45215
FAQ | Magyar fejlesztések | AVSIM | SimFlight | FSPlanet | SurClaro | FSInsider
Aerosoft | SimMarket | FSDreamTeam | FlyTampa | Flight1 | Carenado
-
#8601 Remek videó az fs9 és fsx felhasználásval. -
frecc #8600 Na helló mindenki!
EEEZ vajon milyen légköri jelenség???
[IMG][/IMG] -
#8599 na meg nagy hátszél -
#8598 googli márt nem is jó.de ahoz még kell 1 6-7 milla is -
karesz22 #8597 hali megint!
Régebben volt ez a "pilóta szeretnék lenni" téma, és valaki tud nekem adni egy linket a Nyíregyházi iskoláról, ahol pilótákat tanítanak?
Köszi -
#8596 magasság altitude tekerőgomb,sebesség ias/mach tekerentyű az is.
freqit a rádió panelen. nav 1 nav2 navigáció
com1 com2 komm tehát rádiózás.
ha valamit nem tudsz beállítani akkor aztlehet a másikon kell próbálni.
szeparáltak a freqik
-
marci555 #8595 Heló!
Most kezdtem el játszani a játékkal elég jól megy bár nem tok vmi jól angolul ezért kéne egy kis segítség!
Ott akadtam meg az oktató módban mikor valami 360-as frekvenciát kell beállítani! azt hogy kell? Ja és a robotpilótának hogy lehet megadni a sebességet és a magasságot?
Előre is köszi: Marci -
HASLZ #8594 Hello!
Koszi a tanacsot, probalgatom az FMC-t!
Udv
SLZ -
karesz22 #8593 Hello, nekem megvan az Fs2Crew PMDG 747, és az lenne a kérdésem, hogy ezt fel lehet-e tenni megvásárlás nélkül?:S
Köszi: Karesz -
kolszal #8592 Hello, ingyenes kieg, amire a navigraph is fejleszt asszem:
http://vas-project.org/topic/vasfmc/ -
#8591 Van különbség persze. Talán keresd fel az Ms honlapját, és nézd meg miket javítottak benne. A leglényegesebb, hogy jóval stabilabb a 9.1.
Ha vmelyik kieg nem komálta a 9.1-et, akkor lehet meg kéne venni, vagy egy alkalmas frissebb erziót letölteni.
A helikopter sajna ilyen az fsben. FSX-ben már nem. Annyit tudsz tenni, hogy helizésnél lehúzod a realizmus beállításokat, és akkor könnyen irányítható marad a heli lebegésben is. Egyértelműen a szar flightmodel okolható ezekért a hibákért. Az exrát meg felejtsd el sztem. Talán azt bták el a legjobban. -
frecc #8590 Ocsi10!
Kiegekkel kapcsolatban lásd FAQ->segédletek!
Kori101!
Sztem annyi különbség van, hogy egyes kiegek 9.0-s FS-sel megdöglenek, 9.1-gyel meg nem.
-
kori101 #8589 Sziasztok, meg tudná valaki mondani mi a különbség a 9.0 és a 9.1 között? Mert én régen felraktam a 9.1-et, de valami gond volt valamelyik kiegészítővel és le is szedtem, csak érdekelne mi a különbség? A másik problémám, hogy próbáltam helikopterrel repülni, csak mikor nullára csökken a sebesség, elkezd össze-vissza pörögni a gép, ugyan füzetős géppel még nem próbáltam. Szóval mit lehet tenni? Repülőgéppel is ha nulláig csökken a sebesség (pl:Extra-300-nál)ugyanez a helyzet:(( -
HASLZ #8588 Hello mindenkinek!
Kaptam egy Fokker 70/100-as repcsit, de sajnos nincs rajta FMC!
Valamikor olvastam hogy letezik ingyenes FMC, amit lehet csatolni a gephez, es akkor tud a gep transition-okat repulni.
Ha valaki tud segiteni, azt szivessen vennem, vagy elkuldene egy cimet ahonnan le tudom tolteni.
Koszonom a segitseget elore is.
Udv SLZ -
ocsi10 #8587 értem azért,köszönöm...majd probálkozom -
Matth3w #8586 Szia! utána startra kész vagy , szerintem nézz ki vmi oylan repteret ahova szeretél többször is repülni 1 oylan gépet ami tetszik ismered netán már vezetni is tudod , és akkor azokat érdemes beszerezni , nem lehet elmondani milyen "kieget" kell felrakni mert ez relatív mindenkinek más... -
ocsi10 #8585 Alert vagy Extreme..leirnátok nekem,hogy mit telepitetek fel a sima fs2004 alá?..Pl elöször fs2004,aztán a 9.1es patch...és tovább?milyen kiegeket használtok ti?Azért kérdezem töletek,mert ugy látom nektek van megfelelö tapasztalatotok.Köszi elöre is -
ocsi10 #8584 Sziasztok ,azt hol tudom megnézni,hogy fent van e a 9.1es oatch vagy nincs?Felraktam de sehol nem látok verzio számot,vagyis én nem találom -
frecc #8583 Sziasztok!
Az miért van, hogy a settingsben kikapcsolom a flying tippeket és még mindig pattog az FS, hogy altimeter is set incorrectly és társai? -
#8582 ennyibe -
fulcrum falcon #8581 most már értem csak még credit-et nem vettem:( mennyibe kerül? -
kad #8580 Sziasztok!
Van valakinek a Saitek Pro Flight Rudder Pedallal tapasztalata? Erdemes megvenni vagy inkabb gyujtsek a CH Products pedalra?
Andras -
#8579 Nagyon egyszerű. Hafent van a progi és a megvásárolt CREDIT-ekkel aktiváltálrepteret, akkor a játékban a CTRL+SHIFT+W gombok lenyomásával előjön a menü. Nagyon könnyű kezelni a menüt is. Egy kisszótár segítségével majd fordítgasd le a dolgokat és menni fog :). -
fulcrum falcon #8578 kösz! de még nem olvastam el teljesen h h kell használni mert nem vagyok túl jó angolból:( -
perko #8577 Airport Enhancement Services (AES) -
#8576 FSX-ben is lehet repülni a VATSIM-en vagy az IVAO-n? -
#8575 sztem az valami addon lehetet.de ez nem törvényszerü,hogy kapjál csikos autót.
-
fulcrum falcon #8574 bocs tom már h h kell a rádióra értetted. Először félreolvastam a mondjákot mutatjáknak olvastam. De amúgy h lehet olyat csinálni h egy kocsi vezet oda mint igaziból mert már láttam olyan fs videót ahol kocsi vezette oda a gépet? -
fulcrum falcon #8573 hogy kell groundra kapcsoni? -
#8572 groundra kapcsolsz a guruló úton ők megmondják hová kell menned
-
fulcrum falcon #8571 ha megérkeztem a kijelölt reptérre akkor honnan tudom h hova kell állni a géppel? -
frecc #8570 Hát ami azt illeti, a shift+ü nekem simán kinyitja a spoilereket. -
767cpt #8569 Frecc: ez nem a konfigurálás kérdése, hanem a repülőgép "feláras tartozéka lehet", bár mondom, nekem ez nagyon sántít olyan értelemben, hogy nem tudom elképzelni a működését... a speedbrake nem kétállású kapcsoló, szépen folyamatosan lehet húzni ahogy a repülőgép igényli.
Ideális esetben a VNAV profil használható süllyedésre a valóságban, FS-ben még ilyenkor sem, mert óriási v/s mutatókat fog produkálni... Szóval elvileg speedbrake nélkül kéne a profilon süllyednie. De amint van egy sebesség/magasságkorlát, már borul az egész. -
#8568 shift+ü -
frecc #8567 Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy van-e valakinek vmilyen tapasztalata wireless joyjal. Épp készülök venni egy Saitek Cyborg Evo wireless-t, mer kell új joy, meg annyiféle drót megy má mindenhova hogy gondoltam legyen drót nélküli. Csak kicsit tartok tőle, hogy ki fog hagyni vagy lesz vmi problémája, korábban volt egy trust wireless egerem, azzal nagyon rossz tapasztalataim voltak.
Előre is köszi -
gabeelee #8566 Hmmm. Hát köszönöm az infót, :-) de talán ezt inkább nem kéne. Sajna ez a kis villámtréfa 180 dolcsi lenne, amit inkább nem kezdek el átszámolni, mert kihullik a hajam, úgyhogy milenne ha ezt a trakir4-et zárójelbe tennénk, és keresnénk valami barátibbat (pedíg nagyon jó lehet)
Azért köszönöm! -
ToMy_ #8565 Trackir4. Ebbe fektess bele. Nem olcsó mulatság, de tud mindent. Mindent tud, amit IRL ott ülve tudnál csinálni a felsőtesteddel, tehát akár közelebb tudsz hajolni a műszerfalhoz, kihajolni oldalra, stb...
Így szoftveres oldalról nem kell hozzá semmi extra, de cserébe ezt az eszközt máshoz is tudod használni. -
gabeelee #8564 Sziaztok! Tudnátok segíteni abban ,hogy a VC-ban hogy lehet úgy mozogni, hogy az kielégítő legyen egy komplett vezetéshez? A mozgás korlátolt és lassú, de biztos van megoldás (talán Active Camera?), csak én nem tudok róla.
Mire érdemes befektetni, vagy ingynenes progi is elég hozzá? -
frecc #8563 Naja!
Én sem találkoztam olyan konfigurálási lehetőséggel, ahol a speedbrake-et az FMC kezelné repülés közben (persze ettől még lehet).
Én a gyakorlatban azt csinálom, hogy vagy VNAV, hogyha az eredeti descent path szerint süllyedek, vagy level change ha mer elvekorált a francba az ATC, aztán ha a sebességem megbokrosodik, akkor speed brake kézzel és csókolom.
Amúgy. Tudja valaki, hogy PMDG 737-en hogy lehet virtual cockpitban armed-ra ra állítani a speedbrake-et? Me nekem nem sikerült. Vagy behúzta flight detent vagy maradt down... Mindig át kell váltani shift-F7 throttle quadrant, hogy leszállás előtt élesítsem, pedig végig vc-ből vezetem a gépet. -
767cpt #8562 Olvasgattam a topikot, néhány észrevétel ami már lehet, hogy minden aktualitását elveszítette :))
-VNAV mód még a fizetős FS kiegészítőkben sem egy jól összerakott valami. Egyedül a Level-D 767 tudja talán a valósághoz közelit, de még az sem. A valóságban is sokszor más pitch módok használatosak VNAV helyett, pont annak elkerülésére, hogy a sebesség-magasság paraméterek közül valamelyik ad abszurdum ne stimmeljen. TMA-ban, süllyedés későbbi fázisaiban számomra a Level Change mód a legszimpatikusabb. Egyébként a V/S mód is gyakran használt.
A speedbrake repülés közben csak flight detent-ig használható.
Alert: a speedbrake-et az NG automatikusan vezérli? Erről ha van infód kérlek írj. A Classic széria Crew Training Manualja szerint még a pilóta kezének is rajta kell lennie, nehogy úgy maradjon... NG-kben ezt rábíznák az automatikára? Fura..