MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hypo
😊))

A reg elõnye hogy tied a progi es minden beallitast elérsz és minden updatet-et is kapsz amig van fsuipc.

Joy funkciokra axis beallitasokra, weather wind, custom key combok, LINDA...stb sorolhatnam a leghasznosabb cucc fs hez

CptSAB
Ha már Malévról volt szó a napokban..

Hont
Két nap szórakozás után lassan sikerül belõnöm az idõjárást!
Amit észre vettem, hogy a REX-be se mindegy, hogy hova melyik texturát választjuk!
Ami most meglepett, hogy 2:12 nél (meg elõrébb is)történik egy scenery hiba, ami eddig soha nem volt!
Bár lehet ez csak egyszeri eset volt és a sok FS indítás és REX töltögetés után kicsit meggajdult!
Ami viszont most frankó, hogy igen extrém körülmények között is 28-30 maradt az FPS LHBP-n!
Még egy elõzésre is volt idõm, igaz utána alig bírtam egyenesbe pedálozni a nyíró szél miatt...
Hont
Sziasztok!
Mivel nincs elég problémám, gondoltam csinálok magamnak!
Azt gondolom, hogy talán az alap FS-t lassan-lassan kezdem kiismerni!
(Mondom az alap FS-t!)<#vigyor>
Kicsit homályos folt a FSUIPC és társai!
Most a legújabb a 3.999z!
Ki mit ajánl?
Érdemes regisztrálni, vagy sem?
Mit lehet vele kezdeni?
Mik az elõnyei egy regisztrációnak? Hátrányai?
Framsen
http://www.flightsim.com/vbfs/archive/index.php/t-229322.html

Intel Core i7-10700 / 32GB DDR4 2933MHz / MSI GeForce RTX 3070 Ti VENTUS 3X 8G OC // VATSIM ATC& X-Plane Pilot

Azt hogy lehet kivédeni hogy földközelben kurva nagy köd van. Szállok fel. Elérek egy magasságot. KÖD vége és minden tiszta és a földön is látok mindent. Elég gáz.

CptSAB
Idõjáráshoz én az FSRealWX-et használom. Ingyenes progi. Elmegy, és relatíve sokat tud, folyamatosan fejlesztik. Van support.
FSRealWX
Igazából még nem volt ilyenhez "szerencsém".. 😄D Szerintem ott pusztultam volna a fülkébe. Na jó nem... De hogy összefost@m volna magamat, az is tuti.

///M I Love BMW. :)

Akkor megtöröm itt a nagygépes témát, az én kisgépes repkedésemmel..
Tegnap este olyan 22 körül úgy döntöttem, hogy "szinten tartó" repülésnek vetem alá magamat, FS-ben. Ennek a repülésnek LHPP adott otthont. De utólag már megbántam, mert a "szinten tartó" békés repülésbõl kb. élet-halál harc alakult ki köztem és a Cessna között. XD (Nem röhög)

Kigurolok a kifutóra, már itt gyanús volt, hogy koppig kellett nyomnom a ruddert, hogy egyenesbe maradjon.. Mondom hátha megnyugszik majd a szél. Hát. A megnyugvásból kb. Sandy Hurrikán fejlõdött ki Pécs felett, korom sötétben, jót tett vérnyomásomnak. Úgy döntöttem, hogy inkább leszállok. De persze a természetanya "lágy ölén" nem volt olyan egyszerû mint ahogy elterveztem. A kis cessna vért izzadva pörgette max fordulaton a légcsavart, a sebesség ennek ellenére is a béka segge alatt.. El is kezdtem a megközelítést (vizuálisat, hogy fokozzam a hangulatot), a joyt már úgy szorítottam hogy megolvadt a kezemben, a mûszereket kb. ezredmásodpercenként csekkoltam, az elõttem "látható" kifutóval együtt, a szemeim már úgy álltak mint a kaméleonnak, az egyik a mûszereket figyeli, a másik a kifutót. Nagy nehezen megérkezek, itt jött a rudder és csûrõ lapátok harca, kifutó felett kb. 1 méterrel sikerült összehoznom egy RedBull Air Race -t, de leszállnom nem sikerült, ezért átstartoltam, és nekifutottam még 1x. A következõ próbálkozás már sikerült, viszonylag szépen sikerült is a leszállás... Ez után úgy döntöttem, hogy kicsavarom az izzadtságot a ruhámból.

///M I Love BMW. :)

Hypo
😞(( en tegnap mentem Ifly737 700 Lowi-LHBP nem volt kulonosebb gond.
Mondjuk en mentettem panel statet EXT PWR available -el, azert ez valoszinubb mint a full cold and dark😊

Hont
Köszi!<#papakacsint>
Tolom ám így is azért rendesen...
Légitársaságnál lennék, akkor pár milla össze jönne havonta ezekbõl az utakból!<#vigyor2>
Egyébként így vissza gondolva, nekem mindig ez a Flash vezérlõvel volt gondom, mióta ez a VGA van bent!
A videók mindig is darabosak voltak és most is azok...
Tuti, hogy az FS ben is az okozza a gondokat!
Bár volt a hétvégén egy érdekes esetem...
LHBP 31L rõl emelkedtem volna...(persze töksötétbe)
Szinte mindig C&D módba indulok! Össze rakom a gépet, indítom az FSPass-t. Kigurulók!
Toga be!Aztán VR nél próbálnám elemelni, de meg se mozdul! Nézem a mûszereket, minden ok. Flaps ok.Trimm zöldbe.Tolóerõ 98%.
Aztán nagyon durván beleemel és közbe max trimm! Elemelkedik!
De úgy, hogy nyélen tolom elõre és max trimm le, mert az átesés jelzõ rázza a kormányt!
Nagy nehezen össze merem a gépet!Rnav.
Szépen követi FD az utat.Minden ok!
Fordítja TORNO-ra.Rá pár perce lebillent balra és zuhanásba kezd.
Magasság kb FL120 Sebi:212
Persze hátul õrületes visítozás! Ami feltûnt hogy a mûszereken nem volt semmi rendellenes.A giroskop is rendben volt.A hajtómû is ok.
Aztán mire felocsúdtam volna jött is a számunkra rémisztõ üzenet!
Az FS9 nem megfelelõ mûködés miatt kilép és keresi a megoldást...
Az elmúlt években még csak hasonló se volt!
Hypo
<#taps> sok jó REPÜLÉST kivanok Tweakelés és állitgatás helyett!!!!

Hont
Két kutyával lakok együtt...😄
A bizti öv helyére megy az egér pad, csak még ki kell találnom, hogyan...
Basszus! Minden vezetéket behúztam a zártszelvénybe... Egy darab madzag se lóg sehol...<#pias>
3 napig fúrtam faragtam, hegesztettem...
CptSAB
Háttal az ágynak? Asszonykád ezt hogy bírja? Nem szeretik ám, ha hátat fordítva repkednek a férgyek. <#nevetes1> Bár én beszélek.. <#hehe>
CptSAB
Jáj de beteg... 😊 Ideje egy kis szabadságot kivenni! 😊 A sarokban látom ott a sok FS addonnal teli lemez is. De azért azt a nyamvadt biztonsági õv foglalatot szedd mán le. <#eljen>
Hont
Lassan össze áll a cucc!
Már csak a felsõ LCD-t kell odatákolnom és elkészül!😊
Ja és még az egérpad van hátra...<#wow3>
Azért a kezdõ lap nem hazudtolja meg magát...<#nevetes1>
Hont
Ráadásul ez az alap most...
Szerintem a SpdBreak nak van csömör hangja...
Baromi gyorsan jöttem lefelé mert pupig volt tankolva és szinte a teljes APP alatt hasította a levegõt...😄
Hont
Nálam 15-18 között van ilyen felhõk közelében.
exTrem
Ez a soundset valami írtó pocsék bocsi :$ <#nevetes1>

Framsen
WÁÁ ilyen de jó lenne 😄, de gondolom lenne vele 10 fps-em. 😞

Intel Core i7-10700 / 32GB DDR4 2933MHz / MSI GeForce RTX 3070 Ti VENTUS 3X 8G OC // VATSIM ATC& X-Plane Pilot

Hont
Ezzel vért izzadtam...

Framsen
Na az érdekelne milyen felülrõl <#hamm>

Hont
Ezek meg felülrõl:
Hont
Én is nézegettem ezeket a felhõket, de nem lehet rájuk azt mondani, hogy FPS barát!
Addig -addig nézegettem, míg a végén sikerült oda csapni...<#zavart1><#confused>
Framsen
Igen, olyan már velem is elõfordult, akkor már nincs baj amikor belerepülök, inkább az zavaró, amikor FL400 on vagyok és látom Active Sky radarán hogy 100 km es körben mindenhol vastag, ÖSSZEFÜGGÕ felhõzetnek kellene lennie, de ha lenézek zavaróan nagy % a talaj, a látványnak úgy csak a fele a felhõzet, közben csak annak kellene lennie :S

Hont
Én REX-t használok, de csinál olyan felhõréteget, hogy nem találsz el benne!
Ott elõjön, hogy tud-e valaki mûszerekkel repülni, vagy sem!
Amikor beereszkedsz RTT felõl LOWI ra és FL210 nél elveszted a fonalat...
Aztán a következõ kép, a pálya küszöb! Na az a franko!
Olyan zárt felhõt csinál, hogy a gép orrától nem látod a végét...
Framsen
Na valami ilyesmi ! Ez valami kiegészítõvel van megoldva vagy alapból ilyen csak nálam valami rosszul van beállítva ?

Papirzacsi

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Framsen
Helló !

Létezik már olyan felhõzet FShez ami több 100 méter magas és ha fölé repülök teljesen kitakarja a talajt? Azért furcsa, mert hiába van akár egész ország fölött több réteg, vastag felhõzet meg szar idõ, ha felé repülök nem csak a felhõket látom ugye hanem a földet is.

Sziasztok, létezik Ifly 737NG-hez telepíthetõ tutorial? Csak olyat találtam amit pdf-bõl lehet olvasni. Király lenne, ha lenne olyan, mint a beépítettek, amik szóban irányítanak.

Hont
Azon gondolkodok, hogy rakok egy új W7+ FS9-t!
Aztán erre a gépre az ég egy adta világon semmit!
Nem tartom azt se kizártnak, hogy valamit bekaptam...
Csinálok egy külön HDD re egy másik OP rendszert és azt fogom netezésre használni!
Valami baromi egyszerû gond lehet, de képtelenség megfejteni paraszti ésszel!<#falbav>
CptSAB
Felhõzet sajna régi õsellenség. FS2004 esetében pedig lassan már 10 éve használom, gépfejlesztések ide, oda, még nem sikerült olyan vasat tennem alá, amely a fullos felhõzetet kibírta volna, pedig, ha megnézzük mi volt 2003 karácsonyán a topp gép, akkor s*ggre ülünk örömünkben, vagy inkább bánatunkban?
Tiszta röhej, feltettem Win7-et, és csak úgy van netem, ha a hálózati adapter beállításokban, a tulajdonságoknál valamit átkapcsolok. Mindegy hogy mit, csak a lényeg valamit lõjek át, mert különben nyet net.
Hont
Egyébként még ami baromi furcsa, hogy ez a laggolás akkor is megvan, mikor 25.5-26 az FPS! A limiter 26 ra van állítva!
Van amikor napokig tökéletes, aztán mikor össze dõl ez a kurva Flash player, na akkor dõl borul minden az FS-be is!
Na szoftver Guruk erre varjatok gombot...😄
Hont
Azt a beállítást már én is próbálgattam, de nálam max 1-2 FPS-t hoz, ha minimumra veszem...Mondhatni, hogy meg se érzi!
Sõt! A múltkor azt figyelgettem, hogy van olyan felhõtípus, amire szintén nem érzékeny, ellenben van olyan ami azonnal oda ver!
A Stratus és Thunderstorm szokta kiakasztani.
De érdekes, hogy nálam se mindig!
Egy rejtély az egész!
Tudná az ember, hogy egy VGA csere megoldja, akkor neki áll sporolni és szép lassan össze rakja rá...
Papirzacsi
Én is leírnám tapasztalatomat, de sajna megoldás nem lesz rá, viszont megoldódott magától. Adódott nemrég, hogy az egyetemi szimulátorban beruháztunk egy fullHD projektorra. Minden nagyon fasza volt, azt leszámítva, hogy 15fps volt és laggolt az egész.(azt még tudni kell, hogy az összes felhõ beállítás maximumon van). A tapasztalat az volt, hogy ha a horizont rajta van a képen, akkor laggol de nagyon. Elkezdtem visszavenni a beállításokat minimumra, a felhõ kivátelével, és csak nem ment feljebb mint 15fps. Kicseréltem a HD rex felhõket kisebbre, úgy sem változott semmi(tudtam, hogy a felhõkkel van a probléma, de kísérleteztem). Végüli visszaállítottam mindent eredeti állapotába, még a HD rex felhõket is, és visszahúztam a "3D clud percentage" beállítást 100-ról 60-ra és tökéletessé vált. Kiakadt a maximumon az fps. Eddig nem is volt kérdés, hogy ez segít. Ezt követõen azonban fokozatosan visszatoltam a csúszkát, hogy lássam, mint lehet még sûríteni rajta laggolás nélkül. Végül újra visszaértem a 100%-ra, de már nem laggolt. Végeredményben, most a régi MAX beállításokkal fut a szimulátor, laggolás és FPS csökkenés nélkül. Na ez mitõl lehetett?

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

gfarkas
Tomi!
Igazad volt, beállítottam amit a priviben küldtél és már mûkszik.Köszi a tippet.

Hont
Én maradok az FS9 nél...😄
Az FSX tõl csak idegbeteg lennék!
Meg igazából csak nagy vassal repülök, fõleg éjjel!
De rossz idõben ez a laggolás már már öngyilkossági hajlamokat bontogat nálam!<#violent>
[HUN]FaTaL
Ez az össz memória sávszélesség.

"Egyébként szerintem nálam ez a VGA a gyenge láncszem."
Szerintem meg a szoftveres beállítások. Az FS9 ennél jóval gyengébb vason is kitûnõen fut. A te gépeddel már FSX-ezni is lehetne, ha még 3-400mhz-et húzol a CPU-n.

http://goo.gl/gd6Zi5

Hont
Érdekes, mert nálam ez van a CCC.hardver összesítõben:
Összes memória sávszélesség (GBájt/s)128,0 GBájt/s
Egyébként szerintem nálam ez a VGA a gyenge láncszem.
[HUN]FaTaL
Az FS2004-nek meg aztán pláne mindegy.

[HUN]FaTaL
Az bit és az csak a memóriasávszélt befolyásolja, ezer tényezõ van még. 😊

Amúgy a 6850 256 bites. Meg a 4850 is, a 128 bites 7770 mégis gyorsabb. 😊

Hont
Azt már észre vettem, hogy driver és driver között óriási a különbség...
A GPU-m 40-50c' között ingadozik, de 50 fölé soha nem megy.
Következõ VGA-m tuti 256Gbáyt/s vagy annál nagyobb lesz!
Szerintem a 128 már kicsi a "mi" igényeinknek...(FSnek)
[HUN]FaTaL
De lehet vga driver hiba is az fps leesése, vagy épp vga melegedés.

[HUN]FaTaL
"Ami a tuningot illeti prime95 nem talált ben hibát, jó pár órát nyüstölte, de nem állt meg egyszer se!
Soha nem volt kék halál se!"

Az mindegy, van mikor 8 óra prime95 után stabil, aztán az elsõ videó konvertáláskor fejreáll, mint a szög.

Hont
Szia Ádám!
Egy Chieftec 560 tápom van.
Ami a tuningot illeti prime95 nem talált ben hibát, jó pár órát nyüstölte, de nem állt meg egyszer se!
Soha nem volt kék halál se!

#Tomi! Tudom amit tudok...😉 😉 😉
#40881 Nagyon idegesítõ! Ha valamit balfaszkodok, az tuti általában azért van, mert akadozik a technika és nem tudom kezelni a dolgokat...
CptSAB
Laggolással én is szenvedek sajna, és roppant idegesítõ, de az én alaplapom egy hibrid verzió, ahol sajna a PCI-E 16x csatorna a valóságban nem 16x hanem csak max. 4x. És a kártya sem tudja leadni a max teljesítményét (AGP-PCI-E kombi. VIA alaplap), és a proci sem mai gyerek.
[HUN]FaTaL
Persze az FS-re, a Flash Player az egy kalap szar az egész úgy, ahogy van.

[HUN]FaTaL
Sokminden lehet. Pl. Gyenge táp, félig instabil tuning.

CptSAB
Én jópár évig kiestem a prixisbõl, így sajna az elmúlt 4-5 évben nem nagyon követtem nyomon a szoftverek, hardverek világát, szóval ne misztifikáld túl a tudásom, mert mai szemmel csöppet kopott az. Ha én nem tudom, az lóxart sem jelent.. 😄
Hont
Ajjaj !
Tomi ezek nem túl jó hírek...!
Ha Te nem boldogultál vele, akkor nekem ez esélytelen!
Egyébként azt vettem észre, hogy mikor van egy baromi sûrû felhõ alap és LHBP-n vagyok, akkor ez is közrejátszik szerintem hogy 16-20 közé leesik az FPS és ott is így belaggol...
Egyszerûen nem jövök rá, hogy mi akasztja ki!😞