MS Flight Simulator 2004
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
a Private Pilot utáni
PSN(US): QuackyHU Silence is golden. Duct tape is silver.
Lehet, hogy ezért van a fehérség :-)
\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"
miért van ez?
PSN(US): QuackyHU Silence is golden. Duct tape is silver.
Thorin Matarielle - Shirak Skunkworks - Siseide
A-380 Cockpit
_Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem az, hogy alacsony a kerítés_
Thorin Matarielle - Shirak Skunkworks - Siseide
Szoval jo tanulast, es sok kitartast!
Nem éreztem én rosszindulatot, sõt a segítõ szándékot érzem, amit köszönök!
Amikor megérkezett hozzám a game, akkor a Flying Lessons elején kezdtem és szépen le is tettem a pilótavizsgát a kis Cessna 172-vel. Amint megvolt úgy gondoltam, hogy innentõl kezdve akár 747-est is el tudok vezetni... 😊 A Jumboval a felszállások, a repülések, a robot beállítása és robottal történõ repülés is simán ment. Ott kezdõdtek a gondok, amikor le kellett tenni a gépet a billentyûzettel. Amit leírtál, az ahogy olvasom nem a FAQ-ban szereplõ száraz magyarázat, hanem a tapasztalatod. Ezért kértem, hogy kicsit jobban csomagold ki. Másrészt meg amúgy is meg kell tanulnom rendesen letenni a gépet, mert nem minden reptéren van ILS.
De azt javaslom, hogy az FS-ben kezd az elejen a Flying Lessons szekciot, es lassan, turelmesen haladj vegig rajta. Ugy erzem hianyoznak nalad nemi alapok. Es ezt most nem rosszindulatuan mondom.
Air
Köszi a segítséget, de ezt a leszállás rutint magyarázd el úgy pls, hogy egy 1.0-ás user is megértse 😊
Akár privátba ha gondolod: dires_bmw kukkac yahoo.com
Elõre is köszi!
Az a lenyeg, hogy jol allitsd be a gepet finalon. Flaps, spoilers, gear, autobrake, course, A/T, radiok stb. Ha elkaptad a LOC-ot, es kozeledsz a GS-hez a robotot nyomd at APP uzemmodba, es szepen a GS-en haladva leviszi a minimumig. Amig nincs joyod szerintem a minimumig a robottal vitetsd le, es csak ott kapcsold ki. Innen a gazzal es a nyilakkal finoman jatszva, pici kilebegtetes es mar lent is vagy. Aztan padlo F2 (reverse) 80 csomoig, onnan pedig mar a kerekek fekeznek.
A saiteknek még ott van a Cyborg 3D platinum joya. Még itt ott fellelhetõ beléle. Az is bõven megfelel efesezésre, és kb 8 ropi mondjuk a Tecsoban.
De hogy a joyokról is mondjak pár szót. A Rumblehoz képest a Paltinum marha könnyen mozog. különösebb erõkifejtés nélkül mozgatható, ami nem éppen hátrány szerintem. Viszont a rudder az ugyan olyan combos mint a rumblenál. Most nem azt kell érteni, hogy megszakadsz mire megmozdítod, hanem hogy a két joyt egymással összehasonlítva milyen az erõ. A rumblenak a kar tetjén elhelyezett gombjai szerintem jobban "komponáltak". 4 gomb a platinum 3 gombjával szemben. És jobb az elhelyezésük. Emellett a hatswitch is jobban kezelhetõ picit, de ez inkább megszokás kérdése. A rumblenak nagyobb szélesebb alja van, ami jó nagy stabilitást ad neki, és a gázkar is meglehetõsen precíz. Emellett a platinumnak van egy marha nagy elõnye, hogy kézre szabható. A rumble az én kezemhez picit nagynak bizonyult, így a 2es gobmot sokszor csak úgy értem el ,hogy véletlenül lenyomtam a 4-est is, ami a repülõs progiknál nálam a farnehéz állás felé mozdította a trimmet. :-) Szóval a platinumot mindenki a kénye kedve illetve a keze kényelme szerint állíthatja be.
Emellett még van egy szinte senkinek fel nem tûnõ, de jelenlévõ hátránya a platinumnak. mégpedig a kar mozgása által "súrolt" reület nem négyzet, hanem a srakain igencsak lekerekített négyzet. Agy mûerpülésnél hiányozhat az a kevés kormány.
Szóval egy szó mint száz. se a rumble se a platinum nem a tökéletes joy, ami az egiyk hibája, az a másik elõnye, és fordítva. A kettõt vegytve lehetne megalkotni a tökéletes joy-t. De a lényeg, hogy mindkettõ nagyon faszán használható, csak az egyik 8 a másik 11-12 ropi. Lehet dönteni, enyniért kell e az az igazából felesleges rumble force effekt.
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
Hát ez kész. Billentyûzettel egyszerûen képtelen vagyok letenni a gépet. Most vagy én vagyok nagyon kezdõ és amúgy le lehet, vagy tényleg nagyon nehéz és muszáj joy-t venni. Megnézem ezt a Saitek Cyborg 3D Rumble Force-t.
OK, így már kerek a történet.
Ezek szerint jobban járok, ha nem a robotot kapcsolom ki a "final" elején, hanem a magasság és az irány tartását. A tolóerõ szabályzó pedig marad automatán. Akkor a pitch és trim segítségével szépen le lehet vezetni a gépet egész a kifutóig.
Lehet, hogy meg leszek kövezve, de nincs joy-om, billentyûzetrõl repülök egyelõre. Ha jól értem a final környékén érdemes lenne az "F1"-et lenyomva teljesen levenni a tolóerõt. Így ha a kifutópálya fölé érkezve kikapcsolom a robotot (ami ekkorra már csak egyedül a tolóerõvel játszik), akkor pont elérem, hogy levegye a hajtómû teljesítményt, és mire a fordulatszám lepörög, már lent is vagyok a kifutón. Jól gondolom?
- oldalra kitérés: a szél miatt.. a robot folyamatosan ellenkormányoz ha kikapcsolod akkor megszûnik az ellenkormányzás ergo elfordul a gép mert a szél eltolja
- hajtómû felpörgés: nyilván a tolóerõ automata is be volt kapcsolva a robottal együtt. Gondolom amikor benyomtad a robotot a gázkart a joy-odon nem mozdítottad el. Ahogy a gép beáll egy repülési szintre visszább veheti a tolóerõt ha nem kell nagy sebesség és nem kell emelkedni. Amikor kikapcsolod a robotot kikapcsolod tolóerõ automatát is tehát a hajtómû felpörög mert a gázkar a joy-odon nagyobb tolóerõre van állítva. A valóságban ez nem történik meg mert a gázgart mozgatja a robot. FS-ben is mozog ha megnézed a panelen, de a joy-odon nem tudja mozgatni a kart az FS...
- ugyanebbõl következik az emelkedés. Ha felpörög a hajtómû nõ a tolóerõ gyorsul a gép és gyorsabban áramlik a szárnyak körül a levegõ ergo nõ a felhajtóerõ amitõl megemelkedik az orr.. és így tovább.
Amikor epp pmdg vel repul az ember mellette meg megy fscrew+fspassenger+asv6 és ut ai traffic 100% akkor legyen az a mai csucs gep akkor se fog nagyon felugrani az fps 20 fole jo ha eleri egy jobb fizetos repteren pl fly tampa vienna a 8 fpst- pes az a repter meg nem is eszik annyit.
Persze lehet allitgatni jobbra balra, en is kiprobaltam mar sok mindent namarmost ha tenyleg franko szep tajat akarok meg repteret hat az nem egy egyszeru dolog, mivel a repcsiben egy lhbp-kjfk utvonalon ugyse a tajat léatom fl320-n max a felhoket:}
Jo otlet hogy a kulonbozo beallitasokkal ugyan azt a repteret esetunkben ferihegyet ugyan annal a gatenel csinalnak screeneket es ossze lehetne vetni szepseg vs fps hatha okosabbak leszunk:}
egy apro megjegyzes AF et en nem raknam 4x felett mert eleg fps zabalo es a 4 felett mar fs ben eszre se lehet venni a kulonbseget
Ha kikapcsolom, akkor miért nem tartja meg azokat a beállított értékeket a gép, amit az autopilot is használt? Arra számítottam, hogy ha kikapcsolom, akkor ugyanúgy fog repülni tovább, eltekintve attól, hogy az apróbb magasság és oldalszög korrekciókat, amiket addig a robot végzett, nekem kell megtennem. De miért pörög fel a hajtómû és emelkedik 40 fokos szögre az orr, ha kikapcsolom a robotot?! Ültem már repülõn, sõt, voltam Boeing pilótafülkében leszállás közben is, ott is használtak a pilóták robotot, de amikor a leszálláshoz közeledve kikapcsolták, nem csinált a gép egy vezetett orsót... <#nemtudom>#nemtudom>
_Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem az, hogy alacsony a kerítés_