MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

alert
Vikktorr! Úgy van, ahogy CzJ barátunk mondja 😊 Az FMC-ben a NAT-ot nem lehet név szerint beprogramozni, mivel a NATC az csak egy elnevezés, ami valójában koordinátákra utal. Javaslom tanulmányozd az óceánátrepülést és a NAT-okat, mielõtt nekivágsz egy ilyen útnak 😉

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

alert
Kedves Hont! Nem haragszom 😊 de a hsz-ed elsõre is el tudtuk olvasni. Azért nem válaszolt senki, mert túl egyszerû a válasz. Nézd meg a kézikönyvben nem igényel fejtörést, de ha szánsz 3 percet, hogy végigböngészd az FS menüit könnyen megtalálod, szvsz felesleges a kérdés. Aircraft menü > visual flight path

Vikktorr!
Ha jól értem akkor az FMC nem fogadja el a NATC-t? A Natot ugy kell beirni kordináta szerint pl 50N50W Remélem tudtam segiteni
Köszi a segítséget Alert! Mostmár mûködnek a dolgok!
csak még egy kérdés ha lehet. Eltünt a gépemrõl a pápai reptér pedig a file-ok megvannak. Betöltés után mégis a gép egy üres mezõn áll. Sehogy nem tudtam visszavarázsolni.(már régebben is jártam így)
Nos megpróbáltam a route finderrel operálni és a következõ történt. Terveztem egy útvonalat a route finderrel, de az fmc-be való beprogramozásnál megakadtam. Az alábbi útvonalat jelölte ki: LHBP SID BAKOT UY50 ABETI UL610 LAM UL179 CPT UL9 MALOT NATC YQX CUT170 YYG J573 ENE STAR KJFK
A NATC nevû VIA-t nem fogadja el, és a CUT170-et sem, pedig AIRAC0710-em van és cycle 0710 alapján terveztettem az útvonalat. Várom további segítségeteket!<#worship>
Köszönöm szépen!
Vik
Hont
Szia Alert!
Neharagudj, hogy ismét zavarlak, de az elõzõ problémámat is a Te segítségeddel Könnyen meg tudtam oldani! Sokat olvastam az okításaidból, és baromi hasznos, számomra eddig ismeretlen világba tévedtem!
A mostani problémám, hogy nem találom azt a menüt, ahol a "Visual Flight Path opció" tudnám élesíteni!
Segítséged elõre is köszönöm!
Üdv Sándor
Megpróbálom, köszönöm szépen! 😊
alert
Lehetõ legreálisabb? Elég sokminden reális lehet. A NAT-ok naponta változnak sõt... a Route Finder útvonaltervezõben csak beírod a kezdõ és célrepteret és már dobja is az útvonalat a legfrissebb AIRAC szerint (vagy amelyik szerint akarod). Arra figyelj, hogy legyen bepipálva, hogy RNAV útvonalakat, SID/STAR-okat és NAT-okat is vegyen figyelembe. Ez már elég reális... nem? 😊

Sziasztok!
Szeretnék egy LHBP-KJFK utat lerepülni, csak nemtudom rendesen megtervezni az útvonalat. Ebben szeretnék egy kis segítséget kérni. FS Commander 8-at használok, de nem tudom az útvonalat a NAT trackhez kapcsolni. A gép Level-D 767-300. Ha valakinek esetleg van egy komplett .rte file erre az útvonalra és a lehetõ legreálisabb, azt is szívesen venném. Minden segítséget elõre is köszönök!
Vik
alert
Bocs hülyeséget mondtam, Exclude Builder a neve. A használatí útmutatót feltétlenül olvasd el, különben nem fog összejönni. Kell hozzá egy FSConnect nevû DLL, amin keresztül kapcsolatot teremt az FS-el, illetve szükség lesz az FS2004-es SDK-ból a bglcomp nevû progira is, ami a létrehozott XML fájlból csinál BGL-t.

Letudom tölteni valahol az Fs exclude progit?
Üdv!
Köszi hogy reagáltatok. Afcad-dal és Enhancerrel készítettem a sceneryket.
Alertnek külön köszönet nyilván ez a megoldás amit te mondtál!
alert
Nem attól függ. Exclude négyszögeket kell kijelölni, amivel kiírtod az autogen elemeket. Csinálhatod kézzel koordináták alapján XML-el vagy az FSExclude nevû free progival, keress rá. Maga az eljárás meg ami kell le van írva az FS2004 SDK-ban. Letöltheõ az MS oldaláról.

Hát öö attól fögg mivel építetted... FS Enhancer 2004-el?
Sziasztok!
Nemtudom hogy tud-e valaki segíteni, de örülnék ha igen. Építettem néhány scenery-t, de a nemkívánt pld..fákat épületeket nem tudom hogyan tudom eltávolítani. Ha valaki tudja a megoldást jó lenne.
LIZI
Hont
Szia Alert!
Neharagudj, hogy megint zavarlak, de az elõzõ problémámat is a Te segítségeddel Könnyen meg tudtam oldani! Sokat olvastam az okításaidból, és baromi hasznos, számomra eddig ismeretlen világba tévedtem!
A mostani problémám, hogy nem találom azt a menüt, ahol a "Visual Flight Path opció" tudnám élesíteni!
Segítséged elõre is köszönöm!
Üdv Sándor
THX <#worship>
Shift+P

Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.

alert
FAQ!

<#integet2> Hogyantudok "kitolatni" (pusback) a parkolótól? megvan a my traffic 2005 a pmdg737 és az fspassengers...aki tud segitsen pls <#help> <#worship>
szóval oda kell irni a course-t is, ezt nem tudtam, igy már simán megy.
köszi

Köszöntem szépen! Ja és bocsi ha félreérhetõ voltam!:-)
Air Cargo
Hello!

"tabak6" Hát én a PMDG 747F-hez jobban értek de szerintem nincs nagy különbség.. =) Szóval FMC-->NAV Rad--> és ott kell lenni egy olyannak hogy "PARK" és oda kell bevinni oly módon, hogy PL.: 109.50/310
Tehát egy / jellel választod el a freq. a course -tól

Sok sikert!

alert
Szerintem csatlakozz az IVAO-hoz vagy VATSIM-hez. Ott vannak ilyen "event"-ek. Pl IVAO-n minden szombaton 22.00-tól van közös gyakorlás de bármikor kérhetsz a vezetõségtõl az általad választott típusra gyakorlást. Ilyenkor keresnek valakit aki otthon van a témában és segít neked.

természetesen FS-re! Bár az igazi jobb lenne!
alert
Te igazi 737-re gondolsz vagy FS-re?

Mi a gond ezzel? Szerintem megoldható! Esetleg nincs aki segítsen, vagy kedve legyen hozzá!
Hont
Köszönöm Mindenkinek a segítséget!
Valószínû fogalom zavar volt bennem!
Én az aerodinamikai fékre gondoltam!
Tényleg rendesek vagytok!
Üdv!
Deloi
Az a spoiler, alapbeállításban: ü

alert
Valami nagyon zavaros a vízszintes vezérsík kilépõélénél a magassági kormány van (elevator). Ott semmilyen fékszárny nincs. A fékszárny (flaps) az a szárny kilépõélénél lévõ lefelé kicsúszó ívelõlap. Ez a "turbina konzolon" a gázkaroktól jobbra lévõ FLAPS feliratú kar (B737 típusokon). A gázkaroktól balra lévõ BRAKE feliratú kar az a spoiler (áramlásrontó lap, aerodinamikai fék, ahogy tetszik, de magyarul is spoilernek hívsz egy légterelõt, mint az autóknál). Ez a szárnyak felsõ felületébõl nyílik. Ezeken kívül csak a parkoló fék szokott a középsõ konzolon lenni, amire parking brake van írva. Javaslom a FAQ tanulmányozását (kattints a felsõ képre -banner-), EZEN a linket pedig láthatod, hogy mirõl is beszéltem.

sziasztok

pmdg 747nél hogyan lehet manuálisan beállitani leszállásnál az ils frekit?

Hont
Én arra gondolok, ami a viszintes vezérsik kilépõ élénél felfelé nyílik!
Azt gondolom, hogy ezeket hívják "fékszárnyak-nak"! De lehet, hogy rosszul tudom! A turbina vezérlõ konzol bal oldalán található, és többnyire "Brake " felirat diszíti!
Köszönöm, hogy segítesz megoldani!
alert
Segédszárny? A flaps = fékszárny/ívelõlap akkor mit nevezel fékszárnynak? Spoiler? Annak meg a neve is sploiler, de az magyarul meg nem fékszárny. Az orrsegédszárny meg slats de azt külön nem lehet vezérelni. Több nincs. Nem tudom mire gondolsz.

Hont
Szia Alert!

Köszi, de én nem a segédszárnyakra gondoltam, hanem a fékszárnyakra!
A segédszárnyakat tudom konfigolni!

Üdv!
alert
lol 😊

Üdv Mindenkinek!

Nem tudom, hogy van-e lehetõség valaki mellé beülni egy 737-be
repülés közben? Szeretnék kicsit tanulni másoktól. Mondjuk
nem vagyok teljesen kezdõ, de biztos tudnék mit tanulni. Szóval
ha valaki el tudna viselni egy potyautast csak írjok!
köszi!
alert
Flaps extend fully
Flaps extend incrementally
Flaps retract fully
Flaps retract incrementally

Hont
Szia Alert!
Az "EVENT" nevû oszlopban, nincs fékszárnyra utaló kifejezés!
De még csak hasonló sem!
Kérlek, írd le, nálad mi a neve!

Köszönöm! Üdv.
Üdv mindenkinek!
Segítségre lenne szükségem a következõ problémák megodásában.
Hátha valaki tudja a megoldást.
Nem tudok fehõalapot állítani az FS2004 ben, akármit teszek is.
Lehet-e külsõ pontokat bevinni a gépeken használt GPS-ekbeá.
Elõre is köszi.
Üdv!
Sziasztok!

Van egy elado CH Products Flight Sim Yoke -om, amit alig hasznaltam (2 hetes). 40 ezerert eladom. Van rajta 1 ev garancia, megvan a doboza, leirasa, hibatlan. Ha kell valakinek irjon!

Andras
alert
Ugyanúgy kell, ahogy bármi mást. Nálam mûködik.

Hont
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy sikerült-e már valakinek a fékszárnyak mükõdését a joystickra installálni? Mindent simán lehet konfigurálni, kivéve a Fékszárnyakkat! Köszönöm! Üdv Sándor
köszi szépen alert, igy már müködik!!<#eljen>

alert
Nekem van egy olyan tippem, hogy azért nem mûködik, mert a Level-D kiadta a service pack 3-at, ami megváltoztatja a sid/star-ok szerkezetét a navdata-ról pedig ezek az újabb formátumú sid/star-ok tölthetõk le. Tehát töltsd le a level-d oldaláról a service pack 3-at majd telepítsd fel és utána olvasni fogja az eljárásokat. A régiek már nem elérhetõk tudtommal.

exTrem
Szia! Az Fs foönyvtárában van ugyebár a Level-D Simulations mappa. Abban van egy Navdata mappa, na oda kell bemásolni az összes sidstar-t. Üdv Bende

sziasztok

Level-D 767-es mappájába hogyan kell kell betenni a sid/star-okat, hogy megjelenjen az fmc-ben, mert én letöltöttem navdata-ról, be is másoltam, de semmi.

Na sikerült is megoldanom, FS9.cfg-t kellett törölni, majd újra létrehozni
Sziasztok!

Nekem 1 olyan problémám van, hogy beállítok ATI Catalyst-ban élsimítást, meg mindent, hogy jól nézzen ki, de FS-ben nincs se élsimítás, semmi, amit a Catalyst-ban beállítottam... erre tud valaki valamit mondani?
Üdv PcBalu! Én nekem a 2004-van meg, kipróbáltam az x demóját és még a demo is szaggatott össze vissza. De ha van komoly géped,akkor biztos nagyon jó az fsx.A 2004-em nekem nagyon is jó, eléggé fel lehet túrbózni addonokkal,elég sok minden jelenik meg fs2004 alá. Én ezt ajánlanám mindenkinek,aki nem akar új sz.gépet venni csak az fsx miatt. És végül: "Nem mindig a legújabb a legjobb" 😊
jobb a 2004-es az FX-nél?