MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hello!
A Simhez a gépemen mit kéne szerintetek lecserélnem, hogy jobban bírja a sceneryket?

A gép: AMD XP 2600+, 768MB RAM, GeForce 7600 GS 256 MB videokártya.

Ha veszek még egy 512 MB RAM-ot, akkor járok jobban, vagy hogyha a processzort cserélem le?

Sziasztok!

Meggyöttem megin <#nevetes2>. Közben kipróbáltam egy vitorla képzést, de nagyon be kellett látnom hogy engem az utasforgalmi repülés érdekel, meg a jetek, de nem akarok litániát írni a lelki világomról, gondolom a lõtéri döglött kutyát nem érdekel.

Szóval.
Az elõzõ témához hozzászólva: idõgyorsítás. Korábban én is 2x 4x idõvel repültem le az újtaimat, de lehet hogy megfogadom a tapasztaltabbak tanácsát: nem használni idõgyorsítást. Egyszer-kétszer fordult elõ hogy végig gyorsítás nélkül repültem le egy 2,5 órás utat és valóságos élmény volt amikor megérkeztem mondjuk Bécsbõl Ibizára valós idõ alatt. Sokkal realisztikusabb volt, csak persze rá kell szánni mondjuk egy délutánt vagy egy fél napot.
Akko meg olyan üresség érzés hatotta át a szívemet, amikor ferihegy-seremetyevo 1 óra volt mindennel együtt aztán úgy röpködtek körülöttem az AI-k mint a puskagolyók és 20 perc alatt lement a nap...

Üdv

Gigabyte GA-870A-UD3, AMD Phenom II X4 975 @3,6 Ghz, Gigabyte HD6950 2Gb, 4Gb Kingston 1600 Mhz, 2x WD caviar black 64 MB cache SATA III RAID 0, Win7-64bit

Papirzacsi
Akkor javaslom vedd elõ te az fs98 lemezed, de akár az fs4 floppyt is elõveheted, mert az fs egy nagyon jó taulajdonsága, hogy a jól bevált billentyûzet parancsokat idestova legalább 20 éve nem változtatta meg jelentõsen. Ha ilyen régi motoros vagy fsben, akkor emlékezned kéne arra az örökérvényû szabályra, ami végigkísérte az fs sorozatot, hogy mindent csak egy parancs billentyû lenyomásával (idõgyorsítás R, mágnesek M, gázturbina "gyújtás" J, comm frekik C,nav frekik N, bearing V,stb ), és a dec/inc selection lenyomásával érhettél el.
De hogy a tárgynál maradjunk. Az Fs98-ban 128 szoros volt az idõgyorsítás. Bizonyára nem emlékszel, de volt a gépek mûszerfalán egy óra, amiben alap eseben volt egy digitális kijelzõ 1.00 felirattal. Na ez volt az idõgyorsítás mértéke. Ha felteszed, és megnézed, akkor az idõ gyorsbillentyûje ott is R, ahogy már majdnem 20-25 éve. (hány éves is az fs?). Amikor lenyomtad az R-t, akkor aktíválódott ez a szám, pirosról sárgára váltott, és ezek után tudtad egérrel, vagy billentyûvel növelni , csökkenteni a RATE értéket. Szóval az fsnek gõze nem volt hova akarod állítani, mint ahogy azt te állítod lent.
A gyorsítás utáni "visszatöltés" a 2002 óta létezik igazán, mert nagy rate értéknél az AI kikapcsol, és mikor újra visszaveszed, akkor az fsnek újra kell "generálni" az AI forgalmat.

Szóval ha esetleg eddig nem lett volna világos, akkor az fs úgy mûködik, hogy van egy gyorsbillentyû ami aktíviálja a parancsot, és csak az után tudod az DEC/INC gombokkal változtatni az értékét.Amíg a gyorsbill nincs lenyomva, addig a DEC/INC zoomot állít. Ezért fordul elõ, hogy véletlen gyorsbillentyû lenyomsára zoomolás helyett, elteker ezt azt, illetve gyorsítja lassítja az idõt.Inaktiválni pedig mindit a backspace-szel lehetett.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

CptSAB
Hogy ne tünjön amolyan pusztán vissza kekeckedésnek: Papírzacsi vedd elõ FS98 install cd lemezt. Telepítsd fel, majd nézd meg a gyorsbillentyûket idõgyorsításnál. Felfelé és lefelé is mûködni fog a megjelölt gombokkal. Ami azonban fontos, felfelé növeli simán az idõt, visszafelé azonban vagy a 8x, vagy a 16x idõgyorsításnál újratölti a repülés pillanatnyi állapotát (mintha pl. képernyõfelbontást, vagy grafikai részletességet állítottál volna). A logikai gond ott indul el az FS2004-nél (sajna a 2002 emléke egybemosódott az FS9-el) hogy bárki aki hozzászokott a menüs programokhoz, az evidensnek veszi, hogy a feliratok melletti parancsgombok mûködnek is. Jelen esetben nem. Ha az FS98 tudta, hogy hová akarom növelni 1x/2x/4x/8x.. egészen asszem 256x-ig illetve még lassítani is visszafelé asszem 1/8-ig tudott azokkal a gombokkal, amik az idõgyorsításnál szerepeltek.
CptSAB
De a puszta logika nálam ott kezdõdik, hogy 100 esetbõl 1x élek a gyorsítás lehetõségével, online pedig ugysem illik.. na itt a puszta logika, és az az apróság, hogy valószínûleg nem a program számomra legértékesebb parancsa. Egy sima R+ inc/dec. select leírása egyszerübb lett volna, körítés nélkül.
CptSAB
kedves..
Papirzacsi
Talán ha az R megnyomása után a decrease/increase selection-re beállított gombok megnyomásával növelnétek, illetve csökkentenétek a rate értékét. Ha puszta logikával próbáltok gondolkodni, akkor az R lenyomásából honnan kéne tudni az fsnek ,hogy gyorsítani, lassítani akarjátok az idõt, és mekkora mértékben?

CptSAB
Azt nyomogathatod nem mûködik. Nálam spec. csak ALT és menübõl kiválasztással megy. De ritkán élek az idõgyorsítással, amikor nagyhatótávolságú madarakat tesztelgetek. Amúgy meg lerepülöm a 8-14 órás utakat. Érdemes mindig úgy tervezni, hogy legyen rá idõ. pl. hétvégén beáldozni a gépet.

Segítek..
a repülõgépek a következõ mappákból állnak: model, panel, sound, texture, ha egy géphez több textúra tartozik, akkor a texture.xyz a könyvtár. Az FS mappájában van olyan könyvtár, hogy Aircraft, abba kell bemásolni az xy nevû repülõgép mappáját. pld. os736mal.zip file tartalma: Proyect Opensky 737-600_Malev könyvtár, amin bellül vannak a már fentiek. Elõfordúl, hogy nincs benne fõmappa, hanem csak a cfg-air file és a model, texture, panel stb.. ilyenkor csinálni kell könyvtárat neki.
Nem mindig van komplett gép a fájlokban, erre már maguk a kategóriák is utalnak. Van hogy csak javítások (aircraft.cfg, xy.air, esetleg model.cfg és xy.mdl, vagy pl. panel.cfg.....), vagy csak mûszerfal+mûszerek (gauges=xy.gau ezeket a mellettük lévõ xy.cab file-val együtt az FS gauges könyvtárába kell másolni) etc.. a lényeg a readme mindig leírja, mit kell csinálni.
Hiába nyomogatom az R-t, nemt gyorsul az idõ.

A www.avsim.com -on ha leszedek valamit, akkor azzal mit kell csinálni?
Én pl leszedtem egy Fokker gépet, azt írta a readme, hogy másoljam be az Aircraft mappában a Fokker mappában. De ott nincs ilyen.

E6850 3,00 GHz, P5B, 2600XT, 500W, 2 GB DDR2

Clidey
1. Nézd meg a billentyûzetkiosztást. Ott van az is.
2. Slew módban (Y billentyû) fölrakod magad az égre.
3. www.avsim.com - beregelsz, töltögetsz, örülsz.

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Sziasztok!

Lenne pár kérdésem:

1.hogyan lehet a játékban az idõt felgyorsítani, hogy pl ne kelljen végigvárni egy ötórás repülést?

2.a vitorlás géppel hogyan kell repülni, mert én meg se tudtam mozdítani

3.nem tud valaki felrakni pár add-ont a játékhoz (pl Malév gépek, vagy új gépek (hiányzik az Airbus 😄)?

Köszi a segítséget elõre is!

E6850 3,00 GHz, P5B, 2600XT, 500W, 2 GB DDR2

CptSAB
Egy kis segítség kellene: ha egy scenery alaphátterén, a nem a repülõtérhez tartozó földterületeket kiszedem, és a helyüket alfa csatorára változtatom, akkor a Photo Scenery Makerrel készített scenery alaptextúráján csak az aktív repülõtér földterület fog látszódni? Látom a sok-sok randa nagy négyzet alakú sceneryket (nem a sceneryk a rondák, hanem a négyzet alakú szélek, ahol olyan szépen természetellenesen üt el a négyzet által határolt terület) és arra gondoltam, mi lenne ha nem a négyzet szélei lennének a háttér alapvonalai, hanem a repülõtérhez tartozó sokszög földrészlet határvonalak.
CptSAB
108 gombos magyar bill-en: ó (backspace mellett) és - (kötõjel) a jobb oldali shift mellett. Vagy tudtam segíteni, vagy nem.
Clidey
Igen, valami ilyesmi rémlik nekem is...van egy "durva" zoom, meg van egy "finom" is, az tudom...de a bill. kombinációjára már nem emléxem..talán shift+ü és shift+. de nem bizti...

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Clidey
Áhhh, így mindjárt más. Ezesetben egy 5 személyes L-200D Moravát én is feltudok ajánlani. Kétmotoros, kényelmes, és megy mint a veszedelem! 😊)))

Papirzacsi
Ha jól rémlik, akkor selection increase és selection decrease névvel szerepelnek a bill beállításoknál. HA nem pontosan ez a nevük, akkor nagyon hasonló

Hello! Az alapjátékban a settingsnél nem találom a zoomoláshoz tartozó billentyût. A játékban alapon a gondolatjellel és a hosszú ó-val lehet, de mivel nem találom a billentyût, nem tok ezen módosítani. Nem tudjátok, hogy hol lehet megtalálni a zoomolás beállításait?

wolfaud
egyenlõre csak informálodom! most nem az számít hogy 1 vagy 3 év amíg eljutok oda hogy tudjak repülõ gépet vezetni! Eggyenlõre csak a kiváncsiság hajt van egy baráti társaság akit lehetne hozni vinni Horvátországba és vissza esetleg több családot kellene szintén hozni vinni és erre szerintem 6-8 személyes gép lenne való! amit igy elsõ hallásból halottam az a Cessna 206 vagy a 414 es de mivel én nem vagyok pilota de lehet hogy szeretnék lenni ezért elkezdtem informálodni! Repülni szeretek töbször repültem már 172 essel és nagyon tetszett!!

Kétt géppel szép az élet: GA-965p ds3 q6600 4giga Asus 8600gts Asus P6t i7 920 6x2048mb ddr3 1600 Gigabyte 295gtx 1792mb És ezt azért hogy otthon es a cegbe is tudjak FSX-ezni!

Clidey
Te most PPL-t akarsz vagy utast szállitani? 😄 Mert a 6-8 személyes kiképzõgép elég ritka... 😄

Mindamellett a véleményem ezügyben az, hogy addig fölösleges ilyen dolgok után érdeklõdnöd, amíg egy C-150 közelében sem jártál, nemhogy szakszó van a kezedben...a repülésben a legfontosabb dolgok a türelem az önuralom és a fokozatosság! Csak nyugi, szép sorjában mindent meg fogsz tudni.

Az életkor valóban nem tényezõ repülõgépek esetében. A repült idõ, a hátralevõ idõ következõ ápolásig, a légcsavar idõ, a motor idõ az ami számít.

wolfaud
Azzal tisztába vaygok hogy minen tipusra kulon szakszot kell teni! csak kiváncsi vagyok milyen kulombségek lehetnek ugyanabba a gépkategóriában kulombozõ gyártoknál 6 illetve 8 személyes gépeknél! Mert arrol már informálodtam hogy nem az számit egy gépnél hogy mennyi idõs!

Kétt géppel szép az élet: GA-965p ds3 q6600 4giga Asus 8600gts Asus P6t i7 920 6x2048mb ddr3 1600 Gigabyte 295gtx 1792mb És ezt azért hogy otthon es a cegbe is tudjak FSX-ezni!

Clidey
Hát talán nem jól közelítetted meg a terepet...a haveromék végigültek mindet Cessna Caravan-tól kezdve a Trener Baby-ig... 😊

Clidey
Nos repülõ és repülõ közt gyakran óriási különbségek vannak! Errõl Alert is tudna mesélni, õ épp mostanság képzõdik kifele. 😊

Talán azért hallottál eddig a Cessnákról, mert az a legelterjedtebb kiképzõgép kishazánkban, mióta a gengszterváltás megtörtént. Azelõtt döntõ többségben (az akkori) Csehszlovák Zlin típuscsalád volt használatban. Igaz, nem is kellett érte fizetni... 😊

Nekem az a véleményem, hogy olyan típust válassz, amit kibírsz fizetni. A típus majdhogynem mindegy (én erõteljesen a Zlint ajánlanám, bár én durván el vagyok fogulódva velük kapcsolatban 😄), egy PPL-kiképzés úgyiscsak egy "ugródeszka" lesz a többi típus felé. Hisz itt nem úgy mûködik mint az autóknál, itt minden egyes típusra átképzést kell csinálnod! Ami nem egy-két körbõl áll, hanem rátermettségedtõl, érzékedtõl és a vonatkozó elõirások függvényében 1-3 óra kábé. Szóval itt nincs olyan hogy kipattanok a Cessnából és bepattanok egy Mooney-ba. 😄

A Cessnán azért szeretnek a növendékek repülni, mert igazából szinte semmire se kell figyelni, csak beszúrod a gázt minden mutató a zöldben és már megy is. Jobban lehet magára a reptechnikára koncentrálni, ami a kezdeti idõkben a legfontosabb. Aki viszont érez magában elég vagányságot, és elsõsorban a pénztárcája is kibírja, az nyugodtan kezdhet pl. Zlin-142-õn is, ahol már kissé bonyolultabb a gép kiszolgálása (légcsavarállásszög, kompresszor kezelése, különbözõ rezsimek betartása, stb.) Nekik a késõbbiekben már nem lesz gondjuk - sõt, egyfajta visszalépés - egy C-150 vagy C-172-vel repülni például.

S még egy fontos dolog: az oktató személye! Vannak olyanok akik mellé egymillió ajróér se ülnék be, vannak viszont olyanok, akik tulképp élõ legendák, akik mellé megtiszteltetés beülni, velük egy repülõn tartózkodni. 😊 Szóval gondosan meg kell választani kitõl tanulsz és milyen gépen, mert ez rányomja bélyegét egész késõbbi repülõs pályafutásodra.

wolfaud
Voltam kint az AeroShow Friedercihaffenben és számomra nagy csalodás volt meg se lehetett nézni a gépeket csak egy kettõt prospektusuk nem volt! ami tetszett a Diamnond nak a szimulátora
http://www.diamond-simulation.de/multimedia.html
például otthonra elfogadnám kicsit élvezetesebb lenne a játék!
De ezen kivül csalodás volt a számomra!

wolfaud
Én utaztam Boeinggel is meg Airbusszal is utas szemszögbõl nem sok külömbséget tudnék mondani! ha Jól tudom akkor az Airbusoknak fejletteb a mûszerezettségük.

wolfaud
Motorosra gondoltam konkréta Cessnára! Ha vannak itt olyanok akik az életbe is repülnek és ismerik a kisgépeket hogy mekkora külömbségek vannak egy Cessna egy Piper Diamond Mooney cirrus között vagy ez nem olyan érezhetõ külömbségek kis repülõgépeknél mint az autioknál? Én idáig csak a Cessnákról hallottam.

CptSAB
Megesik az ilyesmi.. nem kell aggódni. 😊 Nincs olyan légitársaság ahol néha be nem üt egy egy mûszaki hiba. Az esetek zömét nem verik nagy dobra. Felesleges riogatás lenne. A repülõgépek használati kézikönyvében és a pilóták oktatásánál fontos szempont, hogy a legénységet felkészítsék a mûszaki hibákra. Ha meg mégsem tudják megoldani.. hát Isten Velük! Ez sajnos minden közlekedési eszközre igaz.
itt mindenki repülõs az életben is?😄
orvosi papirok stb...
ezért vagytok ilyen pengék?, lebuktatok😄

chicco
minden gépnek lehet baja ne aggodj már.Mind1 hogy bus vagy ing

Az utolsó mondtat is kérdés akar lenni!

Egy kis infót szeretnék kérni! Nem szimulátoros a téma, de azért felteszem. Július végén utazunk Tunéziába repülõvel a Neuvelair légitársasággal Ferihegy2-rõl! Mivel én egy kíváncsi ember vagyok elkezdtem nézegetni, hogy mi a szösz is ez a társaság, mert még nem hallottam róluk(nem mintha olyan agyon informált lennék!). Erre az alábbi képen megakadt a szemem. Hogy öszinte legyek 1 kicsit megijedtem! Van esetleg valakinek hasznos infója errõl a légitársaságrõl, esetleg utazott már valaki velük? Én mint utas eddig csak boeingel repültem most lesz az elsõ "Airbus-os" utam. Utas szemszögbõl sok az eltésér a két gép között! (A boeing 737-800 ülésében igen kényelmetlen volt a 190 centimmel végigülni a 1.45 órés utat!)

Clidey
Perszehogy van. De attól is függ miféle szakszót. Vitorla vagy motoros? Csakmert Gödöllõn vitorlázni nemigen lehetett az elmúlt 30 évben és az elkövetkezendõkben sem... 😊

wolfaud
Köszönöm a tájékoztatás!!
Szerintetek annak van kulombség hogy az ember hol szeretné lerakni a Szakszot? hogy mindjuk Godollo vagy Budaörs?

chicco
nekem 1 másik ilyen sztorim van .Vérvétel kérdik az 1-ik mérnök tanoncot neve??mire õ Medve mi?medve mint az állat<#crazya>

Clidey
Na igen, ezeket kifelejtettem...pedig ehhez kapcsolódóan van egy sztorim is:

Hallásvizsgálat. Mondja a doki a elõttem levõ srácnak miután rátette a fejhallgatót hogy szóljon ha valamit hall. Mire a srác: "Egy IFA ment el odakinn..."

Aszittem behalok a röhögéstõl! <#vigyor>

Clidey
off

Kösz, Apci, már alakulok! 😊 Ilyentén a mankó már nem fog kelleni hálaaégnek... 😊

on

alert
Hozzájön még néhány olyan vizsgálatis is, mint EEG (agyi ultrahang), hallás, stb. Gyakorlatilag mindent megnéznek ez a lényeg. 30 rongy körül van a vizsgálat díja. Mindenképpen a Merényibe érdemes menni, a Sportkórház lassú, felkészületlen és nem korrektek...

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

chicco
off.Hogy vagy Tib?A mankót visszavittük azt mondja mami

on

sorry

Clidey
Reggel éh gyomorra labor (vérvétel, vizelet, röntgen), aztán napközben a többi: szemvizsgálat, EKG, fogazat, belgyógyász, pár alapvetõ vizsgálat (vérnyomás, testsúly stb.). Délben már kész is vagy. A betétlapot meg küldik postán. Nem vészes.
Hja, a fentiek a Merényire értendõk, a Sportkórházban nem tudom hogy mûxik, ott sose voltam. 😊

Clidey
Okkaj, akkor holnap találkszunk, remélem! 😉

alert
Most voltam 😊 meg holnap (pénteken) 11.00-tól leszek

CptSAB
(Nem voltam, és nem is fogok.. de megvan a lista..) Tömören röviden: Légy egészséges, legyen állóképességed, és persze intelligenciahiányban se szenvedj. 😊
wolfaud
Wolt valaki közületek repülõ orvosi alkalmassági vizsgálaton?? miket vizsgálnak vagy néznek?

Clidey
Pítör, mikor leszel reptéren? Kellene dumcsiznunk...

wolfaud
Én ugy tudom hogy a duplamagos procit csak az fsx használja de ott is csak sp1 es patch-el!

alert
Elosztja a terhelést a magok között, de nem használja ki igazán a 2 mag adta lehetõségeket. Ahhoz külön arra kellene programozni.

alert
2003-ban szerinted volt duplamagos proci? Vagy 2004-ben?

dupla magos procikat kihasználja?

amd x2 3800+ / 2 gb ram / hd2600xt

Papirzacsi
Igen, ezért is a távoli fps-t nézem, mert én azt elfogadom ,hogy ennyi objektum megeszik ennyit, még agyon optimalizálva is. De ilyen távolból fura, hogy bármit szedek is ki, nem változik az fps, holott láttam a példát arra, hogy jobban is futna. Ja, jó lenne tudni hogyan mûködik az engine, de félek sok MS fikázás lenne utánna.:-)))

alert
Viszont ha a reptérrõl nézed a dolgot, akkor jelentõs a változás az FPS-ben, de ha távolról az egész repteret, akkor csekély. Jó volna tudni, pontosan hogyan mûködik az engine...

Papirzacsi
Most elkezdtem kiszedegetni egyenként a bgl-eket a scenery könyvtárból, megpróbáltam ésszerûen a nevek alapján. Csomót kiszedtem már, autókat(tényleg nem az a gond), terminál2, és még sok mást, és a fura az, hogy mindig hajszál pontosan ugyan annyi az fps, nem nö egy kicsit se, hogy azt lehessen mondani ,hogy ez azért ilyen kicsi, mert a sok kicsi fps esés összeadódik.