5735
-
Rehom #4814
-
#4813 Vidd orvoshoz. Lehet szőratka is. Azt nem látod, de a macska csúnyán viszket tőle, teljesen megkopaszodhat, bele is halhat. Ráadásul ha ez az atkafajta elbánik vele, előfordul, hogy télen se lesz szőre, mert nem nő vissza. -
mikusmate #4812 Miénk is rövid szőrű (házi vegyes fajta :D).
Azért kérdeztem csak, mert néhol már elég csúnya, ahol kihullott a szőre, de akkor nyugodt leszek. Köszi. -
#4811 Mennyire hosszú szőrű macsek? Érdemes tartani otthon egy rossz fésűt, vagy az erre a célra külön használt macskakefét. Nekünk is van itthon, nyáron sokat segít a kis kedvencünkön, és ezenkívül a levesben se találunk mostanában macskaszőrt ;DDD
Amúgy nekünk rövid szőrű van, és így is úgy is hullajtja, szóval felesleges vinni állatorvoshoz (szerintem) -
mikusmate #4810 Sziasztok!
Mostanában van egy kis gond a macskánkkal. A szőre nagyon elkezdett hullani, ráadásul csomókban a hátán. Úgy vettük észre, hogy néha ő is tépkedte, bár úgy tűnik, hogy csak ott ahol egyébként is hullott. Lehetséges, hogy csak a hirtelen jött meleg, meg a gyorsan változó idő hatására van ez, vagy inkább forduljunk állatorvoshoz? -
kisviku #4809 De jó!
Köszönöm mindkettőtöknek.Macskagyökér...hmm, gondolom gyógynövény boltban nézzek körül.
Nekem csak egy cicám volt, így nem tudtam, mi a megoldás.De a furcsaság, hogy 4 éve ugyanabba végzik dolgukat, csak az egyikre rájött most ez a máshová ürítés is...
Kipróbáljuk. -
#4808 Jó persze ez fajtafüggő (nekünk magyar vizslánk van, és 1-2 nap se kellett neki hogy megszokja azt hogy kint végezze a dolgokat :D). Macskából is van okos meg kevésbé okos :p -
#4807 Mivel macskám is régóta, kutyám is régóta van, a szobatisztaságról annyit: aprómacska alomra szoktatása 3 nap. Kiskutya szobatisztasága kb. két hónap. Persze csak ha nem szuka, mert azt nehezebb.
Egyébként szerintem is a másik macska szaga zavarja.
#4803 Javaslok a másik alomtálcába morzsolj kicsi macskagyökeret. Attól odaszokik gyorsan. De tényleg kicsi legyen, mert nem egyszerű szaga van. -
#4806 Vagy korral jár, vagy valami belekerült az alomba ami neki nagyon nem tetszik (ez akármi lehet..)
Ha betegség lenne akkor nyávogna, meg teljesen máshogy viselkedne. Mikor miénk volt beteg látszott rajta hogy valami nem oké (hülyén hangzik, de szomorú volt a macsek :D). Írtad is hogy energikus, szóval ez kizárva szerintem. -
kisviku #4805 Köszönöm, én is ezt tartom valószínűnek.Aztán majd meglátjuk.Csak azt nem értem, hogy évek óta egy alomba végzik a dolgukat (testvérek) és sosem zavarták egymást az ilyenek.Vagy lehet, hogy ez a korral jár?Még arra is gondoltam, hogy nem lehet valami betegség?Felfázás, vese gondok?Amúgy energikus, aranyos, betegségnek nincs jele.
De kipróbáljuk,köszönöm. -
#4804 Még egy alomtálcát érdemes lenne megpróbálni. Sajnos szerintem a macska nem tanítható annyira mint a kutya. Viszont ha egy olyan alomtálcát mutatsz neki, amibe más macska szaga még nincs benne, talán rászánja magát ismét a szobatisztaságra :) -
kisviku #4803 Sziasztok!
Rég írtam, mióta már nincs cicám, viszont egy cicabarát nevében írok.
Az a gondunk, hogy van két 4 éves kandúrunk, akik együtt élnek mióta megszülettek és mindig egy alomba végezték a dolgukat.Az egyikük viszont kábé egy hete nem az alomba vizel, hanem a lakás különböző pontjain ereszti ki.Először csak a padlóra, de most már a karosszékbe, fotelbe, ruhákra,stb-re is.Mindkét cica ivartalanított, és nem terület megjelölésről van szó, mert egész komoly adagokat nyom ki.
Egy másik fórumon olvastam valamiféle Feliway nevű feromonról.Az ér egyáltalán valamit?
Tudtok segíteni, mit lehet tenni?Esetleg még egy alomtálca?Vagy mit lehetne tenni?
Köszönöm. -
#4802 Lehet, nem mindenkinek van 4megás nete... A macskád viszont nagyon nagy fazon. -
#4801 Nem értem mi bajotok. 4 megás nettel 1:38 alatt tölti be az egész oldalt. Nálam ez jónak számít ha ennyi kép van beszúrva. De majd ha legközelebb rakok ígérem 800x600-ba kicsinyítem és annak is csak az előnézeti képét teszem be :D -
#4800 Nem tudom miért csinálja ezt velem. Akkor harmadjára. kép1 kép2 -
#4799 Bazz ez a fej:D
Amúgy egyetértek chhaya-val,max 1024x768-as képek is bőven megteszik:) Nekem mondjuk nem halt be tőle a gépem,de valóban lassan tölti be. -
#4798 Lehetne egy olyan kérésem, hogy az ilyen hatalmas képeket linkben tegyétek? Így ennyit betölteni egyszerre, teljesen hazavágja a gépemet... :(
Amúgy nagyon aranyosak. #4796 kész, ennyire kitekeredve még macskát nem láttam. :D Jó képek. ^^ -
#4797 Találtam a vinyómon néhány jó képet a macskusztról:
-
#4796 Na akkor:
-
-
#4794 -
Rehom #4793 cukik -
#4792 -
Rehom #4791 ez tényleg az :) -
#4790 Ez kegyetlen jó kép. :) -
#4789 -
Aaaaajjjj :D -
#4787 Igen. Bari hét cicagyereket nevelt fel úgy, hogy saját maga nem is szült akkoriban, csak két évvel előtte. Nem is értem, honnan volt teje.
#4783 A nagyanyja volt félig maine coon. De a többinek ugyanaz a nőstény az anyja, vagy a nagyanyja, azok nem hasonlítanak ennyire. Inkább a szemük és a fejformájuk. -
#4786 Dászéép -
Rehom #4785 -
#4784 Bazz uccsó képen egy kutya szoptatja a macsekot?:D -
#4783 Hát meg kell hagyni egyedi megjelenése van:D
Egyébként igen,hasonlít az ábrázata meg a formája is kicsit a Maine Coon-ra -
#4782 Szegény:( Nekünk a régi perzsa macskánk valami tüskével szúrta ki az egyik szemét,az ugyanígy nézett ki.Vak is volt rá valszeg.De nem zavarta semmiben:) -
#4781 A gazdája D'Artagnannak keresztelte. Tisztára olyan testőrös szakállas :) Felnőttként kicsit hasonlít a Maine Coonra, valamivel rövidebb szőrrel. -
#4780 Majdnem kikaparta neki egy másik macsek. Csoda, hogy ennyire begyógyult.
Sokáig csak egy véres mócsing volt a szeme helyén. :(
De a doki szerint lát vele valamennyire, csak homályosan. :) -
#4779 Szegénynek mi történt a bal szemével?:( -
#4778 Bazz ezzel a fekete szájjal de furán néz ki:DDD Mintha kecskeszakálla lenne:D -
#4777 Na teszek fel énis... :)
egy
kettő -
#4776 Örökzöldek:
-