514
PHP HELP
  • KILLER2
    Üdv mindenkinek. Én most tanulom a PHP-t. Van egy olyan kérdésem, hogy mit jelent a parancsokban a \n? Sok helyen látom ezt, de még sehol sem volt leírva, hogy mi is ez. Egy leírás alapján próbálom megtanulni a PHP-t, abban nem volt ez benne.
  • tom110
    php fusionhoz nem tud valaki egy normális feltöltő infusiont?ha weblap vagy bármit el kel lészíteni válalom:[email protected]
  • tszki
    sziasztok van valaki aki ért a javahoz és lenne olyan kedves, hogy segit nekem egy feladat megoldásában?

Előre is köszönöm
  • Dj Faustus #471
    "az adatbázis hostnév-hez??
    Az adatbázisszerver hosztnevét.
    Ha ugyanaz, mint a webszerver, akkor localhost.
  • Szoki333
    helló!
    Az lenne a kérdésem: hogy mit kell irni az adatbázis hostnév-hez??
  • apu
    Szevasztok.

Az után érdeklődnék, hogy egy php E-mail küldőben az elküldött mailt, hogy lehet formázni? Tud valaki egy ilyen scriptet? Egy képeslapküldő elküldött levelét szeretném alakitgatni.
  • MrV
    IPB fórumba akarok D22 Shoutbox v1.1.2-t telepíteni de az istenért se akar működni, pedig a leírása alapján mindent végig csináltam :S
    tudna vki segíteni? köszi előre is!
  • Simaji
    Cewa mindenki!

Nos ha még aktuális akkor annyi tippem lenne, hogy az $n='1' helyett $n=1-et kéne írni mert szerintem össze zavarja a PHP-t, hogy szövegként adod meg a változó értékét.

Csak tipp. :D

Bye!
  • Dj Faustus #466
    ceil
  • csiga106
    ezt már megoldottam viszont olyan problémám van hogy mindig felfele kéne kerekítenie ezt meglehet oldani?
  • csiga106
    Üdv mindenkinek!

Segítségeteket szeretném kérni egy php fórumom aljára szeretném írni az oldalszámozást én így próbálkoztam, de sajnos nem jelent meg mi lehetett a gond? arra gyanakszom hogy be se lép a while ciklusba.

$pagenumber=$nummessage/10;
    $n='1';
    echo 'Oldal ';
    while ($n<=$pagenumber)
    {
    echo " <a href=\"oldtopicmessages.php?topicname='$topicname'&page='$n'\">'$n'</a> ";
    $n=$n+1;
    }

a $nummessage az az üzenetek száma és 10 férhetne egy oldalra

előre is kösz a válaszokat
  • MrV
    halihó!
    egy sima oldalra, mondjuk 1 index php-ra szeretnék rakni 1 utolsó 5 hsz-os scriptet ipb 2.2.2-es fórumhoz... lehet ilyent?
    köszi előre is!
  • Free
    köszi ezeket találtam én is.
  • Dj Faustus #461
    Pár darab
    A divek közé beillesztést meg meg tudod oldani PHP-vel (vagy Ajaxxal):
    <div>
    <?php include("forum.php"); ?>
    </div>
  • Free
    sziasztok nincs öttlete valakinek olyan fúórum motorra ami nem külön portál és weblapba divek közé építhető ? tehát egy weblapba integrálható fórum kellene nekem . ahol lehet usereket regelni stb stb .
    egyáltalán létezik ilyen ?
  • kuci06
    Sziasztok!
    Van egy site-on a cjb.hu-n.
    Lényegében egy letöltőoldal, FD Scripttel fut. Viszont én szeretnék egy kicsit más rendszert, amivel pl egy rövid leírást írhatok a fájlokhoz, esetleg egy képet is csatolhatok hozzájuk.
    Valami olyasmire gondoltam, mint ami a Php-nuke-ban is van (tehát egy fájlhoz tartozik egy kis leírás + kép)
    Tudtok ilyen php-scriptről?

Előre is köszi a segítséget :)
  • phoenix1
    Ellenőrizd, hogy létezik-e az adatbázis vagy tábla, akkor szokota ezt a hibaüzenetet dobni.
  • MrV
    Warning: mysql_list_fields() [function.mysql-list-fields]: Unable to save MySQL query result in /nfs/extra/prepend/prepend.php(145) : system created function on line 36

(nem rég óta foglalkozok php-val, de sok script-nél ezt a prepend-es hibát írja...)
    szal bocs ha én csináltam/ok vmit rosszul...
  • phoenix1
    Milyen hiba üzenetet küld ki?
  • MrV
    hellósztok!
    tud vki olyan foci-tabellás php scriptet, ami a lehetőleg még az extra.hu-n is fut? mert én neten mindenhol a phpfootball 1.0-ás, vagy 1.1-es, vagy 1.6-os verziót találtam meg és semmi mást, de nem akarnak menni... lehet h az extra miatt ( prepend.php(184) )
    előre is köszi!
  • phoenix1
    Joomla (www.joomla.hu vagy www.joomla.org). :)
  • Zsé
    Sziasztok!
    Nem vagyok hozzáértő, de érdekelne a PHP!
    PHP-nuke vagy PHP-fusion, melyik jobb?
    (lehet hülyeséget kérdeztem...)
  • phoenix1
    Egy kicsit részletesebben, légy szíves.
  • boran
    Persze,ha valakinek van idegrendszere egy tök amatőrhöz:)
  • boran
    Sziasztok! Tudna valaki segíteni? számláló kódot szeretnék beilleszteni index.php-be,de nem akar összejönni:(
  • Tresszer
    Beállítottama a cookie-t

$value = 'idotullepes';
    setcookie("tullep", $value, time()+1200);

a cookie ugye 20 percet él, megnézem a cookie tulajdonságait és a következő a gondom, hogy a lejárati időhöz azt írja, hogy 'At End Of Session' tehát a munkamenet végéig tart de nekem ez ugye nem jó. Mi lehet a hiba? Előre is köszi a választ.
  • Dj Faustus #448
    A felhasználó bejelentkezésekor létrehozol egy sütit (cookie), aminek a lejárati idejét 20 percre (1200 másodpercre) állítasz be.
    Minden egyes oldalon, ahol bejelentkeztetés szükséges, leellenörzöd a cookie meglétét.
    Ha létezik, a cookie lejárati idejét frissíted (újabb 20 perc).
    Ha nem létezik, megsemmisítesz mindenféle bejeletkezéssel kapcsolatos munkamenetet, és a cookie-t is törlöd.

Cookie beállítása, törlése: setcookie.
  • Tresszer
    Helósztok! Lenne egy olyan kérdésem, hogy hogyan lehetne azt megoldani, hogy ha a felhasználó nem klikkel az oldara mondjuk 20 percig akkor kérje újra a jelszót, és a felhasználó nevet. Előre is köszi a segítséget.
  • apu
    Köszi a linket.
  • Dj Faustus #445
    Firebug

És még pár hasznos kiegészítés:
    Colorzilla - színkódok másolásához
    Web Developer - sok hasznos eszköz
    Seopen - keresőoptimalizáláshoz
  • apu
    Köszönöm a segítséget.
    Összejött. :)
    Most előkereítem a Firebug ot.
  • Dj Faustus #443
    További hibák:
    közvetlenül a <script> tag után:
    <!-- ; - törlendő

Ha azt kiszedted, rögtön megjelenik az újabb probléma:
    missing } after function body
    \n

És igen a popimg függvény nincs lezárva rendesen:
    wwidth=iwidth;
    }

// Routines to tidy up popup windows when page is left

Ha lezárjuk:
    wwidth=iwidth;
    }
    }
    // Routines to tidy up popup windows when page is left

Már működik, csak nem éppen jól.
    Miért? Mert hibásan van megírva:
    newwindow=window.open('','htmlname','width=' + pwidth +',height=' +pheight + ',resizable=1,top=50,left=10');

Helyesen:
    newwindow=window.open(url,'htmlname','width=' + pwidth +',height=' +pheight + ',resizable=1,top=50,left=10');

Na ezért jó a Firebug - jól lehet vele hibát keresni Javascriptbe (de CSS-nél és HTML-nél is hasznos segédeszköz).
  • apu
    Köszönöm a gyors segítséget, próbálgatom, de nem jvök rá már tettem a scriptet a body ba is a head ba is de nem működik a link.
  • Dj Faustus #441
    A Firebug fejlesztőeszköz ki is jelzi a hibát:
    popimg is not defined

Ha az ember jobban megnézi a forráskódnak látszó akármit meg is találja a hibát rögvest:
    </head>
    <script language="JavaScript" type="text/javascript">
    <!-- ;
    var newwindow;
    var wheight = 10, wwidth = 10;
    function popimg(url, title, iwidth, iheight, colour) {

...
    function tidy5() {
    if (newwindow && !newwindow.closed) { newwindow.close(); }
    }

</script>
    <body bgcolor="#251846" text="#ECF5FF" leftmargin="20" topmargin="10" marginwidth="10" marginheight="10">

A <script> tag hanyagul csak be van lökve. Nincs se a fejrészben (<head> és </head> elemek között), se a testben (<body> és </body> elemek között). Csak úgy közöttük, hanyagul behányva.
  • apu
    http://kromek.extra.hu/php/uploadfile/index.php oldalon egy (nettről letöltött) képfeltöltő php script fut. A feltöltéssel nincs is gondom amikor a feltöltött képet szeretném megnézni akkor klikkre nem jelenik meg a kép (popup) megjelenítés. Az IE7 hibát ir ki az oldalra kattintáskor. Próbáltam firefox al is ott sem működik. Egy java scriptet hív meg a php onnan veszi az URL t, ha kimentem, a hivatkozást akkor az jó. Nem értem mi lehet a gond. Ha segítenél megköszönném.
    A fóráskódot nem akartam belinkelni, ha gondolod megteszem.
    Köszönöm.
  • SaintSavin
    Igazad van, félreolvastam, tényleg kell, és nincs felinstallálva. Azt hiszem más megoldás után kell néznem. Bár elötte még megpróbálok a szolgáltatóval egyezkedni, bár nem hiszem, hogy bármi értelme lenne.

Szóval más megoldás nem létezik php-ben erre?
  • Dj Faustus #438
    "a php.net szerint nem szükséges ehhez a függvényhez semmilyen előtelepítés"
    "id3 is part of PECL and can be installed using the PEAR installer. To compile PHP with id3 support, download the sourcecode, put it in php-src/ext/id3 and compile PHP using --enable-id3."
    Forrás: ID3 függvények
    Ingyenes tárhelyszolgáltatók nem biztos hogy felteszik/lefordítják az ID3-as PECL-kiegészítést.
  • SaintSavin
    Php szkripttel ki szeretném olvasni adott mp3 fájlból az id3 tag-et.
    Erre ezt a sort használom:

$tag = id3_get_tag($dirElement, ID3V3_2);

a php.net szerint nem szükséges ehhez a függvényhez semmilyen előtelepítés, mégis azt a hibaüzenetet kapom, hogy id3_get_tag() ismeretlen függvény.

Mi az ami még hiányzik? Hogy tudnám ezeket az infókat (előadó, dalcím) kiszedni a fájlokból?
  • Dj Faustus #436
    "olyan listázó szkript mint ami ITT van!"
    Itt az alábbi van:
    A keresett oldal nem található! 404-es hiba!

De hogy visszatérjünk a témához:
    Itt van egy rakat
    Itt is van pár
    Ezen és ezen leírás alapján készíthetsz magadnak egyet.
  • Elemusz
    Hellosztok!
    Nem tudna valaki adni egy linket ahol megtalálható egy olyan listázó szkript mint ami ITT van!
    a választ előre is KÖSZi minenkinek!