MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

CptSAB
<#felkialtas> Egyre közelebb van a Kapos VFR publikálása. A 891,7 km2 területet lefedõ scenery, a jelenlegi még nem fotómodellezett repülõteres változatban, húsvéttól lesz elérhetõ. <#email><#hawaii>

A munka második fázisában elõszõr Kaposújlak majd a 3. fázisban Taszár is elkészûl. A tavaly augusztus óta tartó munka elsõ érett gyümölcse lassan szüretelhetõ.
chicco
Valszeg az a Go around proc erre a pályára.Nézd meg a jeppit

"mégvalami. mikor beaktiváltam a kifutópályát akkor nekem jelezte a CRT-n a leszállópályát és a végén egy kanyarral a lila vonal mutatott TPS-re..
nemtudom ebbõl mennyi infót lehet levonni :S"

Kanyarodni a kígyó szokott, meg a vonat. Az a MISSED APPROACH
Az infó?
Shortstop
aha. na akkor szerintem megvan a hiányzó láncszem köszi

chicco
Hát Stabilized on the localizer and press APP

Shortstop
a vízszintes igen a függõleges nem. az magasan volt

Shortstop
mégvalami. mikor beaktiváltam a kifutópályát akkor nekem jelezte a CRT-n a leszállópályát és a végén egy kanyarral a lila vonal mutatott TPS-re..
nemtudom ebbõl mennyi infót lehet levonni :S

Shortstop
747-es volt. mondom annyi volt hogy ILS13L aktiválva azt hello... eddig mûködött.. bár a VNAV menüvel nagyon nem vagyok még tisztában de gondolom itt nem sok köze lehetett hozzá

próbálok felrakni videot aztán ott megtudjátok nézni miket szúrtam el...

chicco
a Glideslope háromszög középen volt?Elkaptad az ILS-t?

Hypo
ott a pont!!! 😊

Papirzacsi
DEP/ARR gombról.:-)

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Hypo
bar azt se tudom honnan vettuk😊)))))))))

Papirzacsi
Simán meglehet, hogy azzal, de hát ki tudja.:-) Csak annyi tûnik bizosnak, hogy Boeing.:-)

Hypo
persze jogos, azt hittem 737 el megy

Papirzacsi
Elõször tisztázni kéne, melyik gép, mert a 737-nél tényleg be kell tekerni, a 747 viszont automatikusan megteszi ezt.

Hypo
Eloszor is Nav1 be be kene tekerni a palya ils frekijet, aztan a course ot beallitani a palya iranyra innentol menni fog

Shortstop
ILS leszállást próbáltam LHBP 13L-en FMC-ben is a DEP/ARR gombon ezt választottam ki majd aktiváltam ezután, mikor a pályának megfelelõen állta a gép pár mérföldre, de már a Dunának innen bekapcsoltam az APP gombot a dashboardon (eddig is itt szoktam és mûködött) gondoltam ahogy tegnap úgy majd le fog vinni, vártam, vártam aztán szépen elmentem a kifutópálya felett... Gyanakodtam arra hogy az ALT HOLD gomb be volt kapcsolva de tegnap is be volt és akkor problémamentesen sikerült. Ez kicsit most meglepett... pedig átnézegettem az ILS-szel kapcsolatos dolgokat de ezt most nem értem...

Amig nekem nem volt fenn a 9.1-s patch, valahol Bolzano körül dobott CTD-t. Utána repülhetõvé vált a LIMC-LHBP útvonal. <#nevetes1>

chicco
Papirzacsi
A video replay módban készült, lehet csak ezért nincs kint a fékszárny és van kint a spoiler. Persze ha nem, akkor LOL.:-)

chicco
mivel nyomod?joy vagy bill.Mert ez így elég nagy kitéréseket mutat nekem a flight controlon.

2 ,a PAPI 3 pirosban van erre mit látok speedbrake full ilyenkor már nem fékezünk kérem.A nem lévõ sebbidet is elkoptattad,arról nem is beszélek ,hogy nem látom a flaps nyomát sem.

Kérem olvassuk el a gyiket mitõl repül a repi és mitõl írányítható
PLS
<#szomoru1><#worship>

Mindig 1,4 GB körüli memóriafoglaltságnál dob ki. FSPassanger nélkül még nem próbáltam, de majd megnézem úgy is, hátha az a hibás. Virtuális memóriát a windows kezeli most, max mérete 2,4 GB, de manuális méretmegadásnál is ugyanezt csinálja.
Hypo
: ne legyunk ennyire maximalistak, majd belejon.

Clidey
Nos, ha két hónap alatt ennyire jutottál, talán nem szim való neked hanem szimSZ <#idiota><#eplus2>

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

w77d
Austrian Airports ugyanezt játszotta nekem is...

Hypo
Mindig ugyan ott dob ki? Akkor ehet scenery gond, de ha tok mindegy merre mesz es kidob akkor mas lesz az lehet. Virtualis memoria bealllitas? Hatterben futo taskok? Probaltad mas geppel, fspassenger nelkul?

m814
Bár nem 100% de én az Austrian Airports-ra gyanakszom.
Nálam annak az "olcsó" változata okozott hasonló jelenségeket.

LHSimulations web http://www.lhsimulations.com LHSimulations Facebook:https://www.facebook.com/LHSimulations

CptSAB
Austrian Airports rulez lehet.. hajlamos kiszórni a warez verzió a népet. Az eredetirõl nincs infóm. <#hawaii>
Jóreggelt mindenkinek! Egy kis segítséget kérek! Már harmadszorra kezdtem lerepülni a Budaörs-Milánó utat FSPassangerrel+Carenado Cessna 206-tal, de harmadszorra is kidobott kb. 1,5 óra repülés után az alábbi hibaüzivel: "Your Computer run out of available memory. Flight Simulator will now exit. You may not have enough free space on your hard drive. Run Disk Cleanup to free up space, and try running Flight Simulator again.". Ezután bejön a "program hibát észlelt és leállt..." szokásos üzenet. Elsõ két esetben amikor elõjött, 1,4 Gb-ot foglalt el a memóriából az FS, harmadszorra mikor még csak 1,2 Gb-nál járt a program memóriafoglalása lefutattam egy memcleanert, így 800 MB lett a foglaltság, de egy percen belül így is ugyanúgy elõjött ez a hiba. Lapozófájl kezdetben nem volt, de már bekapcsoltam, mérete max. 2,4 GB. Próbáltam a méretét egyénileg meghatározni, de nem segített ez sem. Gépem: Core2Duo e8400 4GHz, 2 GB Geil black Dragon, 7300GT(256M😎. Ultimate Europa+Austrian airports fent van. Vannak más kieg sceneryk is, bár nem hinném, hogy azok okozzák a hibát, mert az Alpok felett vérzik el az FS. Mit tanácsoltok? Mi lehet a hiba forrása? Elõre is köszi a választ!
még gyakorlom...ez is 2 hónapi gyakorlás eredménye....de még próbálkozom a leszállással....ez egy kicsit tényleg becsapódás feeling, de azért egy kezdõtõl nem olyan rossz szerintem.....lesz ez még jobb is

|-|Intel i7 4790K 4GHz|-|NVIDIA GeForce GTX980Ti |-|GIGABYTE Z97X G3|-|16 GB DDR3 RAM|-| 1,75 TB HDD |-| BF4: Vajaspite | - TDU2: Vajopie | LOL: Vajopie | Crew: Vajopie | *Logitech G27*

Clidey
Na, ez bedetonált böcsülettel... 😄

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

w77d
isten nyugasztalja szegényeket XD

m814
A jó leszállás az, ha a saját lábadon hagyod el a gépet,a remek az, ha utána a gép is használható marad.
Igazán nem megbántani akarlak, de a videó alapján ez már nem igen fér bele a fentiekbe.
Szerintem próbálj ki valami, a repülés paramétereit rögzítõ progit,pl.FSACARS, FSPassengers stb.a következõ videó elõtt.
Ha már sikerül a 777-et kb. 200ft/min körüli, vagy alatti TD-vel letenni akkor jöhet...

LHSimulations web http://www.lhsimulations.com LHSimulations Facebook:https://www.facebook.com/LHSimulations

Papirzacsi
Ezt inkább becsapódásnak nevezném.:-)

így szálltam le

|-|Intel i7 4790K 4GHz|-|NVIDIA GeForce GTX980Ti |-|GIGABYTE Z97X G3|-|16 GB DDR3 RAM|-| 1,75 TB HDD |-| BF4: Vajaspite | - TDU2: Vajopie | LOL: Vajopie | Crew: Vajopie | *Logitech G27*

Helyesbítek Budaörs NDB 40NM
köszönöm srácok
frekik_és_fedésterületük innen megtudod nézni a való életben az adatokat.A lap alja felé. Látható hogy hazánkban a VOR/DME általában 100NM; NDB 60NM; ILS 25NM szokott lenni.
Budapest TVOR 40NM.
Vannak kivételek pl.Budaörs DME 40NM.
Aztán hogy óceán átrepülésnél mik vannak....
Papirzacsi
Az FSnavigátor kiírja, hogy milyen hatótávolságúak az adók. A korábban említett BUD VOR 38NM, TPS pedig 195NM, de van még az fs-ben 60NM hatótávolságú is. NDB-knél is ilyen színes a helyzet, van 22,38,75,113 NM is. És ki tudja még milyen értékek vannak, nem nézem végig az összeset.:-)

thx, nem rossz ötlet, de a érdekelt volna valami meghatározás ami a való életbõl származik.
Na meg azért is érdekel mert szeretnék majd lerepülni kisebb távokat pl.:csak ndb adók használatával és tudni szerettem volna, hogy milyen távolságra keresem az adókat a térképen
Kapcsolj át Slew módba állíts be egy frekit, távolodj az adótól és figyeld mikor tûnik el a jel. Kerestem neten adatot de különbözõeket találtam, és az is lehet hogy ez magasságfüggõ is.(Vagy akár egy hegy is tud takarni). És ha egy gépnél megvan a távolság csak tedd át másik gépre és nézd meg hogy az is ott veszíti-e el a jelet.
És ha már ott vagy nézz meg egy TVOR hatótávolságot is. Én is ezt fogom tenni.
azt honnan lehet tudni, hogy egy adót (vor, ndb) milyen távolságról lehet fogni? minek a függvénye adó, rádió, esetleg van valami default távolság?
elképzelhetõ, hogy xy rádió még nem fogja egy modernebb már igen?
Tényleg jól néz ki. Köszi.
Nincs kedve valakinek egy magyar festést készíteni hozzá?
Csak úgy kérdem... <#puszis>
Pl. HA-PAR lajstromjellel. Abban még ültem is boldog ijúkoromban.
Nekem lenne, nem lustaság, csak nem értek hozzá.

Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.

Shortstop
leszedtem mind a kettõ PMDG kiegészítõt mondván hogy felrakom csak a 747-et (737 annyira nem jött be) de most nemtudom elindítani a 747 telepítését. Azt a hibaüzentet kapom hogy nincs a gépre telepítve az FS2004. Erre valami megoldás van a reinstallon kívül? Ha a reinstall az egyetlen mód akkor a FlyTampa scenery-ket elég csak törölnöm? mert ahhoz sem találok uninstall file-okat...

És vannak chart-ok, amik alapján le tudsz repülni egy komplett megközelítést (általában) hagyományos nav mûszerekkel.

IntelCore i7 2,93GHz, Gigabyte GA-H55-UD3H, 4GB DDR3-1333, Asus GeForce ENGTX460 DirectCu/2DI/1GD5 1Gb DDR5 PCIe, 1 TB Seagate SATA-II 7200rpm

CptSAB
Flightsim.com-on nagyon szép Po-2 tölthetõ. Akit érdekelnek a régi matuzsálemek.. 😊
Shortstop
értem, köszönöm!

Papirzacsi
A TVOR a terminal VOR, kis hatótávolságú és a különféle eljárások esetén van csak szerepe.
A DVOR a doppler VOR rövidítése, lényegében a "hagyomános" nagy hatótávolságú vor, de talán majd jön valaki, aki ért ezekhez az elektromos kütyükhöz, és elmondja miért DVOR a DVOR.

Papirzacsi
Mert a 737 ezeréves installja nem ismeri fel az újabb dolgokat, így pl. a 747 által telepített pmdgoptions.dll-t, amit felülír, ezzel mûködséképtelenné téve a 747-et. De ha jól emlékszem az fsuipc újabb verzióit is felülírja, hasonló eredményeket elérve, mint az elõbb említett.

Hypo
mert le van irva a pmdg manualba eloszor a 737 et kell telepiteni