45215
FAQ | Magyar fejlesztések | AVSIM | SimFlight | FSPlanet | SurClaro | FSInsider
Aerosoft | SimMarket | FSDreamTeam | FlyTampa | Flight1 | Carenado
-
#8810 Sziasztok, megtaláltam a hibát. Leírom, hátha egyszer valakinek hasonló problémája lenne... Egy régebbi Microsoft joyom van. Forszos de gameportos, és az én alaplapomon nincs gameport, ezért egy régi SB hangkártyát is beraktam a gépbe a port miatt. Namost az xp újratelepítésénél be volt dugva a joy és az windows berrakta az eszközökezelőbe a hangkártyát, ami driver híjján jól összeakadt mindennel ami kezelni tudja a joyt. Végül is úgy jöttem rá, hogy az NFS Carbon is szaggatott, de más, gépigényesebb játék nem. Mi a közös az FS-ben és Az NFS-ben? Csak a joy. Lehúztam ment mint az álom, csak a hangok voltak össze-vissza, ue. volt az fs-ben is. Mivel nem akarom azt a hangkártyát használni többé, inkább egy gameport => USB átalakítót veszek majd. -
#8809 sztem a jobbszéső -
#8808 -
#8807 A félreértések elkerülése végett, én nem ilyen "mindentmutatóra" gondoltam. Amiket mondtál, azok kellenek, és a valóságban is használják. Hanem pl olyanra, ami olyan gps szerűen (pl googel maps alapján) beépül a progiba, és hozzáértés nélkül is lehet vele "navigálni". A chartok, SID/STAR térképek és egyebek, amiket a valóságban is használnak azok sztem is kellenek.
Ha már itt tartunk, van olyan ingyenes progi, ami AIRAC Cycle alapján képes normális flightplant készíteni, és el is lehet menteni azt? Esetleg mapon mutatja az útvonalat(nem játékban, külön). Ha nincs, milyen fizetős van? (eddig a webes routefindert használtam) -
perko #8806 Ez valami kisegítő iskola lehet. -
throttle #8805 Szervusztok!
Bizonyára láttatok valódi repülőgép-vezetőt egy nagy táskát cipelni.
Nos, ebben van az a bizonyos "navigation pack" amelyet mindkét rgv. maga mellett tart a flight deck-ben.
Tartalmazza az enroute chartokat, amelyek elég nagyok, néha az A0 méretet is elérhetik, emellett az eljárási térképeket is, a világ minden repülőterére.
Természetesen, ez állandóan kéznél van, sokszor használatban is egy hosszabb útvonalon. Tehát az igazi repülés során használni kell ezeket, mert egy elektronikus rendszerhiba esetén igencsak bajban lenne a személyzet, ha nem lenne tisztában a jelenlegi pozíciójával.
Megközelítés előtt viszont a megközelítési térképek jönnek elő, a repülést végző pilóta "pilot flying" ezekről elmondja a megközelítési eljárás várható menetét, a várható pályát, amelyikre majd leszállni fognak, a minimális biztonságos süllyedési magassági értékeket, a használatos pálya egyéb adatait, (ILS frekvencia, pályatengely irány)
a leszállást követően a várható pálya elhagyási pontot.
Miután mindezt elmondta, még megkérdezi pilóta társát, van-e valamilyen kérdése.
Tehát, a térképeket a levegőben, és leszállás után a megadott állóhelyre történő guruláshoz is intenzíven használjuk.
A fedélzeten fejből, rutinból sohasem szabad semmit csinálni, mert katasztrofális vége az ember életében általában csak egyszer lehet ilyen munkavégzésnek.
Üdvözlettel: Lénárth János -
#8804 Loll,majd szamolj be a tortenesekrol,mert erdekel es majd jelold be melyik az a kepen!! :)))) -
#8803 OFF
Még mindíg, jah. De már nem sokáig, erre a szavamat adom!!!
Az osztálya már megvan...úgyhogy bukta...a kis nyálasszájú...hát ezért nem hív föl, mert akkor kiderülne a hangja alapján hogy egy kis takonypóc.
ON -
#8802 Meg mindig baxogat? :( -
#8801 Előre is elnézést a jelenlevő topiklakóktól az alábbi vulgáris megnyílvánulásomtól, de sajnos ezt muszály vagyok ide írni!
OFF
Mivel letiltotta a privát üzenet küldését, így itt üzenem ocsi10 szarjankónak hogy ne priviben fenyegetőzzön és mocskolódjon, hanem tudja a számomat hívjon fel hogy megbeszélhessünk egy személyes találkozót - akár még ma is!!! Ne itt egy nick mögé bújva legyen nagy pofája a kis gerinctelen féregjének!!!
Akinek pedig az emlékét meggyaláztad prividben, még holtában is különb ember mint te valaha is leszel te kis senkiházi tróger!!!
ON -
#8800 ték ^^ -
#8799 Sziasztok! Megoldást szeretnék kérni arra a problémára, hogy este korom sötétben tök mind1 milyen világítássla a gépből nem látszik semmi max a logó. Eddig minden oké volt és láttam a gép vagy leszállásnál a szárnyat, de mostmár semmit csak nagy feketeséget. Nagyon idegesítő kérlek segítsetek. Üdv: B -
#8798 Oké, köszi! Mondjuk olyanra gondoltam, ami nem épül be fs-be, mert az felesleges. 5 féle konvertáló, és egyéb progi után arra jutottam, hogy a legegyszerűbb, ha beírom a koordinátákat google earth-be, és kijelölöm az útvonalat... Ez így jó, mert a free progik, nagyon nem jól vannak megírva, úgy bonyeszabb lenne. Azért kösz az ötletet guglihoz -
frecc #8797 Hi, Alert! Asszem félreértettük egymást. Nem a chartokra gondoltam. Az persze hogy kell. Hanem a chartokon kívül olyan térképre, ami egy gugli earth-be, vagy bármilyen földtérkép szerűségbe integrálva mutatja hogy épp hol tartunk. Pl ami a komolyabb gépeken az utastérben látható LCD-re kivetítve+hasonlók.
-
#8796 Értelek már, az FSDiscover-t is nézd meg akkor, jópofa. Van demója is. -
#8795 Ez tévedés. Minden repülés alkalmával állandóan használják a térképeket! Azon van a rajta a légifolyosó, a megközelítések, stb. Még akkor is kötelező átnézni és megbeszélni a teendőket, ha egyébként tudod fejből. Persze tudják előre, hogy merre fognak repülni (ott az útvonal is), de ez nagyon sokszor változik, forgalom, időjárás stb miatt. Ilyenkor az irányító nem fogja fél óráig regélni, hogy merre menjél, mond két utasítást vagy egy eljárás nevet, hogy azt repüld le. Honnan máshonnan tudnád, hogy mit kell csinálni, ha nem térképről. Szóval azok kellenek és napi rendszerességgel használják. Nem beszélve a gurulóút térképekről. -
#8794 Na, hát én nem a játékban gondoltam. Természetesen tudom játék közben, merre játok, és nem is akarom elrontani a realisztikusságot mindent mutató térképpel. Nekem csak annyi kell, hogy mondjuk az utazás előtt egy térképen megmutassa a légifolyosókat, amiket lerepülök, mert azért abból a számsorból nem könnyű kitalálni. Nem azért, hogy ne tévedjek el, hanem, hogy tudjam, hogy az a hegység, város, tó (esteleg ország, ha nagyon messze járok:)) ami felett elrepülök az mi is, érted. Azt hiszem az a google earth-ös tökéletes erre, kösz, ki is próbálom. SID/STAR-ok nem olyan lényegek, csak pl BP-nél kiváncsi voltam, hogy azok a gépek, amik felettem repkednek el, milyen útvonalat járnak végig épp. De chartok alapján meg lehet nézni. -
frecc #8793 De énmeg azt se értem hogy miért kell egyáltalán térkép. Nemtom hogy a való életben ez hogy megy, de gondolom a pilóták se nagyon nézegetnek térképet hogy éppen hol járnak, ott van nekik az útvonal a kijelzőkön, az aktuális irányításból meg amúgy is lehet következtetni hogy hol vagyunk. -
#8792 Ezt nem egészen értem, mit akarsz tulajdonképpen? Az fs beépített térképe nem elég? Azon látod hol jársz :) van olyan ingyenes progi ami rárak téged a google eart térképre, az is jópofa. SID/STAR útvonalakat, meg honnan tudna bármi is? Ott vannak a térképek... De egyébként se értem mit szeretnél, mert ha SID/STAR-t repülsz, akkor tudod merre jársz nem? Hisz ott írtad be az FMC-be vagy nézed a térképet... másrészről pedig amúgy is tudod hogy hol jársz, hiszen ott a VOR, NDB, DME stb műszer, még a GPS is, mindegyikkel meg tudod állapítani hol vagy. Navigációnak hívják a dolgot :D Vagy másra gondoltál? Ott van pl a Flight1 igaz fizetős (de jópofa) progija az FSDiscover, ami kirajzolja neked az FS-ben 3D-ben a betáplált útvonalat (akármit) és még a tájegységek, városok, stb nevét is kiírja közvetlenül a sim-ben. Na azzal aztán nehéz eltévedni :) -
#8791 Nemtudtok vmi ingyenes egyszerű progit, ami megjelenít egy legenerált útvonalat? Csak hogy mégis lássam merre járok. Ha esteleg még a SID/STAR útvonalakat is mutatná, az csodás lenne, de annyit már nem is várok el tőle. -
#8790 Autorudder? -
freeair #8789 azért köszi, de ha valaki tud segíteni azt még mindig jónéven venném.. más: szerintetek mikor jön már patch pic a32x-hez??? repüli valaki??? ha igen nektek is van ctd??? -
#8788 :D jólvanna, sosem lehet tudni, voltak itt már olyan kérdések:P A teoriád sztem is igaz. Nemtudom, hogy a FS9.CFG tárol e ilyen infót, de estetleg megpróbálhatod az újrageneráltatását. Persze mentsd el a régit. Jó lenne tudni, milyen fájlokat másolt fel igfly 154, és az alapján szűrni. Hát sokat nemtudok segíteni sajna. -
freeair #8787 egyébként eddig joy-al kanyarodtam... -
freeair #8786 most jött elő:P:) amúgy eddig simán ment.... azt gyanítom h a tupcsi felmásolt valamit a config fáljba, de nemtom melyikbe és mit.... sajna egyik gép sem kanyarodik, uninstall már volt igflyra de semmi változás:( -
#8785 Ez a hiba most jött elő, vagy nem tudod, hogy kell földön kanyarodni? -
freeair #8784 Sziasztok, remélem tud segíteni valaki! feltettem az igfly 154est de nem akaródzik kanyarodni a gép semerre afröldön... egyik gép sem... mit tegyek?? köszi:Free -
#8783 fsuipc? csere esetleg. nekem ez volt pmdg-vel -
#8782 Csak ötlet, videó kari driver frissítés a legújabbra, végső esetben windows reinstall, de persze lehet ugyanaz lesz. -
#8781 Valami rátermett hibakeresőt keresek!
Ugybár 8765 szerint, talajon baromira beszaggatott az fs. Linstalláltam az egészet, formáztam a lemezt, most visszaraktam az alapot és ugyanazt csinálja!!! Talajon szaggat, felette fél méterre tök szépen fut, Megőrülök azthiszem. Ezek szerint valami Windows dolog, de egyszerűen lövésem sincs.
VALAKI??? ÖTLET???
-
#8780 Nem nagyon ismerem, még anno töltöttem le, amíg meg nem lett a pmdg, meg a wilco pic737. Nincs fmc ha jól tudom, a modell viszont nagyon szép. Ez egy nyílt forráskódú addon ha jól tudom, így állandóan fejlesztgetik.
off
Akinek hasonló baja volt, lesz, mint nekem, a pmdg problémám megoldódott, a 3.70-es fsuipc okozta az fps visszaesést nála, az új 3.72-es úgy néz ki jó.
Amúgy kinek melyik fsuipc a legstabilabb?? -
HASLZ #8779 Hali!
Kosz a segitseget, megnezzuk a masinat hogy milyen!
Neked van vele valami tapasztalatod, repultel vele?
udv
SLZ -
frecc #8778 Szia, Alert! Kipróbáltam, ext.terrain textures-szel királyság. FL350-en is igyekszik részletezni a textúrákat szinte a horizontig, persze a gép erőforrásaitól függően. Kösz.
-
#8777 Nincs senkinek ötlete a #8769 postban foglatakra? -
#8776 Polsky 154 -es van és az fiat.. :-))
Project Open Sky vagy Posky
P.o.sky, itt a weboldaluk -
HASLZ #8775 Hello Mindenkinek!
Ha valaki tud segitsen, pls!
PSS 757 navdata adatbazisat szeretnem felfrissiteni!
Sem az AIRAC sem a SID-STAR adatbazist nem tudtam felfissiteni, nem tom honnan kell leszedni!
Megvan a 0701 AIRAC, de nem megy fel a PSS-re.
A SID-STAR a navdatarol meg nem PSS 757-esre valo.
MAS!
Tud valaki masik 757-esrol az FS-re!
Hallottam valami Polsky 757-rol, errol tud valaki mondani valamit bovebben?
Koszi a segitseget elore is mindenkinek.
UDV
SLZ -
Luis Nazario #8774 ? -
frecc #8773 Attól tartok be van pipálva, mert minden max grafikán van. De majd megnézem, köszi. -
#8772 A "Display options"-ben a "Scenery" fülön pipáld be az "Extended Terrain Textures" jelölőnégyzetet. -
frecc #8771 Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Mitől függ az, hogy a repülés közben mekkora területet részletez az FS? Hogy mit értek ezalatt, lásd kép:
Ez kb. FL280-n készült. Látható, hogy közvetlenül a gép alatt részletesek a textúrák, valamivel távolabb meg maradt a default-nál is gyérebb táj. Arra gondoltam, hogy esetleg szabályozható, hogy a gép körül mekkora terület kerüljön részletezésre, mert minél alacsonyabban vagyok, annál "több" részletes tájat látok, 5000 láb körül pl körbe a horizontig minden részletes. Minél magasabban van a gép, annál "kisebb" részletes táj látszik, FL360-on szinte csak közvetlenül a gép "alatt" lévő textúrák részletesek, a többi ilyen homályos semmilyen. Állítható ez? Vagy egyszerűen attól függ, hogy a videókariból mit képes az FS kicsikarni? Vagy függetlenül konfigtól és beállítástól ez ilyen?