24504
  • dikki*yysw
    Maradjunk annyiban, azokon a képeken kb. semmi különbség nincs.
  • arty
    doomban nehez lesz directx kulonbsegeket nezni, mivel opengl lesz
    Ahányszor belép, és csapatot kéne válasszak kirúg a szerver!
    Milyen paraméterekkel kell elindítani a FarCryMP.exe-t?
  • arty
    figy .. a vizes-full-rozsdas cso nem csillog :) meg 1.1 szinten sem :) ha nem hiszel nekem, probald ki :)
  • PyRex
    Gyáá, nem tudom, hogy mondjam érthetőbben, hogy MINDENKI FELFOGJA: PONTOSAN EBBEN KÜLÖNBÖZIK A KETTŐ, ÉRTED? ENNYI KÜLÖNBSÉGNEK KELL, HOGY LEGYEN. Lehet, hogy a Doom3-ban pl., ahol majd agyoneffektelik az egészet, jobban fog látszódni, de effektív EZ A KÜLÖNBSÉG a kettő között. Miért olyan nehéz ezt felfogni? Ne várjatok már csodát...

És realitás szempontjából (ha csak azt az egy effektet nézem), akkor ÉG ÉS FÖLD. Mivel az 1.1-es képen egyszerűen nincs rajta az az effekt. Ennyi :)
  • Skyline
    Ennyi különbséget nyugodt szívvel lehet szinte 0-nak nevezni...
    Ahogy mondtam nemrég: itt minimálisak a különbségek...
    Nem ég és föld...:)
  • Pyx #6142
  • PyRex
    Szerintem ha egy rozsdás vas csőre (ami NEDVES is) rávilágítasz, akkor szerintem a 2.0-s képek reálisabbak.
  • HoTDoG
    A "HUN Zetorg's Server" -re mi a jelszó?
  • cifuatwork
    Az én képeimen ott az FPS counter (FRAPS) - mindkettőnél 25-25 FPS-t adott ki (1024x768, minden max-on, beleértve az élsimitást is). Nincs észrevehető különbség a PS2.0 és a PS1.1 között sebességben, csak minőségben.
  • arty
    irtak mar az egyetlen megoldast: REINSTALL
  • arty
    jajo :) sztem amugy a patch nem butitja, hanem spec nvidiara is megirtak kulon a shaderek egy reszet ... mert optimalizalgatassal azert nvidian is ki lehet hozni elfogadhato teljesitmenyt. mas kerdes h ha ez igyvan akkor minek is talaltak ki a directx kozos feluletet ... :(
  • Fricci
    Sziasztok. Nekem egyetlen hatalmas problámám van a játékkal...kicsit magasra tette a mércémet.

Játszottam utána a Rainbow Six-el, ami nálam vitte a topot ezelőtt...és hát most...hmm..kicsit lehúzó:)
  • ricsi1
    hi!
    továbbra sem tudtok ötlete,arra,ha már felraktam az 1.1-et mit lehet csinálni,hogy "lekerüljön"?
  • Borg
    Ezt irtam én is.
    Az 1.1 patch meg annyiban változtat, hogy tovább butítja (2x speed).
  • Pyx #6133
    ehh, igazad van, hüje vagyok
  • arty
    nvidian FORCED PS 1.1 ben megy a far cry !!!! az nvidia hw nem birja alapbol el normalis sebesseggel ugye a ps .0at ... legalabbis az 1.0-ban igyvan, ahogy a kepen is latszik ... gondolom az 1.1 patch ezt valtoztatja :)
  • arty
    hu, itt tenyleg latszik... csak pont az 1.1 a realistabb :( nemertem, ha van dx9 miert kell orbaszajba hasznalni a szar shadereket ? latott mar valaki csillogo fullra rozsdas csovet ? :(

masik jo pelda a battlefield ... meg a szalmakunyho is csillog, es jol belassul tola a game ... okos fejlesztok :(
  • dikki*yysw
    Ez már igen!
  • Zsoltee_a_bator
    hm. velemenyt kell valtoztatnom, engem ez meggyozott. egyaltalan nem elhanyagolhato a kulonbseg. egy tokjo materia helyett(bump, specular stb) egy fako valami marad. es mivel belso terben majdnem minden felulet ilyen...

nincs szemed vagy rossz kepeket neztel? az 1.1-es a #6124 -ben es 2.0 -as a #6123-ban.
  • dikki*yysw
    Zsoltee meg Borg, én nem azt mondom, hogy nincs értelme a 2.0-s shadereknek. Ez olyan mint régen a T&L-ről, a 32 bites színmélységről, aztán DX8-ről stb. is sokan megmagyarázták, hogy nincs értelme.
    Legyen fejlődés, DE _EZ_ a kép semmit nem bizonyít (talán fps-counterrel bizonyítana).
  • Borg
    Még a GF és a RADEON között is egyértelműen látszik a képeken, hogy noha a GeforceFX DX9-es, mégis kevesebb színnel dolgozik, FP16 (vagy még annyi se) befigyel ahogy leírták...
  • Pyx #6126
    a különbség jol látszik, de szvsz elhanyagolhato az eltérés. sokaknak vszinü hogy fel sem tünne...
  • grebber
    Valaki jönne a szerveremre ha csinálnék eggyet???
  • PyRex
    Sorry, az első kép:

FAR CRY - PIXEL SHADER 1.1
  • PyRex
    Szerintem pedig látszik.

Íme 3 kép:

URL=http://www.nvnews.net/images/news/200401/farcry_ps_1.1.jpg]FAR CRY - PIXEL SHADER 1.1
    FAR CRY ON GEFORCE FX5950 - PIXEL SHADER 2.0
    FAR CRY ON ATI RADEON 9800PRO - PIXEL SHADER 2.0

Szerintem rohadtul látszik a különbség, csak véleményem szerint az emberek nagy részének HALVÁNY FOGALMA nincs, hogy minek kell, hogy látszódjon. IMHO a PS1.1 - 2.0 közötti különbségek PONTOSAN a tükröződésekben, csillogásokban, fényhatásokban jönnek ki. Tehát ha megnézel egy olyan frame-et, ahol nincs ilyen effekt, naná, hogy nem látszik.

Amúgy a víz is sokkal rosszabb PS1.1 alatt (pont a tükröződésnél).
  • Gunner
    Hello emberek!

Nekem lenne egy kis problémám a Far Cry-jal. Lehet már valaki kérdezte, de miért nem hallom az emberkék beszédét? Amikor bejátszás van és a hapim dumál, akkor semmi beszéd hangja nincs. Please help és bocs, hogy nem néztem rendesen vissza!
  • Borg
    Így indítottam én is tegnap a szervert. Egyszerűen az én gépemről futott, és én játszottam is rajta, tehát nem dedicated volt. 6 playerig TDM-ben nincs gond, de az assault lagzik mint állat.
  • Borg
    A sok értetlenkedő ember figyelmébe ajánlanám, hogy a DX9 mint olyan, nem csak effektekben nyújt újat, sőt, valójában nem ez a fő értelme: #2383-ban leirtam már.

1. Előírja a lebegőpontos színmélységet, tehét sokkal több színárnyalatt marad a képernyőn még a számítási veszteségek után is.
    2. Sokkal gyorsabb a textúrafeldolgozás (2-3x), a vertexfeldolgozás stb stb, mint PS1/1.1 alatt.
    3. A több effekt csak hab a tortán, és nem jelentős különbség. Amúgy az a két kép amit cifu beszúrt, talán nem is a legjobb példák...
  • Zsoltee_a_bator
    miert olyan nagy ujsag hogy egy engine-ben? ez egyaltalan nem uj dolog, unreal2 engine, serious sam, stb... regebben azert volt ritka az outdoor mert kicsit nagyobb poligonszamot igenyel, ekkor lepett kepbe a t&l.
  • Zsoltee_a_bator
    hihetetlenul sokat szamit, ha hasznaljak. de farcry-ban nemsok van.. ebben az esetben tenyleg tokmindegy.
  • dikki*yysw
    Erm... te ha msot nvidia párti lennél (történetesen) és ezt vágják a fejedhez, hogy milyen sokat számít a PS1.1/2.0 ... téged meggyőzne?
  • rezsofiz
    a szervered meg fog jelenni az fc.belpark.net listán az ip-vel egyutt.
  • grebber
    Az lenne a kérdésem hogy ezzel a módszerrel: ...

To start a server from within Far Cry:
    Press PrintScreen to bring up the FarCryMP Menu
    Click on CREATE, pick your server options, and then click LAUNCH
    Your server will be added to the website automatically

..ha nyitok egy szervert akkot tud bárki csatlakozni hozzám IP alapján??
  • Pyx #6114
    igen, igen, igen, és szedd le
  • Hamed
    "igen nagy különbség van a dx8 és dx9 között de nem ebben a játékban...Itt szinte 0."

:))
    Kíváncsi lennék, hogy ha a Far Cry nem, akkor vajon melyik game ad látványos dx9 effekteket?

A játék egyik fele hatalmas nyílt terepen játszódik, meglehetősen nagy szabadságot adva, a másik fele meg a maximális realisztikusságra törekvő zárt térkidolgozás, ami ugye egy tök másik játékstílus: kvék&co. Mindez egy motorban. Nagyon jól bemutatja mi is a jövő az fps enginek terén.
  • [NST]Cifu

Ha neked ez "szinte 0" különbség...
  • Alexease
    Az ISO nem tomoritett, hanem egy CD/DVD image file. Az egy dolog, hogy kitudod "csomagoldni", de nem igazan egeszseges:)) Mountolni (pl. Alcohol) kellene vagy kiirni DVD-re (az ISO-t).
  • LoCk
    Hi all!

A Dam az utolso map a Far Cry-ben, vagy meg van utanna valami?
  • t. Füly
    Szijasztok az mitől van hogy leszedtem az iso-t(tömöritetett) és amikor ki tömöritem inditanám a setupot de kidob egy hiba üzenetet.A readme ben krikszkrkszok vannak meg ilyenek.Mit csináljak hogy menejn,kösszi előre is