691
Saját öngyilkossági gondolatok, közeli rokonok, barátok halála, beszéljünk róla
  • shaba23 #35
    De van-e élet a halál előtt?
  • shaba23 #34
    ...NEUGOOOORRRJ!!!
  • dikki*yysw
    Igen, vagyis igen, nincs élet a halál után.
  • dikki*yysw
    Az öngyilkosság faszság. Aki öngyilkos lesz, fasz.
    Én is gondolkoztam rajt, de rájöttem faszság. Hiába vagyok fasz, mégse kéne.
  • Buddy
    az ember a legnagyobb allat
  • Mayday
    Nem mondom, hogy en hiszek benne, de a lelekvandorlas nem arrol szol, hogy ember vagy, es utana is az leszel, hanem mas is lehetsz a kovetkezo eletedben, nem? Akar eger, vagy rozsa, vagy mittudomen. Tehat nem azert vandorol at a lelkunk, mert fejletteb az agyunk (fejlettebb?) :)
    Persze ezert meg is kovezhettek, mert nem vagyok kepbe a temaval, de ez remlik rola.
  • szando
    Igazad van, egyébként részben ide tartozik az is, hogy ti mit gondoltok a "halál utái élet"-ről vagy a "lélek"-ről.
    Én egyáltalán nem hiszek ilyen dolgokban, szerintem mi is ugyanolyan élőlények vagyunk a Földön, mint bármelyik másik állat vagy növény. Nem hiszem, hogy csak azért, mert fejlettebb az agyunk, nekünk van lelkünk meg van élet a halál után. Ezek csak az emberi agy szüleményei, azért mert mi beszélünk, stb. még nem vagyunk mások, mint állatok. Ez az én véleményem...
  • Bandew
    Tételezzük fel hogy életünk egyszerű biológiai folyamat, és nincs semmilyen természetfeletti reprodukálás. Legalábbis most így látjuk, és mivel ez a legrosszabb eset, úgy kell élnünk, hogy megfeleljünk ennek, és elégedettek legyünk.
    Az öngyilkosság nem megoldás a problémára, hanem egy "érzéstelenítő" ami örökké tart. De így az illető lemaradhat rengeteg szép dologról. Persze erre azt írtátok, hogy őt már ez nem érdekli mivel már nem él, de a semmi rosszabb, mint a jó, még akkor is ha előtte rossz volt.

Istenem micsoda prédikáció volt. :D
  • [HUN]PAStheLoD
    jah nincs több lehetőség az is besorolható valahova az arany középúthoz maximum csak konvergálni lehet de elérni nem. akinek sikerült az már nem ember ill. nem él
  • [HUN]PAStheLoD
    választhatsz!
    1, elfogadod hogy egyszer élsz és utána már midegy mi lesz úgyse emléxel rá => minek élünk ha meghalunk...blalbalbla

2, ez az életed van ezt kaptad (lehet hogy befolyásolja a következőt már ha lesz) élved ahogy tudod és küzdj mert erre születtél... blalbalbla
  • Buddy
    ezért kell megválogatni az eszközöket.....ahol már nem tudod meggondolni magad
  • szando
    Mikor már meghaltak?
    Itt a városban volt egy 16 éves csaj, akinek az elvált anyja újra behapsizott, egy párizsi fickót szedett össze. A nő el akart oda költözni, a kiscsaj meg nem. Szakítottak a barártjával is éppen akkor, a csaj meg leugrott a nyolcadikról egyenesen az elég forgalmas utcára. Biztos ti is éreztetek olyat, hogy "öngyilkos leszek, akkor majd sajnálnak". Ő is ezt érezhette valszeg...
    Miközben esett, biztosan megbánta, csak akkor már mit lehet tenni?
  • I.C.ram
    Ezeket azért csinálják, hogy bekerüljene a kókuszba.
  • Bandew
    Én sosem lennék öngyilkos az biztos, mivel egyszer élek és ezt kihasználom, még akkor is ha szar, mert legalább az is egy érzés.
    A gyilkos öngyilkosokat én is utálom, ez a saját bajuk oldják meg maguk.
  • Buddy
    latom vagy nagyon unatkoztok, vagy raszoktunk ezekre a temakra :)))

nyomjuk meg azt a gombot a masik topicban.....ez is ongyilkossag?.....es tenyleg, ha felrobbantom magam es magammal viszek meg 3 embert, akkor az gyilkossag vagy ongyilkossag?.....mert nem mindegy, hogy a pokol 2. vagy a -ha jol emlekszem- 5. bugyraba kerulok
  • Manta
    Nem, mindenkinek mások az igényei.
  • Dynamic
    Akkor miből élsz??
  • TheZsenyka
    Félig Off

Fickót sorozásra hívják, katonaorvos vizsgálgatja, kérdezgeti:
    -Bármilyen panasz?
    -Rövidlátó vagyok...
    -Egyéb?
    -Aranyerem van...
    -Más?
    -Lúdtalpas vagyok...
    -És még?
    -Púpom is van...
    -Hát még?
    -Porckorong sérülésem van...
    -Ennyi?
    -Vese elégtelenségben szenvedek...
    -ELÉG! Alkalmas!
    -Micsoda???!!
    -Magának megváltás lesz a hősi halál!

Amúgy ha valaki valóban meg akarja ölni magát, az megteszi. Az emberek inkább csak fel akarják hívni magukra a figyelmet. A kommunikációs készség hiánya komoly probléma. El kell velük beszélgetni. Meg ilyesmi.
  • Mayday
    En egy nagyobbal is... :)
  • szando
    Nyilván túlzás, de nem hülyeség.
  • Manta
    Közhely. Én kurva boldog lennék egy kisebb vagyonnal.
  • szando
    Csak volt. A szocializmusban. Ha mindenkinek lenne munkája az egy csoda lenne az egész világon.
  • Mayday
    Tudjatok, (ez mar mas irany), de nem hiszem el, hogy a csoveseknek nincs mas lehetoseguk, mint hogy keregessenek. Mindig van valami, meg ha alja munka is, amit megcsinalhatnanak.
  • Manta
    A csöviket én se értem, az nem élet, de aki egy picit jobban áll náluk, azoknál fassság.
  • szando
    Ha nincs senkid sem aki sajnáljon és tudod, hogy az életed nem fog jobbra fordulni akkor mindegy, nem?
    A csövesek hány százaléka gazdagodott meg később? Hát kétlem, hogy ez vmi nagy szám lenne.
  • szando
    Kimaradt volna, de ha meghalsz, akkor ezen már nem fogsz bánkódni...
    Ezzel most nem az öngyilkosság mellett beszélek, csak ez egy tény.
  • Manta
    Meg aki felmegy egy hídra, lezárják, vár egy picit, majd lemászik. Ha egy mód van rá, ezeket mindig bíztatom, hogy ugorjanak!
  • Mayday
    Az, hogy mindenkinek van az eleteben melypont, de azon tul fog jutni!
    De ha megteszi, utana mar nincs eselye a rendbejovetelre. Nekem is volt nagyon gaz idoszakom, de most megnosultem, van egy gyonyoru kislanyom, es iszonyat jol erzem magam a boromben! Most gondold el, ha ongyilkos leszek, ez mar mind kimaradt volna!
    Tehat reszemrol elutasitom, mert a roszz ugyis elmulik egyszer!
  • Manta
    Egyetértek, meg van is véleményem, de ne nyissunk negatív topikokat, van elég.
  • szando
    Ezt a topikot azért nyitottam, mert a nagymamám másodszor akarta túlgyógyszerezni magát, és lassan úgy vagyok vele, hogy talán jobb is lenne neki. Kíváncsi lennék, nektek mi a véleményetek erről, illetve ha gondoljátok, beszélhetünk az öngyilkosságrl általában. Kinek a fejében fordult már meg, milyen közel kerültetek hozzá illetve ismertetek-e olyan embert aki megölte magát?
    Én gyakran foglalkoztam a gondolattal régebben, amikor nem mentek úgy a dolgok, és én soha nem éreztem olyat, hogy ez megfutamodás lenne. Szerintem vannak olyan emberek, akiknek megváltás a halál, és csak a túlélési ösztön miatt túrják napról napra a kukákat, hogy legalább egy falat kenyeret ehessenek naponta.

Nektek mi erről a véleményetek?