MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kösz .

Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.

Hypo
GE hez hozza se kell nyulni tok mas program. FE hez se kell mivel csak ugy mint REX csak felulirja a texturakat ennyi meg futnia se kell feltetlenul ugy hogy ki probalhatod hogy epp rex felhokkel mesz vagy FE vagy Rex eg, viz es FE felho

A REX felrakása elõtt a GE, FE és Zinertek Environment applikációkat le kell szedni, vagy mehet rá a REX?

Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.

Hypo
Kezd lentrol az optionsba es ugy haladj egyre feljebb es szerintem biztos be tudod pozicionalni hogy szep es jo is legyen

igen ahogy Zacsi irta Fs elemental volt az a progi, na az megnyírta a gépemet, remélem ez kegyesebb, ha lessz lehetõségem akkor kiprószálom, de as+fe nagyon klassz
Hypo
Igen azoknak mivel azok egy helyrol veszik a texturakat, sok lehetoseg adott rexen belul milyen rululo utat akarsz stb.

w77d
akkor a default reptereket szépíti meg???

[HUN]FaTaL
Picit, nem vészes, a defaultnál százszor jobb.

http://goo.gl/gd6Zi5

w77d
LHBP nekem picit homályos

leonforce
Thx.! <#worship>
mid van fenn a ground env.-en kivul..?

Seven-Four-Seven--Heavy

[HUN]FaTaL
Nemhiszem, azok általában saját textúrákat használnak. De pl. FSDT Zürichnek szép a fû textúrája, meg LHBPével sincs gond.

exTrem
Nem

w77d
látom a REX-nek vannak új beton és fû textúrái. Ezek a textúrák lecserélik a nagyobb addon repterek (pl FlyTampa vagy Aerosoft) textúráit is??

[HUN]FaTaL
FE felhõi nekem nem tetszettek. A Földrõl nézve olyan mintha spriteokból állna az egész.

Hypo
Igaz FSX de FS9 nel is erdekes

Rex annyival tobb mint FE hogy van benne weather es flight plan bar az utobbi inkabb csak flight plan es idojaras nezegeto, nem pedig valos jo flight planner de igy is sokat tud.

A felhok izles kerdese, en is FE felhoit szeretem, de REX ben van meg sok minden ami azert eleg szepen nez ki.

Ha valakine van As es FE akkor annak nem biztos hogy annyira megeri, max ha imadja a HD felhoket, en nekem megvan az elbobi ket cucc de meg si megvettem, inkabb kivancsisag es FS9 ADDON tamogatas miatt......

Papirzacsi
Fselemental volt emlékeim szerint, nem éppen fps barát felhõkkel.
Az 512-re történõ textúra csökkentéssel csak az a baj szerintem, hogy az veszik el, amiért a REX egyedülálló lenne. Bár a lefelékarfiolosodó felhõk és ez a kontrasztos de mégis átlátszó gomolyfelhõk nem éppen szépek szerintem.
A FE-nek emlékeim szerint 512 a mérete.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

polluxware
1300kbos tömörítetlen (az nemtom minek felel meg..😊

én egy csomesz felhõt prószáltam, de eddig nekem is az FE jön be a legjobban... gyors, szép

hogy õszinte legyek engem az összkép érdekel, nem az hogy mennyire hajaz a valóságra... fs2004nek is van egy látványvilága, színei, kontúrjai, az FSX-nek is... meg a valóságossságosnak is😊

REX-bõl engem az ég, (TOD.lst) ,beton, "fû"tex, repülõgép fellet shájni tex, +víz érdekel csak
ezek az éles kontúros felhõk olyan állokép érzetet adnak és ha nagyon közel repülsz hozzájuk már valhogy nem úgy festenek mint a földrõl a távolban (sztem)

[HUN]FaTaL
High Definition Environment?

Nekem az van most fent, igaz az 512es felhõkkel és simán játszható.

értem thx, btw a flight envnek milyen felhõi vannak 512-es?
azért kérdezem mert kb. úgy fél éve megjelent valami felhõ progi (már nem emlékszem a nevére, talán eszembejut, úgy emlékszem zacsi is próbálta) és ott nekem játszhatalan lett az fs9-em, ezért vissza tértem a fe-hez. Kinváncsi leszek majd erre.

[HUN]FaTaL
Thx. 😊

Hypo
Na jo de ez extreme eset, raadasul minden fullon szoval annyira nem veszes, es az is fontos hogy en 8800gt vel nyomom.

Persze lehet rajta butitani jocskan, 512 DXT3 es mindjart semmi impact es igy is eleg szep.

En mondjuk HD vel nyomom es eddig csak nagyon durva felhok kozott akadt meg picit.

Clidey
Be.

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

[HUN]FaTaL
A felhõk felbontását be lehet állítani úgy ahogy az FSXes REXben? Nekem most 512x512 DXT felhõim vannak, gondolom ahhoz képest sokkal rosszabb nem lesz az FPSem, ha ugyanolyan felbontású rex felhõket használok.

thx, azért ez jelentõs
Hypo
Minden reszlete beallithato a cuccnak, ami annyit jelent hogy eleg jol az igenyeidhez tudod hangolni a cuccot. Mindenkepp tesztelni kell a kulonbozo szitukat, persze egy nagy zivatar cella megkozelitesekor a HD felhotexturak visszavesznek az FPS bol, es ugye tudjuk nemelyik VGA eleve nehezen birkozik meg veluk. En full minosegben rex en belul 30nm minimum vis, es 120nm ig weather update, fs9 ben 3dcloud 80% es a masik csuszka highon igy 5-8 fps el lett kevesebb durva idojarasi viszonyok kozott.

köszi, jó kis tesztet kaptunk, a régi as+fe-d hez képest mekkora százalékban esett így az fps, eggyáltalán említésre méltó, vagy azért nagyobb a gépigénye.
Ez elég fontos info lenne nekem mert nagy felhõzett mellett nálam as+fe-nél akár 167-17-re is leesik a dolog és az alá nem szeretném adni😄
Köszi.

"Roger, Roger! Mi a vektor Viktor?"

Hypo
bent csucsulsz a repcsibe, nyomj egy ALT gombot megjelnik felul a menu ott modules es ott FSUIPC.

vagy modules dir ben az fsuipc.ini fileban beirod
ClearWeatherDynamics=Yes
OwnWeatherChanges=Yes

De hogy kell regisztrálni? Mert az FS Metar ad hozzá kódot is, és ezt azt állítgatni kell a FSUIPC-ban. Magyarán hogy lehet elõhívni a FSUIPC Options and Settings ablakot? :-)

Hypo
Biztos van egy csomo addon igenyli, egyebkent a MODULES konyvtarban talalhato.

Ja en se akartam mar vasarolni, J41, ERJ V.2, FlyTampa es most ez 😊

Azt néztem, hogy az FS Metarhoz kell a FSUIPC. Nekem mintha lenne ilyen, de hol lehet megnézni, hogy tényleg van-e?

Hát majd idõvel, mert most nincs rá 38 dolcsim, Mega Airport Budapest meg néhány addon gép után. :-) De azért az FS Metart felrakom.

Hypo
A defaultnal jobb, es ingyenes, de szerintem AS6.5 a nyero es megeri az arat, sot most meg olcsobb is😊)
vagy raszanod azt a 6500ft ot es REX

Ha már idõjárás; az FS Metar-t próbálta valaki? Jobb, mint a default idõjárás generáló?

Hypo
Na szoval, az idojarasgeneratora meg kell hogy mondjam nem rossz, a random ido se rossz de a valos eleg kellemes, jo az interface resze, jo a weather log is.

Ami a kontrasztos felhoket illeti, igen nekem se a szivem csucskei de mivel egy tonna tipus van benne igy a theme-krealasnal valaszthatsz mast is.

Vizet megnezem majd, meg arra nem volt idom, meg az options-nel be lehet allitani milyen tipusu texturakat rakjon fs-be, nappali ejszakai, reggeli...stb Ott erdemes elsore mindet bepipalni aztan utana mar csak amit epp repulsz azt updateled.

A weather radarja is jo , es ha mindent vele akarsz csinalni, fligthplantol kezdve eleg rendesen megkapsz minden infot.

A GUI szep de van egy ket usability issue vele, de gondolom a sracok annyira azert nem vagjak a usability dolgokat inkabb a texturakhoz ertenek.

Aki szereti megtervezni kidolgozni a repuleseit, annak be fog jonni, aki csak a texturakat haswznalja annak is szerintem, es ami kulon tetszik hogy siman megoldhato hogy Flight enviroment felhot hasznaljak, REX eg-el es vizzel meg repteri utakkal es AS meg generalja az idot.

Hetvegen lesz idom csinalok egy nagygepes utat valami viz fele, remelem lesz viharos ido arra valos, es akkor le tudom csekkolni AS+REX textura es REX idojaras+textura.

Amugy mar szoba kerult hogy nem mindenki csipi a felhoit, en se, de be kell vallani az eg kulonbozo szineit, a gurulo utakat baromi jol megcsinaltak, meg a default repter is jol nez ki.

Persze mint minden 3 az egyben dolog ez a kifogastalan, DE ha azt nezzuk hogy ennyi penzert kapsz egy valos idojaras generatort, plusz random, plusz felhozet viz es eg, plusz a repter feljavitasa, plusz weather radar, plusz sajat themak krealasa egy programban Hat igy mar mas a leanyzo fekvese.

10-bol en mindenkepp eros 8 at adok neki igy elsore.

CptSAB
Az egész háttere az FS Visibility beállításainak kötöttsége az oka. A magassági elég jól skálázható, de mert a meteorologiai jelentõpontok sürüsége eléggé foghíjas, így az sem jön ki jól. A vízszintes látótáv viszont nagyon fosúl van megoldva, a skála kötött, 14 lépésben állítható, azonban még a 32 km-es látótáv esetén sem az jön vissza, amit a valóságban látni.. ami még ilyen buta bug az a felhõkön át is barátian sütögetõ napocska.
zsoltfireman
Clidey
Pár AirSimmer kép a szokásos LFBO - LFMN útvonalamról:

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

[HUN]FaTaL
Sajnos ez FS Bug, még FSX alatt is megvan. 😞 Simán látszik mindent aztán puff baszott nagy köd ahogy megyek lefele.

[HUN]FaTaL
A REX idõjárás generátorjára gondoltam, nem a default FSére az egy trágyadomb xD

w77d
most így laza fél óra multán visszaolvasásnál esett le, hogy FaTaL cimborám nem az alap fs idõjárás generátorra gondolt, hanem a REX sajátjára... sorry így pár sör után nem olyan egyértelmû már minden XXXXD

Falconer
Ezt a látótáv dolgot az Active Sky is lazán eljátssza. Mondjujk Budakeszi felett simán látni a repteret, a Duna felett is, még utána is, aztán ahogy közelebb érek egyszerre csak piszok nagy köd.

Igy képek alapján nekem nem jön be ez a REX egyelõre, túl kontrasztosak a felhõk, olyan fehér temperával rámázolt hatása van. Azért teszek majd vele egy próbát én is 😊

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

L Viper
Vizen is hoz minõségi javulást ? Engem is érdekelne pár jó kép.
Köszi.
w77d
az elsõ kérdés ugye nem komoly?? a beépített idõjárás generátor egy nagy szar. vicces, hogy bizonyos magasságok után simán változik az idõjárás (pl 5000ft alatt köd nulla látótáv, felette pedig hirtelen pestrõl látom Tihanyt ). XD
meg egy síkban rak csak felhõket, míg az ASA akár 6 felhõréteget is kezel.....

polluxware
magyarán ha áthelyezed az fs9 mappa tartalmát, lekreálsz egy alap szettet és átmásoltatod... utána aztán lehet szemezgetni, mivel azok mind textúrák csak

ezt jó tudni😊

w77d
tehát tudom tovább használni az Active Sky Advanced-ot ezekkel a felhõkkel??

polluxware
bakker ez a shájenes kép elsõ ránézésre...

felhõket én hanyagolni fogom, viszont cirrusok meg az ég kékje az jöhet😊

vizes képeket is dobhatol majd<#eljen>

[HUN]FaTaL
Active Skynál vajon jobb a beépített idõjárás generálója, vagy maradjon inkább az AS ezekkel a textúrákkal?

Megtennéd, hogy valami nagyvassal lõsz egy képet olyan FL300 környékén valahol ahol mindenfele csak víz van?😊 Érdekelne hogy néz ki a távoli víz, nagy magasságban.

Hypo
Eddigi észrevételek:
GUI szép, kicsit néha belassul. Sok opció, flightplan rész semmi extra, de jól lehet kombinálni fsbuildel is és a beépitettel is. Theme kreálás érdekes, igazábol elég egyszer és a texturakat bemasolja fs be. Aztan mar vagy vele generálod az idõjárást vagy kikapcs és akkor jhet bármi igy is ugy is azokat a texturakat fogja hasznalni az fs.