, hogy alkoholista vagy. Elnézést, ha nincs így.
Egyébként meg fogalomzavarban vagy, az értelmes a tágabb fogalom, egy 8 osztályt végzett pék is lehet értelmes, ám ő mégsem tartozik az értelmiség közé. -
#1470 thx...neked + yó piálást.......májnagyobbodás rulzz....! :D -
Marseille #1469 Lehet, hogy csak nem akarom érteni...:)
Jó füvezést!
üdv -
#1468 Figyelj már, én csak annyit mondtam, hogy azon alapszik és nem azt, hogy értelem=értelmiség. Te tényleg nem érted amit mondok.
Meló vége, megyek haza füvezni.