Hangkártya (help)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

SASboy
hi. Alaplapra integráét hangkártyám van, de mostanában xarakodik. Elmosódik a hang ,vagy nem is tudom. Lelassul meg olyan mintha keverve lenne. Nem tudjátok mi lehet a baj?

nice legs. what time to open?

Hát ezaz, hogy nem sok mindent lehet benne állítani és mondom több programnál ugyanaz a recsegés hallható, sikerült olyan infót szereznem hogy a megfelelõ drivert keressem igazából ez érdekelne van e vkinek ilyen?

http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99

Balumann
Ide csak kérdések jönnek, válaszok nem :D
Egyébként az vszínû hogy a játék hibája, illetve a játékban próbáld átállítani a hangbeállításokat.

Hi all! Sound blaster live-om van , model száma: sb0100. Van két játékom amiben egyszerüen gondol egyet és elkezd recsegni, próbáltam már sok drivert de egyikkel sem ment eddig azokkal, ha bárkinek van ötletete megoldása plz írjon!

http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99

Balumann
Sziasztok!
Van egy 5.1-es hangkártyám (C-Media), és 5 kimenettel.
Elvileg a 2 szélsõ, és a középsõnek kellenének lennie a 3 kimenetnek az 5.1-hez, a másik kettõ meg a mikrofon, meg egy stereo fülhallgató (rajzok, és szinek szerint)
Viszont nekem a 3 csatorna az 5.1-hez a bal 3 kimenetbõl jön, és a jobb szélsõbõl semmi nem jön. Vhol belehet állítani hogy melyik csatornákat használja, vagy van olyan program amivel lelehet ezt tesztelni, hogy nem-e a hangkáryával van-e a baj?

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, hát ha tud valaki segíteni!
Abit ic7-es alaplap alaplapi hangkárgyáját használom, játék alatt nagyon zúg, egér mozgatásakor jobban. Milehet a probléma??
Serpa
van vmi hangkártya tesztelõ progi?

Garcia
nem rakja fel alapból a hangkártyát...

A gravitáció nem létezik. Csak a Föld szivat. Hala Madrid! || Hajrá Magyarország!

Akkor passz. De az XP-ben van alapból Live driver, minek mégegy?

Athlon64 3500+ | MSI K8N Diamond | Sapphire Radeon X850XT | 2*512 Samsung DDR | Creative Audigy2 | Maxtor 300 + 120GB SATA | Pioneer 109 | CoolerMaster Stacker ház | CoolerMaster RS-450-ACLY táp

Garcia
55 GB szabad helyvan

A gravitáció nem létezik. Csak a Föld szivat. Hala Madrid! || Hajrá Magyarország!

Csinálj helyet.

Athlon64 3500+ | MSI K8N Diamond | Sapphire Radeon X850XT | 2*512 Samsung DDR | Creative Audigy2 | Maxtor 300 + 120GB SATA | Pioneer 109 | CoolerMaster Stacker ház | CoolerMaster RS-450-ACLY táp

Garcia
hi! eddig egy Sond Blaster Live! 5.1 Digital hangkártyát használtam, de újraraktam az XP-t és nemsikerül felinnstallálni a driver-ét... installáláskor ezt írja ki:

segítsen valaki! please!

<#help>

Sziasztok.Lenne 1 problémám.Van 1 Soundblaster Audigy hangkarim és 1 alaplapi AC-97es.De valamiért a gép nem találja az alaplapit.De ha kiveszem az
Audigy-t azonnal észre veszi a másikat.Pedig a barátomnál már ez az Audigy már müködött 1szerre az ö AC-97ével.Mit tegyek?Át kellene raknom 1 másik PCI slotba?A traktor program miatt lenne rá szükségem,hogy müködjön mind a 2ö 1szerre.
Segítsen valaki!!!please!!!
üdvözlettel:atix2.<#help><#szomoru1>

ASUS N50Vn series 15.4C Intel Core2Duo 2.4GHz FSB 1066MHz 2x2048MB DDRII 800MHz HDD 5000GB nVidia 9650M GT 1024MB...

Hello!a gondom még nem oldodott meg a driverrel valaki ha tud segitsen!!ki ért az audigyhez jelentkezzen vagy az [email protected] irjatok!!köszi !Csao
Csao!! van egy kis gondom az audigyvel !!xp-m van sp2vel és nem fogadja el az eredeti creative cd-t mert ha felrakom akkor elöjön egy kék halál ujrainditás után vmi védelmi baromság és szabályos ujrainditással kell ujrainditani akkor meg olyan mintha nem csináltam volna semmit mert az alapjai maradnak meg a programnak és a control panel sehol és pont az kéne a subwoofer állitáshoz meg a centerhez !!!vki segitsen !!köszi
zeus
talán az a baj, hogy realtek (semmiben nem gyárt komoly dolgokat lsd. hálókari .))

Hiroshima \'45 ... Csernobil \'86 ... Windows \'95 ... make .deb not war

zeus
Kenwood:

itt csak lehetséges találgatásokról lehet beszélni :)

léksadufoiaejae alaplapom van. nem volt olcsó hidd el. 8.1-es hangal, amibõl nékem elég lenne 5.1-is :) de sajnos visszahallom belõle a winyó munkálkodását :(((

megoldást egy új hangkártyában találtam csak :)

Hiroshima \'45 ... Csernobil \'86 ... Windows \'95 ... make .deb not war

KenWood
köszi a sok segítséget:) ennyien nem kelett volna hogy irjatok

Az élet egy kibaszott nagy gödör, amibe mindig bele esel!

Shan
Újabb drivert megpróbálhacc, meg másik kábelt. a hangszóród bizti jó? vagy erõsítõrõl nyomod? nincs túlvezérelve? akkor biztos, hogy torzít...(pl. winamp-ban túlhúzva a mély, vagy a vezérlõpultban 100% on a hangerõ, ilyenek.)
nekem nagy valószínûséggel az alaplapra integrált hangkártyám szórakozik velem, pedig zsír új...
szóval az van, hogy ha szól (de csak akkor), néha elkezd recsegni (a mélyebb hangoknál jobban). ezt egy idõ után abbahagyja, de ha új track kezdõdik a winampban, újra elkezdi. nem tudom, hogy ez minek lehet a problémája, talán lehet h nem is a hangkártya a felelõs, hanem driver vagy vmi.

köszönöm a segítségeket elõre is

-the invisible-

Problem:

Hangkártya: Ensoniq Audio PCI.
Az a gáz vele, hogy egy ideje elkezdett percegni. Kb. hatvan különböz? driverrel kipróbáltam, semmi javulás. Winampban perceg mint állat. Helyesebben nem mint állat, de épp eléggé ahhoz, hogy idegesít? legyen. :/ Video lejátszás kissé akad. Kb. azóta csinálja, mikor upgradeltem a videokarit a gépemben.

Mi lehet a gond? Összeakad vmivel? A videokari AGPs, ezenkívül van még egy hálókártya a gépben és kész. A kábelekkel nincs baj, ha a máshol tökéletesen m?köd? Technics fülesemet közvetlenül a karira dugom akkor is perceg.

Mi lehet a baj? Mit lehet még megpróbálni? Van értelme áttenni a kártyát másik slotba?

el?re is kösz a segítséget!

Mit lehet megpróbálni? Nagyon köszi a segítséget!

KenWood
Szevasztok!Egy problémát vázolok fel nektek!:)
Napok óta szopok vele elég keményen!:)
Szal van egy SBLive 5.1 es kártyám eddig azt használtam de egyik havernak kelett kölcsönadtam neki jószivvel mert gondoltam az alaplapi addig megteszi!(a lap ABIT BD7II)
Nah miután elvitte mondom felrakom az alaplapit de az istenért sem megy fel! Már ujraflasheltem a BIOS-t legujabb driver mindent probáltam amit el lehet képzelni! CMOS reset télleg mindent!Anno mikor felraktam az xpt akkor a liveot felraktam a integráltal meg nem foglalkoztam! Egyébként realtek ac 97! Jah és ilyen hibát ir ki a windowsnál "Az eszköz nem inditható el(Kód:10)"!
Nah szal ha vkinek vmi vmi használható 5lete azt megköszönném!:)
Elöre is THX!<#help><#help><#csodalk>

Az élet egy kibaszott nagy gödör, amibe mindig bele esel!

Breki33
pontosabban egy erõsítõnek nevezett valami
DJ Bee18
SB 16 hangkártyám van MSI alaplapon. Windows os driver. Az eszközkezelõben ezt írja ki: Az eszköz nem indítható el (Kód: 10)????? Mi az isten lehet ez??? Már itt dühöngök. Sem drivert nem találok XP-set. Mit tegyek??

HALA MADRID Real Madrid | Fifa Award - Best Club XX Century

Na utánanéztem. Azt jelenti, hogy bele van építve egy erõsítõ is.

A kérdés továbra is az, hogy a hangkártyával jobban járok, ha a CPU terhelést nézem csak, nem?

ryzen 5 3600, 16 GB RAM, Radeon 5700XT

A hangfalamra tényleg rá van írva az active szó, de nem világos, hogy ez mit is jelent. :)) elmondanád pár szóban? :)

Breki33
ha aktív hangfalról beszélsz ahhoz való az alaplapi
Thanks!

Breki! Nekem nincs hangrendszerem, akkor nem hiszem, hogy egy komolyabb(10.000+ Ft) kártyára szükségem lehetne.

2db sima hangfalam van. Ajándékba kaptam vagy 2-3 éve. Az van ráírva, hogy: Maestro SPKA1A

DJ Bee18
SB 16 hangkártyám van MSI alaplapon. Windows os driver. Az eszközkezelõben ezt írja ki: Az eszköz nem indítható el (Kód: 10)????? Mi az isten lehet ez??? Már itt dühöngök. Sem drivert nem találok XP-set. Mit tegyek??

HALA MADRID Real Madrid | Fifa Award - Best Club XX Century

barret
Igen,igen,igen.

Bérbe vehet? reklámfelület...

Breki33
sztem jobb

de nem vennél Live-t azis elég gagyi még sztem
Üdv.

Elég láma vagyok ezügyben, szóval:
A kérdésem az lenne, hogy egy SB Live! hangkártya jobb minõségû-e egy alaplapi Realtek ALC850-es hangkodeknél? Illetve nem világos számomra, hogy most ezek a kodekek hogyan mûködnek? A CPU-t használják számolásra?
Az SB Live! nem terheli le anniyra a CPU-t?

Bocs a lamer kérdésekért, de nem világos, hogy mit tudnak ezek az alaplapi integrált cuccok.

Gerry
Nekem a Live! 5.1 tökéletesen müxik, sõt HL2 már megy rendesen a másik gépemben az integrált 5.1-es hangkártyán is, csak be kellett szereznem egy régi verziót a driverbõl, mert valamiért az A3.50-es rendesen megy, míg az A3.67-es AC'97 driver, és az azt megelõzõek nem voltak hajlandók játék alatt 5.1-ben szólni. Ja, 5.1-ben semmit se lassul nekem a HL2, valószínûleg neked is valami driverproblémád lesz, és sofware-es rendereléstõl lassul be a játék.

Sziasztok!

Van nekem egy Jazz Rocco 5.1-es hangfalrendszerem és erre Abit AI7-os alaplapi chiprõl jönnek a hangok.

Hogy is néz most ki a rendszer:
Alap 5.1-es hangrendszer (Jazz) + egy fa mélynyomó (nem tartozék, de jobb a hangzása).

Mit tud a Jazz: Stereo, Dolby Digital 5.1, Dolby Pro Logic... (+AC3-as filter)....
http://www.targetpc.com/hardware/audio/speakers/rocco5.1/

Mûködik optikai kábellel is, de optikai kábellel használva mindig lemarad a hang eleje (elveszik az elsõ pár hang míg érzékeli a jelek érkeztét) így azt nem használom.
Sztereóként mûködik most (LINE IN).
Van neki még koaxiális bemenete is, de ezt sem hiszem hogy használni fogom (kábelem sincsen hozzá).

Tehát koaxiális+optikai+2 RCA bemenet van a központi egység hátulján.

A kérdésem:
Mit vegyek, milyen kábelt és hangkártyát ajánlotok hogy minél jobb minõségû és tisztább hangokat tudjak elõcsalni a rendszerbõl?
Hogyan kössem össze hogy kihasználhassam a rendszer tudását?
Hogyan tudom kihasználni a lehetõségeit a hangrendszernek?
Igazából játékhoz és filmnézéshez kell.

Köszi a segítségeteket.

www.republiknet.hu

Hát...nem hiszem, hogy mezei hangfalszett. Nemtoom igazából, hogy milyen a mezei hangfalszett, de ez nagyon zsír :)
Ez a nonlapja.

http://www.luxeonav.com/en/5.1/v998.htm

Amúgy meg nem kell professzionális cuccokra a hangkártya :)
Nekem inkább az kéne, hogy játék közben is élvezhessem a 3D-t :)
És mivel azt tapasztaltam, hogy az integráltnál ha átraktam mondjuk a HL 2-t 5.1-re, akkor fogta magát, és úgy elkezdett szaggatni, hogy mintha diafilmet néztem volna :)
Ebbõl gondolom, hogy játékokhoz nem elég a "mezei" hangkártya.
Nameg már az a 2 ropi nem olyan nagy összeg, hogyha lehet vele játszani is majd. Csak attól tartok, hogy az az LS valami butítás lehet az árából kiindúlva. Úgyhogy lehet, hogy megvárom a köv. ösztöndíjat, és inkább veszek 1 normális Audigy2-t.
Azzal már biztos nincs probléma :)
Ti ajánlanátok azt egyébként?
Gerry
Hát hogy jobb lesz-e, igazából nemtom milyen hangfalszetted van, de egy mezei 5.1-es SBLive! is tökéletesen jól szól egy 30-40e Ft-os 5.1-es hangcuccon, aki meg professzionális szinten foglalkozik a dologgal, annak nem ilyen hangfalai vannak, de az nem is Live!-ot vagy Audigy-t használ. Persze az Audigy papíron sokkal jobb, meg többet tud, de nem biztos, hogy kihasználod. Ár/érték arány...

stone
Felvételnél a kivezérlésjalzõn.

Naés Audigy-vel sem lesz jobb a játék? Állítólag komolyabb az Audigy, csak nem értem miért olyan olcsó. Amúgy az e-connectben néztem.
Gerry
Szerintem legolcsóbb Live 5.1-et vedd meg, az elõbbitõl abban tér csak el, hogy valószínûleg csak bulk, vagyis zacsis OEM kártya, a másik meg dobozos. Nekem van az egyik gépemben egy Live! 5.1, és teljesen jó, csak nem akarok ilyenre most költeni, pláne, hogy alapból kéne tudni a másiknak is. Windowsban szól, filmek alatt szól, 3DMark hangtesztje is lemegy, csak a játék alatt vacakol...

Csá, Asus A7N8X-X alaplapom van, és mint utóbb rájöttem elég ratyi hangkártyával van ez megáldva. Mivel vettem egy 5.1-es hangszettet, és az istennek nem tudom rábírni arra, hogy tökéletesen mûködjön. Egyetlen 1szer sikerûlt beállítani, hogy a driver tesztprogijában minden megszólaltatott hangfal ott szóljon, ahol neki kell. Azóta úgy össze van zavarodva, hogy már azt sem tudja mi hol van :)
Kénytelen leszek venni 1 jóöreg PCI-os kártyát, kinéztem párat, tudnátok segíteni, hogy melyiket érdemesebb megvenni, meg, hogy mi a különbség köztük.

Eddig ezt tanácsolták a legtöbben:

Creative SB-AUDIGY LS - 7.090 Ft-ért.
Audigiy-ról hallottam, hogy jó, de mi az az LS a végén? Valami butítás?

Van még ez:

Creative Labs Sound Blaster Live! Value 5.1 - 6.240 Ft-ért

és ez:

Creative Labs Sound Blaster Live 5.1 OEM - 5.485 Ft-ért

Ráadásúl még azt sem értem, hogy az utóbbi 2 miben különbözik 1mástól. Ha valaki ráér, segítsen!
Köszi szépen
Crokin
Elvileg van a hangra hivatalos peccs, amit steamesek letölthetnek, de ez a probléma elég ritka, mondhatni egyénfûggõ .
<#nemtudom>

Repatarurgyán

Gerry
Itt se, senki??

Gerry
Más: Lenne nekem is egy gondom. Half-Life 2 fórumban már írtam a problémáról, de nem nagyon kaptam választ. Probléma a következõ: Van egy Abit KV8-MAX3 alaplapom, rajta csücsül egy Realtek ALC658-as hangchip. Legrfrisebb A3.66-os verziójú driver van fent hozzá, de így sem szól pl a Half-Life 2 alatt a cucc 5.1-ben, mert CSAK a center hangszóróból hajlandó hangot kiadni. Windows alatt tökéletesen megy, filmnézés, zenehallgatás és a saját tesztje alatt is szépen szól mind a 6 hangszóró. Windows XP SP1 van fent, de próbáltam frissen telepített SP2-vel is, legutólsó VIA 4in1 van telepítve, és DirectX 9.0c. Ha valakinek sikerült ilyen chipbõl 5.1-et kicsikarnia HL2 vagy más játék alatt, az mesélje el legyen szíves hogy hogyan! Köszi!

Gerry
Próbáltad frissebb driverrel? Milyen hangchip?

Sippie
Üdv!
Van egy SB live 5.1 hangkártyám, amit eddig használtam, de most szeretném beüzemelni az alaplapi hangkártyát is ami egy AC97-es kártya... felinstaláltam az alaplap telepítõjérõl, viszont csak a bal oldali hangszoró szól, illetve a fülhallgatóban is csak a bal oldal szól. Mitõl lehet ez?
Üdv! Audigy 1-hez kéne nekem magyar xp-vel mûködõ driver. Lécci segítsetek!
Shan
Lehet, az a baj, hogy a penti4 es mellett van, és szégyenli magát.
Amúgy Drájvergájd-otpróbáltad már?
Hi. Most szereztem a penti4-es mellé egy penti egyest (sok a tesó ha foglalt a nag jó a kis gép is). Egy Sound Blaster 16 (C-media CMI8330 Audio Adpter) hangkártya van benne és nem szól. Már szétrobbanok dühömben. Win 98 a rendszer (mikor telepítettem, talált drivert). A rendszerben azt írja minden jól mûködik, nincs ütközés stb. de nem szól. DOSban rádásul valamikor van hang. Újabb drivert egyszerûen meg nem találok. Ha valaki tud segíteni (mi baja van? driver, akármi) légyszi írjon. Elõre is köszi.
Laalee
most jött ki új driver Realtek integrált chipekhez probáld meg azzal.

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

XP pro
és igen, játékoknál fordul elõ (eléggé sûrûn :( )
bár már a Reason zeneszerkesztõ is párszor fagyott, nem tudom mi okból