Tenisz

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Iori
ott a pont <#taps>

I love this game!

zaki
Roddick? <#vigyor>

Ramore
nem? 😊

pedig én az "a" tippemre fogadtam volna
Iori
egyik se talalt uram <#bee1>

I love this game!

Ramore
a. James Blake
b. Boris Becker
c. Björn Borg
Iori
talalos kerdes: ki lathato a kepen<#idiota>

I love this game!

WTA-TORNA, TIPPMIX BUDAPEST GRAND PRIX, BUDAPEST (140 000 dollár, salak)
Páros, 1. forduló
Emilie Loit, Katarina Srebotnik (francia, szlovén, 1.)-Szávay Ágnes, Szelima Szfar (magyar, tunéziai) 6:1, 6:1
Negyeddöntõ
Daniela Klemenschits, Sandra Klemenschits (osztrák)-Gubacsi Zsófia,
Nagy Kyra 6:2, 6:2
Szávay Ágnes már az elsõ fordulóban kiesett a 140 ezer dollár összdíjazású Budapest Grand Prix tornán.

A 16 éves magyar játékos három játszmában kapott ki a világranglista 108. helyén álló spanyol Maria Sanchez Lorenzótól.

Budapest Grand Prix, 1. forduló:
Sanchez Lorenzo (spanyol)-Szávay (magyar) 4:6, 6:2, 6:2
Ramore
Mennyibe kerülhet a belépõ a meccsekre?
Laffite
Ez így volt, a kiemeltek közül pedig csak Zanetti esett ki eddig, ma játszik Szávay.

A F-1 csak addig tartott amíg a XX. század... Nézz igazi autóversenyt: WTCC

Kapros a nyolcaddöntõben (ha jól emlékszem ott), miután ellenfele a második játszmába sérülés miatt feladta. Az állás 1-0ra volt Kapros javára, a 2. játszmában ellenfele vezetett 3-4re.
Laffite
...mire kiírtam, Gagliardi már ki is esett, pedig õt szívesen megnéztem volna, kellemetlen 😞

Laffite

Laffite

Laffite
...egyébként csak úgy mellesleg, 140e dollár összdíjazású WTA torna zajlik Budapesten, olyan indulókkal, mint Szávay, Kapros, Gagliardi, Castano vagy éppen Srebotnik, vagyis viszonylag sok nevesebb játékos a WTA mezõnybõl...

Laffite
a felnõtt wta listán egész biztosan nem, innentõl meg már egyébként is az lesz a fontosabb

jointeer
wow csak igy tovább

köcsög

Breki33
Teniszben van EB?

Gratulálok

Add át neki :-)

Tök jó! Gratula Áginak!

Kérdés: ezért is jár pont a világranglistán?
Isthy
Szávay Ági Junior Európa bajnok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Simán verte 6:1 6:2-re a román lányt!

Gyönyörû volt Ági!!! <#taps><#taps><#taps>

DUNAFERR FOREVER!!!

jointeer
nem versenyszerûen, csak idõtöltésképpen

köcsög

Laffite
néha, de semmi közöm a versenyszerû teniszhez

Versenyszerüen, bocs kimaradt egy betû :-)))
Vesenyszerûen?
Laffite
bármilyen fiatal, sztem azért nincs olyan nagyon egyedül a döntési helyzetekben

jointeer
csak kiváncsiságból. én 4éve

köcsög

Laffite
Miért kérded?

jointeer
valaki teniszezik is itt?

köcsög

Ramore
Persze, én nem ezért írtam, de Te is tudod, milyen könnyû elrontani valakit, fõleg aki ennyire fiatal még. Tudod, az a sok rossz példa, akirõl már többször is beszéltünk.
Laffite
bizonyos mennyiségû egészséges promócióra mindíg szükség van, máskülönben elég nehéz szponzorokat találni, ez teljesen általános és szükséges jelenség és õszintén szólva ennyi kell is

A svájci Klosterben zajló junior tenisz Európa-bajnokságon nõi egyesben és párosban is a nyolc közé jutott Szávay Ágnes, miután a nyolcaddöntõben mindkét csatában könnyed sikert aratott.
Kloster, junior Eb, nõk, egyes, nyolcaddöntõ:

Szávay (1.)-Larsson (svéd, 14.) 6:1, 6:3

Kloster, junior Eb, nõk, páros, nyolcaddöntõ:

Szávay, Borsányi (5.)-Slomo, Cetlin (izraeli) 6:0, 6:1
Ramore
igazad van, de ennek pofon egyszerû a magyarázata: kapros és mandula finoman szólva teltkarcsú (én úgy mondom, hogy kövér), ezért nem illenek bele a ckm stratégiájába, ezzel szemben szávay már más tészta lesz.

egyébként szerepelt már a fábrik show-ban is, ezek az intõ jelek.
Mai hír: Szávay az elsõ kiemelt a junior eb-n.
Laffite
egyébként a teniszezõk közül eddig csak egy idétlen Nagy Õ-t láttam a médiában, õérte meg nem kár azt hiszem... 😊

Laffite
...de a Gyurta mennyit van itthon egy évben és az Ági mennyit van itthon, nagy különbség... amúgy ha valaki igazán elhivatott, akkor azt nem olyan nagyon könnyû eltántorítani a céljaitól, így ami Danival történt, az nem a médiát, hanem elsõsorban õt minõsíti 😞

Laffite
Szávay Ági felnõtt tornái és WTA pontjai az utóbbi 1 évbõl:

- ITF, ITALY], September 26, 2004, $10,000, CLAY
7 pont

- ITF, CHINA, October 31, 2004, $50,000, HARD
0 pont

- ITF, CHINA, November 7, 2004, $50,000, HARD
19 pont

- ITF, ITALY, December 19, 2004, $50,000, HARD
1 pont

- WTA, TIER III, COLUMBIA, February 20, 2005, $170,000, CLAY
20 pont

- WTA, TIER III, MEXICO, February 27, 2005, $180,000, CLAY
5 pont

- ITF, FRANCE, April 10, 2005, $75,000, CLAY
4 pont

- WTA, TIER IV, CZECH REPUBLIC, May 15, 2005, $140,000, CLAY
1 pont

- WTA, TIER III, TURKEY, May 21, 2005, $200,000, CLAY
1 pont

- WTA, TIER IV, ITALY, July 17, 2005, $140,000, CLAY
80 pont!!!!!!!!!!

A nõi teniszezõk legfrissebb világranglistáján százhárom(!) helyet javított korábbi pozíciójához képest Szávay Ágnes (képünkön) és így már a kétszáz között találkozhatunk a magyar teniszezõnõ nevével. Szávay 301. helyrõl a 198-ra lépett elõre a világranglistán, miközben megduplázta eddigi pontjai számát.
Ettõl függetlenül a legelõkelõbb helyen rangsorolt magyar teniszezõnõ változatlanul Czink Melinda, aki a 122. helyen található.

122. (126.) Czink Melinda 304,75
...184. (181.) Nagy Kyra 182,50
...191. (189.) Németh Virág 175,25
...198. (301.) Szávay Ágnes 167,50
...199. (195.) Gubacsi Zsófia 165
...223. (228.) Kuti Kis Rita 137,75
...253. (252.) Mandula Petra 110,75
...258. (259.) Kapros Anikó 107
Azért szerintem ez egy rossz hozzáállás, viszont a focisták többségétõl már egész pici koruk óta azt lehet hallani, ha a jövõjérõl kérdezik, hogy külföldre akar szerzõdni.
Ezen kellene változtatni (vagyis a magyar foci helyzetén), és nem arra menni hogy minél elõbb eladni a játékosokat, hanem inkább megtartani.
De ebbe ne menjünk vele, mert csak felhúzom magam ezen és egész nap ideges leszek.
Ramore
de miért lesz valaki válogatott egy "jó" meccs után? mert egy válogatott játékosnak nagyobb az ázsiója, többért lehet eladni külföldre és egy picit könnyebben is talán
Szerintem itt az volt a baj, hogy Mandulának volt egy kiemelkedõ eredménye a Roland Garroson és utána elkezdtük sztárolni, pedig kellett volna még vele várni, hogy késõbb is lesz-e eredménye. Talán Gyurtával is ez volt, mindenki azt gondolta, hogy az ezüstnél lejjebb már nem lesz, a focistákról meg inkább ne beszéljünk, mert ott tényleg az folyik hogy ha van egy nevesincs játékosnak esetleg egy jó meccse akkor mindjárt válogatott lesz...
Ramore
Szerintem neki azzal a hátránnyal kellett a legkomolyabban megküzdenie, hogy nem volt igazán tehetséges, csak egy kitaníttatott teniszezõ volt. Tudod kikhez tudnám hasonlítani? A magyar focisták többségéhez. Pici koruk óta napról napra edzenek, de mégsem lesznek labdazsonglõrök, mert ahhoz több kell, mint egy jó edzõ. az eredményeik is hasonlóak, semmi jelentõs, vagy kiemelkedõ, netán felejthetetlen.
Ramore
nem éppen, lásd Gyurta Dániel
Laffite
Ági még csak alig 16 éves, szal a gondolat viccnek sem túl ízléses...

Laffite
ez mind-mind a már lefutott és totálisan kiégett emberekre jellemzõ, akik már nem tudnak máshogy/máshol érvényesülni, vagy csak egyszerûen feltûnési szereplési-mániában szenvednek...

Laffite
szerintem meg igen, csak egyrészt nehéz azzal a hátránnyal megbírkózni, hogy a magyarok többsége csak a salakon jó, mert itthon jóformán csak az van, a másik meg az, hogy túlságosan sérülékeny volt, és úgy elég nehéz szinten tartani egy top 100-as ranglista pozíciót.

zolee90
az utsó azért lehetne 😄DDDD

Sajnos, és még egy rossz hír mára: Davis-kupa válogatottunk párosban is kikapott így Ukrajna 3-0ás behozhatatlan elõnnyel megnyerte a találkozót. :-((((((((
EOX
Sajnos nem került döntõbe, kikapott 6:3, 6:0-ra :C

Retteketet

Egyetértek.
Ramore
Szépen teljesít, csak el ne barmolják olymódon, hogy mondjuk meghívják a barátokköztbe, vagy az aktivitishowba, vagy a ckm címlapjára stb..