MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tibetan
Köszi, kipróbálom a te beállításodaidat is - megnézem, jobb-e így, mint ha egyáltalán nincs swap file (nekem eddig az jött be leginkább).

Corsair HX850AX | ASRock P67 Fatal1ty Pro | i7 [email protected] GHz | 2x4 GB DDR3 2133 MHz | EVGA GTX580 SC | Crucial M4 SSD & 2xSamsung F3 1 TB | Logitech Z4 | Dell U2311H | Windows 7 Pro 64 | FS9.1

[HUN]FaTaL
Még a 4gigát sem használja sajnos.

http://goo.gl/gd6Zi5

[HUN]FaTaL
Semmi problémám nem volt egyetlen addonnal sem, pedig jópár fent van. Ezenkívül nekem még nem szált el out of memoryval.

Továbbra is fent tartom, hogy a /3GB kapcsoló 64biten nem mûködik, és értelmetlen is. Ez csak arra jó, hogy 32bites alkalmazás is kaphasson 2GBnál több memóriát. Ez 64biten alapból így van, így a kapcsoló nem mûködik valamint értelme sincsen.

Hypo
Nekem most nincs semmi gondom, megy az fs9 és az fsx is jól.

timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /3GB /Userva=2560 /fastdetect

Swap filr szintén 2560

ÍNekem igy jól müxik

Tibetan
Igen, én is azt szerettem volna kérdezni, hogy mekkora swap file-t használsz a 32 bites XP-n?A 3GB be van állítva a boot.ini-ben?

Corsair HX850AX | ASRock P67 Fatal1ty Pro | i7 [email protected] GHz | 2x4 GB DDR3 2133 MHz | EVGA GTX580 SC | Crucial M4 SSD & 2xSamsung F3 1 TB | Logitech Z4 | Dell U2311H | Windows 7 Pro 64 | FS9.1

mekkora swap file-t használsz?
Hypo
Lehet nalad mas a gond, out of memory error messaget nem kapsz? error report log?

Nekem amig 2 gigam volt fs9 el semmi ilyen bajom nem volt, akkor kezdodott amikor upgradetem es 4 giga lett, felraktam 64 bitest de akkor meg fsx alatt volt oom hiba, fs9 jol ment, aztan idovel az is. Majd lett meg 2 giga, ujra 64 bit fsx jo, de fs9 nem, ugy hogy kivettem 2 gigat, vissza 32 bit igy csak 1 gigat buktam, de megy fs9 fsx is.

Nem konnyu elet ez:IIII

polluxware
akkor nálam ugyanez van csak ablakban...

egyik nézetrõl a másik nézetre váltáskor elsötétedik a kép, feladatkezelõben még mutatja hogy fut az fs9.exe kb 300mega foglalással és utána csak becsukni tudom azt a taskot...

régebben csak Vienna reptér közelében csinálta

arianne géppel már 2x is sikerült ezt produkálni

2giga ramom van

viszont ahogy mondottam engem nem dob ki az asztalra, a vinyó mint ha még töltögetne is közben

Hypo
?? Lehet keverjuk a dolgokat, két dologrol van szo az egyik a 3 gigas korlat a 32 bites rendszeren, boot.ini kapcsolo ugyebar, illetve fsx.exe jenek editalasa ahol engedelyezzuk a large adresst, amit az sp2 ugy ahogy orvosol. 64 bites rendszeren 4 giga es felette fsx jol muzsikal bar igy is sok usernel oom van. fs9 64 biten mar annyira nem elonyos persze elmegy szepen, de eleve a 64 bites os miatt jo par addon hibadzik, plusz fs9 memoria kezelese is 3 giga felett pocsek.

Nekem is 4 giga van de maradtam 32 bites os mivel foleg fs9 ezem, de a boot.ini szerkesztesevel es a megfelelo swap file merettel nem kapok oom et hosszu utaknal se,

w77d
olvasgattam külföldi fórumokon és ott azt írják hogy a fekete képerny és aztán kb 20-30 másodperccel az asztalra kidobás egyértelmûen OOM. Fasza.... no most sztetek mit tegyek?? ha veszek még 4 giga memóriát, azt lehet hogy használni fogja az fs?? lenne értelme??

[HUN]FaTaL
A bootot kell szerkeszteni, de 64bit alatt nem mûködik, mivel az alapból így kezeli.

w77d
most valaki elmagyarázná nekem azt ami a linkben van? valahogy nem tiszta hogy mit kell hol és miért...

[HUN]FaTaL
fs9 exéje nem támogatja? az lol

Hypo
jol tudod, csak pl fs9.exeje nem nagyon tamogatja fsx.exenel megoldott.

[HUN]FaTaL
Ehhez annyit tennék hozzá, hogy ha jól tudom 64biten nincs szükség erre a kapcsolóra, alapból is képes a rendszer több mint 2 Giga memóriát adni a 32bites alkalmazásoknak. De elképzelhetõ, hogy rosszul tudom.

Köszönöm mindenkinek a tippeket. Majd próbálkozom.

Coolermaster RC-922M-KKN1-GP HAF,CORSAIR CX600W , GIGABYTE GA-P55A-UD3, INTEL Core i7-870(OC), Cooler Master Hyper 212 Plus, KINGSTON HyperX CL9 blue 1600Mhz 4x2Gb (OC), GIGABYTE GTX460SE 1GB

Tibetan
Az FS9 és az FSX is meg tud enni bõven több mint 2 GB-t, ekkor szokott elõjönni a rejtélyes és bosszantó OOM (out of memory) probléma. Ha van bõven ram a gépben, akkor nem az a baj, hogy más alkalmazások is futnak (ezek legfeljebb lassítják az FS-t, de nem a memóriát fogyasztják el). A virtuális memória növelése általában fokozni szokta ezt a fajta problémát, s nem megoldani. Nálam a problémát (én sajnos még 32 bites XP-t használok) a teljes virtuális memória letiltása oldotta meg és a 3GB kapcsoló beállítása. Ennek beállítását mindenképpen ajánlom azoknak, akiknek van a gépükben legalább 4 GB ram, így megoldható, hogy egy-egy program használhasson a korábbi 2 GB limittel ellentétben 3 GB-t.

Hypo
polux amit irt ott is van az igazsagbol, OOM gondok sajnos a memoriakezeles hibaibol adodnak egyszeruen szarul van megirva. FS9 el 2 giganal sose volt semmi gondom, 4 giganal mar jottek az ilyen hosszu repuleses gondok, es meg a 64 bites op se segitett mert ott meg mas gondok jelentkeztek.

polluxware
én másra tippelek... amíg nem használtam az O&O clever cache-t, addig vista hajlamos volt annyira bekessselni a ramot hogy amikor hirtelen valmi nagyobb repteret kellett betölteni rögtön megakadt minden.. ez más progikra is igaz volt

swapfile-t ne tiltsd le...

w77d
azt nem értem, hogy 4 giga az miért rosszabb neki mint 2 giga??? több memóra álla hülyének a rendelkezésére, de nem szereti???

Hypo
hmm hat igen elofordul sajnos OOM error addigra valamiert megtelik a mem, foleg hosszabb reopuleseknel jon elo, hat nem tudom hogy tudnad elkerulni, egy biztos 2 giga ramnal nem jon elo sajnos a felett szokott, lattam win 7 et hasznalsz de sajna az se oldja meg ezt😞

Hypo
Hat az egyszeru valsz, mert szar az atc, a nem egyszeru valasz, az aircraft.cfg ben az adott paintnel lehet allitani dolgokat, atc id stb volt valahol egy apro kis iras amiben errol volt szo most fejbol nem ugrik be de ott meg lehet adni azt hiszem igy:
atc_parking_types=GATE

Azt tapasztaltam két alkalommal is, hogy kb. két óra elteltével, az FS9 memória hiányra hivatkozva leáll. Rövidebb utaknál sohasem csinál ilyet. Lehet, hogy valami beállítással ki tudnám ezt küszöbölni?

Coolermaster RC-922M-KKN1-GP HAF,CORSAIR CX600W , GIGABYTE GA-P55A-UD3, INTEL Core i7-870(OC), Cooler Master Hyper 212 Plus, KINGSTON HyperX CL9 blue 1600Mhz 4x2Gb (OC), GIGABYTE GTX460SE 1GB

polluxware
Miért van az hogy a Vienna reptér esetében leszállás után a B737 esetében is mindig a RAMP-re navigál a torony ahelyett ,hogy vmelyik beszálló terminálnak a folyosójához tenné? próbáltam már mindegyik parkír opciót a rádió menüben... többi reptérnél is hasonló a helyzet... talán Lipstadt reptérnél történt egyszer máshogy

van erre valmi trükk?

Hypo
A NAT pontig a flightplant a szokasos modon kell csinalni, a nat-tol pedig mivel az naponta frissul erdemes megtudni az aznapi valtozasokat.

FAQ ban ha jol emlekszem a navigazio resznel van emlites INS navigaziora is, illetve fs ben mivel van benne ilyen flight ott van hozza leiras is.

Erdemes ide is ellatogatni

es persze routefinder oldalra is ahol van NAT tracks

No és akkor a köteletõ kérdés: mindez hogyan valósítható meg az FS2004 keretein belül? :-)

"Roger, Roger! Mi a vektor Viktor?"

Hypo
Régen hogy repülték át az Atlanti óceánt az utasszállítók? Mármint hogyan navigáltak? Mert ugye a VOR/DME vagy az NDB itt nem mûködhetett.

"Roger, Roger! Mi a vektor Viktor?"

Hypo
MD-80 kedveloknek Erre

Hypo
hmmm....

w77d
az a baj hogy nincs... a területhez legközelebb addonom a Brussels airport van

Hypo
van arra a teruletre valami add-onod?

[HUN]FaTaL
Nekem VPU recover szokott lenni de csak ritkán és mindig nagyobb reptereken.

Hypo
Ha mar videok itt egy remek darab, az eleje ne ijesszen el senkit, remekul osszerakot kis cucc lett belole.
ITT

w77d
hmmmm..... most kb 10 perce repülés közben 30000ft magasan franciaország fölött egyszer csak elsötétült a képernyõ, kb 1 percig úgy is maradt, majd az asztalon találtam magam <#fejvakaras>
furcsa...... már egy jó ideje nem csinált ilyet, legutóbb memóriahiba miatt voltak hasonló problémáim, de azóta egy új komplett szettet ujítottam be.....

polluxware

w77d
gyönyörû videó

polluxware
<#eljen><#nyes><#eljen>

Gegi86
zürich airport ezt a videót mindenkinek ajánlom aki szereti a repülést .
exTrem
<#nyes>

polluxware
sajna...

polluxware
600<#nezze>

exTrem
csak úgy senkinek se lesz meg mert csak a 700,800,900 és a bbj van kint csak úgy 😊 600 sajnos nincs

polluxware
Ariane 737 / 600as nincs meg valkinek ? csak úgy.....

polluxware
<#eljen>

[HUN]FaTaL
Mindkettõ idióta baromságokat fordít.

Hypo
Csak akkor ha az mcp panelen az alt nal a kivant magassagot beallitod. Ha step climb van tehat tobb lepcsoben emelkedsz, akkor tekerd mindig az adott magassagra amit el akarsz erni a vnav majd koveti. Tehat a lenyeg mindig az mcp alt resznel beallitott magassag a mervado a vnav szamara

polluxware
normál esetben ha az FMC jól be van állítva, VNAV módban az autopilotnak autómatice követni kéne az adott magasságokat. neme?

vagy kell még böködni valmit? ugyanis valmiért nem követi... vagy tekergetni kell a magasság szabályzó potit is?

exTrem
Pár nap és újra van AVSIM Library 😊

CptSAB
Írtam e-mailt a flightsim webmesterének, duplán lefordítottam, oda is vissza is, elvileg világosan érthetõ a mondókám, mi a gondom bajom.. (én idióta nem olvastam vissza) Remélem kijavítják a hibát. Amúgy ha azt veszem.. a google jobban fordít mint a neurotran.. angolra vissza legalábbis.