MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Shortstop
ezt nem tudtam köszönöm..

miért lehet az probléma ha a 747 mellé a 737-et is telepítem?

Hypo
Ja 31R-re ment az egész.
Sziasztok
Gondoltam hogy a Budapest körüli reptereken az összesen leszállva megyek egy kört, Budaörsrõl indulva és végül oda érkezve. De mikor Gödöllõrõl felszálltam kitaláltam hogy Ferihegyet nem VFR szerint kéne megközelíteni hanem VOR/DME szerint, tehát mûszeresen. Betettem 2D-be a nézetet még véletlen se lássak semmit a mûszereken kívül. Carenado C172-vel repültem és akkor látom hogy nincs DME a gépen. Na mondom szép, Carenádóéknál nem telik egy DME rádióra. És ekkor botlottam abba a problémába hogy nem tudtam hol is vagyok pontosan, mert irányt TPS-hez belõttem valamennyire de hogy mikor forduljak jobbra a pályairányra arról fogalmam sem volt. Beugrott hogy talán a második NAV rádióval is be kéne állítani egy frekit,ki is néztem a térképen Budapest TVOR-t és a Course-t a pálya irányra állítva figyelnem kellett hogy mikor kezd el bekúszni a mutató középre, így aránylag pontosan tudtam pályairányra fordulni. Forduló után megnéztem és valóban elõttem volt a pálya. Na most a kérdésem hogy ez rendes eljárás ? Vagy mit szoktak ilyenkor tenni ?
Késõbb filóztam hogy NDB és VOR keverékével is lehet megközelíteni.
Sõt 1 sima NDB-vel is ha ügyes az ember... erre mi a helyes eljárás? Mert van egy képzetem róla de az nem biztos hogy helyes. (én úgy oldanám meg hogy rárepülök a megfelelõ kurzuson és amikor átfordul az ADF mutató akkor vagyok kb az NDB fölött.Ehhez még az kell hogy pályairányon legyen az adó.)
Még egy kérdés: a térképen van TPS ami DVOR jelzésû és van Budapest ami TVOR. Melyik mit jelent? Köszi!
Hypo
PMDG re ratetted a pmdg et?😊)) Mert ha a 747 re isntallaltad a 737 est az nem jo forditva kell, es erthetobben legkozelebb

Hypo
Az Autopilot panelen is beallitottad a magassagot? ahol a HDG, SPD gombok is vannak, nem eleg csak az fmc be

Papirzacsi
Információtartalom zéró, ebbõl mégis hogy szüljük meg a megoldást? Mit állítasz be, hol, minek, miért, mikor? Kérdezni is tudni kell.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Shortstop
Kérdeznék én is megint!

PMDG FMC-jében be van állítva hogy a repülési magasságom 17000ft viszont mikor a VNAV-et bekapcsolom akkor gyakorlatilag tartja az éppen akkori magasságot és nem emelkedik a gép... Ekkora VNAV kikapcsol és beállítok mindent kézzel a dashboardon. Érdekelne hogy miért nem mûködik mikor eddig ment minden rendesen, de most KSFO-ból felszállva nem....😞
-azóta feltettem a PMDG737-et, de gondolom ennek nem kéne bekavarni...

Elõre is köszi a választ

Sziasztok!

PMDG 737 NG-nek a TCAS-ja nem mûködik online mikor repülök a VATSIM-en.
Nem mutatja a Traffic-ot ami körûlöttem van.
Valaki tud rá megoldást?

Köszi
SLZ
Hypo
mg azert is ovakodom par ilyen "add-on" tol mert nekem mar okoztak kellemetlen meglepeteseket

Nashgaar
Hát ja, igazad is van. Ezek csak apró nüanszok. Én is csak kipróbálok dolgokat, aztán ha nem válik be vagy nem élethû, akkor nem foglalkozok vele többet. A lényeg nem ez.

Hypo
😊)) fsx ben mar van jo, bar kerdes mennyit fog a gepen, ezek valahogy engem nem hatnak meg😊

Nashgaar
Dehogyis, nem foglalkozok én ezzel ha nincs normális. A Lockonban tényleg szép van, én is valami olyanra gondoltam, de ha nincs, hát nincs. Xarok rá.

Hypo
Errol beszelek szepek ezek az avsimen de ugy neznek ki mint a fos nem mint egy heatblurr de nekem mindegy..... inkabb repulj, pilota fulkebol ugy se latszik😊

Hypo
nekem 8 mit hasznalsz ha ennyire tudod akkor rakd fel aztan hasznald, en elmondtam hogy alapbol nem kivitelezheto abban a formaban ahogy szeretnenk hogy kinezzen PL LOCKON ba de tolem hasznalj amit akarsz

Nashgaar
ÓÓ, nem megy a linkelés, talán most ez sikerül

Nashgaar
Nagy kár. Most meg azzal szenvedek, hogy thrust reversernél elfehéredik a monitor. Nem értem, ha valami eddig jó volt, hogy tud elromlani. Valószínüleg túl sok füstöt vagy párát vagy mit generál, csak nem tudom melyik érték lehet ami ezt szabályozza, meg hogy hol, talán az XMLben?

Nashgaar
Nashgaar
http://library.avsim.net/search.php?SearchTerm=heat&CatID=fs2004misc&Go=Search

ezen az oldalon a harmadik

a kislányt picit túloztam, 12 éves és lázad😄
Hypo
hmmm lehet segiteni ezen is be kell ultetni egy kisgepbe kicsit tekergesse a muszereket😊))

ty, bár a családot sajna nem érdekli, páromat még csak csak, de a kislányom lexarja, de legalább levegõn vagyunk😊
Hypo
FS2004 ben nincs Heatblur effect, nem megoldhato, avsimen van egy gyenge probalkozas de az inkabb fust mint heatblur.

FSx ben azt hiszem van.

w77d
és a PMDG-hez van ilyen effekt??

Nashgaar
Elsõsorban gyakorlottabb FS gurukhoz intézném ezt a kérdést:
a PMDGhez készült engine blur effectet nem lehetne valahogy rábuherálni
egy POSKY masinára? Vagy igen bonyolult (nekem biztos) írni egy újat?
Igazából 2 effekt hiányzik nekem ahhoz, hogy egy -nekem- tökéletes gépem legyen. az egyik a hajtómû mögötti hõ effektus, a másik meg a turbinalapátoknál párás idõben high rpmnél látható páraképzõdésszerûség, valamelyik videóban ilyet is láttam.

Hypo
Persze szep ido erdemes kiruccani budaors vagy tokolre mindig zajlik az elet, elvileg ez lenne a celja ezeknek a GA reptereknek hogy mint egy csalad mukodjon a repulest szereto embereknek.

Az illetékesektõl kérdezem, hogyha az embernek kedve támad ebben a szép idõben kirándulni 1et és azt egybekötné pl.: LHDK, LHBS-el akkor van-e rá lehetõsége, tehát a civil embernek van lehtõsége bámészkodni, nézelõdni a reptereken? Adott esetben fahegy, hármashatárhegy is érdekel, bár ha jól tudom ott inkább vitorlázó repülés folyik.
Hypo
ejnye😊

w77d
ezt eddig miért nem ismertem?? rohadt hasznos kis progi...

Hypo
w77d
mi az a flightsim manager??

Thx a véleményt igen ez igaz majd kialakul idövel

PC: Intel Celeron G530 2x2.40GHZ / RAM: 4GB 1333mhz DDR3 / VGA: Nvidia 440GT 1GB DDR3 / 22.5\' FULL HD LED Monitor!

Falconer
Valaki #14667?

Amugy meg BPA... Ha valaki kiad ilyen munkát a keze közül az ne várjon jobb kommenteket. Az a weblap esetleg pre-alpha verziónak jó barátoknak megmutatni, hogy mit kéne vele csinálni.
De flame over pls.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Hypo
Errol beszeltem hogy ovatossan az ilyen megalapitasokkal mert meglepodnel ha tudnad mennyire ertenek hozza nem veletlen hogy kritikaval illetnek, persze ez nem az a szokasos magyar forumos duma hogy rogton lehurrognak itt hidd el olyan emberek is jarnak akik mar reg letettek eleg sok mindent az asztalra es eleg szuper minosegben ahhoz hogy igen is szamitson amit mondanak

Rendben utána olvasok majd a dolognak mert eddig használtuk már az FsAcars de mindig gond volt vele! Én ezzel azt hogy beirtam senkit nem megsérteni akkartam hanem csak információt adni de sajnos láttom vannak olyan emberek akik egyböl " mi a szar ez stb..." lehetne sorolni megjegyzést mondját és hol ott lehet még ök annyit se érnének el mint más akit ök megszólnak

PC: Intel Celeron G530 2x2.40GHZ / RAM: 4GB 1333mhz DDR3 / VGA: Nvidia 440GT 1GB DDR3 / 22.5\' FULL HD LED Monitor!

Clidey
Azt mondtad az elõbb hogy hallgatsz rám... lássuk már!!! Illetve ne lássunk...téged...itt!

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Papirzacsi
Vagy inkább bele se kezdeni. Bár nem érdekel a dolog, de elsõre kiszúrta a szemem, hogy regisztrálni lehet, de belépni nem?:-O

Hypo
Ok en megertem csak "..A weblap az csak gyorsban lett össze dobva ez csak amolyan kezdeti nem ez lesz!" pont errol beszeltem hogy talan jobb addig nem kirakni valamit amig nem all ossze egy egysegge es nem tukroz valamifele profizmust, mert az emberek szeretik azt hidd el jobban lennenek egy olyan klub tagjai ahol a falak nem omlanak rajuk.

Fsairline helyett jo otlet a FlightKeeper VA verzioja tokeletesen megfelelne az igenyeiteknek, es abban a pirep is szuperul muxik akar emailbe akar serverhez kapcsolodva, es a logbook is mukodik jol.

Hypo! Na láttod pl az írásod alapján veled lehet norm komunikálni! Ok azzal nincs baj valaki kifejti a véleményét de pl igy ahogy m814 irta hogy ; Ezt a sok pocsékabnál pocsékabb oldalt egyedül találja ki, vagy segít valaki? Erre kérdezheték akkár a zsüleid muszályból hosztak a világra ilyen pocsékot? de nem kérdem! PONT A weblap az csak gyorsban lett össze dobva ez csak amolyan kezdeti nem ez lesz! Az FsAirlines.net Sajnos nem adja ki a az sql táblákat és php fájlokat sajnos tehát igy képtelen volt a srácc megcsinálni a dolgokat amugy igen a jótanácsok mindig jól jönnek!

Hypo
Amugy az oldalal kapcsolatban, a menuben ket fajta font van, mig az oldalon egy 3 ik, nem elonyos. a fejlec tul nagy es nem ertem miert png nem kell oda png se nem transzparent szoval csak a meretet novelted igy raadasul 2 browserbe is neztem es nem jon be.

Nem tudom hasznaltal e css-t de nem nagyon latok egy globalis stylet amit hasznaltal volna, jo lett volna egy kisebb header es ala valami udvozlo hogy hol is jar az ember, a font valasztas szornyu. a beszurt tablazat nem hangsulyos es eleg osszevissza es nem egyseges a menuben van times new roman es verdana.

A regisztracio angolul van az fsairlines al karoltve nem ertem miert. a menuk angolul vannak a tobbi magyarul es igy tovabb.

a hangarba inkabb thumbnailes kepeket raktam volna be az egyes gepekrol melle kis magyarazat. Download resznel detto.

alapjaban nem userfriendly a dolog, es eszmeletlen lassu valoszinu a kulso dolgok miatt.

Papirzacsi
Szerintem ne koptasd a billentyûzeted. Láthatóan agyilag azon a szinten áll, hogy az aktuális divatot nyomja orrba-szájba. Ilyen szinten nem képes felfogni az érveket. Viszont az értelménél sokkal nagyobb a vágya arra, hogy vmi közösség felett megtelepedve uralkodjon, talán ezért is emlegeti ennyit a szemüveges, nagyorrút.
Ide nem érvek kellenek, hanem egy kvanagy ban!<#banplz>

Hypo
Azert mert fogalmad sincs pl ahhoz hogy hogy is kell kineznie egy oldalnak a neten, hogy letezik typografia, hogy van egy kulon szakma, es a tobbi es a tobbi az nem szamit latom, csak az hogy elkurtuk miatt van az hogy elkurtad?

Eloszor is ha mar nyilvanosagra hozol barmit a neten el kell fogadni hogy nem mindenkinek fog tetszeni. Ha igy alssz hozza hidd el sok kellemetlensegtol megovod magad.

Nem baj az ha egy Va-t csinalsz sot orvendetes, de en mindig azt mondom ha mar csinal az ember valamit miert nem csinalja profin, az oldalbol ez nem jon at inkabb ilyen ad-hoc szeru nesze gyerunk legyen meg egy VA.

A masik resze meg, itt persze elofordulnak veszekedesek, de azert ez mar egy evek ota itt beszelgeto tarsasag, en szemely szerint de sorolhatnam a neveket meg mindig probaltam segiteni ha tudtam.
Es ezert is szar amikor csak igy le gyurcsanyozol itt mindenkit.

tudod vannak itt am olyanok akiknek ez a szakmaja, vagy epp tervezo grafikusok es sorolhatnam szoval nem mindenki hulye am. es ezert meg is van a velemyuk.

Az evek alatt lattam en mar sok "fel langolast" de amilyen gyorsan jottek ugy is tuntek el, mert hidd el ahhoz hogy valami mukodjon kell a profizmus.

Gondolj bele ha te egy online kozosseghez szeretnel tartozni akkor te az oldalad alapjan belepnel oda? en kotvehuiszem, zsirpapirba a belszin is szrul mutat.

Na de ne vedd sertesnek inkabb konstruktivnak.

"...Any idiot can get an airplane off the ground, but an aviator earns his keep by bringing it back anytime, anywhere, under any circumstances that man and God can dream up..."

— Walter Cunningham, 'The All-American Boys,' 1977.

Igy van rád halgatok és elhagyom ez az igénytelen fórumot ahogy mondod de akkor is Hajrá MSZP és Éljen Gyurcsány

Clidey
Nagyon örülök hogy végre megtudhattam, hogy az igénytelen VA-k is a politikának köszönhetõk! :-/

Azonban javaslom újreg, a jövõben tartózkodj az ilyen jellegû beböfögésektõl, arra találsz a neten ezer más fórumot. EZ NEM AZ A HELY! De még mindezek elõtt tanulj meg helyesen írni, és egy kis kultúrát, civilizált magatartást magadra erõszakolni.

Akár tetszik akár nem, ez itt egy nyílvános fórum, ahol bárki elmondhatja a véleményét a_topik_keretein_belül. Amennyiben ezen apró tényt nem tudod magadévá tenni, lehet eltávozni más fórumokba. Senkinek sem fogsz hiányozni ezt bizton állíthatom.

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Drága perko! Nem nem ezért regeltem be de mivel a sok p.szt lenézi másikat ez a véleményem! m814 ha nem tetszik valami azt nem lefikázni kell hanem magadban tartani! Talán te jobbat csinálsz? na mind1 Ez magyarország éljen Gyurcsán és Gyurcsány a király

m814
Sajnos mindig újabb Nick-et használva, idõrõl idõre felbukkannak...

LHSimulations web http://www.lhsimulations.com LHSimulations Facebook:https://www.facebook.com/LHSimulations

Azért regeltél, hogy ezt ide beírd?
Legalább tanulj meg magyarul fogalmazni!

Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.

Láttom azért ebben a fórumban is megtalálhatók a sok magyar parasztok igen ez magyarország

Falconer
Srácok, a FlightSim Managerhez megvan valakinek esetleg a patch?
Most újraraktam az egész FSt aztán jól jönne, de sehol nem találom neten.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Hypo
Csak klaviaturarol jatszunk es meg a szeliranyal se vagyunk tisztaban fmc ugy ahogy bar folyton disco-t mutat, flaps vagy taps egy kutya, fonia meg az anyjad le szallnank de nyissunk VA-t😊))) coool