MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hypo
Utananezek szerintem nekem megvan csak a kulso vinyomokon valamelyiken., megnezem kis turelem remelem nem surgos😊

CptSAB
A 3 B737 könyvtárat az aircraft mappába, a gauges és sound könyvtárak tartalmát az FS2004 "main" gauges és sound könyvtárába kell másolni.
polluxware
Kérdés helyett kérés😊 !

Carenado mooney m20j FS2004es verzsönhöz-hoz Patch

ha valkinek megvan (carenado honlapján már nincs benne az update szekcióban)

(ez nem fs9-fsx konverziós peccs, hanem ADF mûszert és még valmit javít)

gfarkas
Igen, a jobb felsõ sarok. Bocsi én voltam a pöcsi.

Papirzacsi
A jobb oldalon felül a sarokban van egy eltéveszthetetlen "Switch to: English" felirat. ;-)

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Üdv!
A bal felsõ sarokban nem látom, hogy hol lehet átváltani angolra. Általában ezt zászlóval szokták jelölni, itt semmi ilyen nincs. Vagy a szövegben írják?

CptSAB
Flightsim.com -on keress rá! : tu734v2.zip Ez egy 737-es panel. Hozzá adsz egy Eric Cantu féle FFX/SGA 737-et, egy frankó kis hajtómûhang csomagot pl. Steven Persson : cfm563v4.zip + a patch. cfm563vx.zip ... az elmaradhatatlan Malév festés, vagy amit szeretnél, és máris van egy tühtig pofás kis freeware géped, amivel azért jókat lehet repülgetni, megtoldva a Vas FMC-vel, vagy simán a korábban már linkelt FS2004 AIRAC csomaggal. Ha nem akarsz tökölni, ez egy jó választás. Nincs ugyan VC nézet, de ez a legkevesebb .. cserébe van mindenféle gpws hang.
Köszi alert!
Ha valami tipped lesz, kérlek irj
<#worship>

alert
Az alap progiban a 737-es egy rettentõen leegyszerûsített változata az igazi 737-nek és nem tartalmazza ezt a funkciót. Elképzelhetõnek tartom, hogy van olyan kiegészítõ, amivel meg lehet ezt oldalni az alap 737 esetében is, de sajnos fejbõl nem megy. A jobb 737-es kiegészítõk tartalmazzák.

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

Szevasztok,

Kérhetek egy kis tanácsot? Hiába keresem a választ, sajnos mostanáig eredménytelen voltam!<#falbav>
Az Fs 2004 alap progiban ha a B737-400 repülök.
A kifutóra történõ leszállás közben nem tájékoztat a gép a még hátralévõ magasságról.
A demókban viszont láttam hogy erre is van lehetõség!
Kell egy kiegészitõ program, vagy csak a beállitásom hibás valahol?????
Nagyon köszönöm a választ

További kellemes estét

<#integet2><#integet2>

gfarkas
.Avsim.su honlapról a scenery-kbõl jobbnál jobb ingyenes orosz reptereket tölthetsz le.
Sok fizetõssel felveszik a versenyt. Ha nem ismered a cirill betûket a bal felsõ sarokban választhatod az angolt is

Nashgaar
Szia! Elárulnád, melyik scenery ez? Nagyon tetszik, a ruszki vasak miatt. Imádom a Krazokat, Uralokat, de még egy reptéren se találkoztam velük.

berczy
Azért lenne jó a profile manageren keresztül, mert akkor egy gombra több funkciót is rá lehet tenni, FS-en belül meg nem.

GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB

w77d
nekem is X52-m van, profi cucc 😊 én simán az fs-en belül kalibráltam a joyt és úgy jó lett...

CptSAB
Ismerem az oldalt.. amikor megnéztem a taszári és a pápai videókat, hát bizony majd meghasadt a repülõs szívem.. WBandi oldalát is végig garázdálkodtam. Most nagyon jó fotókat találtam Taszárról. Az alapvetõ épületek gondja tehát megoldódott, mindössze végre szabadidõt kellene találnom, hogy elõbb Kaposújlakot, majd Taszárt is megörökítsem. Taszár a földi technika miatt is fogósabb lesz..
Mostanság hajtottam melóval mint állat, mert nálunk tervbe helyezték a leépítést.. sok sok ideg stb.. szerencsés voltam én maradtam, de most kevesebb emberre jut még több munka. Vagyis.. ezért nem hallani semmi újdonságot sem tõlem. Persze így most keresem azokat a pilótákat, mûszakiakat, FRISZ és híradós állomány tagokat, akik esetleg pontos infókat tudnak majd adni.
berczy
Sziasztok!

Tegnap óta boldog tulaja vagyok egy Saitek x52-es szerkezetnek, de van is egy kis gondom vele. Mégpedig az, hogy amit a profil beállításoknál beállítok, pl., hogy melyik gomb milyen boll. kombónak feleljen meg, de FS.ben nem mûködik, ha a hozzárendelést FS-ben leveszem és csak a profil manager-re hagyatkozom. Hogy lehet beállítani, hogy menjen?

GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB

zsoltfireman

Nashgaar
Srácok!
LHSM hogy áll mostanában?
Még egy kérdés: Clideynak régebben volt egy L-200D projektje, abból semmi nem lett?

gfarkas
Papirzacsi
Linket az oldalhoz! :-)

Hát sajna a PG-t tényleg jól széthordták, lerombolták, talán még sóval is felhintették a talajt, oszt odabsztak egy jó nagy Tecsot, mintha nem lenne elég amúgy is.:-/

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

gfarkas
Én még 1974-ben a Pestvidéki Gépgyárban, aztán Szolnokon a fõiskola hangárban találkoztam velük. Utána Pápára jöttem, itt már 96-osok voltak, azokat követték a 75-ös - 23-as változatai. Nem is merem összeszámolni, hány tipusvizsgám volt. (Mi-8,Mig- 21 : 66,69,74,96,75A,75AP; Mig-23 : MF,UM ).Üzemeltetés közben volt alkalmam repkedni Mi-8, Mi-17, An-26-osokkal szervizmunkákra, lövészetekre.Na meg 154-el Asztrahanyba.Aztán jött 2001 és vége lett, a technika romlik valahol, a PG-nek nyoma sincs....
Egy jó honlap a repülésrõl egy volt kollégától : Simon Róbert Honlapja.Akit érdekelnek a repmûszaki és hajózó hétköznapok okvetlen keresse fel, sok jó video, ltörténet, fénykép található.

L Viper
Remek FAQ van a fejlécben, rengeteg hasznos infóval és segédlettel.
Hello, nemrég kezdtem szimulátorozi, nagyon tetszik a progi de még sokmindent nem tudok. Most az oktató részt csinálom de nekem úgy tünik hogy csak a fõ müszereket magyarázzák el, van valamilyen leirás ami mindent leir a 172-es cessnáról, lehetõleg magyarul? Érdekelne még az is hogy mennyire vlósághü az egész szimulátor? Én a valóságba még sosem repültem nincs összehasonlítási alapom de mindent realisztukusra állítva eléggé élethünek tünt, kivéve a helikopter repülése az nagyon mûnek tünt, a mozgása inkább egy tengeren himbállózó csónakra emlékeztetett nem helikopterre, meg a balesetek sem tetszenek, nem törik a gép ha lezuhanok vagy ha túlterhelem nem szakad le a szárny, hanem csak kiirja hogy crash és vége, erre van valami javítás? Mi a helyzet az FSX-el? abban valósághûbbek lettek a dolgok vagy csak szebbek? A 172-es cessna amivel az oktatás történik az mennyire valósághû, nekem tetszik a gép csak a texturái kissé gyengék, van erre valami javítás, vagy lelehet tölteni hozzá nagyobb felbontású texturákat? Mint kezdõnek milyen kiegészítõket ajánlotok? Én egyenlõre csak kisgépekkel szeretnék repülni, azok közül is inkább olyan érdekelne amivel oktatni szoktak, és lehetõleg minnél realisztikusabb legyen, miket ajánlotok? Léteznek magyarnyelvü repülést oktató könyvek vagy videók? Ha esetleg tudtok ilyet nagyon érdekelne, az is jó ha esetleg igazi pilótáknak szól, mert én mindent a lehetõ legvalósághûbben szeretnék csinálni, ha nincs magyarul akkor esetleg angolul tudtok valamit, bár az angolal eléggé hadilábon állok. A válaszokat elõre is köszönöm, és ha bármilyen tanácsotok van egy kezdõ virtuális pilótának az is örömmel várom.
üdv. parasztbicska

zsoltfireman
Én is szeretem,pláne,hogy a fele ANG bázis! Így a katonai jelenlét megbocsájtható.....<#eljen>

zsoltfireman
Háááát,pedig Portland megér egy misét!

w77d
fasza gép ez, Budapest felett rémisztgettem vele kicsit 😄

amúgy még valamit észrevettem most. Most lent vagyok a nyaralóba és azon a gépen játszok. Itt egy az otthoninál kissebb órajelen üzemelõ, de négymagos processzorral ellátott gép van, az otthoninál gyengébb videokarival (sima 4870). Itt kb 2x gyorsabb az fs!! No meg a másik, hogy autogen épületeket is sokkal de sokal többet rak ki mint a kétmagoson. Budapest itt nagyvárosnak és élethûnek tûnik, otthon kb fele ennyi autogen épület lett a peccselés után (elõtte semennyi nem vol szinte). Az autogennek miért számít a proci??

CptSAB
http://www.flightsim.cz
w77d
az alap géphez linket pls!!

CptSAB
Én Köszönöm! Mindennek nagyon örülök, amely a MH és a hazai repüléstörténethez tartozik. Élõben én már nem láthattam repülni az F-13-at. PF/MF és Bisz-t UM-et igen.
w77d
köszönöm, kegyetlen jó gép 😊

w77d
ez csak a festés? az alapgépet hol találom meg?

L Viper
Hát ez betyár jó lett <#vigyor3><#eljen> Köszönjük!
gfarkas
W77D !

Freemailon megy az egész gép.

igen igen szerintem is a legszebbek, érdekes, hogy megállt a többi reptér fejlesztése
gfarkas
Köszönöm Tamás !

Sok sikeres leszállást minden használónak !

Hypo
Hinni a .... kell😊)) Javaslom megnezni EZT ITT szerintem az egyik leghangulatosabb repter, elmeny leszallni ra

CptSAB
A Mig-21 F-13 74-es gyártmány magyar festése letölthetõ:

813 Kecskemét 59. Honi Vadászrepülõ Ezred
polluxware
Eddig azt hittem hogy az aerosoft féle repterek a legszebbek (budapset, innsbruck, lipstadt)

.
.
.

FSDreamTeam - Geneva, Zürich asszem kell egy nap kihagyás hogy írjak róluk😊

Nagyon szépek... rettentõen aprólékosak

amerikai reptereket fel sem rakom, mert megeszik a gépem reggelire
<#nevetes1>

gfarkas
W77D

Priviben küldtem !

polluxware
úgyfest a Reality XP 530AWT WAAS GPS szépen integrálható a Pipper shájenbe...

8xos idõgyorsításnál hajlamos kunkorokat csinálni ha a waypointok irányai nagyon tekergõsek

ILS aprócsot most prószálom Lisssszabon-nál😊 remélem nem téveszti el a GS-t mint az 530A szokta

CptSAB
Beszél angol nem jó. Tolmács által program, sok sok hiba. Én érteni átlag angol, de írni rettenetes. Valami ilyen az én angol tudásom. <#nevetes1> Egyszer bannoltak egy oldalról is. Fene sem tudja mit írtam el..
Szívesen felteszem az oldalamra, néhány kép, e-mail címed és a neved közlésével. Ezért nem hiszem, hogy harapnak. 😄
Néha tök normális irányítás a vatsimen, néha parasztság...
Megyek bécsbe, approach mondja ils approach engedélyezve ide-oda, fl 80 jólvan, visszamond, elkezdem az ereszkedést, rámszól hogy vissza fl 80-ra most, közben repülök el a reptér mellett, üzemanyag kifogy, szevasz. Utána rákérdeztem mi volt ez, azt annyit kaptam hogy ha nem akarok irányítást, mennyek offline.
w77d
ejj de régóta érdekelne egy magyar ancsa 😊

gfarkas
Örülök, hogy tetszik, ha lehet akkor tedd közkinccsé légy szíves. Én sajnos nem tudok annyira angolul, hogy a készítõkkel fel tudjam venni a kapcsolatot, anélkül meg nem akarom feltenni sehova, mert nem illik.Bár néhány már fenn volt az AVSIM-on, de az sajnos még nem hozzáférhetõ.(L-410;An-24 - 26 több szerzõtõl;PMDG 737-600 Citibank; EMB-120).
A Szolnoki múzeum képei alapján festettem, anno magam is sokat jártam ott tanfolyamokon, továbbképzéseken. Örülök, hogy sokat fejlõdtek, talán a legjobb repmúzeum kis hazánkban.

CptSAB
na jó nem érdekel.. most éppen nem tudom mi a baja a képekkel.. a lényeg:

Nagyon jó kis festés ez. Hazai.. ráadásúl a kabinban is jónéhány magyar felirattal találkoztam!
CptSAB

CptSAB
Átjött..

A 813-as a Szolnoki Repülõmúzeumban tölti megérdemelt nyugdíjaséveit. A pilóták és repülõ mûszakiak éveken át óvták cserébe mindig hazatért.
gfarkas
Közben a priviben elküldtem ha el nem lõ.......tem a dolgot.