45215
FAQ | Magyar fejlesztések | AVSIM | SimFlight | FSPlanet | SurClaro | FSInsider
Aerosoft | SimMarket | FSDreamTeam | FlyTampa | Flight1 | Carenado
-
#41776 Jaja 45-46 ezer zöldhasú dollár az áruk. Erre persze még rájönnek a hatósági díjak, ami azt a 10,5 millcsit felstrófolja, aztán az időszaki költségek, akkor is ha csak áll.. Mondjuk én személy szerint nem igazán támogatom az egykori katonai gépek civil szférás üzleti felhasználását kicsiny hazánkban.
Ebben benne van az is talán, hogy annyira nem gazdag ország ez, hogy egy állandó jól képzett kiszolgáló szervezet álljon a gépek mögött, mind technikai, mind pilóta oldalon, mind pedig anyagi oldalon.
Persze ne legyen igazam, döntse meg végre valaki a szkeptikus téziseimet, de sajna ez a véleményem.
Egy katonai gép nem egy hétköznapi Cessna, Piper stb. amit ma 500-1000 képzett ppl bokorugró is félkézzel elvezet. Senki ne sértődjön meg, nem az a célom. Lehet ugyan vele ugyanúgy utasrepülni, meg örömrepkedni, de más szisztematika keltette életre, más feladatra született. Mások a paraméterek. Más pilótát kíván, és jól képzett, jól felkészült pilótát, pilótákat, jól felkészült földi kiszolgáló személyzettel. Jól felkészült repülőtéri szolgálatokkal! Pont azért mert a karakterisztika messze eltér. Egy katonai gépet nem lehet még annyira sem "félválról" venni, mint egy "hétköznapi" pilótabarát kisrepülőgépet, sem reptechnikailag, sem műszakilag. Összetettebb szerkezet ugyanis. Egy katonai gép egyszerre utvonalrepülő, egyszerre műrepülő, de ugyanakkor harci gép, igaz ettől a feladatkörtől civillé válásuk után már le kell mondani.
A lelkesedés nem feltétlenül jó motorja egy esetleges L-29 projectnek.
Hallani infókat MiG-21-ről erről arról.. de picit úgy érzem, nálunk ez még nem megy profin, nálunk még nem áll a helyzet magaslatán ez a "szórakoztató iparág". Lehet akkor sem menne, ha a Csányi és társai állnának mögötte tömött bukszákkal.
Az L-29-nél is attól tartok leginkább, hogy egyfelől nem hinném, hogy sokan lennének még akik anno repülték a típust Szolnokon, és alkalmasak is lennének egészségileg, illetve a reptudás a típusra már igencsak kopott emlék, akkor is ha úgy érezzük, mintha ma fogtuk volna a botkormányt. Másfelől, egy másik projectnél már befuccsolt ez a verzió, duplán is ráadásúl. Feleslegesen indulatokat kavarva. Nyertese nem volt a dolognak, vesztese az egész hazai repülős társadalom. Egy L-29-et vagy bármely más ilyen gépet csak akkor tudnék elképzelni, ha a rajta repülő pilóták előszőr egy az egyben újra tipusátképzésen esnek át, még akkor is ha volt vmikor közük a típushoz. Egy kurzusra befizetni a polgárt, hogy amikor élesben jön a repülés, ne lehessen gikszer, tartalék személyzettel stb. ne legyen sem eü. alkalmatlanság, bizonytalanság, ne legyen az, hogy a gép személyzetének fingja sincs mi történik körülöttük. Műszaki kiszolgálás terén dettó ugyanez. Ez persze sok sok mani, plusz idő.. vagy bevállalja a vállalkozás, vagy nem.Az idő, a tapasztalat megfizetődik vélem én. Érdemes rászánni..
Ami Szolnokon történt, az volt a tanuló lecke. Ha a hivatalos jelentés mögé nézek, sokkal több kétely, hiba merül fel, sokkal több a kérdés, mint amit papírra vetettek. Sokkal inkább látom azt, hogy maga a project nem volt még életképes, nem érett be, el lett sietve, mindenki bizonyítani akart, hogy beleölt milliók, munkaórák után, folyamatos harc a hatóságokkal, hogy igen magyar, hazai lehessen a gép, generált egy helyzetet, amely melegágya lett a tévedéseknek. Mindenki tátott szjjal, izgatottan leste.. nem a napi rutin mozgatta a gépezetet. A katonai repülés valóságában az első hibás mozdulatsorra jött volna a beidegződőtt utasítás az 50-es 60-as években. Csakhogy ez nem egy szokványos kiképző repülés sorozat volt, ahol a toronyban a földön, az adott technikán összeforrt, azt napi szinten kiszolgáló állomány kísérte figyelemmel.
Ugyanez megismétlődhet újra, ha nem tisztelik a technikát.
Ha nem akkor nem érdemes belevágni, mert jó vége nem lesz. A lelkesedés, a tűz, a hama, hama mutassuk meg nem nyerő, a sürgetett projectbe mindig hiba csúszik, ha Murphy egyszer elcsípi a pillanatot, akkor már kódolva van, hogy fűzéren lóg majd a bukás szála.
Idevág a történet picit. Amikor a románok kiugrottak 44-ben, a légierő egyik magasrangú tisztje egy Messerschmitt 109-el elrepült Olaszországba. A sok veterán Mustang pilóta tátott szájjal nézte a Gusztávot. Ott volt a gép, amellyel szemben nap mint nap vívták véres harcukat. Végül volt, aki csak rávette a román tisztet, ugyan had repülhessen a géppel. Meg is kapott minden instrukciót, mire ügyeljen, hogyan kell végrehajtani a repülést. A szerencsétlen jenkiben csak dolgoztak az ösztönök, ráhúzta a gázkart becsülettel, ahogy a Mustangnál kell és úgy ahogy a nagykönyvben meg vagyon írva fejre is állította a Messzert. Holott nem volt ő rossz pilóta.. de nem is volt képben, még akkor sem ha "papíron" tudta mit kell és hogyan. Így aztán roncskupac lett a román gépből, a vesztét amerikai pilóta okozta, igaz nem géppuskával, légiharcban.
-
#41775 Ha meg véletlenül bekapcsol (nem tudom hogyan kapcsoltam be) nem megy az autopilot, nem fordul, ha DIR be teszem a következő pontot se, V/S se jó :( Mit rontok el ? Tudja valaki ebből ?
-
#41774 Hy,
Nem tudja véletlenül valaki, hogy mi lehet a hiba forrása a Wilco A320evo ban ? Az FD Switchet nem tudom bekapcsolni, biztos én rontok el valamit, de nem jövök rá youtube tutorialok alapján :S
Ha nem cold&darkból indulok akkor jó. -
#41773 irigységet olvasok ki a szavaidbol:)))))))))))))))))) -
#41772 majd berakom valmelyik trafikom elé... (fussa)
-
#41771 Hangember! :D -
#41770 basszus...
akkor veszek 2-t is ha ilyen ocsó:) -
#41769 Itt is 46.000 USD = 10.289.725 Ft. -
#41768 Hát itt speciel 10 milla körüli árak vannak... inkább Te hol élsz? :D -
#41767 hun élsz te????
10,5 misi???
van az 40-50-60 is.. -
ladiszlausz70 #41766 Szia Újra elindult a Virtuális légimentő honlap, ha tudásodal az oldal minőségéhez Hozza járulni nagyon megköszönék.Várom válaszokat ezzen email cimen: [email protected] Török László -
carlosfly #41765 Megyeget...:)elárulom, hogy nem csak ez az egy van neki :). -
#41764 gratula, akkor csak valakiknek megy a szekér -
carlosfly #41763 Nagyon jól tudod. Megvásárolták így a tulaj mostantól magyar ezért írtam, hogy hazaérkezet :). -
#41762 Nocsak.. Érdekes. Néztem, akinek van 10,5 misije, az vehet egyet.
De visszatérve.. amennyire én tudom ez egy bemutató gép volt, és angol tulajjal, pilótával. Hogy-hogy hazatért? -
fireman73 #41761 Explorer-el -
carlosfly #41760 Tegnap hazérkezett Magyarország első üzemképes magán tuljadonban lévő delfin tipusú sugarhajtasú (ha így jobban tetszik léglökéses)kikepző repülőgépe.
Később teszek fel videót az érkezésről.
Üdv Carlos
-
#41759 akkor nalad van valami tiltva vagy spam, vagy akarmi:) mas browser-el is probaltad? -
fireman73 #41758 Ugyanaz! Így sem jó,ez az oldal miért szopat? Minden más működik! -
#41757 ne a content.php ra hivatkozz csak a base url-re http://www.sim-outhouse.com
és muxik. az adressbarban ez latszik http://www.sim-outhouse.com/sohforums/content.php?s=bde8aa90ef53d1ef9137c8a598af9892
-
fireman73 #41756 Sajnos nekem úgy sem jön be! Mitől lehet az anomália? -
#41755 Nekem a content.php helyett a forum.php-val megy. -
fireman73 #41754 Nekem szokott ilyet csinálni és napokig nem jó!
Ezt írja ki:
-
#41753 Gondolom csak átmeneti volt, nálam is jó. -
#41752 Nálam műkszik. -
#41751 A neten találtam instrukciót, az alapján lejött, de valami mást is kiírtottak javítóprogik. Mindegy IE nélkül megleszek.. :-) -
fireman73 #41750 Nem jelenik meg a SOH oldal! Mi történt??? -
#41749 A deltával én is vívtam! Úgy befészkelte magát, hogy öröm volt megtalálni...Ronda makacs egy dög! -
#41748 Nagyon jó és szép lett, köszi mindkettőtök munkáját.
Csak most tudtam írni, mert vírustalanítással kellett elfoglalnom magamat, nehogy terjesszem a kórt, az IE8-am még mindig hibaüzit ad (valami Visual Studiót vagy JIT debugger invalid-ot sikítoz), de vírus már nincs. A rókával netezem, az meg már jó. (valami Delta search volt a tettes). -
#41747 Valamelyik forumon mintha beszélgettünk volna pár hónapja az FMC-k tabletre helyezéséről...Esetleg ha emlékezne valaki, hogy kb mikor volt, az írjon pár sort...
Köszönöm! -
#41746 Bevallom, az alfával többet játszottam, pepecseltem, mint magával a 370-es skinnel. Az újszerű fémes hatást akartam mindenképp.
Persze a kabinbelső sokkal több idő volt, mint a kettő együtt :) -
#41745 Azt az envmap.bmp-t már régen használom, valamelyik free cuccból van, de nagyon jó. Próbálgattam többet is, de volt amelyik ragyog, mint a nyavalya, meg van olyan is, amelyiktől alig van csillogás. Ez olyan harmonikus. -
#41744 Közös munka volt!! :) Nem nézne ki így az alfáid nélkül, no meg belül is más a kép. Amúgy oltári jó az env mappod. Elsőre azt hittem ezt nem is én pingáltam.. :)
Megnéztem a linket.. képzeld már megvolt, 3x-ra szerepelt már a mappában. Úgy fest a sok cva, Tim Conrad stb. verzió között már nem nagyon tudtam mi van a gépen. -
#41743 Nagyon szépen festetted meg, ezer köszönet érte! -
#41742 Sajna flightsimre nem tudtam még feltölteni, a böngészőm (IE) megmakacsolta magát.. de a privát linket megadom. Koprodukcióban elkészült a 378-as.
Magyar Honi Légvédelem L-29 378 -
#41741 De jó lesz megforgatni ebben a ruhában is ezt a csodás formájú madarat -
#41740 Hú de allergiás vagyok én is az ilyen "huzavonára", csak tököl az ember és még sem lesz az igazi. A kép alapján búgyet ócseny harasó.
-
#41739 Oldalsorszám kell a gépre, meg egy kis alfa kozmetikre és kész.
Sajna az orrnál szívtam vele rendesen. A zöld jóval nagyobb részen terül el mint kellene, aminek sajnos az az oka, hogy az orrnál nagyon meg van nyújtva a textúra. Elszórakoztam bő egy órát, mire végre nem öklömnyi pixelekből állt össze a zöld.
-
#41738 A betyármindenit, de jó lesz ez is -
#41737 Srácok, szuper munkát végeztek! Köszi!