MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[HUN]FaTaL
Én is 25össel szoktam. 😊

http://goo.gl/gd6Zi5

Clidey
Nemrég beszéltem egy haverral, azt mondta a Malévnál 36-os cost index-el repülnek de ez szerinte is nagyon kevés.

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

tsGucci
Szia! Amikor én is kezdtem a pmdg-vel nekem is adódtak ilyen problémáim, de aztán megtanultam a dolgot. PMDG-nél fontos hogy az Init page megfelelõen legyen kitöltve. Gondolok itt a felszállósúly, üzemanyag, üzemanyagtartalék, valamint a legfontosabb a cost index. Cost index amit az emelkedést és a süllyedést befolyásolja. Én 25-ös cost indexet szoktam használni, de rövidebb utaknál akár 15-20 is lehet. Persze még az is fontos hogy a gép megfelelõ súlyelosztásban legyen. Ha passangert használsz azzal egész jól meg lehet adni (CG legyen olyan 22-33% között). Ami még hiba szokott lenni az a tankolás. Fontos hogy elõször a szárnyakat tankoljuk meg, majd azután a center tankot.
Step climb a 737-en nincs. Az általában csak heavyken van (747, 767 stb.).
Ha az emelkedést túl nagynak találod, a N1 page-en lehet Reduced T/O és reduced Climb-ot állítani. Ezt szokták is használni a való életben ha a körülmények engedik (ez hasonló az Airbus FLEX módjához). Bár így is az elején nagy variót fog mutatni ami a magasággal szépen lassan kopni fog. Airbusnál (mármint real) a kezdeti 5000-6000 varió abszolút nem ritka.
Süllyedés meg csak az FMC-n múlik. Ha a cost index és a súlyok jók akkor nem lehet baj. Persze meg kell nézni hogy az AIRAC jó-e. Nincs-e a STAR-ban örült magassági korlátozások, mert akkor produkálhat érdekes dolgokat ill. sikítozást.
A PMDG 737 FMC-je szuperul viszi a VNAV-ot, ha nem hiszed próbáld ki a Wilco félét <#idiota>
A beépített ATC-rõl nem tudok nyilatkozni. A való életben is pilóták szólnak ha süllyedni akarnak.

http://www.lhsimulations.hu

Hypo
Tudom, hogy nem pont az, DE ha pl meg van adva egy emelkedesi profile amit az adott eljarasnal tartani kell es nem kezzel repuli akkor ott meg lehet adni, en 737 nel mindig az eljaras szerinti magassagokat hasznalom es a tobbit az fmc elintezi.

A sullyedesnel van ket opcio Speed es Path a Pathot erdemes akkor valasztani. ( idle szerint szamol )

Na igen, ilyenem is volt már. :-)

"Roger, Roger! Mi a vektor Viktor?"

[HUN]FaTaL
Nekem meg van amikor elfelejt leengedni, mert belekalkulálja, hogy elvektorál Indiába, én meg STARt repülök így a térkép szerint süllyedek. Na ekkor állandóan "please expedite your climb.." és a finalen végre helyrerázódik 😊)))

Mellesleg nálam szinte mindig 20-30 mérfölddel az FMC által számolt TOD elõtt kezd el süllyeszteni at ATC. :-/ És akkos mint a tibeti imamalom...please expedite your descent. :-D

Papirzacsi
Tapasztalatból mondom, hogy az FS ATC süllyesztése egy bõdületesen szarul kivitelezett dolog. Nem veszi figyelembe a szelet (igaz a radarképernyõ elõtt ülõ csóka ezt hogy is tenné), így írõs hátszélben rendszeresen késõn kezd el süllyeszteni, ami miatt a legmeredekebb siklásban is könnyen megeshet, hogy magasan érsz a finalre. Erõs szembeszélben, pedig pont az ellenkezõje.

Gabesz:
A VNAV amúgy azért süllyed ilyen "meredeken", mert a PDMG 737 alapból úgy számol, hogy a süllyedést alapgázon végzi. Rég nem repültem a géppel, de a manualba betekintve a DES page-en két mód közül lehet választani, az egyik a SPEED a másik a PATH. Talán érdemes lenne a másikat kipróbálni.
Ugyan nem tudom miért akarod csökkenteni az emelkedési sebességet, de VNAV módban, és LVLCHG módban is adott N1-hez és adott IAS-hoz tartozó emelkedési sebességgel emelkedik. Vagy növeled az IAS-t, vagy ha még így is túl gyorsnak találod az emelkedést, akkorCLB módhoz tartozó N1 értékét kell csökkenteni. Amit az FMC-ben, vagy manuálisan az N1 tekerõ állításával tudsz elérni (ha kidolgozták egyáltlán). De sztem ezt inkább hagyd úgy ahogy van.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Papirzacsi
A STEP CLIMB egy teljesen más dolog. A PMDG 737-nem is tudja. Igazi elõnye amúgy is csak a hosszútávú repüléseknél lenne.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

polluxware
az amíg felszállástól kezdve eléred az utazó magasságot az gondlom nem kérdés..

#25262ben Vzsolo említette hogy Climb és Des profile sebesség megadás, valmint fmc flightplan részén a navpontok mellé megadhatod az általad kívánt "x" pontól felvett sebességet
nálam ez Ariane-nál csöppet macerás😊 ergó hiába csökkentem a kívánt magasságot akkor sem kezdi mindig el idõben.. (napvontok egyebek)

Ha az FS beépített IFR útvonalhoz tartozó rádió parancsait veszed figyelembe, akkor arra nyugodtan lehet támaszkodni ugyanis mindig jó idõben szól mikor hova emelkedj vagy süllyedj.. (maga a vektorozásával meg nem kell foglalkozni)

tehát-> utazómagasságon repülve az utolsó nav pont felé közeledve szól a torony hogy süllyedj mittomén 12-17e lábra.. kiveszed VNAV-ból betekered a magasságot -> LVLchng -> sebesség 250
majd további utasítást ad.. 10e láb alatt 240re tekered, majd amit a star eljárás megkövetel

ennyi

VNAV funkciónak akkor lenne értelme ha reális rádiózás menne és engednék hogy szabályosan repüld le a star-t, ugyanakkor 10e láb alatt még akkor is megteheted hogy kiveszed ifr-bõl és csak kérsz egy leszállási engedélyt 60nm belül..

kár ezt túl komplikálni😊 ahogy elhalgatom néha az BP aprócsot, a rövidítések miatt sztem õk is csak ilyen félig kézzel bügyürûzik be a dolgokat, nem pöcsörésznek az fmc-vel..

Hypo
Emelkedesi profile Step Climb valami hasonlo azt hiszem ICAO van alapbol megadva ( md11 nel legalabb is igen)

köszi majd megnézem, de már csak holnap sziasztok.
vzsolo
Szia.
Nem nagyon értek a 737-hez (sajnos elég rég volt már mikor utoljára repültem vele), de az FMC-n a Des gombot megnyomva a PATH DES oldalon meg tudod adni a süllyedési sebességet a TGT SPD-hez. Ezen kívül nem tudom, hogyan lehetne még más módon szabályozni szabályozni a süllyedés mértékét az FMC-n keresztül.

MD-11, Fokker segédletek: http://vzsolo.uw.hu/fs/ OMSI segédlet: http://vzsolo.uw.hu/omsi/

csak gondoltam valaki rájött már, de akkor neki kell esnem pmdg pdf dokumentumoknak, én is kézzel állitom az erszkedéstöl kezdve csak igy végigrepülhetné az fmc és a még cat-es leszállást is végrehajtaná automatice, és nem kéne nekem figyelni a sebesség korlátozásokat, persze a végsõ egyenesen újra szeretem teljes fmc-vel repülni, csak az a süllyedés 4000ig az manuális.
[HUN]FaTaL
Biztos hogy állítható, én kézzel szoktam betekerni.

mint pl:dölésszög
Erre magamtól is rájöttem, azért gondolod nem fogok 5000 varióval és 300 kts el beesni egy megközelitésnél, gondoltam azért ez valahogy szabályozható fmc-ben is.
[HUN]FaTaL
Tekerd be kézzel a variót és a magasságot hamarabb és kezdj el süllyedni, vagy ereszkedj teljesen kézzel bár az mazochistáknak való. 😄

Sziasztok! olyan problémám van a pmdg 737-el, vagyis az fmc-vel hogy minden beállitást megcsinálok airac útvonalat betáplálom sebesség sid/star stb... viszont nem jöttem rá hogy lehet állítani gondolom azt is valahol az fmc-ben kell hogy kissebb varióval emelkedjen és süllyedjen, de inkább süllyedjen, tehát mondjuk amit a gép kiszámol süllyedési pont kezdetét azt kb 30-40 nm elõbb kéne kezdeni hogy ne 4500-5000 el essen lefelé. Tud valaki esetleg valami tippet adni hogy lehetne orvosolni ezt a problémát?
Hypo
😊)))

na ja meg a GA, na de miért nem lehet egységes? mind1
polluxware
már azthittem fs alá... <#whatever>

polluxware
pont errõl volt szó múltkorában😊 nekem is fura volt hogy nem passzol az a kép amit látok meg ami a pdf-ben van..

ha vannak hasonló kérdések , azt nyugadtan dobd fel! Nálam most ez az elsõ számú gépmadárka😊

Nem mindenhol, Oroszországban pl. ljastrommal mennek a belföldi járatok.

Hypo
skacok, lehet hogy tök eggyértelmû, de hirtelen azon kezdem gondolkozni, hogy miért járatszám-al irányítják a gépeket lajstromjel helyett?
No! Sejtettem én, hogy vmi nem stimmelt nálam a Fokker FMC-vel. Telepíteni kellett a fontokat hozzá, és most már frankó minden. <#taps>

CptSAB
Te jó ember.. küldd át inkább priviben azt a cfg-t, és meg inspekciózom ma, mert ez a kis szösszenet ez lutri.
pontosabban flatten. Ezek a sorok vannak az egyes szekciókban:

Title=FS9 World Scenery
Description=FS9 Scenery Data
Clean_on_Exit=FALSE

Title=Default Terrain
Layer=1
Active=TRUE
Required=TRUE
Local=Scenery\World
Remote=
Texture_ID=1

Title=Default Scenery
Layer=2
Active=TRUE
Required=TRUE
Local=Scenery\BASE
Remote=

Title=LHKE
Layer=317
Active=TRUE
Required=FALSE
Local=Addon Scenery\LHKE
Remote=

Sehol nincs benne semmilyen konfig.

Bázis ugráshoz ideális.
w77d
aztakurva nem semmi medence 😄

CptSAB
ez tutira valami flatten dolog.. ahogy elsõre írtam. Azért nem bizsu ahogy kinéz..
nézd végig a scenery.cfg scenery bejegyzéseket. Azok az érdekesek, ahol van flatten sor, azt meg kell nézni. Igaz, a nem AFCAD alapú repülõtér körzeti/szerkezeti fájlok SCASM (bár lehet most szarul írtam le..) kódjai által bejegyzett flatten nem látható, az csak az adott sceneryk szerkezetébõl lehet kisakkozni.. lehet bonyisan írtam..
[HUN]FaTaL
A scenery.cfg-dbe nem került bele véletlen olyan flatten bejegyzés a kérdéses részhez, aminek nem kéne ott lenni?

http://i41.tinypic.com/2zid11x.jpg
Kössz a tippet. :-)

Ez a látvány a NOD északkeleti csücskében.
Falconer

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Sajnos nem tudom kitalálni melyik számú NOD ez a Békéscsaba Arad. Korábban volt egy makacs vírusfertõzésem, de az mára kigyógyult. Viszont néhány fájl áldozata lett. Lehet, hogy a szim fájlok közül is.
A probléma az csabaii <#nyes>
Az LHBc fájl keresésre csak az ADDON SCENERY/SCENERY-ben találtam, ott neveztem át. A sima Scenery -ben nincs.
CptSAB
Ez a scenery két könyvtárat is használ. Van egy Addon Scenery-s és egy Scenerys része mind a kettõt ki kell végezni. Csabai vagy Bankii?
Sajnos nem tudom, hogy mióta lehet ez a sz@r állapot, mert inkább IFR repülök, csak most a Pécs miatt kezdtem el VFR-ezni.
Igen, és az ADDON/Scenery-ben volt. Most a BGL kiterjesztést átneveztem, nem használja. Amikor fent volt a reptér, akkor csinos kis dombocskán állt.
CptSAB
Az avsim-es LHBC lett letöltve?
CptSAB
hát itt valami baromira el***zott flatten áll a dolog mögött..
Csak Ide tudtam fellinkelni a fotókat:
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9006521 HSZ7406
Ezen túl vagyunk, de a képfeltöltést nem lehet belinkelni, én meg oda pakoltam fel minden fotót. koordinátákkal egyebekkel.
CptSAB
basszus.. ez most olyan, mintha azt mondanád, itt és ott.. 😄

Szedd ki LHBC-t és röppenj egy kis eszelõset a Békéscsaba - Gyula térségben.