Az én macskám

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Húha, bele sem merek gondolni, hogy mi várhat még rám. Nekem csak 1 éve van cicám, eddig még szerencsére semmi rossz nem történt vele, remélem ezután sem fog. A múltkor elkezdett öklendezni egy csonttól, annyira megijedtem, de lenyelte végül, vagy mi, mert aztán abbahagyta.
Nem rossz a két cica együtt? Mármint, hogy nem rosszalkodnak sokat? Bent tartod õket a lakásban?

Négy éve volt egy agyrázkódás-szerû jelenség nála, na az sokkal ijesztõbb volt. Este felébredt a macska és azt vettem észre, hogy ingatja a fejét és keservesen nyávog. Majd felkelt és elindult enni, mintha semmi sem tötrént volna. Egy percre rá megint ingatta a buksiját és újra meg újra. Gyorsan be az állatkórházba, elvégeztek rajta mindenféle vizsgálatot. Semmilyen elváltozást nem tapasztaltak sem a vérében sem külsõleg. Kapott görcsoldót, nyugtatót. Bent tartották egy napig megfigyelésen. Az orvos szerint volt még pár kisebb rohama de másnapra már teljesen rendbejött, haza is vittük. Na azt a hangot és kifejezést sosem fogom elfelejteni amit a rohamánál tapasztaltam.. Valószínûleg agyrázkódása lehetett, vagy valami trauma érhette. Mindkettõ megeshetett, hiszen akkoriban sokat ütötték-vágták egymást a Lucával és ráadásul volt egy magas szekrényünk is amin elõszeretettel harcoltak.

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

Akkor szerencsésen végzõdött. Még jó, hogy nem lett komolyabb baja. Én frászt is kapnék egy ilyen helyzetben.

Igazán köszi! Mindkettõ "mezei" házi macska. A tûs baleset még évekkel ezelõtt történt. Akkoriban a fehér macskánknak volt egy olyan rossz szokása, hogy szinte mindent felkapott a szájába a földrõl ami lepottyant a másodperc töredéke alatt. Párom varrt valamit és elejtette a tût a befûzött cérnával együtt. Rici kapott az alkalmon és pillanatok alatt a szájában volt, én is csak a cérna végét vettem észre. Rögtön elvittük orvosohoz, megröntgenezték, ahol a doki elmondta, hogy végülis nem a tû a gond, mert az távozhat természetes úton hanem a cérna, ami befûzõdhet a belekbe. Ezért a mûtétet javasolták. Mivel nem volt már szabink kénytelenek voltunk bent hagyni az állatkórházban pár napra amíg talpraállt.
Azóta szerencsére már rég rendbejött, folyamatosan éhes és rengeteget képes enni 😊

Aspyrin!
Nagyon édesek a cicáid? Látszik, hogy nagyon egészségesek és gondozottak. Fajtiszták? Ez a tûs eset hogy történt?

Crazygirl
azt a topa fejet 😄

A szex a leghatékonyabb nyugtatószer a világon.

Nem sziámi, talán félperzsa lehet. Olyan édes, amikor össze-vissza futkorászik, mint egy õrült, mindenhova felugrál, csak úgy sprintel ki az ágyamból, amikor bemegyek. (az ágyba nem szabad neki feljönni), egyébként bent tartjuk, csak nagyon ritkán engedem ki egy 10 percre, de akkor is vigyázok rá, amíg kint van.

Természetes amit csinál. Próbáld meg elfoglalni, kifárasztani valamilyen játékkal, talán akkor nem ennyire aktív. Ha sziámid van akkor más a helyzet, ott nem segít a játék. Még a mai napig is szokott az egyik macsunk rohangászni a lakásban mindenféle különleges hangokat kiadva. Hiába, nincs elég szórakozás ezért magát futtatja 😊

Az én cicámnak mostanában az a szokása, hogy bárhová megyek a lakásban, õ a fal mögött vár és támadásra kész, állandóan lesben áll. Ezt miért csinálja? Nem mondom, nagyon aranyos, ahogy mozgatja a seggét, miközben támadni akar és hogy azt hiszi, hogy nem látom, hogy el van bújva és engem néz, de akkor sem szeretném, hogy állandóan megtámadjon.
Olvastam valahol olyat, hogy ha csengõt akasztunk a nyakában, akkor nem csinálja ezt, mert akkor tudja, hogy észrevesszük, hogy lesben áll. Nektek mi a véleményetek? A ti cicáitok is ezt csinálja? Le lehet vajon szoktatni errõl a szokásáról?

Nálunk egyiken se volt gallér, mivel leragasztották a sebet ezért nem volt gond, hogy nyalogatták. Igen azt hiszem szabin volt valaki.

Tehát érdemes lenne akkor csinálatni, amikor otthon tudok vele lenni? Nem raknak a fejére gallért, hogy ne tudja nyalogatni a sebét? Vagy ez orvosfüggõ?

Nekem mindkét lány macskám ivartalanítva lett. Kilenc éve volt már, de úgy emlékszem, hogy a mûtét után egybõl hazahozhattuk õket. Eleinte kábák voltak az altató múló hatása miatt, csináltak érdekes dolgokat.. Azt hiszem egy hétig volt leragasztva a hasuk, arra kellett figyelni, hogy ne szedjék ki a varratokat. Tehát a nehezebb idõszak egy hét volt.

Hú, köszi, egy kicsit megnyugtattál. Egyébként én is most akarom majd ivartalanítatni, remélem majd azután hízik egy picit. Nagyon fogom sajnálni szegényt. Neked mennyi idõt vett igénybe az egész procedúra? Mûtét + gyógyulás?

Ha az állatorvos nem talált semmi problémát akkor nem kell aggódni. Nekünk ivartalanítás után kezdtek el kicsit hízni.

NeverwinterKING
sztem se! én bírom õket. 😄

\"You are fucking crazy people!\"

Sziasztok!
Most regisztráltam magam. Beleolvastam és tök jó a fórum, csak nagyon ritkán írtok. Lehetne gyakrabban?

Egyébként nekem is van egy lány cicusom, Szuzi, 1 éves és nagyon imádom.
Egy kicsit szeleburdi, de nagyon aranyos.
Az a gondom vele, hogy nagyon sovány, pedig etetem rendesen, már elvittem állatorvoshoz és adott neki az orvos féregtelenítõt, de nem hízott azóta sem.
Van valami ötletetek, hogy mi lehet a baja? Egyébként eszik rendesen, vidám, életrevaló macsek, nem látszik, hogy bármi baja lenne.
Ja, és csak száraz kaját hajlandó megenni, a konzerv kaján csak nyámnyog.
Segítsetek légyszi, félek, hogy valami baja van!!!

sztem nem fura ha egy fiú szereti a macskákat, de azért a kamionsofõr 😄

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

NeverwinterKING
😄DD

TCelica
de nagyon is az, sokan mondják ...
de nem érdekelnek 😊)
(motorozok is)
kislányként kamion sofõr szerettem volna lenni ...
aztán jöttek a motorok 😄D

Bocsi az off-ért

NeverwinterKING
😄DD
sztem nem fura :/ én legalábbis birom öket 😄D
és az nem fura h egy lány szereti a kocsikat???😄(másik topik😊)

TCelica
oksa 😊)
azt hittem lány vagy ...
megnéztem az adatlapod ... tévedtem 😄D
(fura ha a fiuk szeretik a ciccákat ill. állatokat)

NeverwinterKING
hogyne. alap 😊)

TCelica
képet majd róla 😊)

NeverwinterKING
kb egy hete láttam a cicám amit kapni fogok. háát nagyon édi. 😄D menni nem tud. így áll és rángatózik 😄D de nagyon ari.

TCelica
tudom azt 😊)
olyan kis édes, még kicsi amugy 😄D
(látszik is rajta)

NeverwinterKING
okéé. várjuk 😄D

NeverwinterKING
nagy állat😄D

amugy értem én. csak vitzeltem

Czdano
Hali! Nemsokára (pár hét mulva) lesz egy szép kis vörös cicánk, majd rakok fel képet <#circling> Addig is +fav

Morath Thanar:370HSSV 0773H Can u crack the code? No? OK. Turn your head upside down and read it again. haha xD League of Legends EU: XumuX

TCelica
nem ugy értem te 😄D
amikor bujnak hozzám hogy simogassam õket és ha játszani akarnak 😊
Roky pl. szereti ha kergetjük, imád futni 😊
van is rajta izom bõven, nagy állat 😄D

NeverwinterKING
amikor nyaliznak??? 😊) háát ez félre érthetõõ 😄DDD

TCelica
és nagyon okosak 😊)
szeretem õket, olyan jó pofájuk van és amikor nyaliznak ...
nincs is annál jobb 😄D

NeverwinterKING
szépek 😄

TCelica
semmi gond velük 😊))
de rajtuk kivül 5 kutya is van 😄D
egyet láthatsz a galériámban ...
(olyanok)

NeverwinterKING
jó nektek 😄D nekem max 2 kéne, több sztem nem jó soka gond meg a kaja pénz 😄DD

TCelica
nekünk meg van 8 😊)

NeverwinterKING
ilyen volt nekünk is. az elsõ képen. de sajna egy éve elpusztult. :'(
de lesz most másik 😄D

!!!Ha meghal a topig rátokúszítom a MADZSGÁM!!!

TCelica
ez csak természetes 😊)

EmThor
köszi!

TCelica
de tündérke 😊)

TCelica
nagyon cuki 😊)
szerintem normális a nagy poci ilyen kis cicáknál

az meg a legjobb dolog hogy vidám és állandóan kaját kér 😄D
én azt hallottam hogy a túl sok tejtõl megy a hasuk, de nem tudom az én cicáimnál eddig ilyen probléma még nem jelentkezett.

robos

Photoshop képeim: http://robos.atw.hu Euro Truck Simulator skin pack by robos: http://robos.atw.hu/eurotruck-simulator.html

EmThor
nagyon pici lehet, de szilárd táplálékot eszik.

találtuk és befogadtuk 😊

a hasa elég nagy, mintha fel lenne püffedve, de vécézik szóval nem tudom ez normális-e. vizet nem iszik csak tejet, azt sem hidegen adjuk neki + felvágottat + konzerves kajából egy kicsit, szintén nem hidegen...

vagy igaz, hogy a tejtõl fáj a macskák gyomra? amúgy játékos, vidám és állandóan kajáért könyörög 😄

TCelica
de ennivaló 😊))

hogy lehet ilyen édesen aludni <#smile>

mennyi idõs?

EmThor
muszáj volt messzirõl zoom-al fényképezni, mert nem akartam felkelteni (így is telós kép)

Darkon
Az en macskam: RAPCAT

Figyelem szokimondo szovegek! Kizarolag 18+

Born to win

TCelica
de cukorkák 😊)

délutáni hüsi:

zvaragabor
#2678, #2677: Köszi. 😊

Chaos Anno Domini

TCelica
Ezt nézzétek, nagyoon ennivaló.