45215
FAQ | Magyar fejlesztések | AVSIM | SimFlight | FSPlanet | SurClaro | FSInsider
Aerosoft | SimMarket | FSDreamTeam | FlyTampa | Flight1 | Carenado
-
#8440 Lehet hogy maga a vektoráló modul intelligensebb dehogy nem tud többet és sid/start-t meg főleg nem abban biztos vagyok. De már nagyon rég próbáltam, nézd meg a leírását hátha mégis alkottak valamit azóta :) -
frecc #8439 A radar contact intelligensebb valamivel? (mondjuk pölö hogy tud még sid meg star-t mer az is nagyon hiányzik...) -
#8438 Nem hasraütés. A térképeken a forgalmi körök is fel vannak tüntetve minden reptérhez. Persze kis repterek esetében elég egy nagyjábóli hasraütés. Ködben nem hajthatsz végre vfr megközelítést csak ifr-t ahhoz pedig általában nem társul forgalmi kör tehát a térkép szerinti ifr megközelítést kell végezned (márha a géped tudja, különben el sem indulhatsz). A beépített atc azért szar, mert ezek közül semmit nem vesz figyelembe és nem is tud hisz nem lehet ekkorára kibővíteni az adatbázisát. Szerintem csak szép időben képes de akkor is tök szabálytalanul vektorál úgy ahogy... Sajnos ez a gépi atc úgy szar ahogy van egyelőre... :( -
frecc #8437 Na aztán meg kiderült, hogy a Just Flight traffic2005 pack-ban benne van az AI smooth. Majd röppenek egyet, aztán kiderül, hogy normálisabb lesz-e az ATC. (azt még mindig nem tudom egyébként, hogyha azt mondják hogy make left traffic, akkor mégis milyen messze kellene követnem a pálya párhuzamos vonalát. Hasraütés?, ahonnan úgy gondolom, hogy rá tudok majd fordulni a pályára? (ha full köd van akkó mi lesz?))
Jaa! Meg ha make left traffic van, akkor egyből cuppanjak rá a hosszúfalra vagy repüljek el a pálya felett és csináljak egy szabályos forgalmi kört?
-
Tushka154 #8436 Megoldódott, csak újra kellett indítani a Windows-t. -
Tushka154 #8435 Sziasztok!
Fúrcsa módon reggel még működött a szimulátorom, de du már nem, a panels.dll file-lal van vmi gondja FS-nek (9.1). Nem tudja valaki elküldeni az ő panels.dll-jét a [email protected]? Előre is köszi
Dani -
#8434 Hi!
Valakinek nincs egy jó Hangrobbanás Effect-je? Az egyik tomcat-hez van, csak nemtom kiszedni belőle (nem találom a megfelelő fx file-t). -
#8433 Csak a hangok összevágása nagyon siralmas :) -
Air #8432 Vagy RC4 (Radar Contact). Egy picit intelligensebb a beepitett atc-nel. -
frecc #8431 Kösz Alert a tippet, megnézem! -
#8430 Mert a beépített ATC hagy ne mondjam milyen... van egy AI smooth nevezetű ingyenes progi keress rá. Az ezeket az átstartokat hivatott kiküszöbölni normális szeparálással meg holdingal stb. -
#8429 és elérhető nem bolti verzióba is, ha fizetni kéne érte... -
#8428 nem tudtok vmi gépet, ami jó civil, és műrepülésre is? :\ -
frecc #8427 Hát az igazi baj nem az, hogy a flying tips magyaráz, hanem ha mondjuk 9000 ft a valódi átváltási magasság, akkor az ATC 18e lábig egyhuzamban pofázik hogy altimeter ennyi meg annyi, aztán ha standard légnyomáson lövöm be a magasságomat akkor persze dumál, hogy az előírt magasság alatt/felett vagyok.
Végül is mind1, van ennél nagyobb bajom is :-))))
Nemtom mennyire szoktatok offline repülni, de én személy szerint az átstartokról már hülyét kapok. Just Flight traffic 2005-öt használok 30%-ra van húzva a forgalom, de még így is állandóan elküld átstartra az ATC, akkor is ha egy lélek nincs kifutópályán (bezzeg amikor szállnék fel, akkor enged előttem leszállni nyolc gépet egymás után..).
Szóval rohadt idegesítő. Volt olyan hogy elzavart átstartra, kerinbócáltam fél órát a reptér körül, nagynehezen lehetett leszállni és amikor aszonta a GPWS hogy approaching minimums, akkor szólt az ATC hogy na, akkor go around! Há anyját... má bocsánat... (mondanom sem kell hogy tök üres volt a pálya és felszállásra sem várt senki...)
Nincs erre a problematikára valami tippetek? -
Tushka154 #8426 Ki kell kapcsolni az FS-ben a beállítások között, hogy display fliying tips (realizmus beállításainál), és akkor nem fog nyávogni. -
#8425 höhö, ittvan Fatboy ^^ -
#8424 Hogy érted hogy nyávog? Igaz ha repülök valós atc-vel repülök, de nekem sosem jelzett az FS hogy nem lenne jó a légnyomás. -
frecc #8423 Sziasztok!
Nem lehet valahogy megerőszakolni az FS-t, hogy ne 18000 láb legyen az átváltási magasság?
(meg mondjuk külön lehessen használni átváltási magasságot és átváltási szintet...) Csak mert a chartokon gyönyörűen rajta vannak a korrekt átváltási magasságok, meg az ATC is annak megfelelően mondja (feet / flight level) de az FS meg nyávog ha 18000 láb alatt standard légnyomásra tekerem a magasságmérőt.
Valahogy csak meg lehet buherni a config file-t vagy valamit... -
#8422 Ha elolvastad volna a leírást mielőtt megvetted :DDD vagy letöltötted (itt of course nincs leírás), akkor láttad volna, hogy nincs benne BP csak a talaj texture-k, mert ez reptér scenery, ugyanakkor lehetséges összekombinálni a régi BP2004-el és akkor már lesz... Szóval mindenkinek mondom, mert állandó kérdés: nem kihagytuk belőle, nem is volt tervben. Aerosoft oldalon leírást és fotókat tessék nézni. Vagy elolvasni itt a fórumban az előző 5-8 oldalt :) -
Tushka154 #8421 Azt kell csinálni, hogy a Budapest 2004-ből kell az épületeket áttenni a Budapest 2007-be, a következő módon:
Másold át a Budapest 2004 Scenery mappájából a következő fájlokat:
AF2_LHTL.bgl, AF2_LHGD.bgl, bp_excl.bgl, bplib2003-*.bgl, Budapest2004.bgl, budfalib.bgl.
És a Texture mappából az összes filet, ami nem 011232......bmp, így meglesznek az épületek
Dani
U.i.: Ha nincs Budapest 2004-ed, akkor adj valami kontaktot, és elküldöm neked a szükséges fájlokat -
#8420 Hi!
Aki kipróbálta ezt a Budapest 2007-et, az megtalálta a Parlamentet? Nekem nagyon nem jön össze. Most vagy nem raktam be jól (Ferihegy működik normálisan), vagy kihagyták belőle. Este az utcai fények teljesen látszanak, úgyhogy szerintem kimaradt. -
Brikó #8419 Rábeszéltél, veszek azt is.... -
#8418 Nagyon jól használható és nagyon hasznos kis kellék :) Nekem pedálom van jelenleg ch, a yoke másféle, de volt szerencsém kipróbálni a ch yoke-ot is és megéri. Pedál nélkül viszont értelmetlen.. ha nincs pedál az autorudder miatt teljesen irreális. Persze ettől függetlenül nélkülözhető.. csakhát úgy minek yoke.. -
Brikó #8417 Sziasztok!
Rászántam magam és egy holnap egy bécsi kirándulás keretében veszek magamnak egy FlightSim YOKE USB-t (CH Product). Használ valaki ilyet, vannak tapasztalások a működéséről, használhatóságáról? Érdemes megvenni hozzá a pedált is, vagy az azért nélkülözhető?
Utólag is Kellemes Karácsonyt!
Brikó -
Tushka154 #8416 Szerintem a fél órányi navigációs tartalék is bőven elég (ezt az FSPassengersre mondtam). Én a PT Tu-154B-2-höz adott Load managerben számolom ki az üzemanyagot, és rárakok 1-2%-ot, hogy FSPassengersnek is elég legyen az üzemanyag. De pl AVSIM-en biztos lehet találni ilyen progit. -
frecc #8415 Szia, Alert!
Én is ezzel dolgozom, csak a bajom az, hogy az úthoz szükséges "nettó" üzemanyagot számolja ki a holding meg a taxi fuel-t nekem kell bepötyögnöm csak fogalmam sincs hogy mi alapján. Az FS passengers valami olyasmit magyarázott hogy 45 percre elgendő üzemanyagot mindig tartalékolnom kell, meg gondolom a taxi fuel-t is valahogy ki lehet számolni csak fene tudja hogy. Ha csak simán az útra elegendő fuellel indulok, akkor már a kiindulási reptéren óbégat az FMC hogy nincs elég üzemanyag, és valóban, legutóbb elzavartak átstartra és éppenhogycsak sikerült leszállnom... -
#8414 EZ ugyan nem guide, de program. -
frecc #8413 Sziasztok!
Nem tud valaki egy normális guide-ot az üzemanyag tervezéshez?
Ahonnan normálisan meg lehet tanulni hogy hogyan kell összeállítanom a fuel planning-et, hogyan kell kalkulálnom a tartalék fuel-t, a taxihoz szükséges fuel-t, stb stb. A PMDG oldalán nem találtam ilyet, valahonnan korábban letöltöttem PDF-ben egy fuel planning shematic-ot, ami egyenlő az üres kitöltendő papírral, szóval azzal se megyek sokra.
Kösz
-
#8412 értem.azért kössz :D -
#8411 Benne van a nevében. Budapest scenery. Akkor szerintem 100% hogy Budapestet fogja kidolgozni, hacsak nem cimkézték át ezt is mint azt megszokhattuk :), mert akkor más várost fog kidolgozni -
#8410 Dehogyis,csak érdekel.....mert most kaptam yostickot és most játszok elösször ilyennel,és ez az egész fura,amúgy meg én szimulátor rajongó vok(autós)
És ha megveszem a Budapest kieg.-et akkor az összes város normálisan kilesz dolgozva vagy csak Bp? -
#8409 Remélem akkor is ilyen fukar vagy, mikor kaját kell vásárolni magadnak... -
#8408 Semelyik FS-hez nem jelent semmiféle mod nem tudom miről beszélsz... -
#8407 Jah,ezeket tudom.Flight Sim. 2004 Budapest a kieg. neve.De 4000 Ft-én nem adok ki érte :D
Azt hittem valamihasonló mod van :) -
#8406 Mint például Bp-ről egy ilyen?:
..de van, és repülő kidolgozottságban is akadnak hasonló kaliberek, de ezek nagy százaléka csak megvásárolható kiegészítő formájában létezik. Az fs2004 FAQ oldalon nézz szét, elég sok ilyen online shop-hoz van link.
néhány példa:
www.Aerosoft.comwww.SimMarket.comLago
-
#8405 nektek is Boldog karácsonyi ünnepeket.
Oyan mod nincs hogy a városokoat jobbban részletezi?? -
HASLZ #8404 Kellemes Karacsonyi Unnepeket mindenkinek, sok szep leszallast!
Udv SLZ -
#8403 Boldog karácsonyt! -
#8402 A Hungary mesh működésre bírásához a letöltött összes BGL kiterjesztésű fájlt másold bele a ...\Flight Simulator 9\Addon Scenery\Scenery mappába és kész is. -
#8401 Most nagy nehezen próbálom elfogni azt ami a FAQ-ban levan írva.Szóval eddig azt a Vaskapu,Hungary,Délkeletkarpatokat beletetetm a scenery mappába.És azt az avsim.diz-t a texturába kell tenni?Vagy nem jól csináltam??? :S