744


Mit tegyünk az állatkínzás ellen?
  • Desiderata #744
    Érdi állattartók figyelemébe: szegek a májas hurkában!
  • Desiderata #743
    modern patkány írtás!?
  • Sund
    #742
    nem baj, ez így korrekt mert a kutya se volt több 15 kilónál.

    "hogy reális fenyegetést jelentsen a súlyos büntetés."

    így van, amíg felfüggesztett meg pénzbírság az eredmény addig nincsen visszatartó ereje.
  • tirpitz
    #741
    Szerintem félreértettél: én nem azt támogatom, hogy ok nélkül bárki is jogosult legyen agyonverni a másikat, ha az neki valamiért nem tetszik (vagy ha erősebb és megteheti).
    Az ideális az lenne, ha a jogalkalmazó a lehetséges tényleges szabadságvesztést alkalmazná a súlyosabb esetekre. Hogy reális fenyegetést jelentsen a súlyos büntetés. Hogy az, akiben veleszületett módon nincs meg az a korlát, hogy a gyengébbet -jelen esetben egy állatot- ne bántson, legalább az (állami) büntetéstől féljen. Ha ez nincs (bár a jogszabály megvan), akkor jönnek az önjelölt igazságosztók. Nem jó, hogy ez van... de mikor pl a videón látszik az a kutya akinek beépült a nyakába a nyakörv, akkor én is ösztönlény leszek egy pillanatra, és azt mondom hogy verjék agyon azt az embert. Akkor is ha hajléktalan, ha 65 éves nyugalmazott vadász, ha fuxos maffiózó, bármi.
  • Dynamic
    #740
    Mikor találkozunk már olyan önjelölt lovagokkal, akik nem görnyedt vasutasokat, vézna nethuszárokat, 50 kilós művészeket, 65 éves hajléktalanokat abajgatnak(Tomcat, "káoszbrigád", "állatvédők" etc.) hanem fuxos maffiózókat, erőszakos bűnözőket vagy 120 kilós pénzbehajtókat?
  • Kandurex
    #739
    HA valóban állatkínzókat püfölnek el...nagyon helyes! Csak így tovább!
  • tirpitz
    #738
    Van aki így intézi:

    http://index.hu/video/2008/12/18/a_radikalis_allatvedok_orrot_tornek_egy_kiskutyaert

    Én általában elítélem az önbíráskodást, de ha az állam nem védi az állatokat akkor ezek a szélsőséges reakciók teljesen érthetőek (és sztem jogosak)
  • Sissy0
    #737
    Sziasztok!
    Szeretettel várok mindenkit Megveretni című topikomban!
    Gyertek!! Gyertek!!
    http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1222425652
  • mflex #736
    a kurva anyját!
  • LordVenom
    #735
    Köszi a javaslatokat,próbálkozni fogok. ;)
    A kutyára én is gondoltam,imádom őket,de csak hétvégente vagyok otthon,az meg nem elég etetésre,meg nevelésre sajnos. :)
  • tirpitz
    #734
    Vannak ilyen állat-távoltartó szerek, szerintem kísérletezgess. Nekem a spray-s megoldás nem annyira jött be, de van valamilyen zöld zselészerű anyag, ami bevált, eső sem hatástalanítja. Próbáld meg, hátha. Vagy vegyél egy kutyát:)
  • LordVenom
    #733
    Hmmm...érdekesen alakul a vita. Mindazonáltal,hogy szeretem az állatokat,töredelmesen bevallom,nem egyszer jutott eszembe,hogy a szomszéd macskákat kiiktatom az udvaromból. Ez nem feltétlen az állat elpusztítására utal,csak egy lehetséges megoldást keresek a problémára. A probléma: 10-ből 2-szer,ha kimegyek az udvarra,belelépek egy macskaszarba. Ez főleg akkor kellemetlen,ha épp egy családi/baráti kerti grillezés van folyamatban. Aztán ami érdekes:valamilyen oknál fogva a szomszédok tucatnyi macskái imádják az udvaromat,(lehet azért,mert csak hétvégén vagyok itthon) és meghalni is idejárnak. Már a második hétvégén jövök arra haza,hogy a kertben egy megmerevedett kukacos macskatetem bűzlik. Ezt eltakarítani kemény gyomrot,és ingerküszöböt kíván. Na itt a második döglött macskánál,és a körülbelül 50. szarbalépésnél elgondolkodtam,hogy szebb lenne az élet ezek nélkül,és bűnös gondolatok fordultak meg a fejemben.
    De mielőtt kikiált valaki "gyilkosnak" ismétlem magamat:szeretem az állatokat,és jogosnak tartom az állatkínzásért felrótt büntetéseket is.
  • Rundstedt17
    #732
    Nem az önvédelmesekről beszéltem amikor gyilkoságról beszéltem.
    Valóban de én azt sosem vontam kétségbe hogy bármelyik állat értékesebb egy elvetemült gyilkosnál,vagy az általadd említett példában szereplő embernél.
  • Z
    #731
    "szerzői jogvédett CD lemásolásáért 2-5 év börtönbüntetést kaphatunk" --- és szerinted jó a jelenlegi rendszer? 5 év szabadságvesztést tesz lehetővé a törvény egy másolásért, EGY MÁ-SO-LÁ-SÉRT!!!

    Mellesleg az sem mindegy, hogy hogyan gyilkolt a gyilkos. Önvédelemből, vagy bánymérnök, és a beosztottja elcseszett egy robbantást, ahol meghalt valaki (egy ismerősöm konkrétan ilyenért ült pár évig), hirtelen felindulásból, aljas indokból különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, előre megtervezett szándékos emberölés, tömeggyilkosság, sorozatgyilkosság, ittas vezetés során okoz halálos kimenetelű balesetet, stb. A körülmények határoznak meg szinte minden tettet.

    Én nem kezelném ugyanúgy azt, aki önvédelemből, vagy a családját védve öl meg pár huligánt, vagy rablót, mint az olyat, akik nem rég agyonverték az osztálytársukat Kaposváron, és a tetemét bedobták egy közeli tóba, mert megromlott a viszonyuk.

    Illetőleg:
    "...egy 17-éves fiú, annyira megvert egy 18-évest, hogy a bántalmazott fiú haza ment, összeesett és a kórházba szállítás közben a mentőben meghalt. A történet drámai, és fokozza a drámát, hogy az egyik gyerek, Kozák Rajmund, az Imperiál klub kadet korú ökölvívója. Kozák Rajmund, miután megtudta, hogy a szerencsétlenül járt fiatalember meghalt, nem várt arra, hogy a rendőrség megindítsa a nyomozást ismeretlen tettes ellen, maga jelentkezett a rendőrségen."

    Na szóval az ilyen emberek szerintem annyival kevesebbet érnek, mint bármelyik kutya, hogy nem is érdemes összehasonlítani.
  • tirpitz
    #730
    Mire alapozod, hogy kiborultam? Csak egy olyat idézz az ezelőtti hszeimből, ami indulatra utal. Nos?
    Jó, sokadszorra is leírom, hátha most elolvasod/megérted.
    - Van egy topic, ami az állatkínzásról szól, "mit tegyünk az állatkínzás ellen?" alcímmel. (Szerintem mondjuk egy ilyen fórumon ennek sok haszna nincs, de miért zavarna bárkit is ez a topic, ha meg emiatt csak 1 ember elmegy 1 napra egy menhelyre segíteni, akkor már megérte.) Érted, nem az a téma, hogy az állatkínzás jó móka -e, vagy szemétség. Te meg időszakonként beírsz ide valami olyat ami biztos kibassza a biztosítékot, aztán nyilván örülsz magadnak.
    - ezt a 15 éves büntetést nem értem, gondolom vki egyszer leírta. Lehet az a valaki mondjuk szándékos emberölésért meg tényleges életfogytot adna. Ráadásul két olyan dolgot állítasz szembe, amik megférnek egymás mellett. Nem lehet valaki állatvédő és emberszerető egyszerre? Amíg bármi szar van ebben az országban, addig lehet más élőlényeket kínozni? Milyen értékrended van neked?
    - Nem tudom hány éves lehetsz, de előbb utóbb rá fogsz jönni, hogy nem te mondod meg az embereknek, hogy ki mivel foglalkozzon. Valakinek ez a fontos, másnak meg az. Nem abban a rendszerben élünk, amikor más jelölte ki a célokat a társadalom minden területén. Ha valaki leszarja az embertársait, de nem bántja őket jóval többet ér annál, mint aki papol az emberek jogaiért (közben életében nem adott még egy szál cigit sem hajléktalannak), mellette meg állatokat kínoz.

    Még biztos elolvasom a válaszod, mert persze érdekel, de nem hiszem hogy bármi értelme lenne ezen felül bármit is írni, mert ha a fenti dolgokat nem érted meg, akkor nem is fogod. Pláne nincs értelme, ha csak direkt provokálod az embereket. Az meg hogy utálod az állatokat: nem fogod soha megtudni mit veszítesz ezzel, de legyen akkor ez a büntetésed.
  • Rundstedt17
    #729
    magadból indulsz ki.itt játszod az állatvédőt közben valami elmebeteg lehetsz ha egy fórumon ennyire kiborulsz.
    Hogy megértsd.Amíg egy ember élete nem ér annyit hogy egy gyilkos a gyilolásért pár évet kap...akkor miért járna 15 éves büntetés egy állatkínzásért?magyarán ezzel azt hírdetné a törvény egy ember 5 ször kevesebbet ér mint egy állat.ez rendben van?nem az állatokkal kellene foglalkozni elször hanem az emberek helyes értékelésével és az igazságos büntető jog kialakításával.Miután ez megvan lehet foglalkozni az olyan jelentéktelen dolgokkal mint az állat ilyen meg olyan joga vagy a távoli országokban élő emberek sorsa.Van fontossági sorrend ezzel az üggyel meg abszolút értelmetlen foglalkozni amíg az alapvető dolgok nincsenek rendben.
  • tirpitz
    #728
    Érdekes a viselkedésed, komolyan. Egy állatvédő topicban osztod az észt, direkt flémelsz, aztán megdöbbensz hogy ha valaki elküld a francba. A normális hsz-ekre meg nem tudsz mit reagálni, max otthon őrjöngsz, hogy egy embernél nem sikerült kicsapnod a biztosítékot.
    Másrészről ha választani kéne, hogy ki a normálisabb, egy vegetáriánus vagy egy állatkínzó, akkor nem sokat gondolkoznék...
    Egyébként áruld már el, hogy te valami traumát szenvedtél el egy állattól, vagy csak szimplán alanyi jogon úgy érzed hogy te vagy az evolúció csúcsa, és ez feljogosít arra hogy leszard hogy más élőlények is éreznek?
    Az meg, hogy itt gerjeszted a hangulatot, aztán otthon erre vered magad szánalmas, de soha ne legyen nagyobb élményed.
  • Mr_no_NaMe
    #727
    Tudod melyik állatfaj szokott utánozni :DDD
    Amúgy itt az a különbség, hogy veled senki sem ért egyet.
    Attól még, hogy eddig senki sem küldött el a p*csába az még nem azt jelenti, hogy mindenki egyetért veled. Nekem régóta b*ssza a csőrömet az idióta stílusod/viselkedésed és ezért osztalak.
    A vegetáriánus...szélsőségek mindenhol vannak. Te is szélsőségesen viselkedsz. Szélsőségesen utálod az állatokat és fel vagy háborodva, hogy más is létezik rajtad kívül. Az a vegetáriánus is szélsőségesen gondolkodik, de az az ő baja és nem árt vele a környezetének. Te viszont nagyon is veszélyezteted a környezeted az ilyen féle gondolkodásmóddal és a stílusoddal is.
  • Rundstedt17
    #726
    ez a normális ember szerinted?
    "4 éve vagyok vegetáriánus. Meggyőződés nélküli, hirtelen váltás volt. Azóta hiába próbálnak rábeszélni a húsfogyasztásra, nem tudnék sem tükörbe, sem állatok arcába nézni, ha hozzám tapadna a vérük. Szeretnék tiszta lelkiismerettel élni."
    aki nem így gondolja az diliházba való?
    akkor felveszem a te aljas sehonni kis paraszt stílusodat.
    kaptál támogatást az internetre műveletlen bunkó paraszt létedre és itt a csodás stílusoddal akarsz nagyon okos lenni,meg olyan "hű de nagyokat mondani"(mert te vagy a kakas szemétdombon igaz)?úgyhogy a csőcselék stílusodat mellőzd,tanulj meg viselkedni.
  • Mr_no_NaMe
    #725
    El ne bőgd már magad..nemhittem volna, hogy ennyire a lelkedbe taposok (ha neked van egyáltalán olyan)

    Tehát a te álláspontod: aki szerint nem helyes, hogy valaki sarlóval csonkít megy egy kutyát vagy akár milyen más állatot az szerinted fanatikus elmebeteg állatvédő. Értelek. Akkor több kérdésem nincs is.
    Ja de: hogy nem kerültél te még a diliházba ilyen agymenéssel? Vagy már oda is bekötötték a netet, aztán ha már a gumifalak nem szólnak vissza a hülyeségeidre, akkor már idejössz osztani az észt?
  • Rundstedt17
    #724
    micsoda stílus...elöször talán jobb lenne valami normális stílusban írni aztán legyél nagy állatvédő.
  • Mr_no_NaMe
    #723
    Te már megint mi a büdös francot uszítod a népet? Kelted a flémet és bajt keversz semmi mást..azon felül, hogy gyűlölöd az állatokat. Szerintem topikot tévesztettél. Eddig akár hány kommentedet olvastam, mindig az állatokat szapultad meg fel voltál háborodva, hogy miért baj az ha a kutyát megcsonkító fasz kap 1 év börtönt. Én is fel vagyok háborodva mondjuk...csak én nem azon, hogy miért 1 évet hanem azért mert miért nem 15 évet?

    Nem veszed észre, hogy mindenki utál? Amúgy miért utálod ennyire az állatokat? Kiskorodba megpróbáltál átszabni egy kutyát de aztán visszanyalt a fagyi és te lettél átszabva? Mert az idióta kommentjeidből csak ez tükröződik semmi más...
  • tirpitz
    #722
    Egyébként már régebben is írtam, hogy igazából teljesen értelmetlen itt veled vitázni, mert vagy direkt hergeled az embereket, és nem gondolod komolyan amit írsz, vagy ha komolyan gondolod, akkor nincs miről vitatkozni. Alapvető erkölcsi érték, hogy nem bántjuk a gyengébbet. Látszólag belőled ez hiányzik, és még logikát is építesz hozzá. Eszerint ha valaki az utca közepére akar szarni azzal a felkiáltással, hogy "nehogy már aztán a végén azt tiltsák be, hogy a saját slozimon is elmehessek", akkor azzal is egyetértesz?
  • tirpitz
    #721
    100 emberből mondjuk 1 kínoz állatot, 98 meg eszik húst. Szerinted akkor mekkora támogatottsága lenne bármilyen húsevés-betiltásnak? Ne haragudj, de a logikád teljesen abszurd.
    Az állatkínzás és a későbbi emberellenes cselekmények között meg az az összefüggés, hogy akinek nem okoz gondot egy gyengébb faj kínzása, annak a sajátja sem fog álmatlan éjszakákat okozni. Aki állatokat kínoz, annak vagy hiányzik az emócionális készsége, vagy a komplexusait éli ki azzal, hogy hatalma van valami felett. Mindkét esetben orvosi segítségre lenne szüksége...
  • Z
    #720
    Az, hogy a sorozatgyilkosok és a fiatalkori állatkínzások korrelációt mutatnak, TÉNY, PONT! Ez volt a kiindulási pont a hozzászólásomban.

    És félreérted, amire céloz itt a legtöbb fórumozó. Az állatok céltalan kínzása az, ami zavar legtöbbünket.

    Van pár ember, aki szélsőségesen nézi a dolgokat. Azokkal ugyanúgy nem tudok azonosulni, mint az állatkínzókkal. Én pl fogyasztok állati eredetű húst. De ettől még nagyon nem kívánom a házikedvenceknek, akiket alapvetően nem fogyasztási céllal tart az ember, hogy kínozzák őket.

    És nem kéne belelátnod ilyen "HÓDÍTÁST" az állatvédők részéről. Kissé propagandaszerűen, sarkítva vetsz fel dolgokat:
    "mindjárt húst sem ehetek mert sértem az állatok élethez való jogát?" --- abszurdum
    "akkor utána mi következik a baromfiké,sertéseké?" --- detto
    "ellehetetlenítik majd a húsfeldolgózó ipart?" --- nemkülönben

    Attól soha nem kell tartanod, hogy ha elmész a boltba, veszel húst, akkor gonosznak néz bárki is.
  • Rundstedt17
    #719
    egy tendencia.ha politikailag nagyobb hangsúlyt kapnának az állatvédők nem csak értelmes intézkedést vezetnének be hanem mivel sok köztük a fanatikus
    dilis még alapvető dolgokat is megtilthatnának...mert azt a hozászólást olvasva kicsit rémisztő a felfogásuk...
  • tirpitz
    #718
    Szóval azért hasznos ütni-vágni-megölni kutyát-macskát, mert feltételezésed szerint ha ezt nem tennék az emberek, akkor betiltanák a húsevést. Ühüm...
  • Rundstedt17
    #717
    rendben.de ha ezt elismerik hogy az állatkínzás az nem jó megfognak állni annál az eredménynél az állatvédők?vagy a húsfogyasztás is gond lesz?mert a sok fanatikus szerintem csak akkor lenne elégedett....
  • w77d
    #716
    a hús fogyasztása az más, az a fennmaradáshoz kell. De előtte minél kíméletesebben kell emgölni az állatot. HA meg egy állatot nem akarsz megenni (a srác sem akarta a macskát), akkor ne bántalmazd. Aki ezt nem érti meg, az sötétebb, mint az abaligeti alagút...
  • Rundstedt17
    #715
    az a oldal ahonnét ezt szedted egy kissé radikális csoportnak tünik idézet az egyik fanatikustól:
    Ha vegetáriánus vagy - mióta, és főleg, miért?(kérdező)
    (állatvédő fanatikus)
    "4 éve vagyok vegetáriánus. Meggyőződés nélküli, hirtelen váltás volt. Azóta hiába próbálnak rábeszélni a húsfogyasztásra, nem tudnék sem tükörbe, sem állatok arcába nézni, ha hozzám tapadna a vérük. Szeretnék tiszta lelkiismerettel élni."
    mindjárt húst sem ehetek mert sértem az állatok élethez való jogát?
    ha állatkínzásokért börtön fog járni,ső életfogytiglan is,tehát a macskák és kutyák "jogai" biztosítva lesznek.akkor utána mi következik a baromfiké,sertéseké?a zöld állatvédő zombik azt is megfogják mondani hogy ehetek e húst?ellehetetlenítik majd a húsfeldolgózó ipart?az állat levágása előtt ilyen meg olyan jogot fog érdemelni?aztán szép lassan be akarják majd záratni?azért ez már több mint szemtelenség.ez a nevetséges ember:hozzám tapadna a vérük...istenem ilyen gondolkozást....bűnnek nevezi a természetes táplalkozást...mi jön még???
  • Sund
    #714
    muszáj képletesen kifejeznem magam, mert annyira korlátolt, alacsony szintű és empátiamentes a gondolkodásod, hogy másképp nem érted meg.
  • Z
    #713
    A fiatal gyereket meg kell nevelni. Ha az anyja, apja nem képes rá, akkor keményebb módszerekkel kell.

    "Ahogyan azonban azt Lev Tolsztoj is megfogalmazta, "Az állatölést a gyilkosságtól csak egyetlen lépés választja el, az állatkínzás pedig emberkínzáshoz vezet!" És ez az állítás igaz. Ezt állatja a legtöbb pszichológus is. Ami pedig még ezt támasztja alá, az maga a valóság. A legtöbb sorozatgyilkos állatkínzással kezdte „pályafutását”. Legtöbbjük gyerekkorában békákat húzott karóra, macskákat kutyákat akasztott, vagy hasonló aljasságokat vitt véghez."

    "Az amerikai jelentések szerint nagyon korán, már 6 éves korban is elkezdhet egy gyermek állatot kínozni. Érdekes megfigyelés, hogy a bántalmazott kisfiúk nagy részéből lesz felnőtt korában bántalmazó, a bántalmazott kislányok nagy részéből pedig felnőtt korában bántalmazott nő lesz."

    "A gyermekkori kegyetlenkedések fölött a szülők és a pedagógusok is hajlamosak elsiklani, hiszen "ilyenek a fiúk". Azonban – mint arra Dr. Arkow kitért – a sorozatgyilkosságok és az állatbántalmazások elkövetése között van kapcsolat; több tanulmány foglalkozik azzal, hogy a sorozatgyilkosok nagy része gyermekkorában kegyetlenkedett állatokkal.

    Az egyik leghíresebb sorozatgyilkos, Jeffrey Dahmer, aki 17 embert megölt, kitömött, belső szerveiket pedig megette, szintén állatokon gyakorolt gyermekkorában. A szomszédok évtizedeken keresztül megőrizték azokat a fényképeket, amiken a kerítésre feltűzött, kitömött állatok láthatók, de csak akkor vették elő őket, amikor már sorozatgyilkosként hírhedtté vált az elkövető. Elképzelhető, hogy ha gyermekkorában nem nézik el neki ezt a "hobbit", akkor nem vált volna gyilkos belőle.

    Egy másik, 1999-es dél-afrikai felmérés 117 agresszív fegyencet tanulmányozott. A fegyencek 63 százaléka bántalmazott gyermekkorában állatokat, 38 százalékuk utálta az állatokat, 29 százalékuk pedig tanúja volt, ahogy a családjában bántalmazták az állatokat. 67százalékuk vadászott vagy csapdázott állatokat gyermekkorában. 16 százalékukat támadta meg valamilyen állat gyerekként, 41 százalékuk pedig gyermekkorában félt az állatoktól."

    Forrás:
    gondola
    másik
  • Rundstedt17
    #712
    amerikában jah a kis sulis bemegy az iskolába és agyonlövi a társait,a bünőzők különösen kegyetlenek,az átlag ember elég uninteligens ott,meg rengeteg ott a beteg lelkü pedofil...szóval az ameriaki egy beteg társadalom.nem hiszem hogy azt kéne példának vennünk.az állatvédők ott egy külön állatfaj beleszólnak mindenben nem normális,az eredeti állati bundával rendelkezőket festékkel öntik le többször is előfordult már..agyament egy népség.az állatot az meg az illeti meg ha nem kap luxust
    akkor már megfeszítenek.
  • Rundstedt17
    #711
    moderáld magad.
  • Sund
    #710
    majd ha jön egyszer egy 800 kilós 13 méter magas ember, oszt' megfog, petárdát köt a faszodra, majd kinyomja a szemed, megérted mit érzett a macska. És hogy miért büntetik a védtelen és ártatlan lények elpusztítását.
  • Sund
    #709
    Amerikában, ahol van állatvédelemmel foglalkozó rendőri egység, úgy elpicsáznak mint a szél egy ilyenért.
  • Rundstedt17
    #708
    hány éves?
  • w77d
    #707
    jó irányba, a srác aki ilyet csinál ott rohadjon meg, ahol van....
  • Rundstedt17
    #706
    egy fiatal gyerek életéből 2 évet egy macskáért?hova jut ez a világ....
  • w77d
    #705
    A Fókuszban most mutatnak egy hülyegyereket, aki megkínzott egy macskát brutálisan. Hál istennek őt utolérte az igazság, rendőri eljárás indult ellene, akár 2 évet is kaphat. Kezdünk jó irányba haladni, hajrá!!!