69
hacker || cracker || mindkettő || egyik sem
  • bricket
    #69
    Sziasztok.
    Engem Varga Árpádnak hívnak és az ELTE Állam- és Jogtudományi Karának doktorandusz hallgatója vagyok. Most írom a doktori disszertációmat az informatikai bűnelkövetővé válás témájában és a disszertációm egyik részéhez szükségem lenne olyan emberekkel készített interjúkra, akik az átlagos felhasználói tudásnál fejlettebb informatikai tudással rendelkeznek és valamikor életük során vettek már részt olyan informatikai cselekményben, amely nem feltétlenül jogszerű.
    A mélyinterjúk segítségvel a hackerek motivációira, a jogszerűség és az illegalitás közötti átjárás okairól szeretnék többet megtudni. Fontos lenne számomra, hogy milyen tényezők vezettek az jogszerűtlen, vagy annak vélt cselekményekhez és adott esetben minek hatására szűnt meg az ilyen cselekmények végrehajtása (ha ez bekövetkezett egyáltalán). Olyanok segítsége is szuper lenne, akik régi (pl. kétezres évek eleji) "hackek" elkövetőihez tudnak kontaktot, így pl. az Elender RT. feltörésében érdekeltekhez. Szuper lenne velük is beszélni azokról az időkről és az azóta történtekről.

    Érdeklődnék tehát, hogy vannak-e közöttetek olyanok, akik tudnának segíteni nekem ezen interjúkban?

    Az interjúk természetesen minden kutatásetikai követelménynek megfelelően zajlanak, az ott elhangzottak teljesen anonim formában kerülnének bele a disszertációba és semmilyen következménnyel nem járnának az interjúalanyok számára. Az interjúk 100%-ban a tudományos gondolkodás fejlesztésére lennének felhasználva.

    Rólam fontos tudni, hogy már korábban is írtam a témában tudományos diákköri dolgozatot, ahol szintén készítettem néhány interjút, ezek is a teljes anonimitáson alapultak, illetve vannak egyéb publikációim is a témában.

    Az alábbi linken megtalálható a publikáció jegyzéket. Itt látható, hogy csupán kutatói tevékenységet végzek a témában: Magyar Tudományos Művek Tára

    Előre is köszönöm a segítségeteket.

    Üdv.
    Árpád
  • Komatta
    #68
    Sziasztok!

    Nekem segítségre lenne szükségem, jelen helyzetemben úgy gondolom csak egy hacker\cracker szakértelme tudna kihúzni abból a bizonyosból.... Na mind1. A segítséget természetesen nem ingyen várom el. Bár nem olvastam utána a törvény vonatkozó részeinek, de még csak nem is illegális a dolog.

    Mivel nem vagyok otthon a témában így azt sem tudom hogy kivitelezhető e az ötletem.
    Szóval nagyon örülnék ha felvenné velem a kapcsolatot valaki akinek megvan a kellő szakmai tudása. Itt tudsz elérni: [email protected]
  • ezkonax
    #64
    megtalálta ezt a drágakövet mindenkinek, aki külföldi TV-csatornákat akar nézni Magyarországon.
  • zitababa5
    #63
    Sziasztok !

    A FB-on cégünk jó hírnevét sértő 2 darab poszt eltávolítását sem nekem sem ügyvédeim felszólítására nem volt hajlandó a FB és a FB oldal tulajdonosa sem eltávolítani. Segítséget keresek, jól meg is fizetném aki ebben tud segíteni . Privát email: [email protected]

    zita
  • csumicsabbi
    #61
    Egy olyan hackert keresek, aki otthon van mobil telefonokban. Részleteket az e-mailemen: [email protected]. Várom a levelet, s ha megkaptam visszaírok. Szép napot!
  • bricket
    #60
    Sziasztok. Nem tudom jó helyen kopogtatok-e, de szakdolgozatot írok a számítástechnikai bűnözésről kriminológiai szempontból és szeretnék olyanokkal beszélni akik otthonosan mozognak hacker témában. Elsősorban olyanokat keresek akik már találkoztak információs rendszer elleni támadásokkal, tudják, hogy mi az a black hat, vagy benne vannak/voltak valamilyen hacker közösségben. Ha esetleg valakinek lenne kedve segíteni, annak nagyon hálás lennék. Előre is köszi.
  • Miklós24
    #59
    Azt írták hogy sajnálják ,de így egy új kódot kell vegyek ami 7000ft, hát nem
  • kjhun
    #58
    Csak, a teljes játék meglétével lehet feltörni, simán az indító exe-t piszkálván nem lehet, különben hogy teszteled a cracket?? Hajítsd fel a telepítő cd-t valahová, (Ha, CD-s) valamilyen tárhelyre. Másolásvédelem detektor. Ereszd rá, a játék fájljaira és a CD-re. És, gyanítom az eredetire való patcheket is letöltötted/feltelepítetted a játékra.

    Miért, nem veszed fel a kapcsolatot a játék készítőivel? Hátha, megoldják a problémát. (Nem, a kód kérést, hanem a jelszó-problémádat.)

    Amúgy, meg cracker, nem hacker, nem összekeverendő. Nagy warezfórumon, biztos lenne rá vállalkozó kedvű egyén.
  • Miklós24
    #57
    Hackert keresek!
    Egyszerű dologról lenne szó. Meg van eredetibe a Simson tuning werkstatt 3d pc játék, és nem tudok a sját jelszavammal belépni.
    A jelszót vettem 7000ft-ért, nem ez a lényeg , hanem az hogy biztos vagyok benne hogy egy mozdulattal a Ollydbg nevű programmal ki lehet iktatni hogy kódot kérjen a játék az elején.
    Nagyon fontos lenne hogy feltörjétek mert sok ember játszna vele, van rá igény.
    Szóval ha tudsz segíteni akkor vegyél fel skype-on: nevem kakukkstuka.
    Én megadnám a eredeti file-t és te meg feltörnéd könnyedén.
    Nem hinném hogy bonyolult a kód kérés kiiktatása.
    Na akkor szeretettel várom jelentkezésed.
  • Zero 7th
    #56
    Nem, csak egy tonnányi spamet. A heréhez annyiban azért kapcsolódik, hogy egy jó része a leveleknek fasznövesztőszerről fog szólni, amitől lehet, hogy kaphatsz hererákot is.

    De ahogy nézem, ez az emailmegadás valami nagyon l33t dolog lehet, mert a másik most felhozott hekkeres topikban is dettó ugyanez van, mindenki emailcímeket ad...
  • Fresh Duke
    #55
    *kösz
    *semmit
  • Sali85
    #54
    Azért kössz a semit!
  • Fresh Duke
    #53
    Miért, ha megadod nyilvános helyen az email címed, akkor hererákot kapsz?
  • Zero 7th
    #52
    Ha könnyed szórakozásra vágynék, ez a topik végtelen lehetőséget szolgáltatna. Egy rakás ember, aki először megmutatja, hogy nem tud mit kezdeni vele, ha feltörik valamijét, szorosan utána az emailcímével...

    Továbbá hogyan van az, hogy az emberek az esetek 99.9%-ában tudják, hogy nem adunk meg emailcímet nyilvános fórumon, kivéve ezt az egy topikot, ahol viszont MINDENKI megadja?
  • Fresh Duke
    #51
    Ha el lopták szerintem menjen a rendőrségre az egyik barátod.
  • Sali85
    #50
    Sziasztok! Segítségre lenne szükségem! Az egyik barátom fb fiókját el lopták és az regisztrált e-mail címét is feltörték ( yahoo fiókot) és onnan kitörölték azt az emailt amit küldött az fb! Meg változtatta az fb fiók email címét és telefonrol sem lehet belépni,de sikerült megszerezni azt az email címet amire megváltoztatta! Kérlek benneteket segítsetek! Ezen az email címen várom a segítségeteket: [email protected]
    Előre is köszönöm szépen!
  • nab
    #49
    Hello

    Egy ftp szervert szeretnék feltörni de 10 hibás probálkozás után letiltja az ip címem. Milyen módszerrel lehetne kijátszani ezt a védelmet. Ügye http protocol esetén a http proxy jó megoldás lenne, de hát ftp -nél nem lehet használni http proxy -t. Milyen egyéb megoldás vannak amik az ftp protokkal is működnek?
  • Dj Faustus #48
    Mire kell neked egy hacker?

    Tán a barátnőd általi megcsalásra gyanakszol és bele akarsz nézni a csalfa asszony levelezésébe (BTK 178. §-ába ütköző cselekményt ki is merítetted)?
    Vagy elfelejtetted az e-mail/közösségi portálos jelszavadat és vissza akarod szerezni a jelszavadat (erre sem az a megoldás, hogy "no akkor feltöretem a felhasználói fiókot")?
    Vagy valakit meg akarsz figyelni/gépe alatt átvenni az uralmat (ez is bűncselekmény)?
    Vagy a csúnya rendszergazda nem enged a cég/iskola gépére/gépeire programot telepíteni (arra is van biztos oka)?

    Nos mindezekben egy normális fehérkalapos hacker nem fog segíteni. Maximum egy igénytelen, utolsó csúszómászó (és akkor még finoman fogalmaztam) script kiddie (aki ugyancsak bűncselekményt követ el, ha bűncselekmény elkövetésében segítséget nyújt).

    E-mail címedet meg köszönik a spamküldő robotok. Ők szívesen fognak írni neked levelet mindenféle kék pirulákkal, meg "Bill Gates szétosztja a vagyonát, küldd tovább gyorsan" témával kapcsolatosan.
  • istike7412
    #47
    Hali !

    SOS-ban kellene nekem egy hacker ! Részleteket privátban beszélném meg!
    Az [email protected] várnám a leveleket !
    Fontos lenne!
  • lev1945
    #46
    Sziasztok!

    Egy hacker segítségére lenne szükségem!
    A részleteket privátban megbeszéljük.

    Üdvözlettel.
  • DjCser
    #45
    hali kéne egy msn feltörő program ha tudna vki adni az írjonválaszt pls.
    Sehol sem találtam...
  • süni96
    #44
    hackert keresek pénzért aki feltudná törni 1 ismerősöm gépét mert ő is feltörte az enyém.msn:[email protected]
  • Eri71
    #43
    Sziasztok! Nekem oan emberre lenne szükségem, aki telefonkártyáról tud leszedni v törölni adatokat, képeket.
  • alex299
    #42
    Hi
    Hackert keresek pénzért!!!
  • itomi
    #41
    Engem is érdekel a crackerkedés/hackerkedés és megnéztem az általad ajánlott oldalt.
    Van egy pár kérdésem ezzel kapcsolatban.
    Hogyan lehet feljelentkezni a távoli gépre? A "tst netrc connect" parancccsal, és utána a másik gép IP címével? És ha IP címet nem tudok, akkor a hagyományos cím (http://www...) jó?
    És ami a legfontosabb: a másik gépen érzékelik-e az én ténykedésemet, tehát kiderülhet-e, hogy melyik gépről jött a támadás?
  • Dj Faustus #40
    Nesze - csak aztán óvatosan használd...
  • zyppy
    #39
    májvipre kérek krekporgramot
  • cSuwwi
    #38
    vannak leírások, magyar csapatok, magyarul leírások, crack how-tok, stb.
    olvastam már párat, de nem publik, vagy nem olyan széles körben.
    használd a keresőt ügyesen (ne a gúglit magyar oldalakhoz)
  • MeTaL
    #37
    :DDDDDDDDDDDDDDDDD
    érettségi munkához :D
  • Thatoo
    #36
    Srácok, tudna véletlenül adni valaki valamilyen címet, akár angolul is, ahonnan utána tudnék nézni a hackerkedés/crackerkedés számítástechnikai hátterének? Tehát, hogy milyen feltörési módok léteznek, mi a működési elvük stb. Érettségi munkához kellene...
  • KokoMi8813
    #35
    amugy én a crekelést szívesen megtanulnám ezért is hogy átbasszam aservert meg sok gamet törjek fel!!!!!!!
  • KokoMi8813
    #34
    má utálom mikor nem megy eggy kipaszott progi se rendesen mert nem vagyok pénzel megtömve hogy futtasam
  • KokoMi8813
    #33
    komolyan vettem
    azt nem tudtam hogy nem adhattok ki pedig ez nagy szarság!!!!!!!!
  • Dodo55
    #32
    Azért nem műxik mert ez nem crackelés. Csocso írta először ezt a LameCrack=1 -et, viccből, mert a crackelés egy nagyon bonyolult dolog, és aki teljesen megtanulta annak is akadnak progik amiket nagyon nehezen, vagy egyátalán nem tud crackelni. Szóval nehéz választ adni egy ilyen kérdésre, hogy hogyan kell crackelni, és nem is nagyon szabad. Én is csak viccből írtam a bat-os megoldást(csak úgy csinál, mintha változtatna valamit a fájlon, de csak beleteszi ezt a bat fájlt a programba), ha ennyire komolyan vetted, akkor bocsi... A forum ezen a részén nem szabad crackeket adni, meg ilyesmiket, de ezen a részén kérdezd, ha annyira fontos.
  • KokoMi8813
    #31
    elirtam Frapsen
  • KokoMi8813
    #30
    Dodo55!!!
    amit ajánlotta a crackelésre nem jön ösze mindig kiadja a 16 bites higát, de ma azt elértem hogy másná ne adja ki ! itt mé adja ki??? a frarsen v2.6.0 -t kéne valahogy crackelni (jól) vagy ha valaki el tudná küldeni az is jó lenne Féreg meg virus mellőzve :) erre a címre az jó lenne [email protected]
  • peteragoston
    #29
    Tudtok-e olyan programról, ami szól, hogyha egy webcimet update-lnek?
    pliz priviben

  • KokoMi8813
    #28
    mit tehetek a hiba kikapcsolása érdekáben (hogy szöntethetem meg azt a hibát?)?
    ezt irja ki: Az NTVDM CPU meg nem támogatott utasítást talált
    CS:06f2 IP:0100 OP:65 63 68 8f 20 Az alkalmazásból való kilépéshez kattints a ....
    ha kihagyra kattintok még +2 ilyen jön ki
  • KokoMi8813
    #27
    mit tehetek a hiba kikapcsolása érdekáben (hogy szöntethetem meg azt a hibát?)?
    ezt irja ki: Az NTVDM CPU meg nem támogatott utasítást talált
    CS:06f2 IP:0100 OP:65 63 68 8f 20 Az alkalmazásból való kilépéshez kattints a ....
  • KokoMi8813
    #26
    most meg kiírt egy 16 bites alkalmazási hibát akkor ez igy jó??? csak a hiba nem kéne mi?