MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

most már értem csak még credit-et nem vettem😞 mennyibe kerül?

Sziasztok!

Van valakinek a Saitek Pro Flight Rudder Pedallal tapasztalata? Erdemes megvenni vagy inkabb gyujtsek a CH Products pedalra?

Andras
exTrem
Nagyon egyszerû. Hafent van a progi és a megvásárolt CREDIT-ekkel aktiváltálrepteret, akkor a játékban a CTRL+SHIFT+W gombok lenyomásával elõjön a menü. Nagyon könnyû kezelni a menüt is. Egy kisszótár segítségével majd fordítgasd le a dolgokat és menni fog 😊.

kösz! de még nem olvastam el teljesen h h kell használni mert nem vagyok túl jó angolból😞

Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.

asdfgh00
FSX-ben is lehet repülni a VATSIM-en vagy az IVAO-n?

chicco
sztem az valami addon lehetet.de ez nem törvényszerü,hogy kapjál csikos autót.

bocs tom már h h kell a rádióra értetted. Elõször félreolvastam a mondjákot mutatjáknak olvastam. De amúgy h lehet olyat csinálni h egy kocsi vezet oda mint igaziból mert már láttam olyan fs videót ahol kocsi vezette oda a gépet?

hogy kell groundra kapcsoni?

chicco
groundra kapcsolsz a guruló úton õk megmondják hová kell menned

ha megérkeztem a kijelölt reptérre akkor honnan tudom h hova kell állni a géppel?

Hát ami azt illeti, a shift+ü nekem simán kinyitja a spoilereket.

Gigabyte GA-870A-UD3, AMD Phenom II X4 975 @3,6 Ghz, Gigabyte HD6950 2Gb, 4Gb Kingston 1600 Mhz, 2x WD caviar black 64 MB cache SATA III RAID 0, Win7-64bit

Frecc: ez nem a konfigurálás kérdése, hanem a repülõgép "feláras tartozéka lehet", bár mondom, nekem ez nagyon sántít olyan értelemben, hogy nem tudom elképzelni a mûködését... a speedbrake nem kétállású kapcsoló, szépen folyamatosan lehet húzni ahogy a repülõgép igényli.

Ideális esetben a VNAV profil használható süllyedésre a valóságban, FS-ben még ilyenkor sem, mert óriási v/s mutatókat fog produkálni... Szóval elvileg speedbrake nélkül kéne a profilon süllyednie. De amint van egy sebesség/magasságkorlát, már borul az egész.
eyecandy
shift+ü

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy van-e valakinek vmilyen tapasztalata wireless joyjal. Épp készülök venni egy Saitek Cyborg Evo wireless-t, mer kell új joy, meg annyiféle drót megy má mindenhova hogy gondoltam legyen drót nélküli. Csak kicsit tartok tõle, hogy ki fog hagyni vagy lesz vmi problémája, korábban volt egy trust wireless egerem, azzal nagyon rossz tapasztalataim voltak.

Elõre is köszi

Gigabyte GA-870A-UD3, AMD Phenom II X4 975 @3,6 Ghz, Gigabyte HD6950 2Gb, 4Gb Kingston 1600 Mhz, 2x WD caviar black 64 MB cache SATA III RAID 0, Win7-64bit

Hmmm. Hát köszönöm az infót, :-) de talán ezt inkább nem kéne. Sajna ez a kis villámtréfa 180 dolcsi lenne, amit inkább nem kezdek el átszámolni, mert kihullik a hajam, úgyhogy milenne ha ezt a trakir4-et zárójelbe tennénk, és keresnénk valami barátibbat (pedíg nagyon jó lehet)
Azért köszönöm!
Trackir4. Ebbe fektess bele. Nem olcsó mulatság, de tud mindent. Mindent tud, amit IRL ott ülve tudnál csinálni a felsõtesteddel, tehát akár közelebb tudsz hajolni a mûszerfalhoz, kihajolni oldalra, stb...
Így szoftveres oldalról nem kell hozzá semmi extra, de cserébe ezt az eszközt máshoz is tudod használni.
Sziaztok! Tudnátok segíteni abban ,hogy a VC-ban hogy lehet úgy mozogni, hogy az kielégítõ legyen egy komplett vezetéshez? A mozgás korlátolt és lassú, de biztos van megoldás (talán Active Camera?), csak én nem tudok róla.
Mire érdemes befektetni, vagy ingynenes progi is elég hozzá?
Naja!

Én sem találkoztam olyan konfigurálási lehetõséggel, ahol a speedbrake-et az FMC kezelné repülés közben (persze ettõl még lehet).
Én a gyakorlatban azt csinálom, hogy vagy VNAV, hogyha az eredeti descent path szerint süllyedek, vagy level change ha mer elvekorált a francba az ATC, aztán ha a sebességem megbokrosodik, akkor speed brake kézzel és csókolom.
Amúgy. Tudja valaki, hogy PMDG 737-en hogy lehet virtual cockpitban armed-ra ra állítani a speedbrake-et? Me nekem nem sikerült. Vagy behúzta flight detent vagy maradt down... Mindig át kell váltani shift-F7 throttle quadrant, hogy leszállás elõtt élesítsem, pedig végig vc-bõl vezetem a gépet.

Olvasgattam a topikot, néhány észrevétel ami már lehet, hogy minden aktualitását elveszítette 😊)

-VNAV mód még a fizetõs FS kiegészítõkben sem egy jól összerakott valami. Egyedül a Level-D 767 tudja talán a valósághoz közelit, de még az sem. A valóságban is sokszor más pitch módok használatosak VNAV helyett, pont annak elkerülésére, hogy a sebesség-magasság paraméterek közül valamelyik ad abszurdum ne stimmeljen. TMA-ban, süllyedés késõbbi fázisaiban számomra a Level Change mód a legszimpatikusabb. Egyébként a V/S mód is gyakran használt.

A speedbrake repülés közben csak flight detent-ig használható.

Alert: a speedbrake-et az NG automatikusan vezérli? Errõl ha van infód kérlek írj. A Classic széria Crew Training Manualja szerint még a pilóta kezének is rajta kell lennie, nehogy úgy maradjon... NG-kben ezt rábíznák az automatikára? Fura..
Sziasztok, a VATSIM-en miért nem látom a többi gépet? engem látnak, meg hallok is mindent, de én nem látok senkit. Tud valaki segíteni? thx
chicco
ha más idõjárási beállítással mész mint a default akkor is ez változik.Atis miondja is.De ha átpakolnak az approachnak õ is mondja ,az aktuális beálltást.

Köszönöm szépen gabeelee,van még mit tanulnom.

A magasságmérõ a légnyomás alapján állapítja meg a relatív repülési magasságot (+-10m) Az alap érték 29.92 (B-t nyomva beáll az aktuális alap értékre) A magasságot az ATC nem közli, magad választod ki VFR-nél, IFR repülésnél kerek érték lesz, lépcsõzetesen enged emelkedni és süllyedni. (pl. 6000 láb, 15000 láb, aztán flight level 250 --> <FL250=25000 láb>, és így tovább...) 18000 fölött mindíg 29.92, és akkor már nem mondja az ATC, hogy ennyire állítsd be
Üdv.
Seremetyevo lesz az.
Üdv
Lehet hülyeséget irtam,lehet,hogy az nem is a magasságom?De akkor at hogyan tudom meg,hogy milyen magasan repülhetek?

Az miéert van,hogy ha mindig azt mondja,hogy a magasságom legyen 2992 altimeter...de a svájci hegyek között?Ezt akkor teszi amikor rádion kérek repülési utmutatást.

Sziasztok!

Egy nem szimulátorhoz kapcsolódó kérdés:
Tudja valaki közületek, hogy Moszkvában a Domodedovo vagy a Seremetyevo a main airport?
Én egész idáig azt hittem, hogy az UUDD, de az egyik haverom aki állandóan repked azt mondja hogy minden gép UUEE-re megy...

Ja, ez eddig igaz.
Csak nekem az ATIS olyanokat magyaráz, hogy runway 31 visual, runway 32 visual.. és így tovább.

chicco
ott 34,16 és valami 11,29 van vor meg 110,40 a legközelebb.sokat repülöm ezt a szakaszt még nem volt gond vele

Hi mindenki!

Ha a Fly Tampa Viennánál hülyeségeket beszél az ATIS, akkor azt lehet javítni afcad szerkesztõvel? (+ mi volt az az afcad szerkesztõ, amivel korábban valaki helyére tett egy VOR radial-t?.
A gond az, hogy felsorol az ATIS nyolc nem létezõ futópályát hogy lehet használni visual. Marha idegesítõ.

adam5891--Szia, azt szeretném kérdezni, hogy az FSBUS-t vásároltad vagy te építetted? Mert engem is érdekel a dolog, meg is építeném, csak még egyenlõre infókat gyüjtök,nem vagyok egészen tisztában a dologgal, ezért ha tudsz linket adni ezzel kapcsolatban azt megköszönném, vagy bármi infót. És érdekelnének az eddigi tapasztalatok is, pl gyorsasága megfelelõ-e, meg hasonló dolgok, érdemes-e megépíteni lehet-e valahol elfogadható áron vásárolni esetleg, vagy van-e ennél már jobb rendszer? Érdekelne a MCP-is, bár én Airbus-hoz szeretnék építeni egyet, illetve egy komplett cockpitot-valamikor(egy pedálom már félig kész van😊)).Köszi
Majd megkapja a régi gépemet...

Intel Core i5 CPU 2,67GHz + 8 GB RAM

Clidey
Vagány a kiscsaj apci! <#vigyor><#eljen>

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

chicco
Briko mikor 2,5 éves lesz erre készülhetsz fel

ezer köszönet😄<#worship>

vki
Rudder néven keresd a beállításoknál.

ACER Aspire 5738ZG

hali! Vki megtudja mondani h a gép farkán lévõ függõleges vezérsíkot melyik billentyû vel lehet irányítani? Meg van vmi magyar kézikönyv a játékhoz? Elõre is kösz!

exTrem
megnézem hátha ...

alert
Sõt az omega driver lehet, hogy tartalmaz is ilyen saját beállító felületet, de az nvidia-s részét nem ismerem.

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

alert
Pfff ez szokatlan. Szedd le a mostani drivered és tegyél fel valami mást (vagy régit vagy újat) sõt mégjob ha omega drivert, ha támogatja a kártyát (www.omegadrivers.net). A lényeg, hogy csak display driver-t telepítsél tehát nem kellenek az nvidia beállító progija meg minden design-os vacak. Ha kész, keress valami tuning vagy tweaker progit az nvidia kártyákhoz, ezekben minden paraméter kézzel állítható, esetleg innen mûködni fog.

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

exTrem
Ne is mondd.... De miért? Egyszerûen nem értem ... minden maxon van anisotropic, antialiasing, meg minden nem értem. Valaki segítsen pls. Ilyen konfiggal röhej, hogy ilyen ocsmány legyen minden.

Hát még hogy villoghat meg bizsereghet...

exTrem
Nézzd meg a képet 😊. Az a probáléma ahogy az fs kinéz. Semmi élsimítás pedig az maxon van. Ocsmánny ...

http://projets.fsfrance.com/Mach2/Install_en.htm ---> gondolom errõl lenne szó
Nos hát láthatod nem véletlenül állítják itt többen is, hogy nem érdemes komolyabban elmélyülnöd a szimulátor rejtelmeiben, ha nem vagy képes megtalálni ezt a telepítési útmutatót
De szinte biztos volnék abban is, hogy a letöltött csomagban mely tartalmazza a kiegészítõt, van legalább egy darab readme fájl amely ha csak címszavakban is de leírja a telepítés menetét
Elõfordulhat, hogy mégsem (neharagudj, de most csak a te kedvedért nem nézem meg), ezesetben tovább kell keresni
Szükséges egy ilyen szintû önállóság (mint már az elõttem szólok is említették), ahhoz hogy mélyebbre áss az FS rejtelmeiben
Javasolnám, gondold át, érdekel e komolyan a dolog, vagy csak játszani szeretnél
Utóbbi esetén keress valami egyszerû, kevésbé komplex játékprogramot magadnak
Üdvözlettel,
Barni
Megvolt az elsõ iskolakör, a szarv nagyon jó, a pedált szokni kell még... További tesztelések majd ha alszik a család...

Intel Core i5 CPU 2,67GHz + 8 GB RAM

ColdFire
😄

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

Papirzacsi
Volt egy szarvad meg egy pedálod. Aztán hazaértél... :-DDD

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

ájjatok má le!

I\'m a Pilot

ColdFire
telepítés:
Vezérlõpult- Programok Eltávolítása- Fligh Sim 2004 <#eljen>

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.