Új Power Mac-ek: reszkessetek PC-k!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Léteznek PC-re ilyen segédprogramok, aik oda-vissza láthatóvá, és másolhatóvá teszik a fájlrendszert, azt hiszem Total Commanderhez is van plug-in (meg persze linux is), csak jó drága programok. Olyannak nem gond, aki amúgy is csak lopott szoftvert használ 😊
Amúgy Mekibe belemegy sima IDE/Sata vinyó, meg DVD író is (érdekes módon nem mind, ált. a Pioneer-ok mennek ...), sõt még gagyi ram is legtöbbször. Így nem kell mekis boltban ugyan azt 4x-es áron megveni 😉

Sylvester
Ilyen van nekem is <#mf1><#mf1><#mf1>

HP Pavilion DV6000::AMD Turion64bitx2:: 1GB DDR2:nViDIA GeForce Go6150 256MB 120GB SATA::15.4\" Widescreen::ExpressCard:

Jó kérdés... szerintem minden grafikai, kiadványszerkesztõ, képszerkesztõ, stúdió, vágóprogram és RIP megjelenik alá ami PC-re... végülis az egész errõl szól

Azt viszont meg kell hagyni, hogy az Apple legnagyobb húzása az volt, hogy bizonyos alkalmazásoknak lehet extra memóriát osztani... ez nagyon hiányzik PC-rõl... remélem erre egyszer az MS meg a Unix-Linux fejlesztõk is rájönnek.

Y
Aquli
Hat egy ilyenen tenyleg kenyelmes lehet dolgozni.
3dsmax hogy mehet ahh 😊). Vagy az nincsen rá? Mert lightwave van azt tudom.

\"It was Wednesday morning. We were in the Volley playing pool. That much is true. But Begbie is playing absolutely fucking gash.\"

I.C.ram
Mi most szerváltunk egy dual-procis G4-et nagy komoly 😊
NEXUS6
Én is a "minõségi" számítógépek mellett teszem le a voksomat. Össze nem hasonlítható érzés leûlni egy gány számítógép elé, szemben azzal ha egy márkás gép elé teszed le a segged (legyen ez akár egy márkás pécé). Ez az ami az alma mellett szól.
De kérdezem hová lett az innováció? Miért is voltak a '80-as évek macijai a legjobb otthoni számítógépek? Ja, hogy az oprendszer miatt? Érdekelt akkor valakit is, hogy hány MHz-es a gépe? Nem hiszem. Ahhoz az akkori csoda oprendszerhez elég volt. Sajna 15 éve az Apple csak másolja a Ms-t, minden innovatív ötlet nélkül lohol a jelenlegi trendek után.
Van egy kb:5 éves 300 MHz-es, ámde márkás pécém, amit 20 ezerért vesztegettek. Szélessávon netezek, cédétírok, videózok, mire használjam még?
Ja hogy a Doom3 nem fog rajta menni! Kit érdekel, ha már macról beszélünk foglalkozzunk komolyabb dolgokkal! Egyébként akinek meg az a baja nyugodt lehet a Doom4 az õ mostani csitti fitti gépén se fog!
Minek a 3d videokártya, ha csak szöveget meg kiadványt szerkesztek? Az oprendszer szerintem még sokáig 2d-s lesz, sajna még az almából is kifogyott a mersz, ahhoz hogy holmi csicsás, ámbátor még is használható 3d oprendszerrel kísérletezzen.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Persze sokat segitene az is, ha az Apple nem furna meg a teljesitmenyteszteket... varjunk csak meg az ilyenekre amig egy fuggetlen labor meg nem csinalja partatlanul

A hasznalhatosag pedig beallitottsag kerdese. Colonel, en pl hasznaltam mar minden mac os verziot a 8.6-tol kezdve a X.2.6-ig, de az en szememben kozel sem all egy Windows vagy Linux gephez. Mindenkinek mas az izlese (ja es mint egy masik topicban kifejtettem, tamogatni oket kesz remalom 😊 )

Y
MaSzKa
ilyet se veszek többet hehehe

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

[HUN]PAStheLoD
jóvan mekkintos megint fos... majd ha jobb lesz mint a PC ITTHON akkor áttérek...

hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]

Troll
Ami a Mekek árát illeti, jellemzõ, hogy míg egy alap iBook az USA-ban 999$, addig nálunk átszámítva 1800$. Amíg ilyen hihhhhetetlen árréssel kerülnek be hozzánk, addig nem téma. Sajnos.
Évek óta használok Meket, ezekkel dolgozom, és áldom sorsomat, mert Win-nel ugyanez vérpisilés lenne a köbön. De ami otthon van, az csak egy 233-as G3, azt is alkatrészenként guberáltam össze, mert költeni nem akarok rá.

Ami a szoftvertámogatottságot illeti, egyenesen következik a szoftverhiány abból, hogy nálunk kevés gép van forgalomban. Az Államokban ugynúgy van hozzá progi, mint Winhez. Ha körülnéztek a neten, ugyanúgy van hozzá shareware is, majdnem minden mai játék is megjelenik alá. A Mac warezolás jobbára Hotline rendszer alatt megy.

Ja, és hogy a Quake hány FPS-sel megy: ki nem szarja le??? Már megint a 250 és a 300 között megy a csata, értelme semmi, 50 fölött nincs különbség.

NASA: Nem értem, miért ne hasonlíthatnánk? Célközönség a "user", neki mindegy mi van a dobozban, csak legyen gyors és olcsó 😊

Ligend
Azert az Apple sem teljesen korrekt, ha benchmark-rol van szo. De inkabb beszeljenek helyettem az alabbi cikkek:

http://www.haxial.com/spls-soapbox/apple-powermac-G5/
http://www.extremetech.com/article2/0,3973,1136018,00.asp

pofy
A Mac-ek vásárlásától szerintem a legtöbbünket az ár tart vissza, ami jelen esetben is így lesz, valamint a szoftvertámogatottság (jó tudom photoshop van rá)

Troll
És ne felejtsük el, hogy a G5-ös processzor 64 bites. Ezt sem láttam a cikkben...

Valahogy olyan érzésem van, hogy amikor egy új mac megjelenik, akkor mindig belepakolják a legmodernebb cuccokat és jó drágáért adják a következõ frissítésig. Ennyi pénzbõl meg lehetne venni a legerõssebb x86 gépet is, az is kitartana addig a pár évig, de ha valakinek nincs annyi léje éppen, akkor még mindig kaphat egy kevésbé felszereltet, de mégis újat.

AnarchoiD
erre a kabelmentes megoldasra kulon kivancsi lennek 😉 nincs valami nagyfelbontasu kep belulrol ? 😊

Ha meg velem lenne problemad. minden hetfon-kedden, csutortokon-penteken megtalalsz a Telepy uti Pitbull Gymben. Keresd a "kokszost" en vagyok az.

AnarchoiD
mindigis macra vagytam, de az arakat nezve tudtam hogy ez nem az en vilagom ;( bruhahaha

Ha meg velem lenne problemad. minden hetfon-kedden, csutortokon-penteken megtalalsz a Telepy uti Pitbull Gymben. Keresd a "kokszost" en vagyok az.

b
elég olcsóér fogják árulni!

no ezért van kihalásra ítélve a mekintos. még amerikában is elitistáknak tartják azokat, akiknek otthon mekjük van.