45215
  • kori101
    Sziasztok, a VATSIM-en miért nem látom a többi gépet? engem látnak, meg hallok is mindent, de én nem látok senkit. Tud valaki segíteni? thx
  • chicco
    ha más időjárási beállítással mész mint a default akkor is ez változik.Atis miondja is.De ha átpakolnak az approachnak ő is mondja ,az aktuális beálltást.
  • ocsi10
    Köszönöm szépen gabeelee,van még mit tanulnom.
  • gabeelee
    A magasságmérő a légnyomás alapján állapítja meg a relatív repülési magasságot (+-10m) Az alap érték 29.92 (B-t nyomva beáll az aktuális alap értékre) A magasságot az ATC nem közli, magad választod ki VFR-nél, IFR repülésnél kerek érték lesz, lépcsőzetesen enged emelkedni és süllyedni. (pl. 6000 láb, 15000 láb, aztán flight level 250 --> <FL250=25000 láb>, és így tovább...) 18000 fölött mindíg 29.92, és akkor már nem mondja az ATC, hogy ennyire állítsd be
    Üdv.
  • gabeelee
    Seremetyevo lesz az.
    Üdv
  • ocsi10
    Lehet hülyeséget irtam,lehet,hogy az nem is a magasságom?De akkor at hogyan tudom meg,hogy milyen magasan repülhetek?
  • ocsi10
    Az miéert van,hogy ha mindig azt mondja,hogy a magasságom legyen 2992 altimeter...de a svájci hegyek között?Ezt akkor teszi amikor rádion kérek repülési utmutatást.
  • frecc
    Sziasztok!

Egy nem szimulátorhoz kapcsolódó kérdés:
    Tudja valaki közületek, hogy Moszkvában a Domodedovo vagy a Seremetyevo a main airport?
    Én egész idáig azt hittem, hogy az UUDD, de az egyik haverom aki állandóan repked azt mondja hogy minden gép UUEE-re megy...
  • frecc
    Ja, ez eddig igaz.
    Csak nekem az ATIS olyanokat magyaráz, hogy runway 31 visual, runway 32 visual.. és így tovább.
  • chicco
    ott 34,16 és valami 11,29 van vor meg 110,40 a legközelebb.sokat repülöm ezt a szakaszt még nem volt gond vele
  • frecc
    Hi mindenki!

Ha a Fly Tampa Viennánál hülyeségeket beszél az ATIS, akkor azt lehet javítni afcad szerkesztővel? (+ mi volt az az afcad szerkesztő, amivel korábban valaki helyére tett egy VOR radial-t?.
    A gond az, hogy felsorol az ATIS nyolc nem létező futópályát hogy lehet használni visual. Marha idegesítő.
  • kori101
    adam5891--Szia, azt szeretném kérdezni, hogy az FSBUS-t vásároltad vagy te építetted? Mert engem is érdekel a dolog, meg is építeném, csak még egyenlőre infókat gyüjtök,nem vagyok egészen tisztában a dologgal, ezért ha tudsz linket adni ezzel kapcsolatban azt megköszönném, vagy bármi infót. És érdekelnének az eddigi tapasztalatok is, pl gyorsasága megfelelő-e, meg hasonló dolgok, érdemes-e megépíteni lehet-e valahol elfogadható áron vásárolni esetleg, vagy van-e ennél már jobb rendszer? Érdekelne a MCP-is, bár én Airbus-hoz szeretnék építeni egyet, illetve egy komplett cockpitot-valamikor(egy pedálom már félig kész van:))).Köszi
  • Brikó
    Majd megkapja a régi gépemet...
  • Clidey
    Vagány a kiscsaj apci!
  • chicco
    Briko mikor 2,5 éves lesz erre készülhetsz fel
  • fulcrum falcon
    ezer köszönet:D
  • vki
    Rudder néven keresd a beállításoknál.
  • fulcrum falcon
    hali! Vki megtudja mondani h a gép farkán lévő függőleges vezérsíkot melyik billentyű vel lehet irányítani? Meg van vmi magyar kézikönyv a játékhoz? Előre is kösz!
  • exTrem
    megnézem hátha ...
  • alert
    Sőt az omega driver lehet, hogy tartalmaz is ilyen saját beállító felületet, de az nvidia-s részét nem ismerem.
  • alert
    Pfff ez szokatlan. Szedd le a mostani drivered és tegyél fel valami mást (vagy régit vagy újat) sőt mégjob ha omega drivert, ha támogatja a kártyát (www.omegadrivers.net). A lényeg, hogy csak display driver-t telepítsél tehát nem kellenek az nvidia beállító progija meg minden design-os vacak. Ha kész, keress valami tuning vagy tweaker progit az nvidia kártyákhoz, ezekben minden paraméter kézzel állítható, esetleg innen működni fog.
  • exTrem
    Ne is mondd.... De miért? Egyszerűen nem értem ... minden maxon van anisotropic, antialiasing, meg minden nem értem. Valaki segítsen pls. Ilyen konfiggal röhej, hogy ilyen ocsmány legyen minden.
  • frecc
    Hát még hogy villoghat meg bizsereghet...
  • exTrem
    Nézzd meg a képet :). Az a probáléma ahogy az fs kinéz. Semmi élsimítás pedig az maxon van. Ocsmánny ...
  • Barni056
    http://projets.fsfrance.com/Mach2/Install_en.htm ---> gondolom erről lenne szó
    Nos hát láthatod nem véletlenül állítják itt többen is, hogy nem érdemes komolyabban elmélyülnöd a szimulátor rejtelmeiben, ha nem vagy képes megtalálni ezt a telepítési útmutatót
    De szinte biztos volnék abban is, hogy a letöltött csomagban mely tartalmazza a kiegészítőt, van legalább egy darab readme fájl amely ha csak címszavakban is de leírja a telepítés menetét
    Előfordulhat, hogy mégsem (neharagudj, de most csak a te kedvedért nem nézem meg), ezesetben tovább kell keresni
    Szükséges egy ilyen szintű önállóság (mint már az előttem szólok is említették), ahhoz hogy mélyebbre áss az FS rejtelmeiben
    Javasolnám, gondold át, érdekel e komolyan a dolog, vagy csak játszani szeretnél
    Utóbbi esetén keress valami egyszerű, kevésbé komplex játékprogramot magadnak
    Üdvözlettel,
    Barni
  • Brikó
    Megvolt az első iskolakör, a szarv nagyon jó, a pedált szokni kell még... További tesztelések majd ha alszik a család...
  • ColdFire
    :D
  • Papirzacsi
    Volt egy szarvad meg egy pedálod. Aztán hazaértél... :-DDD
  • adiker
    ájjatok má le!
  • ColdFire
    telepítés:
    Vezérlőpult- Programok Eltávolítása- Fligh Sim 2004
  • Clidey
    Igaz, én nem vagyok híve az efféle szarvaknak, de te attól még használd egészséggel!
  • adiker
    Hellotok találtam az fs2004-hez egy concorde kiegészítőt mach2 a nev és hiába töltöm le a repcsit nem hozza be a jáék kérlek segítsetek kössy
  • ColdFire
    gúd!
  • Brikó
    Naszóval a hivatkozás mégegyszer:

www.briko.hu/ch/ch.htm
  • Brikó
    Sziasztok!

Dicsekvés ON: ma megvettem a hőn áhított szarvkormányt és pedált, a kicsomagolásról feltettem néhány képet a honlapomra.

Most jön a kipróbálás...

Üdv
    Brikó
  • ColdFire
    mia tök a gond? :D
  • exTrem
    Most erre mondjatok valamit. Minden maxon aniso, altiali, minden maxon amit csak lehet felhúztam és tessék tippeket és remélhetőleg megoldásokat várok köszi: kép
  • gabeelee
    Sziasztok!
    Pár éve megvan a World Air Routes 777 KORD-EGLL videóm, és szeretném lerepülni az utat. Találtam pár segítséget az avsim-en, de valami miatt az FMC törli a NAT útvonalat. Ráadásul az ANCER intersectort-sem találom, ami miatt nem tudok flight planterben flplant csinálni (tudom, eke a gondolat, de máshogy nem tudok ilyet csinálni).
    Arra gondoltam, hogy ha valaki már ezt megcsinálta, és megvan még a *.pln fájl, és/vagy a PSS777-hez az a fájl, amit az FMC elment (*.b2r), akkor az sokat tudna segíteni nekem...
    Előre is köszönöm
  • b734
    link
  • b734
    Itt a link