45215
  • CptSAB
    Ennek az az oka, hogy az alapból kimaradt Magyarország. Az 1.1-es Upgrade tartalmazza. Erről ennyit.
  • Ombika
    Nah pedig most szereztem pe FSX-hez?! :(
  • alert
    Ezt már kitárgyaltuk anno. Nem hiányzik az FSX-böl sem a Duna sem az utak se semmi, csak bugos az engine és nem jeleníti meg. De minden benne van, az SDK-ban található programokkal ez meg is nézhetö. Talán majd az update javítja... Hazánkon pedig az FSX Vector Europe sem változtat szinte semmit (nem lesz töle Duna stb), mert az engine hibás nem az adatok.
  • CptSAB
    javítom magamat.. mégsem ingyenes.. :( 41 Euro. Akkor nem mostanában FSX-ek. Marad az öreg FS9.
  • CptSAB
    Tud valaki némi infót adni az FSProject FS X Vector Europe Scenery-ről? Valaki regelt az FSProjectre? Elvileg freeware a scenery, de igazából semmit sem tudok letölteni.. :S Az FS-X az alap Europa Sceneryvel nulla, de jó nagy. Sehol a Duna a Tisza etc. azok nélkűl pedig nincs az a hazai feeling. Nem tudom milyen műholdfotók alapján berhelték az eredeti FS Scenery készítők a terepet. De azért ez nevetséges. És ez akkor csak Magyarország, de igazából az egész FS World tele van hibákkal!!! Az FS9-ből úgy alapban a Tiszát hiányoltam még anno, de azóta eltelt majd 3 év!!!
  • Barni056
    Az igazság az, hogy az ötletért SMA mestert illeti a dicsőség, mielőtt ő megosztotta volna velem a trükköt én is rengeteget szenvedtem vele :)
    Na de a lényeg h műcik ;)
  • CptSAB
    Én általában pausálom az FS-t repülés közben és akkor szoktam ALT+TAB-al váltani(mert sajnos néhány meteo állomás nem működik, és van úgy, hogy menet közben kell finomhangolni, olyankor irány a wunderground.com, vagy a jeppesen.com). A pause jótékonyan hat rá, ezt már tapasztaltam, stabilabban lép vissza.
  • Deloi
    Nahát nemsemmi, nemtudom, hogy tapasztaltad ki, de minden elismerésem. Működik! Igaz elég macerás, de megoldható. Pedig már mindent megpróbáltam, mert gondoltam, hogy vmi ilyen agyament trükkel meg lehet oldani. Kösz!
  • Barni056
    nálam is előfordul ez, viszont ilyenkor van egy módszer ami néha egész erdményesen alkalmazható
    ha visszaváltanál full screenbe ablakból, és nem sikerül, nyomj szépen egy alt-ot és az options->display menüben pl vedd lejebb a felbontást (nyilván, ha sikerült, utána teljesen nyugodtan visszateheted az eredeti felbontást)
    az esetek nagy többségében nekem szépen fut ezután ismét full screenben
  • Deloi
    Ja, az fs már csak ilyen, annyi baja van, tipikus ms termék... Amúgy alt+tab-al megy, csak úgy meg nem látom, mi történik:) Na legfeljebb ha muszáj elváltani utána kirakom max mértere, aztán úgy leszen, amíg le nem szállok.
  • Papirzacsi
    Az FS olyan mint a gáz, kitölti a rendelkezésére álló térfogatot. Nincs olyan, hogy csak félig pakolja a memóriát meg hasonló. :-)))
    Nálam is szokott ilyet csinálni , hogy ablakos-->full screenbe belehal. Azt vettem észre, hogy csak akkor teszi, ha be van kapcsolva az AA és az AF. Amúgy nálam speciel más programnál is csinálja, nem csak az fsnél.
  • Ombika
    FSX alatt is szokta nekem,visszajon hang de kep nem alt+tab utan!! :((
  • Deloi
    Hát most vártam sokat, de semmi... nem is tölt. Nem akarok semmi komolyat futtatni, max egy MSN-t. És nyilván nem leszállás közben, hanem nagy magasságban, amikor úgysincs leterhelve a gép, és amikor ritkán történik vmi. De ezt is csak offline. A gépem bírja, mert fut ablakban szépen, csak amikor visszaváltanék vége.
  • CptSAB
    a.) - a virtuális+fizikai memória keretet felette az FS, és nem fagyott le, mindössze dolgozik a gép, ha erről van szó, akkor a HDD vörös led-je tuti folyamatosan világít. Ha mégsem világít, hanem azt az üzenetet kaod, hogy konec filma, akkor nincs mire várnod.
    b.) - nem érdemes az FS futtatása alatt újabb a DirectX-et jelentősen igénybevevő alkalmazást elindítani, ugyanis az FS alatt a videókártya és a proci is izzik ezerrel a memórián és a vinyón kívűl, így aztán a full grafikás FS telepakolva mindenféle add-on cuccal egy időzített bombává válhat, ha bármi más is elkezd futni mellette. Mondok egy példát. Onnét tudom, hogy a NOD32 éppen frissítette magát, hogy az FPS leesik 4-5-re. Mondjuk ez egy leszállásnál bonyolúlt időjárási helyzetben nem sok jóval kecsegtet.
    c.) saját véleményem.. ha bevállalok egy utat.. bármilyen hosszú is, akkor szépen lerepülöm, olyankor nincsen más. Persze félóránként illik egy kis mozgás, járkálás, de ki kell bírni, mert ez a való életben sincsen másképp, csak ott a pilóta maximum egy kicsit ficeregni tud a székében, vagy végigsétál a gépen (utasszállítókon, nagy gépeken..) amíg a társa vagy a robotpilóta vezet, de ezek is rövid séták. Persze tudom, ha nincsen beállítva műszaki hiba, akkor a legnehezebb repülés is amolyan vikkend, de vannak programok, amelyeknek köszönhetően nincs idő bohóckodásra.
    Jártam már úgy az FS-ben, hogy felszállás után madárral ütköztem egy c172-el, a földtől alig 2-300 méterre, nem volt idő másfelé bangulni. Vagy például üzemanyag szivattyú meghibásodás féluton. A megváltozott reptulajdonságú géppel élvezet volt leszállni, és ott akkor bizony hibáztam is, mert spec. nem figyeltem, fél órán át repültem asszimetrikus üzemanyagmennyiséggel, mire észrevettem (addig csak az oldalszélnek tudtam be a gép menettulajdonságát) addigra késő volt, és elértem a célrepteret.
  • Deloi
    Az mitől lehet, hogy ha ablakba átváltom, és úgy futtatom, majd vissza akarom váltani teljes képernyősbe akkor lefagy? De érdekes csak akkor, ha közben az ablakot inaktívvá is tettem, tehát vhol máshol is kattincolok az egérrel. Ez így gáz, mert hosszabb utak alatt nem tudok semmi mást csinálni.
  • ToMy_
    jabizony, de azóta volt egy lottóötös...
  • CptSAB
    Valaki tud adni linket az skAI fejlesztőinek az oldalára? Én nem leltem.. pedig megnézném milyen lehet. :S Az Ultimate Traffic nálam az etalon. Részletes forgalom, elfogadható terheléssel.
  • ColdFire
    [URL=http://www.youtube.com/watch?v=XV2JX0LKBuU]ahogy látom itt még jó gép, meg trackir se volt ^^[/URL]
  • eyecandy
    Nem zabálja, viszont nagyon szépen kidolgozott modelleket használ, elég jó
    flightplan-ekkel. Van már 1.1-es kieg is
  • ToMy_
    Ez nem FSX, hanem FS2004 + TrackIR.
    TrackIR
  • DJviolin
    Ez a fejmozgás gyárilag benne van az FSX-ben, vagy ez valami kieg? (Nincs fennt a gém.)
  • ToMy_
    http://www.youtube.com/watch?v=bq97jmgCR80
  • exTrem
    fps-t mennyire zabálja ?
  • eyecandy
    Keressetek rá az skAI TRAFFIC-ra a weben Nagyon jó ai forgalom generáló.
  • frecc
    Sicsi! Kár hogy arról nem szól a fáma, hogy mikor fog megjelenni.
  • Deloi
    Földet éréskor nem füstölnek a gép kerekei. Hogy lehet ezt beállítani, sehol se találom. Így meg nem olyan realisztikus.
  • eyecandy
    Airbus kedvelőknek lehet nézelődni
  • exTrem
    Sziasztok!
    Miért van az, hogy pl. bent vagyok fsben cessna-tacoma és működik a klaviatúra ( mondjuk zoom vagy hasonló amit itt szoktam nyomkodni ), de ha átváltok pmdg gépre akkor kész meghal és nem reagál semmire csak a jojomra. Semmire sem. Esc, Alt, stb ... , tök semmi minhta fel sem ismerné. Kérlek segítsetek. Üdv
  • JackDow
    Hali,

megvan valakinek a WILCO AIRBUS kollekció fsx alá? X-tension változat

köszi :

JackDow
  • CptSAB
    Köszi szépen! A hivatalos oldalról letöltöttem a 3.72-es FSUIPC-t. Végre tökéletesen működik. Le is teszteltem minden funkciót, és a sikeres tesztet egy csodálatos A/P APP leszállással fejeztem be a Stefanikon.
  • alert
    Szia!
    Próbálj másik (mondjuk újabb) FSUIPC-t letöltni (van ingyenes is). Hasonló dolog akkor szokott történni, ha az aktuális FSUIPC.dll-el nem kompatibilis valamiért a repcsi vagy pedig nem eredeti key-el van regisztrálva a DLL.
  • CptSAB
    Üdv Mindenkinek! Szeretném a segítségeteket kérni. A Wilco PIC737-nél ha bekapcsolom a robotpilótát CMD A, a gép vagy meredeken zuhanni vagy intenzíven emelkedni kezd. Felszállás után elhagyva az 1000-es magasságot mindkettő végzetes. Az auto-throttle működik, illetve úgy vettem észre, hogy a irányra is ráfordúl. Hiába van bekapcsolva az FD, hiába van beállítva a magasság, a vario, egyszerűen nem reagál a bekapcsolt MCP funkciókra, csak zuhan, vagy tör meredeken az ég felé.
    Vázlatosan leírom a műveleteket:
    felszállás bekapcsolt FD, A/T
    elemelkedés, SPD ON (180) futómű be Trimm + joy finoman hátra emelkedés 1400 ft/m.
    1400-2000FT CMD A miután a következők már előre beállítva: HDG ON (SET) ALT (SET) VSPD 1400..
    Amint kapcsolom a magasságot, vagy a vspd-t meredek zuhanásba vagy emelkedésbe kezd.
    Ha irányt akarok tartatni vele (ALT VSPD OFF), fordul és tartja az irányt, de instabil a magasságot illetően, folyamatosan birkózni kell vele mert süllyedni akar.
    Remélem tudtok segíteni, mert már végignyaltam a Wilco a PMDG mi több az eredeti manualt is..
  • frecc
    Öööööööö....
    Van Free változata? Nekem nem free van.... :-)
  • freeair
    neked nem fagy le????(wilco a32x) Free
  • exTrem
    Hidd el az Airsimmer nagyon porba fogja taposni a wilcot :).
  • frecc
    Hmm... ez még lehet hogy jobb is lesz mint a Wilco.
    Most kezdek el szüttyögni a Wilcoval, egész használhatónak tűnik. Kíváncsi vagyok mit fog produkálni a PMDG-hez képest.
  • exTrem
    Semmi infó az airsimmer airbus gépeiről. De nemrég valaki rákérdezett avsim-en és jött a válasz, hogy dolgoznak rajta. Az egyik srác unofficall képeit nézhetitek meg az oldalon. Megéri :) Airsimmer Airbus Axx series
  • eyecandy
    Van neki saját tutrialja, azt próbáltad?
  • Goliath
    Sziasztok!

Repül valaki md-82 -vel ? (lago)

Sehogyan sem tudom beállítani a stabilizátort jól, hogy normálisan szálljon fel. Nem tud esetleg valaki egy jó leírást vagy oktató videót?
  • titan15
    jah....
    nekem is volt ilyen gondom(Logitech wingman extreme d3d), csak nekem volt atalakitom....Ugy vettem:):):)