MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ha nekem ennyi idõm volna, akkor is a kb. 3 óra a határ. :-)

"Roger, Roger! Mi a vektor Viktor?"

Hypo
volt ideje😊

Hát halljátok, azért találni elégg elvakult embereket is. Mostanában leginkább a CBFS virtuális légitársaság kötelékében repülök. Most néztem, hogy van olyan csóka, aki az EGLL-KJFK utat lerepülte egy Bristol Britanniával 10 óra 56 perc alatt, és 1x-es simrate! :-D

"Roger, Roger! Mi a vektor Viktor?"

Gegi86
Wilco honlapján azon belül az extrákban de csak ez az egy táblázat volt benne. AOM/AFM -et nem tudok sajnos. Nézd meg ezzen a honlapon de azt nem tudom mennyi anyag van ERJ190-rõl de az tuti hogy az Airbusról és a Boeingrõl sok anyag van fent.
Ja és sok jó repülést a repcsihez!
Falconer
Ezaz, köszi szépen!
Wilco oldalán hol találtad? AOM/AFM-et nem tudnál szerezni? <#vigyor>

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Gegi86
Szeva! a Wilco honlapján találtam ERJ 190-es sebesség táblázatot, talán ezt kerested ha nem akkor meg tárgytalan.
Crt-kell bizonyára de ez sztem egy elég régi kép lehet valoszinu nem volt más... Ma már simán mehet TFT monitorokkal vagy 1 db monitorral. De a vetítõ az ACE 😊
w77d
hát azért ezekkel a bumszli CRT-kkel szerintem szarabb a dolog, mint 1 db monitoron...

Volt abbol több is 😞. A géppel sosem volt baj ..... Repülés elõtti ellenõrzés köteles gép. Át kell nézni rendesen.
Hypo
Clidey
...jah, és egyik esetrõl sem a típus tehet hanem az üzemeltetõ/pilóta/stb.

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Hypo
apollo fox😊) tenyleg tavalyi ev nem volt szerencses a tipusnak egy halaleset meg meg egy motorleallas tores hmmm

Szoktam sõt eleinte nekem is 3 db 22" volt összegubancolva :😊) de aztan jött e vetítõ mert ugye megépítettem ezt: szimu és ide inkább erre volt szükség
Ha a mani majd úgy alkul ahogy nem akar 😊 akkor lesz még 2 vetítõ és a wideview...
Hypo
probald ki egyszer egy nagy lcd-n vagy projektoron az se kutya sot😊)

Bocsánat wideview 😊

és it ugye logikusan nincs már cockpit azért van a külön mûszermonitor.
Több monitornak úgy van értelme ha nem a sima látószög van szétosztva mindengyikre hanem widefs-el elkezded szétosztani . Na úgy jó!
Nekem is van itt vagy 4 monitor..de 10 db sem helyettesíthet egy fajin projektort. Ki a falra 2 2.5m átmérõ nem is kell több )
Háát, az biztos....<#wow1>
w77d
hát ez nagyon fasza.... gondolkodok hogy én is veszek még kettõt a 24"-os moncsimból, az még szép nagy lenne XD

Alul pedig 17"
3db 19"-os 4:3-ast
w77d
mekkora monitorokat használsz?

THX!!
Falconer
Lehet így is érteni mirõl van szó, de máskor ha képet akarsz feltölteni szarakodás nélkül, akkor használd ezt:
Tinypic 😊

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

w77d
ez naggyon durva, mennyivel más lehet így szimezni....

Itt van még pár kép, de gondolom most már látszik, mi a gond. Az alsó monitoron a mûszerek fölött a jelenleg szabad helyen futna az autopilot vezérlõje, de ha rákattintok, lecsukja az FS-t. Voltaképpen kezdek beletörõdni, hogy tényleg csak külsõ hardware megoldással tudom vezérelni a cuccot...

No, csak összejött a beillesztés... <#vigyor2>
Hypo
akkor jol mondtam😊

vzsolo
Ékezet nélkül?

MD-11, Fokker segédletek: http://vzsolo.uw.hu/fs/ OMSI segédlet: http://vzsolo.uw.hu/omsi/

[/img]
Vagy inkább így...
Azt hiszem, félreértitek a 4 monitoros elrendezésemet, nálam ez így néz ki:

[/img]
CptSAB
AES-t sohasem használtam.. Alert bácsit érdeklõdd meg, hogy pl. Bp2004 mesh+Bp 2007 Apt. mennyire fér össze, mert a két scenery a mai napig ugyanazon város sceneryt használja.
[HUN]FaTaL
UT EastEur MO, Szlovákia, Lengyelország, Csehország.

Lago Budapest nem jó, régi és nincs AES support sem. 😊

http://goo.gl/gd6Zi5

CptSAB
FSGloballal ezeddig sem volt probléma, 2005 és 2008-al tesztelve. UT East EUR-ra én nem igazán hinném, hogy szükség lenne, ha csakis kizárólag Magyarország miatt van fennt. UT meg úgy vagyok vele, alapban is sok galibát tud okozni. Nem is járt vagy egy éve a gépemen, mert nagyon sok mindennel gondja volt- vagy ellenkezõleg, sok mindennek akasztott be. A másik, az, hogy UT-ben nincs mód ki-bekapcsolni az országokra esõ rétegeket. Így ezirányulag nem is tudok mit válaszolni. Laci bácsit "whitehair" kellene meginfóznod, hogy õ nézte-e UT-val. Aerosoft Bp 2007 esetében a mesh az valamivel összeakad nálam is, de pl. a régi Lago kiadású Kozma András féle Budapest 2004-el tökéletesen jó.
Falconer
E190 sebességekrõl csak ezt találtam, egy pilóta írta az egyik fórumon:

Normal climb speed would be 250kts up to FL100, then 270kts beyond that up to transition to Mach, where this becomes M0.73. The mode used for climb is normally FLCH, with power selected at CLM1.

Normal cruise would be 290kts, or M0.78, but selecting a long range cruise option can reduce these to as little as 250kts or M0.70 or lower. It all depends what the FMS calculates as the LRC speeds given the expected conditions on the day, and what speeds the crew elect to fly.

Normal descent speed is M0.76 or 290kts on transition, reducing to 250kts below FL100. In practice however, the normal descent profile is to use FPA to select a 3 degree slope and let the autothrottle control the speed. If the a/c is unable to maintain the selected speed, then just reduce the FPA as required. Using FLCH in the descent gives fairly high rates of descent and a steep deck angle, which is uncomfortable and not necessarily desirable.

All these speeds can be pre-selected in the FMS in the PERF INIT pages (page 1), and the flight conducted by selecting FMS speeds on the mode control panel on the glareshield, above FL100.

Standard approach speeds would be minimum 210kts 'clean' and also for holding, 190 kts flap1, 180kts flap2, 160kts flap3, (gear down) 140kts flap5 and Vap flap full.

190 kts would be normal for intercepting the final approach track, 180kts once established, and then the industry 'norm' of 160kts to 4 miles and the remainder in sequence after that, with the idea that final configurations and speeds are achieved by 1000' agl.

Hope you find this helpful. I know it's only a sim, but have fun flying her - she's a babe!

Maude Charlee

Falconer
Mondom, hogy nincs!!! <#falbav>

Egy fájl van, E-jets series performances néven. Szépen ott van egymás után:

E170
Takeoff speeds
Landing speeds
Final segment speeds

E190
Takeoff speeds
* itt kéne legyen a landing speeds
Final segment speeds

[HUN]FaTaL
A végleges Hungary VFRbõl esetleg lesz olyan kiadás ami kompatibilis a globális (FSGlobal, UT EASTEUR) és az Aerosoft Budapest 2007 Scenerykkel?

http://goo.gl/gd6Zi5

CptSAB
Tesztelés alatt van a Varjú Laci bácsi féle Magyarország VFR legfrissebb kiadása. Rengeteg hozzáadott polygonnal bõvûlt a már eddig is kész Dunántúl, valamint elkészült az Északi-Középhegység területe is, így már csak a Duna-Tisza köze és az Alföld, a Nyírséggel várja hogy lefedetté váljon az ország területe.
Ugyanehhez a hírhez kapcsolódik, hogy a mind szebb VFR scenery nyomán töröltem minden nagy méretû VFR fotóscenery tervemet az idénre. Azt gondolom, hogy ér ez a VFR annyit, hogy ne is nagyon vegyek el a látványból. Még akkor is, ha az adott fotóscenery csak az én gépemen létezik.. 😄

Az eddigi tapasztalataim: pöpec igényes munka!
alert
Az ERJ145 felteszi magának. A start menübõl érhetõ el a PDF. Szerintem az erj190-hez is ugyanitt található.

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

Falconer
ERJ190hez tud valaki landing speed chartot?

A wilcohoz csak a 170hez vannak 😞 Akárhol keresem neten nem találom...

Hypo
attol fugg hogy helyezte el a monitorokat, lehet 2 fent egy lent a muszereknek attol meg feelinges

polluxware
magyarán teljes képernyõn akarod látni az FS világot az elsõ monitoron, a többin meg külön csak a mûszereket.. (2d panel, vagy VC nélkül)

ezt sohasemnem értettem... így elveszik a feeling hogy valójában milyen gépben is ülsz

ha meg használod ezeket a nézeteket továbbra is akkor meg nem vágom mire jó a +3 monitor ugyanazokkal az infókkal

sztem is tutibb lenne ablakban futtatni elõször is, valmint inkább térképet csak kirakni egy másik monitorra, vagy chart-kat nézegetni rajta

Hypo
Hat amig fullscreenben nyomod, nem fog sikerulni, max ha azok ala egy masik gepet kotnel. Vagy FS en belul hasznalnad a muszereket es ugy raknad ki a masik monitorra. a Focus sajnos egy ilyen dolog😞

Háát pont ezt szeretném elkerülni, legalábbis egyenlõre (költséghatékonyságból kifolyólag...)<#vigyor2>
Hypo
Hmm hát igy hirtelen csak az ha nem eger-el hanem direkt hardware-el kezeled az autopilot-ot.

U.I.: Gratula a MALÉV-es Passenger hangokhoz! Nagyon jók!!! Üdv.: Martin
Sziasztok!
Kb. tavaly október körül írtam nektek, hogy "építek" az itthoni stúdiószobámba egy kisebb szimulátort. Akkor a TRIPLE HEAD 2 GO, és a PC hardver configról faggattalak titeket, eddig úgy néz ki, sikerrel. Viszont most van egy kis gondom... <#ijedt> Adva van Egy Win XP Sp3, MFS2004, és 4db monitor, valamint egy dual kimenetes videokártya. A négy monitorból 3db a 2-es számú VGA kimeneten, és a TRIPLE HEAD 2 GO-n keresztül mutatja a szimulátor képét, (ez van beállítva a WINDOWS-ban elsõdleges monitornak), míg az 1-es számú VGA kimeneten direktben "csücsül" egy monitor (ez pedig a másodlagos a Windowsban). Az egyedül lévõ monitor (1-es, másodlagos) dolga az, hogy a Project Magenta kiegészítõkkel a fõbb mûszereket mutassa, valamint a robotpilóta vezérlõgombjait ezen keresztül kezelhessem. A gond az, hogy mivel ezek külön-külön alkalmazások, ezért mikor az autopilot vezérlõgombjaihoz nyúlok az egérrel, a Windows automatikusan leteszi a tálcára az FS-t, mert azt gondolja, most annak van prioritása... Ez "normális" windows müködés, de most roppantul zavaró! Van ötletetek?