33
Miért világít a gép kikapcsolt állapotában is a power ledem?
  • selwik
    Nekem eddig mindkét gépemen világított az alaplapi led. Nulla áramot eszik, tehát lényegtelen. Legalább éjjel nem rúgok bele a gépbe ha kimegyek brunzolni :DD

Egyébként szerintem ne akadj fenn rajta, tényleg nem lehet vele mit kezdeni, csak ha kihúzod a falból, vagy az alább már sorolt drasztikusabb eljárási módok:))
  • TheZsenyka
    Valszeg' disco edisün lehet. Lehet hogy a mély hangokra tolja a fényt.
  • ollie
    "Szépen felélednek a gépek, és microfosé leyz a világhatalom!"
    már most az MS szab meg mindent
  • Tovi
    pszichológus látott már??
  • NeoMaN
    Én undorító dolognk tartom ezt az atx-es buziságot.Kibaszottúl idegesít.Egyként má gyártottam rá összeesküvés elméletet is:
    Egy éjszaka a Microfos átveszi a hatalmat az összes hálón lévő winfosos gép fölött. :)
    Szépen felélednek a gépek, és microfosé leyz a világhatalom!
    (amúgy tényleg nem elképzelhetetlen hogy ez egy összeesküvés (CIA mindenkit és mindent megfigyel, a winfos és a prociazonosítók segítségével, amik állítólag nincsenek, Microfos,Intel) :D
  • Eustace
    Manta: Arra kell figyelni, hogy amikor kikapcsolod a gépet, akkor Windózból kell kikapcsolni, nem a power gombbal (magyarul szoftveresen). Úgy elvileg mennie kéne, bár nem próbálgattam.
  • nemcsakfél
    Nekem is világít az optikai egéren a led, full kikapcsolva a gép és világít, sőt ha megmozdítom akkor a másik ledje is bekapcsol, tehát elemlámpa funksön :)) Viszont az esetek 1 % ban normálisan kikapcsol, és akkor nem világít se egér se billentyűzet, még mozgásnál sem.
    Az Usbre dugással az a bajom hogy pl. a bootmanager nem támogatja, csak a normál egeret így ott nem tudom használni, de ez van csökkentett módban is ( 98se ).
    Sőt a scanneremen is folyamatosan ég a led, pedig van rajta külön bekapcs/kikakpcs gomb is , de hiába. Hogyha megy a rezidens drivere (amit mindíg kikapcsolok) akkor ki lehet kapcsolni, a led elalszik, de kilépéskor újból ég..
  • Manta
    Nekem is KR7A-m van, de nem tudtam semmiféle felébresztést beállítani, neked megy ez a funkció (billentyűzettel, egérrel)? Amúgy nálam se világít egér, led.
  • Tovi
    Nincs tippem. A két gépem közül (ABIT BD7-II és ABIT NF7) egyik sem kapcsolja ki az egér ledjét. Egyébként baromi sok led megy folyamatosan kikapcsolt állapotban (hálókártya 2db led, feszültségjelző, az optikai kimenet ledje), ezeket mind látom, mert nincs fenn a ház oldala. Éjszaka úgy néz ki, mint egy karácsonyfa a gépem környéke. Miért pont az egér zavarna, azt pont nem látom mivel rajta ül
  • Eustace
    Erre termeszetesen en is gondoltam, de nincs rajt... :(
  • Eustace
    Tenyleg nincs, tobbszor ellenoriztem.
  • Eustace
    Viszont az Abit KR7A-133 alaplapom kikapcsolta. Meg az Abit BH6 is. Miert pont ez szivat meg?
  • RelakS
    Mondom a RÉGI alaplapommal!!
  • dikki*yysw
    PS2es egér világít csak, nem? Dugd át USB-re, ha van rajt csati :) A ledet meg én nem kötöm be, de én tapló vagyok.
  • ollie
    tényleg, nincs engedélyezve biosban az "ébresztés" funkció? úgy értem, hogy valami külső inputra beinduljon a gép (pl telefonhívás, egér, stb.)
  • Tovi
    Az optikai egér soha nem fog kikapcsolni, a jobbak visszaveszik a led fényét felépre. Ez teljesen természetes az egérrel történő ébresztés és az új alaplapokon a rendszerindítás miatt. a LED az passz, nemtom mitől világít állandóan.
  • Eustace
    Válasz a kérdéseitekre:
    Természetesen frissítettem a biost.
    Az egér vezetékes.
    A gép nem készenléti módba megy, hanem rendesen kikapcsol (vinyó, cd, monitor standby-ba megy, minden lekapcsol)

Ja, és köszi mindenkinek a jobbnál jobb poénokat, most már elég lesz belőlük.
  • Met
    Ragaszd le szigetelőszallaggal, vágd el a drótot stb.
  • ollie
    törd ki a ledeket
  • Pheel
    Én éjjel alszok, nem a ledeket figyelem :-P
  • RelakS
    Éjszaka bosszantó piros-zöld fényárban dögleni. A régi alaplapommal viszont még VILLOGOTT is az a rohadt zöld led :)
  • Met
    LOL
  • AtomHeart
    Fogyasztja az aramot ;^P
  • neménvoltam
    BIOS frossítéssel próbálkoztál már?
  • Met
    Szerintem az egér nem baj ha világít.
    A gép nem készenléti módba megy? Mert akkor szokott égni a led.
  • izb
    Az optikai egér milyen??Rádios??
  • Long_Gun
    Semmit, a tv-den is világit a power led kikapcsolás után, mégse húzod ki a konnektorból:)
  • Manta
    BIOS?
  • Adi
    Vegyél egy eloszotot amit ki és belehet kapcsolni nekem is így van!!
  • Eustace
    Sziasztok!
    Valaki segítsen!
    Vettem egy új gépet Gigabyte 7vtxh alaplappal és Codegen 6039 házzal (a többi összetevő szerintem most nem lényeges). Összeraktam szépen, működik is rendesen.
    Egy baj van vele: A power led akkor is világít, ha kikapcsolom a gépet. És az optikai egér is világít. Csak akkor alszanak el, ha kihúzom a konnektorból a gépet. Már kétszer leellenőriztem a tűsort, ahova a ledeket, meg a gombokat kell kötni, de szerintem jó.
    Mit javasoltok?