Fű, joint, marihuana, zöldike...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Umm, izé, ez úgy hangzik, mintha direkte sértésnek szántam volna. Nem ez a helyzet. A maradandó agyi/szellemi leépülésrõl beszéltünk, és erre kérdeztem rá, hogy ezt vetted észre magadon?
Tehát most úgy gondolod, hogy szerényebbek a szellemi képességeid, mint x évvel ezelõtt, mielõtt elõször szívtál?
Tehát most úgy gondolod, hogy szerényebbek a szellemi képességeid, mint x évvel ezelõtt, mielõtt elõször szívtál?
Mármint mit is vettél észre magadon? Hogy meghülyültél és úgy maradtál?
Nem, nem felesleges a vita, mert ez ténykérdés, és tévedsz. Itt nem arról van szó, hogy mit veszel észre magadon vagy a haverjaidon. Rengeteg orvosi tanulmányt találhatsz neten, ahol nem ilyen "van egy füves haverom, meg én is szívok néha" szinten megy a vizsgálat, hanem akár évtizedeken keresztül követve a fogyasztókat, helyenként több ezret is. És ezek a vizsgálatok nem mutattak ki tartós hatást. Ha a fogyasztás megszûnik, az agymûködés is visszatér a rendes kerékvágásba, nincs maradandó károsodás. Egyéb szervi elváltozások sincsenek, a füst tüdõre gyakorolt hatásán túl, az viszont a fogyasztási módtól függõen vagy elõfordul, vagy nem. Süti esetében pl nem.
David Nutt kutatásait ajánlom figyelmedbe. Relatíve újak.
Ja, én nem fogok magamra terhelõ vallomást tenni nyilvános fórumon, gondoljatok amit akartok, de a hivatalos álláspontom az, hogy sosem szegtem meg a mindenkor hatályos törvényeket, és nem is áll szándékomban. Bármi, ami ezen állításnak ellentmondani látszik, az csak a fantázia szüleménye. 😊
David Nutt kutatásait ajánlom figyelmedbe. Relatíve újak.
Ja, én nem fogok magamra terhelõ vallomást tenni nyilvános fórumon, gondoljatok amit akartok, de a hivatalos álláspontom az, hogy sosem szegtem meg a mindenkor hatályos törvényeket, és nem is áll szándékomban. Bármi, ami ezen állításnak ellentmondani látszik, az csak a fantázia szüleménye. 😊
Úgy látom felesleges ebbõl vitát csinálni. Gondolom te se veszed magadon észre a zavarokat, ahogy én sem, pedig én is csak ritkán szívok. Ennek ellenére mások megmondják, hogy valaki nem oké...
30 elmúltam, és magamon is éreztem pedig heti 2-3 szálnál nem szívtam többet.
1 éve lassan, hogy nem élek vele, csak alkalom szerûen.
1 éve lassan, hogy nem élek vele, csak alkalom szerûen.
Az élet cukor, csak szopni kell tudni! \"SZÓLJÁMÁ MUTERNAK DOBJON LE SZOTYIRA PÉNZT!\"
Ja, elnézést, nem mondtam, hogy felnõttekrõl beszélek. 15 éves korban kezdett masszív füvezés valóban okozhat káros elváltozásokat.
És? Ez most akkor bizonyít valamit azon túl, hogy van egy füves ismerõsöd?
Anekdota nem számít bizonyítéknak sehol.
Mert én meg ismerek embert, aki masszívan rákattant, olyan volt, mint a te ismerõsöd, aztán egyik napról másikra lerakta, és nincs semmi baja. Nem lassú, nem hülye, nem épült le, "visszaállt" normálisba.
Na, akkor most? 1-1?
Vagy esetleg maradjunk annyiban, hogy így nem lehet objektív következtetéseket levonni?
Azt, hogy függõséget okoz, nem vitatom. Még fizikai elvonási tünetek is vannak...úgy két napig. A többi része meg lelki függõség, ami bármivel kapcsolatban elõfordulhat.
Anekdota nem számít bizonyítéknak sehol.
Mert én meg ismerek embert, aki masszívan rákattant, olyan volt, mint a te ismerõsöd, aztán egyik napról másikra lerakta, és nincs semmi baja. Nem lassú, nem hülye, nem épült le, "visszaállt" normálisba.
Na, akkor most? 1-1?
Vagy esetleg maradjunk annyiban, hogy így nem lehet objektív következtetéseket levonni?
Azt, hogy függõséget okoz, nem vitatom. Még fizikai elvonási tünetek is vannak...úgy két napig. A többi része meg lelki függõség, ami bármivel kapcsolatban elõfordulhat.
Én örülnék, ha igazad lenne, de saját szememmel látom egy ismerõsömön, hogy mit mûvel vele a fû. Rendesen függõ lett már. Ha nincs meg a napi 4-5 cigije, rosszul van, kattog, stb. Nem is bírja már nélküle.
sztem meg ez nem igaz. csak olvass utána...
Az élet cukor, csak szopni kell tudni! \"SZÓLJÁMÁ MUTERNAK DOBJON LE SZOTYIRA PÉNZT!\"
Ez mondjuk konkrétan nem igaz.
Amikor látsz egy masszív füvest, és azt gondolod róla, hogy "bazzeg, ez az ember most nincs is betépve, mégis mekkora baromságokat mond és mennyire hülye", akkor bizony az az illetõ be van tépve. Nem hosszú távon elbutult, hanem éppen hatás alatt van.
Ha kitisztul, elmúlik, visszatérnek a szellemi képességei.
A fû nem roncsol, nem okoz hosszú távú elváltozást az agyban. Az alkohollal ellentétben.
Amikor látsz egy masszív füvest, és azt gondolod róla, hogy "bazzeg, ez az ember most nincs is betépve, mégis mekkora baromságokat mond és mennyire hülye", akkor bizony az az illetõ be van tépve. Nem hosszú távon elbutult, hanem éppen hatás alatt van.
Ha kitisztul, elmúlik, visszatérnek a szellemi képességei.
A fû nem roncsol, nem okoz hosszú távú elváltozást az agyban. Az alkohollal ellentétben.
Ott a pont.!és ezt "mindenki" jó szemmel nézi.! Alkoholista egy ország,tele sok-sok buta emberrel..Tisztelet a kivételnek.
igen,de sokan mértéktelenül csinálják
csak Okosan <#nevetes1>#nevetes1>
Ezt nem tudom minnél jobban hangsúlyozni/alátámasztani. Én kb. fillérekért eladtam minden valamit is érõ mûszaki eszközömet, a tartozások miatt. És ez bizony csak és kizárólag a kis mariska mértéktelen fogyasztásának eredménye(meg a saját hülyeségemé ofcourse). Persze ez teljesen személy függõ, de mióta hetente csak kétszer engedek a dolognak, azóta így sokkal több értelme van, és többet is érzek belõle mint amikor csak füstöltek el a feles cigik a semmibe (pár óránként).
Szóval ha valakinek nem lenne egyértelmû, mint mindent ebbõl is Mértékkel ! Különben elveszik a varázsa egy idõ után..
Szóval ha valakinek nem lenne egyértelmû, mint mindent ebbõl is Mértékkel ! Különben elveszik a varázsa egy idõ után..
Szeretem a cicákat
Jó duma baszki nincs elég lóvéd a zözire????ezért vesztek mindenféle fost???ha 6-an toljátok akkor 400 huf/fõ a fincsi eredeti KB UGYE!!!ENNEK ELLENÉRE veszitek a mérget mert az az olcsó!most erre mit lehet mondani??? tanulni kéne még ezt az életformát talán mielõtt kábulatra vágytok.
Sõt a rövidtávú memóriának se tesz jót. Volt olyan hogy lementem a lépcsõn, mert valamit fel akartam hozni, de 2x vissza kellett mennem megnézni mit akarok, mert út közben elfelejtettem. XD
★★★★★
Azt azért tegyük hozzá, hogy a marihuána hosszútávú, mindennapos használata is legalább hasonló elbutulást okoz, mint az alkoholo.
A mondanivaló az volt szerintem, hogy míg az alkohol legális és sokan túlzásba viszik (Tisztelet a kevés kivételnek) és gyakran véres disco balesetekbe torkollik addig a marihuana illegális holott ha túlzásba viszi az ember max alszik egy vidámat 😊
Aláírás (max. 200 bet?, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett)
A mértéktelen alkoholfogyasztás okoz ilyeneket. Az, hogy valaki szereti a pálinkát és néha iszik pár felest, még nem lesz gyilkos.
az alkohol,öl, butít,a nyomorba dönt,...nézz végig egy híradót,mit látsz mit hallasz ? az alkoholtól ölnek gyilkolnak,de a lényeg az hogy nem Drogoznak.!
<#wow3>#wow3> igen, erre fele "herbának" hívják.. a hülye gyerek meg nem tudja mitõl van rosszul <#ejnye1>#ejnye1>
A Pálinka az jó.
Szeretem a cicákat
ooo shit...Te a szarról beszélsz amit BIO-nak hvnak. Akkor stim vissza minden <#bee1>#bee1><#nyes>#nyes><#finom>#finom>
Aláírás (max. 200 bet?, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett)
Kísérleti patkányok?? Most ugye viccelsz?
......hogy a többi szintetikus szart ne is említsem,egyenesen Méreg
elég szomorú hogy a fiatalság ezen a szaron nõ fel,közben meg nem veszik észre hogy kísérleti patkányok is egyben..na meg ott van ami hungarikumunk is, a Pálinka..baszameg..de ha füvet szívsz, az ördöggel cimborálsz..bár nekem a gyógyszerészem is egyben <#awink>#awink>
Inkább a fogam szívnám, mint azt a szart.
a jó "sütitõl" nem kell jobb <#worship>#worship>
Ha tehetem akkor én is inkább marihuanat szívok de hidd el ha nincs pénz akkor ez is jó
Arra várhatsz, hamarabb lesz legális a természetes cucc, mint ez a szar elterjedjen. Nem mindenki olyan hülye, mint ti, hogy minden szart magába tol, csak üssön, az a lényeg...
Azért el lett nekünk magyarázva hogy óvatosan vele mert egy pakett hajlamos kiütni 8 embert is dehát olcsóbb mint a fû és erõsebb is, idõvel le fogja is fogja váltani csak várni kell hogy jobban elterjedjen
Mert ezeknek a MÛANYAG, NEM BIO szaroknak is van ám megszámlálhatatlan fajtája, különbözõ fantázianeveken. Van, aminek a hatása maximum fél órát tart, meg van, ami nyolc órára földhöz csap.
Mivel ezek THC mintára laborban vegyészkedett szarok, ilyen különbségek vannak, hogy itt egy extra kettõs kötés, ott egy hiányzó -OH csoport, és hát emiatt a hatásuk is módosul a természetes THChez képest.
Szerintem épeszû ember inkább a börtönt kockáztatja, mint az egészségét... Azt célszerû végiggondolni, hogy ezek teszteletlen cuccok, biztos jó ötlet önként vállalni a kísérleti patkány szerepét?
Mivel ezek THC mintára laborban vegyészkedett szarok, ilyen különbségek vannak, hogy itt egy extra kettõs kötés, ott egy hiányzó -OH csoport, és hát emiatt a hatásuk is módosul a természetes THChez képest.
Szerintem épeszû ember inkább a börtönt kockáztatja, mint az egészségét... Azt célszerû végiggondolni, hogy ezek teszteletlen cuccok, biztos jó ötlet önként vállalni a kísérleti patkány szerepét?
Igen ez az amit a csávó tekert és rakott bele 1 pakett biot meg dohányt de nem mûködött pedig még régebben haveromékkal 1 pakettõl teljesen beálltunk
Egyébként urban dictionary, bullet:
2. bullet
a perfectly rolled, fat joint, shaped like a large bullet
"check out this bullet i rolled just now!"
4. bullet
Noun- Term often used to describe the remains of a blunt. That is, the unsmokable remnants of a cigar paper filled with marijuana.
Called simply a "roach" when describing a joint, a "bullet" more accurately describes the size and color of a smoked blunt.
"Hey man, this blunt is killin' me. It's almost out anyway, let's just call it a bullet and go to Taco Bell"
A kettes lehetett az alapja annak, ami késõbb "puskagolyós módszer"-ré mutálódott. Nyilván senki nem tudta, hogy honnan jött a kifejezés, akkor történnek ilyenek... Szájhagyomány útján terjedés, balladai homály, meg ilyenek. Igazi népköltészet, gyönyörû! 😛
2. bullet
a perfectly rolled, fat joint, shaped like a large bullet
"check out this bullet i rolled just now!"
4. bullet
Noun- Term often used to describe the remains of a blunt. That is, the unsmokable remnants of a cigar paper filled with marijuana.
Called simply a "roach" when describing a joint, a "bullet" more accurately describes the size and color of a smoked blunt.
"Hey man, this blunt is killin' me. It's almost out anyway, let's just call it a bullet and go to Taco Bell"
A kettes lehetett az alapja annak, ami késõbb "puskagolyós módszer"-ré mutálódott. Nyilván senki nem tudta, hogy honnan jött a kifejezés, akkor történnek ilyenek... Szájhagyomány útján terjedés, balladai homály, meg ilyenek. Igazi népköltészet, gyönyörû! 😛
hát ezt így elsõre még mindig nem értem, kicsi fehér papírnál szoktuk ezt alkalmazni ha nincs más de miért puska golyó ?
Szeretem a cicákat
Én asszem láttam már ilyet, de hogy miért puskagolyó..? Megpróbálom én is leírni, hátha sikerül érthetõbben...
Fogsz egy papírt, mintha simán cigit csinálnál. A másik papírt merõlegesen ráteszed a csigától távolabbi végére, csinálsz egy L betût. Az L egyik szárát normálisan megtekered, csigával, úgy, hogy a rátoldott másik szár lifegjen a végén.
Aztán miután megragasztottad az egyik szárát, ezt a lifegõ másikat spirálban feltekered a már megragasztott rész végére, folytatásként, és megtöltöd belevalóval.
Igazából annyi a lényege, hogy nagyobb cigit tudsz belõle csinálni így.
A végeredmény egy irdatlan trombita lesz, nagyobb, mint amit a papírból alapból tekerni tudnál, mert a végén a cigi átmérõjét nem befolyásolja a papír szélessége.
Olyankor szoktam ilyet látni, ha extrémnagyot akar valaki tekerni hosszú papírból, vagy ha rövid papírból kell "normál" méretet csinálni. De irdatlan nagy szopás ez, ahhoz képest, hogy lehet kettõt is tekerni ám...
Errõl van szó, JLlompi?
Fogsz egy papírt, mintha simán cigit csinálnál. A másik papírt merõlegesen ráteszed a csigától távolabbi végére, csinálsz egy L betût. Az L egyik szárát normálisan megtekered, csigával, úgy, hogy a rátoldott másik szár lifegjen a végén.
Aztán miután megragasztottad az egyik szárát, ezt a lifegõ másikat spirálban feltekered a már megragasztott rész végére, folytatásként, és megtöltöd belevalóval.
Igazából annyi a lényege, hogy nagyobb cigit tudsz belõle csinálni így.
A végeredmény egy irdatlan trombita lesz, nagyobb, mint amit a papírból alapból tekerni tudnál, mert a végén a cigi átmérõjét nem befolyásolja a papír szélessége.
Olyankor szoktam ilyet látni, ha extrémnagyot akar valaki tekerni hosszú papírból, vagy ha rövid papírból kell "normál" méretet csinálni. De irdatlan nagy szopás ez, ahhoz képest, hogy lehet kettõt is tekerni ám...
Errõl van szó, JLlompi?
Errõl nincs valami videó vagy kép?
Ezt most így nem tudom elképzelni.
Ezt most így nem tudom elképzelni.
★★★★★
Hát a én puskagolyóként ismerem de nem tom miért hívják így az a lényege hogy a két papírt egymásra teszed merõlegesen a papírok szélénél és beleöntöd a cuccot valamelyikbe és azt elkezded tekerni aztán a másikat is de abba is teszel cuccot, a fûnek semmi baja haverom is kapott belõle de õ külön szívta és állítólag hatott is
De tényleg, próbálj már meg emberi nyelven írni, ne a saját szlengetekben, amit a három haverodon meg rajtad kívül senki a világon nem ért meg!
Mi a picsa az a puskagolyós módszer?
Egyébként meg ha nem téptetek be tõle, akkor logikusan nem sokkal erõsebb, tehát nem elég belõle sokkal kevesebb, ergo át lettetek baszva. Azért ehhez nem kell diploma, hogy rájöjj.
Mi a picsa az a puskagolyós módszer?
Egyébként meg ha nem téptetek be tõle, akkor logikusan nem sokkal erõsebb, tehát nem elég belõle sokkal kevesebb, ergo át lettetek baszva. Azért ehhez nem kell diploma, hogy rájöjj.
Igen, ezzel sajnos tisztában vagyok. Elnézést, hogy valódi kérdésnek tûnt a költõi...
Helyesen:
"A FASZÉRT vagytok ilyen hülyék, hogy bionak hívjátok a 100% mûanyag szart?"
Helyesen:
"A FASZÉRT vagytok ilyen hülyék, hogy bionak hívjátok a 100% mûanyag szart?"
mert az emberek butuskák, és nincsenek tisztában a szó jelentésével.. így terjed el egy téves meghatározás.
Szeretem a cicákat
milyen az a puskagolyós módszer?
Szerintem inkább kétszer annyi kell belõle, mert iszonyat gyenge. A másik, hogy az íze is förtelmes.
★★★★★
A FASZÉRT hívjátok bionak a 100% mûanyag szart?
a legjobb módszer elrohanni a wc-re ha szükséges felhajtani a fedelét és lehúzni azt a szart minnél hamarabb. (és utána esetleg elmenni vásárolni a normális fajtából..)
Szeretem a cicákat
Sziasztok nem vagyok nagy füves de múltkor megjött a kedvem és elmentünk szívni de nem marihuanat vettünk hanem biot és nekem aztmondták sokkal keményebb mint a sima ezért logikusan sokkal kevesebb kell ( 0.2 elég 6 emberre ) és a "puskagolyós" módszerrel tekertük de semmit nem éreztünk belõle pedig csak 3 an szívtuk valaki aki járatosabb a témában légyszi mondja már meg van e valami külön tekerési módja a bionak köszi 😊
Persze lehet, hogy a vaporizer miatt hatott ilyen gyorsan. 😄
★★★★★
A sütit én elég hamar elkezdtem érezni, szépen lassan ettem de mire a végére értem már hatott is, viszont szerintem tovább tartott, mint egy ciginél.
Egyébként a hatása ugyanolyan érzésre szerintem.
Persze ez annyiba speciális volt, hogy egy cigihez azért le szoktam ülni aztán csillezek jobb esetben, itt meg járkáltam fel-alá. 😄
Egyébként a hatása ugyanolyan érzésre szerintem.
Persze ez annyiba speciális volt, hogy egy cigihez azért le szoktam ülni aztán csillezek jobb esetben, itt meg járkáltam fel-alá. 😄
★★★★★