MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Clidey
Hehe...na igen...a hires-legendás "ötpercezés"... 😄

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Clidey
Igen tudom, de ennek ellenére nekem nem tetszett, leginkább a formája miatt. Amit én használok az se fehériti ki a betont elõttem de formailag sokkal realisztikusabb mint a REX-é.

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

[HUN]FaTaL
Lehet hogy bugos a Scenery. Engem a PMDG szeretett volna LIRFen a 7es pálya mellé vinni (nem leszállni, mert ott nincs ILS), de korigálltam 😄

http://goo.gl/gd6Zi5

alert
Nézd meg egy AFCAD editorral, mert elképzelhetõ, hogy rossz az ILS localizer pozícionálása. Ferihegyen is volt egy ilyen hiba anno még a 2003-as verzióban. Az AFCAD editorban rögtön korrigálni is tudod a hibát.

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

w77d
srácok az automata leszállító rendszer miért akarta a Project Airbus A320-asomat Tegel 26R pálya mellé tenni??? Át kellett startolnom miatta, mert lazán a beton mellé rakta volna..

Hypo
ja persze ez egyertelmu😊)) Tehat normalis Latvarepulest (vfr) fs ben igazabol csak olyan heleyn tudsz repulni ahol a tereptargyakat tudod kovetni. Mondjuk ahol az uthalozat jol megvan csinalva vagy vasutak az is segithet, de azert nem jelenti hogy rovidebb tavokra ne lehetne megoldani.

Tegyuk fel Budaorsrol akarsz egy repulest mondjuk lhsm re. ICAOS terkepen kimered az iranyt a tavolsagot, lehetoleg ne direct to legyen iktass be egy ket way pontot, aztan oszd fel 5 perces szakaszokra es a gep sebessegebol es a tavolagbol nagyjabol tudod mikor epp hol kene jarnod szoval azert igy is eltalasz a repterre, de ha olyan a scenery pl austria pro vagy germany ahol van kulon landmarks scenery na ott azert mar szepen felismered a tornyokat stb es megkonyiti a navigaciot.

En alaskaba szoktam igy sokat repulgetni skyvector.com rol kinyomtattam szinesbe az osszes sectional chartot es azok alapjan repulgetek, eddig meg mindig eltalaltam a repterre😊

alert
Ebben az esetben meg nem árt, ha egy photoscenery vagy ahhoz hasonló felett repül 😊

alert
REX-bõl én is csak a landing light-ot használom, mert nem fehéríti ki a gép elõtt az egész talajt, hanem viszonylag áttetszõ.

Hypo
Hat akkor marad a regi bevallt navigacio, terkep az oledbe stopper ora a kezedbe jobbra nezel balra nezel terkepet lesed es a terkepre elore kiszamitott uton nezed a sebeseget es mennyi ido telik el a waypontok kozot es tudod mikor hol kell lenned.

Hypo
😊))))

SirHiggins
Ezt mind tudom😊 De ebben a gépben nincs semmi erre alkalmas kütyü,csak egy komm rádió azt annyi(1930as évek túragépe).

Bewaar het vorstelijk stamhuis lang, En ’t lieve vaderland!

Clidey
Hánemtom, nekem a REX fényei se tetszenek. Habár a defaultnál azért jobb. De miután megláttam, úgy döntöttem hogy villámgyorsan visszateszem azt a frí cuccot amit a REX elõtt használtam - az már majdnem olyan mintha tetszene. 😄

Clidey
ÚGYÚGY!!!!!! Az az új ETALON!
Azért ez felvet egy kérdést, mégpedig ha maga az FS képes ilyesmire akkor a default gépeknek miért nem csinálták meg ilyenre alapból?

Hypo
jaja a redux megvan nekem is bar nem minden gepre sikerult belonom, meg valahogy neha a default gepek foleg az ai-k fenyei hatnak viccesen.

alert
Khmmm igen. Én eddig is hánytam az fs9 fényektõl, de a light redux és a REX kombinálva már egész tûrhetõ szerintem.

alert
Ha nincs autopilot akkor jobb híján igen, marad a bot markolászása 😊 Ha nincs se GPS se FMC, akkor a VOR és ADF mûszerek alapján tudsz navigálni. Az FS útvonaltervezõjében VOR és NDB adókra tervezd az útvonalat és kiadja neked, hogy mikor milyen irányokat kell tartani és milyen radiálon kell repülni. VOR navigációról bõvebben itt. NDB-rõl pedig itt.

Hypo
😊 mondjuk ameddig nem lattad a FSX ben az albatros fenyeit addig nem aggodott az ember, de amiota azt lattam azota fs9 ben a landing lightsoktol SIIIIIROOOOOK😊

SirHiggins
Köszi,még egy kérdés, a Moth-on ugye nincs semmien autopilot szerû dolog, marad az egész útvonalon a bot markolászása? Illetve ti mi alapján terveztek útvonalat ha kisgéppel repültök offline és nincs a gépben se gps se fmc?

Bewaar het vorstelijk stamhuis lang, En ’t lieve vaderland!

alert
Aham ráadásul mindegyik külön kapcsolható, még a runway turnoff light is és a REX-el még a fények se olyan világosak, hogy kifehérítik elõtted az egész betont 😊

Hypo
emlekeim szerint igen, van benne par dolog de siman repulheto es legalabb nem azok az idegesito bugok maradtak.

Autopilotnal landolasnal a roll 30 fok 25 talan kenyelmesebb lenne de ettol eltekintve nem rossz a kicsike. Captainsimes😊

polluxware
landing light is mûködik?

Hypo
ja hat en is bevasaroltam azert😊))

Hypo
ja ok😊))) sorry felre ertettelek😊 A lenyeg hogy szerintem most abszolute repulheto settingsbe beallitod a hot start ot es mindjart inditasnal szet tudod egetni a motorokat😊)))

Ha tudod adjal neki egy eselyt probald ki, szerintem jo kis cucc.

Papirzacsi
Nem azt mondtam, hogy õk piszkáltak bele, hanem hogy az új 2.x verziót már õk adták ki. Mikor utoljára próbáltam, még megvolt mindkét verzió és míg az 1.0-nál leégett a hmû simán, addig a 2.x-mél ezt nem lehetett elõidézni sehogy. Lehet a 2.2-re javították már ezt is meg a flightmodelt is, mindenesetre nekem elvették akkor a kedvemet attól, hogy újra foglalkozzam a géppel.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

alert
Minden FS2004-es CaptainSim termék már 10EUR néhány hónapja, mert nem foglalkoznak többé az fs2004-el tehát nincs hozzá support, nincs több javítás. Így meg is vettem a CS757-et és a Legendary 727-et is 😊 Az utolsónak kiadott 757 v2.2 nagyon jó, szinte mindent kijavítottak benne és minden mûködik és a fórumok alapján ahogy olvasgatok ez a QualityWings 757 nem igazán éri el ezt a részletességet. A CS757 egyetlen megmaradt nagyon idegesítõ hibája, hogy VOR módban nem mûködik a course deviation indicator (mindig középen marad). ILS módban viszont mûxik. Tehát VOR approach-ot nem tudsz vele repülni, de minden mást igen. Átlagos nagygépes repülésben ez a hiba nem korlátoz. Szerintem nagyon jó. 10EUR-t pedig abszolút megér.

Hypo
2.2 ben is ugyan ugy van HOT START, Flight1 nem piszkalt bele csak ok lettek a kiadok.

Clidey
Annyiban még tán jobb is lehet mint az AirSimmer hogy itt van millió fajta modell, plusz - és ha jól értem - egyben adják az FS2004 meg az FSX modellt is.

A CS757-et meg ha jól látom leértékelték 60EUR-ról 10EUR-ra <#merges2> ami nemsemmi discount... <#vigyor>

Papirzacsi
Hát a B200-as nem egy mai darab, azt vedd figyelembe. Kb. egyidõs az fs2004-gyel. Viszont olyan dolgokat tudott az Aeroworx kiadás, ami korábban nem volt jellemzõ az fs-es gépekre. Sajna a késõbbi verzió, talán 2.x-es(?) (amit már a flight1 adott ki) már nem volt az igazi szerintem. Az elsõ kiadásban le lehetett égetni a turbinát egy elrontott indítási sorrenddel, az újabb verziókból ez eltûnt, ráadásul a flightmodellen is változtattak negatív irányba. Így már nekem sem kedvencem, pedig régebben nagyon sok utat repültem vele.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Hypo
persze igazad van bizonyos szempontok szerint.

PC12 egy kezdo GA val repulgeto embernek IFR re szerintem nagyon jo, amugy eletben az a gep csodas.

Cheyenne gyonyoru tudjuk, bar az mar kicsit tobb odafigyelest igenyel uzemeltetesi szinten.

A b200 lehet hogy nem annyira csili vili belul bar 2 d ben szerintem szeeep. A kulso meg csodas.
De rendszerek tekinteteben eleg profi szimulacio. Szinte minden lemodellezve, a gep reagalasa is nagyon hasonlo az eredeti gephez.

szoval aki ismerkedik ezekkel azoknak elso lepcsoben pc12 kicsi glass cockpit feeling,

aztan ha mar minden megy akkor johet a cheyenne es ha mar tetszik a multi engine akkor utana johet b200. Hidd el ha a rendszereket nezed es elvonatkoztatsz a csili panelektol bar izles kerdese akkor egy eleg komplex szimulaciot kapsz a penzedert. Ami jol fut nincsnek bugok. En hetente legalabb 4 orat repkedek vele es jooo cheyenne a masodik kedvenc nalam multi enginebe.

polluxware
én a pc-12 max fsx alá ajánlanám... rettentõen natúr gép

szépnek szép, csak olyan szürke és unalmas a belseje

cheyenne-ben az tetszik hogy egyszerre tökéj vc és 2d paneles repkedésre is, nagyon szép még ma is kívül belül.. a rendszerek pedig pont annyira komplexek hogy ha megtanulja az ember kezelni, akkor egy rövidebb pihentetõ útvonal esetén sem bonyis kapkodós a kezelése.
garmin 530WAAs-al meg egyenesen tökéletes reptetni😊 ugyan 07/11es az AIRAC így, de még így is bõven passzol a legtöbb chart-hoz.

B200-at meg annó kihagytam😊 felgyüjtöttem egy csomó gépet, de mire oda jutottam hogy reppenjek vele addigra a gép külseje textúrái már nem tetszettek..

mégvalmi
DA cheyenne, DA Do-27 FSX alatt sztem felejtõs.. mivel portoltak az fs9es modellek, így sokkal lassabbak mint mondjuk az A2A gépek amik kinézetre azért jobbak már.....

ha már nagygép akkor én Boeing párti vagyok, de ez a 757 számomra kakukktojás, valahogy nem boinges túl kecses, nem tetszik. 737 classic or ng nyammi, ami legjobb lenne számomra mondjuk chayenne graffal fulra modellezett 737ng, túl nagy kérés ez?😄
Hypo
FPS el nincs gond bar nalam CS se okozott nagy gondot.
Viszont messze nem annyira bugos,😊

Kezzel viszont "jol" vezetheto az bejonne neked, bar eleg finnyas vagy az FD-re😊) Nekem is a legnagyobb gondom a tipusal van akikkel en repulok Malev Alaskan Airlines hat nehez fellelni egy ilyet😊))

Mondjuk az Airsimmer basic ot siman hozza sot, abbol mar az advancedet szivessen kiprobalnam.

Clidey
Thx mester, így már kezd összeállni a kép! 😊 Filózom rajta, bár az eléggé visszatart hogy nemsok magyar vonatkozása van... Fps terén barátibb mint a CS?

Hypo
Felre ertettel lehet, szerintem is szep a dolog, es egy csomo embernek oromet fog okozni, csak megjegyeztem hogy akik kemenyebb diohoz szoktak azoknak lehet ez keves.

Egyebkent messze nem CLS kategoria sot en a CaptainSim ele raknam, itt par apro dolgot meg ha beleraktak volna akkor majdnem minden szeletet lefedik az FS tarsadalomnak.

Egy csomo gomb csak disz, fuel kapcsolok cross feed..stb bar egy csomo embert pl tok nem erdekel a hydraulika dolgok vagy a failures, szovel ez skippelheto.
Az overhead panelen igy is a lenyeges rendszerek mukodnek: (packs, IRS switches all lighting switches, APU, Yaw Dampers, Engine starters)
Pl kezdo nagygepesnek en CSAK AJANLANI TUDOM
Kulso modell nagyon szep, VC szep bar kepeken szebb es hat azok a franya kapcsolok amik nem kuxenek. A HAngok brilians, FMC nem tud mindent de celnak megfelel.

Szoval komplexitas ami NEM MINDENKINEK fontos ugyan annyira szoval abban talan igy tudnam szemleltetni.

Maddog es MD-11 a nagyon reszletes, default gepek a vicc kategoria ez azert kozelit inkabb a komplex fele. De mondom megegyszer abszolut repulheto szep jo hangok minden ami kelhet szoval en ajanlani tudom mindenkinek.

Hypo
Hali, hat fizetosben eleg sok van pont arra az adott teruletre,
Germany - aerosoft.com
England- Scotland - http://www.vfraddons.co.uk/ itt erdemes korulnezni. illetve http://www.uk2000scenery.com/main/order.htm

Ausztriara ott a flylogic fele austria professonal

Ingyenesben is van sok apro scenery javaslom avsim.com filelibray at bongeszni.

SirHiggins
Sziasztok, egy DH80 Puss Moth-al szeretnék repkedni kicsit VFR, és ehez kéne nekem pár kisgépes reptér, anglia,skócia,németo,ausztria vonalon, ha tudtok jókat, akkor szívesen vennék ötleteket, hogy honnan lehet leszedni ilyeneket. Köszi

Bewaar het vorstelijk stamhuis lang, En &#8217;t lieve vaderland!

w77d
így képeken elnézegetve kibaszott szép ez a 757-es...

Clidey
Tudnád kicsit részletezni (neked) mi az ami hiányzik ebbõl a 757-bõl? Átfutottam a honlapjukat és nekem eléggé komplexnek tûnik a dolog.

Hypo
Hat mar ugy egy hete😊) De en felejtenem a helyetekben, illetve javitom allaspontomat, szoval:

- Aki megelegszik hogy par kapcsolot felnyom a gep beindul, felszall autopilot be leszall annak SEMMI BAJA nem lesz a geppel.

- VC jo, kulso model szep, hangok jok

AKI PMDG 737 Airiane 737 LevelD767 Maddog fele gepekkel szeret repulni annak ez tul BASIC verzio

Kb az AIRSIMMER Airbusahoz sorolnam bar az szerintem szebb, de ugye az is egy kicsit tud csak tobbet mint egy default fep😊 pl a PSS fele bugos airbus szeria amely anno a kedvencem volt mikor kijott szoval az azert veri az airsimmert rendessen rendszerek teren.DE nemsokara jon abbol is az advanced.

Szoval akik konnyed repulesre vagynak egy nagyvason amelyik szep azoknak jo lehet. Erdekes hogy a 757 767 es szeriakra hogy raalltak, sot LEVELD es dilgozik valami uj dolgon a temaban.

Aki viszont megszeretne lepni magat karacsonyra es scenery erdekli annak NAGYON ajanlom meg mindig pedig nem most jott ki

FSADDOn TONGASS X

Aki nagyvasat szeretne annak SKYSIM DC9 csudi jo😊)

Akit a kisgepek erdekelnek es meg nincs Cheyenne-je vagy PC12 je vagy b200 a az surgossen potolja ajandek formajaban😊

a jovo meg majd meglassuk : 737NGX, Airbusos jo par kiadotol. Es ne felejtsuk el orosz kollegainkat mert ott aztan eleg komoly gepek keszulnek.

Clidey
<#eljen><#worship><#eljen>

CptSAB
Nem várunk hétvégéig, tölthetõ az éjszakai textura szett. Megnéztem, tete 😊

Kapos VFR Patch
CptSAB
Taszár reggel 6:50-kor így télen.. más a kép mint elõtte..

alert
Vasarlas elott erdemes korbejarni a dolgot mert az oldal szerint esellerate vedelme van ami ugyanaz mint az fsdreamteam vagy cloud9 tehat ezeknek az esetleges kalozvaltozatai elszallnak sztem.

CptSAB
Egy igazi fasza Sk 61 bulldognak örülnék ám.. én 😊
Van egy jó hírem.. vagy mittudomén. Hétvégén kap egy patch-et a Kapos VFR. Régóta igértem, hogy a ratyi éjszakai textúrákat orvosolni fogom, namáne most addig mókoltam az FSET-vel, amíg végül találtam egy olyan megoldást, hogy nincs fals világítás.. igaz nem is kell majd keresni a textúrán sárga világító foltokat. Amik persze a legtöbb esetben erdõk és mezõk voltak. Én sem voltam bátor éjszaka, vagy hajnalban ill. alkonyatkor a saját scenerym fölé repülni, egyszerüen annyira ratyi volt az összkép.
A patch csak az új textúrákat fogja tartalmazni.
Clidey
Najah, egy 737 Classicnak jobban örültem volna én is, ahelyett a minõsíthetetlenszar vilkó helyett...
Mindenesetre kiváncsian várom az elsõ reakciókat a géprõl nem akarok elhamarkodottan cselekedni, elég volt az érbásznál 😊
Félreértés ne essék, abszolút nem bántam meg hogy beruháztam rá, de sajnos egyelõre még sok benne a bug - ráadásul elég alapvetõek. De ha igaz a mendemonda akkor karácsonyig bugmentessé teszik, vagy legalábbis a minimálisra redukálják azokat...hát...I hope the best. 😊

w77d
én meg megveszek már egy jó MD82-esért vagy egy fasza DC8-asért

polluxware
egy B737-nek jobban örültem volna :/

ki akar egyáltalán 757el reppenni? cs 757 bõven jó... leszámítva a bugokat😊

pmdg helyett jó lett volna

w77d
vedd le a látótávot is és nem fog zavarni 😄

Clidey
És vajon tényleg kvaliti ez a vingz? <#rolleyes>

alert