MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

alert
Automatikusan fékez, nem kell nyomni semmit. Ha megnyomod a fék gombot autobrake közben, akkor azonnal leold és onnantól neked kell fékezni. A joy gombjával fékezve egy baj van, hogy a maximumot fékezi, ami hamar megfogja a gépet. Mindenki repülne a székbõl 😊

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

Hypo
😊) Megertem az egyetlen dolog amiert pc-m van az a flightsim, es ezert hasznalok wint kulonben dobnam ki a szemetbe.

alert
Én már egy ideje OSX-et használok és csak az FS miatt indítom el a windowst néhanapján, nincs is más rajta 😊 Ha OSX alatt mûködne, a wint végleg lehúznám a wc-n.

polluxware
fs-ben ha be van állítva az autobrake akkor féket leszállásnál folyamatosan taposni kell, vagy direkt ez miatt elég csak a földet érés után guruláskor egyszer megnyomni a brake gombot?

eddig leszálláskor mindig nyomtam folyamatosan a joy 1es gombját...

most ez úgy felötlött😊

polluxware
737 rendszerek

ha valki nem ismerné (nekem nagyon hásznos)

Hypo
azert ezek is problemak nem😊))

Sziasztok!
én a március óta használom a win7-et és az fs9-et együtt. Nekem problémám még nem volt vele, kivétel a már említett DA fokker és a sceneryk hozzáadása, valamint mostanában a LevelD 767 valamiért nem akar rendesen mûködni. De lehet hogy egy újra rakás ezt megoldaná.
polluxware
egy vlite-al kiherélt vista homep-t használok, és igazából gyorsnak merem mondani.. csak kíváncsi vagyok hogy a win7 ehhez képest mennyivel jobb. Teszteket láttam régebben ahol túl nagy difik nem voltak a progik futtatása során max win mûveleteknél

de ha ez ennyire necces, akkor az fs9,fsx miatt nem váltok egy ideig sztem

Köszi a válaszokat!

g0a
en is hasznalom mar regota ezt a bloom effect -et fs9 ala. ugye ez gta hoz keszul de tokeletesen megy fs9 alatt is. csak siman be kell masolni fs9 gyokerbe majd a programban shift+f12 vel lehet aktivalni es inaktivalni.
fps rendesen vissza tud esni felhos idoben es nagyobb reptereknel... olyankor nemhasznalom illetve ahogy a tobbiek irtak esti repulesnel felejtos.
az ini fileban levo ertekeket lehet allitgatni kinek mi jon be.

Hypo
az a baj ha en valtanek akkor mar inkabb OSX😊)))) mert ez a win hat kerem.......de hat ez van ezt kell szeretni.

alert

w77d
nekem eszem ágába sincs váltani win7-re, most még különösebben nem indokolja semmi, viszont túl sok a kompatibilitási hiba...

Clidey
Én is meg vagyok elégedve a Win7-el, az én egyedüli problémám inkább a scenery-k meglehetõsen problémás telepítése akár FS2004 akár FSX alá. Nehéz, illetve tükközni kell ahhoz, hogy a hagyományos módon az FS-en belüli Scenery Library-n keresztül lehessen hozzáadni egy-egy add-ont az FS-hez. Aki találkozott már vele, az tudja mire gondolok. Elég gáz a dolog...

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Hypo
fs9 re szerintem necces, bar van akiknek perfectul muxik bar kerdes mennyi sceneryt hasznalnak es milyet. FSX re jo valsztas, de azert par addon ott se szereti.

alert
Ugyanezeket a tapasztalatokat mondhatom win7-rõl azt leszámítva, hogy nekem egyedül win7 alatt mûködik az élsimítás mégpedig egy beta driverrel a 8800GT-n. Fokkeren kívül mással még nem volt problémám.

Papirzacsi
Igen, a DA Fokker teljesen használhatatlan Win7 alatt. Okosság még nincs rá, csak ígéret a fejlesztõtõl, hogy hamarosan lessz, mert már megtalálta a problémára a megoldást. Engem inkább az zavar, hogy sehol az a bizonyos VC amit elõre beharangoztak még a gép megjelenése elõtt, hogy majd SP1-ben jön, oszt nem jött.

Amúgy én összességében meg vagyok elégedve a win7-tel. A szokásos Nvidia vs. élsimítás probléma is megvan még. :-D

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

polluxware
perfektó kérdés!

most hogy kijött a win7...

Aki használja, az tökéletesen megvan vele elégedve? olyanokat olvastam róla hogy példul a DA fokker70 2Ds ablakai rettentõen belassulnak de csak 7es alatt.. (fejlesztõi oldalon nincs még megoldás)

vannak ilyen jellegû negatív tapasznyalaitok?

Papirzacsi
Nem gyõztél meg. :-DDD Azért linkeld csak azt az újat, kiprósza. Lehet hülye kérdés, de Win7 alatt is megy? Lévén az már DX akárhányas.

alert
Lehet a beállításaival játszani és finomra hangolni csak nagyon macera. Meg persze többféle változata van. Most megint kering egy újabb a neten, azt még nem próbáltam. Ha kell valakinek belinkelem újra az újat is (amit most láttam valahol) és a régebbit amit én piszkálgattam.

polluxware
<#integet2>

[HUN]FaTaL
Tudom mit kell vele csinálni, csak még nem raktam fel. 😄 Megnézem majd, kösz a helpet. 😊

http://goo.gl/gd6Zi5

polluxware
Fs könyvtárba kell csak bemásolni..

tapasznyalat: sötétedéskor hangulatos, amúgy az Fs9 passztell matt színvilágához sztem nem kifejezetten pásszol

próba cseresznye

[HUN]FaTaL
Nekem megvan. Ezt még a GTASAhoz csinálta egy orosz gyerek, még FSben nem próbáltam de képek alapján nem rossz. Ha gondolod elküldöm priviben, nem túl nagy.

Papirzacsi
Valamikor év elején, talán márc. ápr. környékén volt róla szó itt a topikban.
Pár képem amin ez az effekt van.
Röviden annyit, hogy bugos, nézetváltásoknál kikapcsol az effekt, nekem komolyan kfolyik tõle a szemem. A világos dolgokat nagyon kivilágosítja (ez nem gond), a sötétebb, árnyékos részeket viszont nagyon besötétíti, ami szerintem már eléggé zavaró, ráadásul IRL hasonló helyzetben az emberi szem látása (amit ügye szimulálnánk) ennél sokkal jobb. Ez is inkább csak egy olyan stuff, mi szkrínsotkszítéshez marhajó, meg csili-vili és húdeszuper, hogy ilyen is van, csak sztem átestek vele a ló túloldalára, ahogy az újabban az ilyen "effekteknél" divat.
Amúgy must have, mert látni kell. :-)))

exTrem
Ha ez nem egy másik rilíz akkor egyszer már Peti belinkelte. Nekem meg van valahol a gépen de tuti nem találnám meg :/. Talán megtalálod ha visszakeresed vagy valaki feltölti 😊

Falconer
Errõl mit tudtok? FS2004 HDR Bloom

Néztem a letöltés linket, de már eltávolították, valami orosz gyerek csinálta. Állítólag fel lehet tuningolni vele más programokat is (pl lock on), és elég szépnek tûnnek a screenshotok. Ha valakinek megvan, tegye már fel pls valahova 😊

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

L Viper
Jahh én is csináltam mindenrõl a Lacibáé elõtti állaptról mentést.
Amikor másfelé reppenek visszaállítom a GE féle textúra kombót :-)
Hypo
ha a sceneryben volt afcad file az lehet valamit elcseszett illetve a gps FONTJA lehet az is. bár ha csak sceneryket telepitettél azokhoz nem kell font.

[HUN]FaTaL
Sceneryket telepítettem, de nem tudtam melyiket, mindegy már újrahúztam félig az FS-t, majd befejezem valamikor. Nem értem a sceneryknek mi köze van a GPShez, mert gépet egy darabot nem telepítettem, csak korábban, azok is ingyenesek voltak és utána még mûködött a GPS egy jódarabig.

CptSAB
Na akkor kéremszépen.. aki Ground Environmentet használ, az szembesült azzal, hogy a Magyarország VFR az bizony az alap eredeti FS textúrákat használja, illetve néhány olyan textúrát, amit Laci bácsi hegesztett közéjük. Ha tehát az eredeti FS textúraszett van fennt, akkor nincs teendõ tessék élvezni a játékot!
Jön a Ground Environment használók tábora.. akárcsak én, immáron 2-3 éve a GE a terrain textúrák kiegészítõje. Igaz sok tekintetben nem vagyok elégedett vele, de mitagadás nehéz olyan textúra szettet találni, amibe nem lehetne belekötni.. egy olyan lenne, na de egy Globális 1m/pixeles terrain textúra megapackot ki finanszírozna..
Oké, elég a rizsából:
A scenery 3 könyvtárban is használ textúrákat. Az elsõ az FS gyökérkönyvtárban található texture mappa. Ide a fák textúrái mennek. trees fa,sp,su,wi,hw.
A második könyvtár az FS scenery\world\texture mappa. Itt a 011b, 027b, 047b+agn, 052b, 128b, nad, railroad textúrák kaptak helyet.
A harmadik könyvtár az az Addon Scenery\Hungary 2009\texture\ itt a 005a, a 008a, 011b, 025b, 027b, 035b, 047b, és a 128b textúrák és agn állományok + a nádas textúrái vannak.

A feladat a Ground Environment telepített könyvtárában a World Generic textúrákból a megfelelõkkel felül kell iratni a Laci bácsi eredeti sceneryének textúra állományait. Én a 47b állományokat a 033b átnevezésével írtam felül. 1. elõszõr egy temp könyvtárba bemásoltam a 033b összes állományt. Ezt csoportosan átneveztem, majd bemásoltam a world\texture és a Hungary 2009 texture mappába. Az eredmény az amit a videón láttatok, illetve ott a település még az eredeti volt. Laci bácsi valódi magyar falvak satelitképeit dolgozta fel, de bevallom, nálam elvesztek a GE környezetben ezek, ráadásúl a polygonos település határok miatt sok esetben a tartalom zöme is kitakaródik.

Kb. ennyi a dolog egyenlõre.
Hypo
naaa ne legy duhos, valamit kitalalunk, szoval egyik pillanatrol a masikra a gps ben nincsenek feliratok??

[HUN]FaTaL
Semmilyen reptéren nem volt, de mostmár uninstall, a faszom ebbe az egészbe <#falbav>

CptSAB
Okés.. feljebb emelem. Úgy fest elõbb tettem fel a Tibivel közös sceneryteket, mint ahogy Budapest felkerült. Én általában 2-3 napig telepítem az FS-t utána már nem kerül be sok minden.
Hypo
afcad?

Papirzacsi
Mondjuk LHDK a budapest alatt egyáltalán nem célszerû, sõt ellenjavallt! :-D

CptSAB
A nálam található sceneryk hierarchiája:

LHPA_VFR
SZTK
LHTA_VFR
Szolnok
Budapest 2003
LHSM
LHDK_2008
Bp old scenery
Hungary 2004
Hungary 2009
EUR

A lista a legmagasabb prioritásútól indul, ez jelenleg Pápa, ez volt az utolsó amin dolgoztam. Az EUR az FSGlobal 2008.
polluxware
problémázol ilyen apróságokon..

[HUN]FaTaL
Nem az iránnyal van a gond, nincs szöveg. 😄

Szia! Köszke! Pont ezt csináltam! Köszönöm szépen!Mostmár jó!További szép napot!!!!
Hypo
probald meg a scenery library bol kivenni a budapestet majd vissza illetve legyena legfelso szinten

köszke a választ! Megvan persze a budapest 2007,de miért rakja tele fákkal? A többi reptérre nem!Azért mégegyszer köszke!!!!!
Hypo
furesz😊)) Amugy ferihegy addon megvan abba van budaors hatha ott szurt el valamit

sziasztok! Nagyon jó a magyarország vrf 2009!De budaörsön televolt fákkal a reptér!Ezt nem lehet valahogy korigálni?
CptSAB
Okés most elmegyek a városba gombát szedni.. visszatérek és mindenkinek lesz válasz.. izé.. délután. textúrás dolgokra, mert ezzel engem kell fárasztani, én csereberélem õket... meg adok instrukciót a mit hova másolni dologra is, mert readme txt az kimaradt a linkbõl. 😊
Tibetan
<#eljen><#worship>

Corsair HX850AX | ASRock P67 Fatal1ty Pro | i7 [email protected] GHz | 2x4 GB DDR3 2133 MHz | EVGA GTX580 SC | Crucial M4 SSD & 2xSamsung F3 1 TB | Logitech Z4 | Dell U2311H | Windows 7 Pro 64 | FS9.1

Clidey
Szervusz Lacibácsi!

Nagyon köszönöm jótanácsaid! Annyira jutottam még tegnap este, hogy valami FS-originál fájlban lehet a hiba, ugyanis a Scenery Library-ból kikapcsoltam az összes (mind a 4 darabot 😄) utólag feltelepített csicsamicsát - tehát mintha szûz volna az FS -, és úgy is rossz volt a Duna vonala, valamint a mesh is.
Ebbõl 2 dologra következtetek:
1. Valamelyik eredeti FS bgl romlott el valami oknál fogva (lemez-töredezettség stb.)
2. Valamelyik utólag telepített scenery irkált bele a gyári eredeti bgl-ek valamelyikébe. Mivel nem használok túl sok add-ont, így kiszûrése nem lesz nehéz feladat. Legfeljebb egy kicsit idõigényes... 😊

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Hypo
Nalam Misty fjordsnal okozott gondott UT ( double shorline) de az adott patch es egy kis buhera megoldotta

Papirzacsi
Nálam szintén, nem találtam rá orvosságot, legalábbis amire azt írták ,hogy orvosolja, az nem orvosolta.:-)

Hypo
<#eljen>

Ki kene mar probalnom ezt a verziot, mert Magyarorszag eleg szegenyes jelenleg😞((( nem si nagyon repkedek max nagygeppel

w77d
remek, márcsak egy instrukciós lafaty-ot kérnénk a textúra cserékhez 😄