MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

eyecandy
Szerintem nem driver, inkább valami alkalmazásra gyanakszom, pl. a Garmin cuccok okoztak hasonlót, de ezen a gépen nem használtam semmi ilyesmit...

Papirzacsi
Ismerõs a probléma. Nem tudom a megoldást. Több driverrel is próbálkoztam, de nem használt. A régi videókártyám ilyet nem csinált.<#fejvakaras>

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

eyecandy
Kis segítség plz! Ha repülés közben elõugró ablak van (pl kneeboard vagy fspassengers kis abakok) az ablak felsõ élétõl, a képernyõ aljáig fekete lesz minden. Tehét az FSPass. elégedetség mutatóját alatt tök fekete a képernyõ. Valaki tudja hol csesztem el?

Clidey
UVWmap, jah <#vigyor0>

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Papirzacsi
UVWmap

alert
Clidey vagy Papírzacsi vagy valaki aki járatos:
hogy lehet egyszerûen textúrázni gmaxban bonyolult tárgyakat? Pl repülõket vagy részletes jármûveket? Kijelölök egy poligont ami mondjuk egy 18 szög és rányomok egy Unwrap modifiert akkor lesz nekem 18 pontom az unwrap szerkesztõben össze-vissza, amit baromi körülményes kibogarászni és mindegyiket a megfelelõ helyre illeszteni. Biztos hogy van egyszerûbb módszer.

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

alert
Nem kell mindent programozni csak egyes eseményeket. Pl: PAPI fények logikája, mozgó tárgyak, stb. Ezen kívül programozni csak kisebb dolgokat kell, de általában csak módosítani kell a kódon, hogy helyesen jelenjen meg az adott tárgy pl: a talaj, fények, stb. Ez csak az FS által használt BGL-re fordítás elõtti ASM és SCASM nyelven lehetséges, amik elég egyszerûek, de elég különbözõek is az általános programozási nyelvektõl. FS-re vonatkozó parancsokból áll az egész, nem általános programnyelv. Másra nem is használható.

exTrem
Megertelek teljes mertekben. Milyen programnyelven csinalod a dolgot ? En most tanulok programozni ... eleg nehez 😞. Majd a jarmuvekrol egy kis kepsorozatot vagy videot keszitsel koszike. Udv eX

alert
Az. Túl sok a munka vele 😊

Meg mindig fizetos? 😊

alert
Nem lesz mert várok egy két dologra (textúrák, Clidey féle statikus repülõk 😊meg mint mondtam baj van a docking systemmel. Jövõ héttõl pedig vizsgáimm vannak úgyhogy necces mikor lesz megint idõm rá 😞((

exTrem
Akkor mar a hetvegere kesz is lesz ugye ? 😊 Hali

alert
Ja mellesleg ezek kivételével a scenery készen van egy-két hátralévõ korrekciót leszámítva, hogy valami jót is mondjak 😊

alert
Huhh jó sokan vagytok 😊 Csak azt nem tudtom ki csinálta a régieket 😄

Az LHBP sceneryt váróknak mondom, hogy sikerült megoldani a dinamikus scenery problémát, így mozogni fognak az egyes jármûvek. Rossz hír, hogy gond van a dokkoló rendszer forráskódjával, így bizonytalan, hogy mûködni fog-e.

alert
Ért valaki a PMDG SID/STAR készítéshez? Nekiindultam LHSM új SID-jeinek, de nem mûködik. Elolvastam a PMDG leírását nekem jónak tûnik amit készítettem (így elsõre 😊 de nyílvánvalóan nem az 😄 Az RNAV transitionöket már régebben megcsináltam, az egyszerû ugyanis csak FIX-rõl FIX-re kell reptetni a gépet. A SID-nél használtam intercept radial-tól kezdve minden szépet amit enged a PMDG "nyelvezete", de valamiért egészen egyszerû dolgok sem akarnak összejönni.

A térkép alaján NALOX3D-nek pl ezt próbáltam megvalósítani:

RNW 34 KEEP TRK UNTIL 5.5 FROM FIX SME SPEED 210 HDG 220 INTERCEPT RADIAL 134 TO FIX SME SPEED 210 HDG 134 UNTIL 0.1 FROM FIX SME SPEED 210 HDG 314 UNTIL 6.3 FROM FIX SME SPEED 210 DIRECT FIX NALOX

Természetesen a FIX-ek és minden szükséges definiálva van, de valamiért össze-vissza vonalakat jelez az FMC. Próbáltam átírni is, de mindig valami hülyeséget jelez. Szakadt útvonaltól kezdve minden.

Térkép:

Faterx
Sziasztok én meg vennék 1 orig 2004-et ha valaki már megunta...
Privi
Siluro
Nekem is ilyen joyom volt, 2évi nagyon aktív (értsd: gyakran agresszív 😄) használat után ment tönkre. Csak ajánlani tudom azoknak akik olcsó, de yoo minõségû joyt szeretnének! 😉

\"...nagyonprofi Lockonevő szupernagytudású...\" \"...for the love of House, for the love of Beats, for the love of Dance...\"

exTrem
En is szivesen eladnam a Saitek Cyborg 3D Rumble Force-os jojomat... 😊 Akit erdekel szoljon olcson adom es nagyon jo allapotban van <#integet2>

Sziasztok!

Eladom a decemberben vasarolt Saitek Cyborg evo joystick-emet. Hibatlan peldany, modellvaltas miatt adom el.

Ha erdekel valakit, maganba irjon az osszeg megjelolesevel. Megegyezunk!

Udv
Andras
alert
Ezerszer jobb. Nekem viszont hasonló konfigom van a tiédhez és ez nem az igazi hozzá. Csak akkor éri meg az ActiveSky ha a géped nagyon sok 3D-s felhõt képes megjeleníteni és nagy távolságból. Különben nem sokban különbözik a látvány. Én ezért vetettem el, mert a sok felhõtõl meg ha még az esõ is esik az FPS-em gyakorlatilag 10 alá megy akkor is, ha nem nagy a felhõk láthatósága és még csak nem is az ActiveSky nagyfelbontású felhõit használom.

Hypo
Hát mérföldekkel jobb, es a megjelenes se kutya

Azt szeretnem megkerdezni, hogy szerintetek mennyivel jobb az ActiveSky progi mint a beepitett idojaras letolto resz???
Azt tudom, hogy az ActiveSky-jal ki lehet cserelni a felhoket is, de ha en grafikai tuningra nem akarom hasznalni, hanem csak a real world idojaras letoltesere, frissen tartasara akkor erdemes-e megvenni az ActiveSky-t??

Clidey
Cavintoooooooooooooon! <#nyes>

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

alert
Köszi!

Papirzacsi
upsz. úgy rémlett az fsdsben kell. régvót. :-D

Papirzacsi
Hát sztem jelentkezhet. Most amúgy picit elbizonytalanodtam ,hogy a gmax is elfelejti e a smmothot, mert a 3dsmax az elfelejtette néha. A poli hobák meg ha elõjön ,akkor javíthatók.
A konvizás egyszerû. Fsdsben exportálod vmelyik autocad formátumba,majd ezt importálod a maxba. Bár lehet a 3as fsds már tud más jobb formátumot is, ami közös a gamx-szal. Kb ennyi. Utánna kiderül mi mardt a végére. :-D

Clidey
Minél kevesebb a poli, annál kisebb a hibalehetõség. 😉
Egyébként nem az FSDS-bõl kell konvertálni, hanem egy meglevõ FSDS állományt lehet átkonvizni egy CVA Converter nevû stuffal. 😉

Clidey
Csá Apci! 😊

alert
Autóknál amik nem állnak olyan sok poliból is jelentkeznek ezek a hibák? Egyébként milyen progi jó erre? Az FSDS-ben lehet? Még csak most szereztem meg, életemben nem használtam.

Papirzacsi
Nos tényleg. Gyakran elfelejti a smooth-ot a felületeken, illetve kénye kedve szerint hagy el, illetve fordít meg polikat. Amit nem lehetetlen de szívás javítani.

chicco
Ja ,osz jut eszembe a skanzen meg a hamgárok felé vezetõ út közé csináltak parkolót ,bár gondolom vágod

chicco
CSá Tibcsi.

Clidey
Ne higyj Zacsinak, nyugodtan átkonvertálhatod, nem lesz annak semmi baja! 😉
Bár az is igaz, ha átkonvizod, textúrázhatod újra az egészet...

Jók ezek a képek, csinosul a szinöri! <#hawaii><#eljen>
Csak a skanzenba a régebbi festésû 18-ast rakd ki! 😊 Bár gondolom ez még nem a végleges dolog, szal csak úgy megemlítettem... 😉

exTrem
Kossz. Megnezem mit tehetek 😊

alert
Nem tudom én nem igazán használom ezeket, de elég bonyolultak. A hangerõemelést nem olyan nehéz megtalálni, de ha nagyon emeled akkor torzul a minõség. Ilyen pl: GoldWave, CoolEdit. Nem emlékszem már melyikkel csináltam én anno.

exTrem
Tudnal egy ilyen hangszerkeszto progit mondani ? Es mennyire nehez ezeket kezelni ? koszi szepen

alert
Erre két módszer van szerintem. Az FS-ben a hangbeállításoknál az egyes hangcsoportoknak pl motorok, ATC, stb-nek külön lehet szabályozni a hangerejét. Lehalkítod a motorokat akkor jobban fogod hallani a többit 😊 Másik lehetõség hogy egy hangszerkesztõ progival megnöveled azoknak a WAV fájloknak a hangerejét, amikben a flaps hangok vannak.

exTrem
1 kerdes. A gepemnel a flaps-ek hangajt szeretnem ha hangosabbak lennenek. Ezt hogyan erjem el ? Valamit az aircraft.cfg-be irjak at vagy hogy koszonom szepen.

alert
Többé kevésbé igen. De sajnos a sok textúra és objektum miatt már ott tart a dolog, hogy élsimítás nélkül 1280x1024-ben nálam 16-20 FPS default repcsivel. Ezt egy 256 megás új típusú videókari megdobja 40-50-re PMDG-vel. Szintén ilyen jó konfigon árnyékokkal, élsimítással, a.szûréssel 23-45 között van attól függõen merre nézel és mennyi látszik, de itt az árnyék számít. Nélküle abszolút 30 felett van. Viszont optimizálom a dolgot. A fákat, autókat, egyes létesítményeket, apron felszereltséget, stb részenként ki lehet szedni a scenerybõl így gyenge gépen is jó FPS-t lehet elérni, persze szerényebb látvánnyal.

airbus
és akkor végülis sikerült a sok fát megoldanod kis fps-eséssel?

[email protected] /// [email protected] [...]Packs - off. Before takeoff checklist complete, we\'re cleared for takeoff runway 31L.

airbus
hát ez fantasztikus

[email protected] /// [email protected] [...]Packs - off. Before takeoff checklist complete, we\'re cleared for takeoff runway 31L.

alert

exTrem
Ertem koszi

alert
Ezen én is gondolkoztam és nem lesz átkonvertálva. Ami megvan BGL azt pozícionálom vagy újracsinálom. Rengeteg nagyfelbontású fotó van anyagként az apronon mindenrõl.

Extrem:
nem lesz aktív, mert csak 55 másodperces animokat lehet készíteni és kicsit fúrcsán nézne ki. Mindegy, bonyolult a megvalósítás. A gyakorlat az, hogy meg lehet oldani a hosszabbakat is, csak éppen bonyolult programozás. Egy srác fejleszt ehhez egy programot és leírást, hogy egyszerûbbé és érthetõbbé tegye, ami már a végsõ fázisban van. Ha kész lesz, update-ként csinálok dinamikus sceneryt ígérem 😉

Papirzacsi
Ha jól tudom a Zoli FSDSben készítette a cuccot. Pár FSDS-GMAX konviból már tudom ,hogy néha bizony elszarja a poligonokat.:-)

exTrem
Akkor ez active kiegeszito lesz ? Remelem mozogni fognak a buszok meg minden az ugy eletre keltene a repteret ... 😊

alert
Hegedûs Zoltán felajánlotta a sceneryhez a soha el nem készült Ferihegy Apron forrásanyagát (link) úgyhogy lesz még egy-két finomság. Ezúton is köszi.

exTrem
Koszi szepen 😊

alert
Holnap vagy holnapután.

exTrem
Alert egy par uj kepet ha lennel szives ... <#vigyor2>