MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

berczy
Sziasztok!

Lenne egy kérdésem, és már elõre is bocs, gondolom sokan zaklatnak ezzel titeket, de muszáj vagyok megkérdezni:
Az alábbi konfiogon és a leírt beállításokkal miért van az, hogy Budapesten egy PMDG 737-el 13-15 FPSt produkál?
Felb: 1640x1050 (asszem, de ilyesmi 😊)
AA: Belsõ FS-bõl
Szinte minden felhúzva maxra, ground shadow nincs.

Gép alább.

Elõre is köszi a segítséget.

GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB

Hypo
igaz😊)))

jólvan na, én egyszerûbb linket adtam<#crazya>😛

Intel Core 2Duo E5800 3.20GHz 4GB DDR2 RAM NVIDIA GeForce GTS450 2048MB

Hypo
LOL LOL link amit beraktam nem gyanus? 😊)))

Papirzacsi
Használja még valaki FS earth tiles progit? Én már elég régen nem szórakoztam vele, és most úgy fest, hogy nem megy a service1 és a service4. A 2-es, 3-as megy, de annak eléggé szar a minõsége. Valami okosságot tud valaki mondani, hogy mûködésre bírjam az 1-est, és a 4-est?:-)

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

http://www.schiratti.com/dowson.html

Szia,

És azt honnan tudom letölteni?

Hypo
eleg az ingyenes verzio, FSUIPC

Sziasztok!

Lenne egy kis problémám, és egymagamnak nem sikerült megoldani.
FS Nav-ot töröltem le a gépemrõl, majd az FS indulás után kiírt egy üzenetet, hogy FSUIPC v2.9 or later kell hogy fusson a PMDG.
Mit tudok most csinálni?
Ezt le kell valahonnan tölteni, vagy meg kell venni?

Köszi elõre is a segítséget.

Üdv
SLZ
CptSAB
<#guluszem1> Akkor azt szépen elírtam..
Bocs, igazad van. IVAO. Tehát aki online játszik, az kérem vegye fel velem a kapcsolatot, szeretnék segítséget kérni!

email: [email protected]

Köszönöm szépen!
AVSIM? nem IVAO?<#confused>

és lhta kaland város alatt van az jó?
CptSAB
Azok a bgl-ek lhta_0.bgl-tól 4-ig, a Hungary 2004 bgl állományai.
Most várom, hogy felmásolódjon az a rengeteg kép, ami készült.. 😄
Srácok! Aki esetleg online repül (VATSIM,AVSIM) és faszán be tudta állítani azt nagyon szépen kérem vegye fel velem a kapcsolatot, mert vannak vele problémáim!

emailom: [email protected]

Nagyon kérlek benneteket, hogy segítsetek!
Köszönöm szépen!<#szomoru1>
lhta. bgl-eket letöröltem az addonscenery/scenery-bõl és így elvileg jó lett
azt nem tudom, hogy kereültek oda azok a bgl-ek, kapos az nem installál oda, ugye?
szal elvileg jó lett nálam is
CptSAB
Most elugrok Újlakra, ha hazaértem, akkor küldök egy fájllistát. 😊 A tuti konfig. 😄
nálam is addon sceneryben van
értem, de mikor deaktiváltam akkor is ilyen maradt😞
na meg kéne a hungary 2004-is, mit kéne törölni?
thx a helpet
CptSAB
Na a helyzet az, hogy a hungary 2004-el akad össze. Látható a Várhegyi Tamásék Taszár ground textúrája. Nálam a Hungary 2004 az úgy van fennt, hogy az Addon Scenery könyvtárban van benne. A Taszárt érintõ összes állomány törölve van.
CptSAB
😄 egyszerre postoltunk 😄
csak hungary 2004-van az is le lett tíltva
ja meg ge pro
CptSAB
Rakj fel pár képet, hogy pontosan hol melyik részen található a hibajelenség.
http://kepfeltoltes.pirateclub.hu/pics/fs9+2009_04_13+13_14_47_19.jpg
nincs fent
CptSAB
Háát.. ez nem normális. Gurulóútra nem került fa. Ott valami bezavar. Ultimate Terrain Europe ha fennt van, azt ki kell kapcsolni. Mert az tud átrajzolni pár dolgot.
Clidey
OFF

Ehelyt tudatom 'texturer' nicket használó, ám ehelyt nem regisztrált de azért olvasónknak, hogy alpári, sértõ személyeskedése az Index "Repülõgépszimulátorok" c. topikjában süket fülekre talált, s az Állomásfõnök moderátor - habár hangsúlyozom: én nem kértem meg rá, hadd lássa ország-világ hogy égeti magát ez a szerencsétlen -, mint az Index Fórumszabályzatát durván megsértõt, kimoderálta.

Egyben õszintén remélem, a fentiek megtörténte után méginkább nem érez késztetést arra hogy ide beregisztráljon, és e fórumot szemetelje össze.

ON

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

kipróbáltam Kapos vfr-t, nagyon szép munka gratulálok,
nálam Taszáron, a pálya melletti gurulóúton van 1-2 fa és épület, a kért bgl-eget töröltem hungary 2004-bõl, ez így normális?
bocs srácok! sikerült megtalálni, le is szedtem, DE! nem tudom elindítani! hibaüzenetet ír ki, méghozzá azt, hogy:

Runtime error!

Program: C/... advanced tuner.exe

This application has requested the runtime error to terminate it in an unusual way. Please contact the application's support team for more information.

segítsetek kérlek! Köszönöm!

szevasztok! segítsetek kérlek!

az advanced voice client programot sehonnan sem tudom leszedni! az avsim oldalán meg nem találja a keresõ! valaki help pls!!! sürgõs! köszönöm szépen!
Hypo
nyuszi ul a fuben....

Most értem csak és ezzel vár a fórum, hálás köszönet
és még hogy nincs nyuszi, meg télapó😄
alert
Szerintem az angol rídmít megoldjuk neked 😊 az a legkevesebb.

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

CptSAB
Köszi! Szerintem privátban holnap du. megkereslek CAD ügyben.
Azon kívûl hogy a Gmax ingyenes, a másik nagy elõnye számomra, hogy ami nekem van 3DS Max könyvem, az még anno valamikor 1997-ben a PC Guru e-könyv mellékleteként, jelent meg. Az akkori 3DSMax verzió szerkezetileg és tartalmilag szinte ugynaz. Így ez megkönnyíti a feladatomat. Kivettem könyvtárból a 7-es Max könyvet, de sajna ez nekem magas. Semmit sem ír az alapokról. Alert ajánlott nagyon jó videó tutorialt, de valahogy az elmúlt 4 hónapban sem voltam képes 5ezer forintot összevakarni rá. Így hónapról hónapra ezt egyel arrébb teszem. De tervben van.. ha sikerül a kiadás és bevételi oldalt szinkronizálni, akkor ha nem karácsonyra, húsvétra, de azért a nyári szülinapomra csak összehozom. 😄 FSDS-ben egyszerübb volt minden, ott ugyanis nincs ennyi paraméter, egyszerüen csak erezd el a hajam és kész. Kinézetre pofásabbak voltak az alap 3D objektumaim. Viszont nem egy alkalmazkodó típus ha scenery elemekrõl van szó.

Avsim egyenlõre odébb van.. 😄 Neurotran és az én angol nyelvet is beszélõ menyasszonyom szükségeltetik egy readme.txt-hez. A neurotran-os verzió kész.. de valahogy nem vagyok benne biztos, hogy ami ott angol nyelven le vagyon írva, nos.. valóban origin.be is úgy íródott. Vagyis lektorálni kell.

Clidey
Támogatom álláspontod. 😊

Valamikor régen láttam egy tutoriál videót, amin egy kölök egy fotó alapján épített fel max-ban egy méretarányos városrészt...azért az már nemsemmi...a gmax ilyentet nem is tud szerintem. Pedig nagyon hasznos lehet egy-egy scenerynél...

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Papirzacsi
Szerintem nem gáz, ilyen szintû megismerése a proginak nem tart tovább úgy 10 percnél. Ha kell, priviben el tudom mondani a lényeget.
De szívesen lebeszélnélek a gmaxban modellezésrõl is. Igaz a 3dsmax nem ingyenes, bár ebbõl is van 30 napos próbaverzió( meg nem 30 napos is.:-D), de a gmax nagyon fapados a 3dsmaxhoz képest. A 9-es max, amit most használok, az sokkal többet tud, mint a gmax, nagyon megkönnyíti a munkát, egyetlen hátránya, hogy az fs9-es sdk nem kompatibilis vele, ezért picit trükközni kell, de szerintem megéri.

De tartom továbbra is a véleményem, hogy az ilyen épületmodellezéshez nem igazán szükséges ez a 3 nézetet szerkesztek dolog.;-) Pár kézi skicc meg a fõbb méretek feljegyzése bõven elég. Ez alapján már szép dolgokat lehet összehozni maxban.

alert
Ez profi 😊 ennyi. Köszi a képeket.

Clidey
Szerintem meg kurvajóak a képek is!
Én 1a1be föltolnám az avsimre, Zacsi képeivel megspékelve - vinnék mint a cukrot! <#hawaii>

Papirzacsi

CptSAB
A napokban egy kiegészítõ oldal társul a flybywire.extra.hu-hoz. Keresni kell majd a linket. Varjú László "Laci bácsi" Magyarország VFR kiegészítõi elérhetõek lesznek. A csomag tartalmazza a Magyarország Vízrajza, az Észak-Dunántúl közút és vasuti hálózatát. Valamint landclass módosításokat is.
CptSAB
http://www.youtube.com/watch?v=TmBYPjBExhQ
CptSAB
A http://flybywire.extra.hu/ weboldalon tessék kattintani az STDesign-es logóra és tölthetõ a javított installer, amely kapott egy Infó szekciót benne a mit és hogyanokkal.. Ki lettek törölve a felesleges textúrák.

Videjó itt..

Promo
alert
Nem tölt fel valaki pár csalogató képet? Már nagyon megnézném, de most nincs a közelben FS 😊

CptSAB
Kösz az infót. Most nézem, hogy gmax valóban tud importálni AutoCAD állományt. Igaz, a CAD-hez semmi lövésem sincs.<#confused> Sohasem használtam. Sima papíron nagyon gyorsan tudok "alkotni". Egy CAD talpalóval lehet elég sokat csúsznék, de azért kipróbálom. Elvégre..
Papirzacsi
Ez a lerajzolom,kiszerkesztem, bescannelem megoldás szerintem eléggé fapados dolog. Ha már mindenáron bonyolítani akarod az életed ezzel az elõre lerajzolom dologgal, akkor azt szerintem próbáld meg autocadban ( egy próbát mindenképpen megér), megrajzolod benne, rendesen be is lehet méretezni, hogy teljesen pontos legyen, aztán exportálhatod maxba, ahol a vonalakból rögtön poligonokat lehet csinálni és felhúzni az egész épületet. Van az autocadnek 30 napos próbaverziója.
De ezt, a méretezést kivéve, maxban is meg lehet csinálni. Feleslegesen ne generálj magadnak "felesleges" munkát.:-)

CptSAB
Nem szeretnék érte pénzt kérni. <#papakacsint> Használja mindenki a maga örömére. Fékezve a magam mindent egyszerre akarni vágyását, felépítettem az új prioritási listát, ahol Kaposújlak az elsõ számú project. Minden épületrõl 3 nézeti méretarányos rajzot készítek. Sima hófehér lapra, vonalzó, körzõ, szögmérõ. Beruháztam egy multifunkciós gépbe, így végre tudok scannelni. Sajnos a "levegõbõl" modellezzünk móka nem nagyon jön be.. ahogy eddig csináltam. <#falbav> Holnap újra meglátogatom Kaposújlakot, hogy még pár száz fotót készíthessek. 😄 Nagyon sok apró dolog maradt le szeptemberben.. akkor nagy volt a megilletõdés. És kifogyott a memória kapacitás, valamint sötétedni kezdett. Bízok benne, holnap szép idõ lesz.. ha mégsem, az A4-es lapok akkor is megtelnek.. 😊
Clidey
No igen, ez a szinöri azt kell mondjam totál brutál! 😊))) Hát még ha a repterek is bekerülnek majd jó minõségben...!
Halkan jegyzem meg - bár távol álljon tõlem hogy ötletet adjak 😊, de - ilyen munkáért mások pénzt kérnek...!
Miközben vígan repülgettem a táj felett csodálva a látványt, átvillant az agyamon, hogy óóó, bár 'texturer' nicknevû barátunk ezt látná...! (Érti aki érti 😄)

A vitorlákat valóban én mondtam Tominak hogy szedje ki, mert szerintem inkább rontottak a minõségen mintsem javítottak. De pofonok meg ízlések ugye...aki akarja beteheti magának 😄DDD

CptSAB
Olvass el-bõl kimaradt.. így jogos a dolog:
-Hungary 2004-ben az LHTA_0-4-ig számozott bgl állományokat át kell nevezni, vagy törölni kell õket.
-F1 Ultimate Terrain Europe használata mellõzendõ, vagy legalábbis selektíven kell a régióit kezelni, ugyanis ahol az UTE-ben valamilyen út, vasút van, ott eltünik az agn tartalma.
-Tibi írta, hogy szedjem ki a vitorlázógépeket.. na igen.. a textúrák benne maradtak. Wolfgang Piper munkái egyébbként. ( http://www.fsglider.de/ )

Hirtelen ennyi jutott eszembe. Köszönöm a gyors észrevételeket. Javítani fogom. A statikus vitorlázó parádé, ami egyébbként a Vitorlázó bajnokság fotói alapján lett összeollózva (igaz nem típushelyesen) egy külön állományban lesz majd elérhetõ.

Papirzacsi
Az autogen telepítése mesés! (hátvakarás, csak vigyázz nehogy véresre vakarjuk)
Viszont egy exclude elkellett volna LHTA-ra, mert összeakad a hungary2004-gyel. Meg a texture mappában van egy csomó (~26 mega) textúra, amihez nem láttam objektumot. Gondolok itt a vitorlázógépekre stb., vagy ha vannak, akkor hol?

CptSAB
Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánok!

Elérhetõ a scenery itt:

Kapos VFR Scenery

Infó..