514
PHP HELP
-
Üdv mindenkinek. Én most tanulom a PHP-t. Van egy olyan kérdésem, hogy mit jelent a parancsokban a \n? Sok helyen látom ezt, de még sehol sem volt leírva, hogy mi is ez. Egy leírás alapján próbálom megtanulni a PHP-t, abban nem volt ez benne. -
tom110 #473 php fusionhoz nem tud valaki egy normális feltöltő infusiont?ha weblap vagy bármit el kel lészíteni válalom:[email protected] -
tszki #472 sziasztok van valaki aki ért a javahoz és lenne olyan kedves, hogy segit nekem egy feladat megoldásában?
Előre is köszönöm -
"az adatbázis hostnév-hez??
Az adatbázisszerver hosztnevét.
Ha ugyanaz, mint a webszerver, akkor localhost. -
Szoki333 #470 helló!
Az lenne a kérdésem: hogy mit kell irni az adatbázis hostnév-hez?? -
Szevasztok.
Az után érdeklődnék, hogy egy php E-mail küldőben az elküldött mailt, hogy lehet formázni? Tud valaki egy ilyen scriptet? Egy képeslapküldő elküldött levelét szeretném alakitgatni. -
MrV #468 IPB fórumba akarok D22 Shoutbox v1.1.2-t telepíteni de az istenért se akar működni, pedig a leírása alapján mindent végig csináltam :S
tudna vki segíteni? köszi előre is! -
Cewa mindenki!
Nos ha még aktuális akkor annyi tippem lenne, hogy az $n='1' helyett $n=1-et kéne írni mert szerintem össze zavarja a PHP-t, hogy szövegként adod meg a változó értékét.
Csak tipp. :D
Bye! -
ceil -
csiga106 #465 ezt már megoldottam viszont olyan problémám van hogy mindig felfele kéne kerekítenie ezt meglehet oldani? -
csiga106 #464 Üdv mindenkinek!
Segítségeteket szeretném kérni egy php fórumom aljára szeretném írni az oldalszámozást én így próbálkoztam, de sajnos nem jelent meg mi lehetett a gond? arra gyanakszom hogy be se lép a while ciklusba.
$pagenumber=$nummessage/10;
$n='1';
echo 'Oldal ';
while ($n<=$pagenumber)
{
echo " <a href=\"oldtopicmessages.php?topicname='$topicname'&page='$n'\">'$n'</a> ";
$n=$n+1;
}
a $nummessage az az üzenetek száma és 10 férhetne egy oldalra
előre is kösz a válaszokat -
MrV #463 halihó!
egy sima oldalra, mondjuk 1 index php-ra szeretnék rakni 1 utolsó 5 hsz-os scriptet ipb 2.2.2-es fórumhoz... lehet ilyent?
köszi előre is! -
köszi ezeket találtam én is. -
Pár darab
A divek közé beillesztést meg meg tudod oldani PHP-vel (vagy Ajaxxal):
<div>
<?php include("forum.php"); ?>
</div> -
sziasztok nincs öttlete valakinek olyan fúórum motorra ami nem külön portál és weblapba divek közé építhető ? tehát egy weblapba integrálható fórum kellene nekem . ahol lehet usereket regelni stb stb .
egyáltalán létezik ilyen ? -
Sziasztok!
Van egy site-on a cjb.hu-n.
Lényegében egy letöltőoldal, FD Scripttel fut. Viszont én szeretnék egy kicsit más rendszert, amivel pl egy rövid leírást írhatok a fájlokhoz, esetleg egy képet is csatolhatok hozzájuk.
Valami olyasmire gondoltam, mint ami a Php-nuke-ban is van (tehát egy fájlhoz tartozik egy kis leírás + kép)
Tudtok ilyen php-scriptről?
Előre is köszi a segítséget :)
-
phoenix1 #458 Ellenőrizd, hogy létezik-e az adatbázis vagy tábla, akkor szokota ezt a hibaüzenetet dobni. -
MrV #457 Warning: mysql_list_fields() [function.mysql-list-fields]: Unable to save MySQL query result in /nfs/extra/prepend/prepend.php(145) : system created function on line 36
(nem rég óta foglalkozok php-val, de sok script-nél ezt a prepend-es hibát írja...)
szal bocs ha én csináltam/ok vmit rosszul... -
phoenix1 #456 Milyen hiba üzenetet küld ki? -
MrV #455 hellósztok!
tud vki olyan foci-tabellás php scriptet, ami a lehetőleg még az extra.hu-n is fut? mert én neten mindenhol a phpfootball 1.0-ás, vagy 1.1-es, vagy 1.6-os verziót találtam meg és semmi mást, de nem akarnak menni... lehet h az extra miatt ( prepend.php(184) )
előre is köszi! -
phoenix1 #454 Joomla (www.joomla.hu vagy www.joomla.org). :) -
Zsé #453 Sziasztok!
Nem vagyok hozzáértő, de érdekelne a PHP!
PHP-nuke vagy PHP-fusion, melyik jobb?
(lehet hülyeséget kérdeztem...)
-
phoenix1 #452 Egy kicsit részletesebben, légy szíves. -
boran #451 Persze,ha valakinek van idegrendszere egy tök amatőrhöz:) -
boran #450 Sziasztok! Tudna valaki segíteni? számláló kódot szeretnék beilleszteni index.php-be,de nem akar összejönni:( -
Tresszer #449 Beállítottama a cookie-t
$value = 'idotullepes';
setcookie("tullep", $value, time()+1200);
a cookie ugye 20 percet él, megnézem a cookie tulajdonságait és a következő a gondom, hogy a lejárati időhöz azt írja, hogy 'At End Of Session' tehát a munkamenet végéig tart de nekem ez ugye nem jó. Mi lehet a hiba? Előre is köszi a választ. -
A felhasználó bejelentkezésekor létrehozol egy sütit (cookie), aminek a lejárati idejét 20 percre (1200 másodpercre) állítasz be.
Minden egyes oldalon, ahol bejelentkeztetés szükséges, leellenörzöd a cookie meglétét.
Ha létezik, a cookie lejárati idejét frissíted (újabb 20 perc).
Ha nem létezik, megsemmisítesz mindenféle bejeletkezéssel kapcsolatos munkamenetet, és a cookie-t is törlöd.
Cookie beállítása, törlése: setcookie. -
Tresszer #447 Helósztok! Lenne egy olyan kérdésem, hogy hogyan lehetne azt megoldani, hogy ha a felhasználó nem klikkel az oldara mondjuk 20 percig akkor kérje újra a jelszót, és a felhasználó nevet. Előre is köszi a segítséget. -
Köszi a linket. -
Firebug
És még pár hasznos kiegészítés:
Colorzilla - színkódok másolásához
Web Developer - sok hasznos eszköz
Seopen - keresőoptimalizáláshoz -
Köszönöm a segítséget.
Összejött. :)
Most előkereítem a Firebug ot. -
További hibák:
közvetlenül a <script> tag után:
<!-- ; - törlendő
Ha azt kiszedted, rögtön megjelenik az újabb probléma:
missing } after function body
\n
És igen a popimg függvény nincs lezárva rendesen:
wwidth=iwidth;
}
// Routines to tidy up popup windows when page is left
Ha lezárjuk:
wwidth=iwidth;
}
}
// Routines to tidy up popup windows when page is left
Már működik, csak nem éppen jól.
Miért? Mert hibásan van megírva:
newwindow=window.open('','htmlname','width=' + pwidth +',height=' +pheight + ',resizable=1,top=50,left=10');
Helyesen:
newwindow=window.open(url,'htmlname','width=' + pwidth +',height=' +pheight + ',resizable=1,top=50,left=10');
Na ezért jó a Firebug - jól lehet vele hibát keresni Javascriptbe (de CSS-nél és HTML-nél is hasznos segédeszköz). -
Köszönöm a gyors segítséget, próbálgatom, de nem jvök rá már tettem a scriptet a body ba is a head ba is de nem működik a link. -
A Firebug fejlesztőeszköz ki is jelzi a hibát:
popimg is not defined
Ha az ember jobban megnézi a forráskódnak látszó akármit meg is találja a hibát rögvest:
</head>
<script language="JavaScript" type="text/javascript">
<!-- ;
var newwindow;
var wheight = 10, wwidth = 10;
function popimg(url, title, iwidth, iheight, colour) {
...
function tidy5() {
if (newwindow && !newwindow.closed) { newwindow.close(); }
}
</script>
<body bgcolor="#251846" text="#ECF5FF" leftmargin="20" topmargin="10" marginwidth="10" marginheight="10">
A <script> tag hanyagul csak be van lökve. Nincs se a fejrészben (<head> és </head> elemek között), se a testben (<body> és </body> elemek között). Csak úgy közöttük, hanyagul behányva. -
http://kromek.extra.hu/php/uploadfile/index.php oldalon egy (nettről letöltött) képfeltöltő php script fut. A feltöltéssel nincs is gondom amikor a feltöltött képet szeretném megnézni akkor klikkre nem jelenik meg a kép (popup) megjelenítés. Az IE7 hibát ir ki az oldalra kattintáskor. Próbáltam firefox al is ott sem működik. Egy java scriptet hív meg a php onnan veszi az URL t, ha kimentem, a hivatkozást akkor az jó. Nem értem mi lehet a gond. Ha segítenél megköszönném.
A fóráskódot nem akartam belinkelni, ha gondolod megteszem.
Köszönöm. -
Igazad van, félreolvastam, tényleg kell, és nincs felinstallálva. Azt hiszem más megoldás után kell néznem. Bár elötte még megpróbálok a szolgáltatóval egyezkedni, bár nem hiszem, hogy bármi értelme lenne.
Szóval más megoldás nem létezik php-ben erre? -
"a php.net szerint nem szükséges ehhez a függvényhez semmilyen előtelepítés"
"id3 is part of PECL and can be installed using the PEAR installer. To compile PHP with id3 support, download the sourcecode, put it in php-src/ext/id3 and compile PHP using --enable-id3."
Forrás: ID3 függvények
Ingyenes tárhelyszolgáltatók nem biztos hogy felteszik/lefordítják az ID3-as PECL-kiegészítést. -
Php szkripttel ki szeretném olvasni adott mp3 fájlból az id3 tag-et.
Erre ezt a sort használom:
$tag = id3_get_tag($dirElement, ID3V3_2);
a php.net szerint nem szükséges ehhez a függvényhez semmilyen előtelepítés, mégis azt a hibaüzenetet kapom, hogy id3_get_tag() ismeretlen függvény.
Mi az ami még hiányzik? Hogy tudnám ezeket az infókat (előadó, dalcím) kiszedni a fájlokból? -
"olyan listázó szkript mint ami ITT van!"
Itt az alábbi van:
A keresett oldal nem található! 404-es hiba!
De hogy visszatérjünk a témához:
Itt van egy rakat
Itt is van pár
Ezen és ezen leírás alapján készíthetsz magadnak egyet. -
Elemusz #435 Hellosztok!
Nem tudna valaki adni egy linket ahol megtalálható egy olyan listázó szkript mint ami ITT van!
a választ előre is KÖSZi minenkinek!