MS Flight Simulator 2004
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
CNN
Kaczyñski sürgethette a pilótát, hogy szálljon le
Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.
Itt a kapitány - veled ellentétben <#csodalk>#csodalk><#duhos2>#duhos2> - tisztában volt azzal, hogy milyen következményekkel kell(ett volna) szembesülnie, ha nem azt teszi, amire parancsot kap - és ez az, ami elég nyomós ok lehetett számára ahhoz, hogy mégis a leszállás mellett döntsön.
Ez nem a civil világ, ahol max. kirúgnak, ha kiröhögöd a hülye fõnöködet, ha mond valami orbitális baromságot...
Az biztos, hogy ha a kapitány azt mondja nem szállok le, akkor nincs olyan ember aki ezt felülbírálja.
De, a négy leszállási kisérlet csak azt mutatja, hogy valakik nagyon le akartak ott szállni és szerintem az nem a pilóta volt.
Gondoljatok bele, nemzetközi figyelem által kísért ünnepség nem akármilyen résztvevõkkel marad el, ha máshol szállnak le. És ugye, akkor sosem derül ki, hogy nem lehettett volna leszállni. Így kiderült. <#szomoru1>#szomoru1>
Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.
Ez "csak" annyit jelent, hogy bármire utasíthatják a gép parancsnokát és neki nagyon-nagyon jól meg kell gondolnia, hogy milyen parancsot és miért tagad meg... Egyszer már megtette, de ezek szerint nem szerette volna ugyanazt a tortúrát újra átélni.
Háborús helyzetet kivéve (pl. tudják, hogy lelövik a gépet, ha felemelkednek ismét, vagy bomba van a fedélzeten, vagy találat érte, vagy szabotázs a gépet és emiatt az üzemanyag ellátás, vagy a hajtómûvek megsérültek, illetve az irányítása a gépnek meghibásodott) nincs olyan, hogy a kormánygép fedélzetén bárki is arra kényszerítse az élet kioltására alkalmas eszköz használata nélkül a kapitányt, hogy márpedig ide tegye le a gépet.
A fentieket kivéve, különösen egy kormánygép kapitánya és elsõtisztje nem tud ekkorát hibázni! Ezt minden nagygépes pilóta tudja.
(Amúgy a METAR szerint:
07:00Z (10am) Temp 1°C Dew 1°C Humidity 98% QNH 1026 hPa Visibility 0.5 kilometers Winds SE 10.8 km/h / Heavy Fog
W7Prof x64 | ASUS P5B 4GB | Core 2Duo E8200 2,66GHz | 9500GT 500MB driver:8.17.12.8026 | DirectX 10 | Philips 15\" 1024x768 75Hz | SAITEK Yoke+1Quadrant és pedál.
gear warning: kikapcsolja a "too low gear!" gpws hangjelzést, bár én ezeket inkább a gépben szoktam kikapcsolni, az FSP-ben kikapcsoltam a gpws-t. Fõleg ha mondjuk hegyek fölött jössz el viszonylag alacsonyan, és még nincs kinn a futó stb. pl. ha 13-as pályára jössz Ferihegyen és a budai hegyek fölött jössz át.
Intel Core 2Duo E5800 3.20GHz 4GB DDR2 RAM NVIDIA GeForce GTS450 2048MB
W7Prof x64 | ASUS P5B 4GB | Core 2Duo E8200 2,66GHz | 9500GT 500MB driver:8.17.12.8026 | DirectX 10 | Philips 15\" 1024x768 75Hz | SAITEK Yoke+1Quadrant és pedál.
- Inhibit the GPWS flaps warning
- Inhibit the GPWS gear warning
kikapcsolni a fent felsorolt figyelmeztetõ jelzéseket, hogy ne zavarjon a figyelmeztetésre elvégzendõ feladatsor elvégzésében.
- Ask 250kts clearance
Engedélyt kérni a FL100 alatt engedélyezett 250kts sebesség átlépésére, ha úgy itéli meg a pilóta, hogy erre szükségük van.
http://goo.gl/gd6Zi5
- Inhibit the GPWS flaps warning
- Inhibit the GPWS gear warning
- Ask 250kts clearance
hát valmit nagyon benéztek...
Nem írom le a típust, de igazából én nem is annyira a technika, hanem az emberi szempontokra vezetem vissza a katasztrófát, amiben a nem mai csirke gép mint mellékszereplõ és egyben szenvedõ egyik fél kap helyt. Arra hívtam fel a figyelmet, hogy a ködben több együttható miatt elindulhatott az a láncolat amely a katasztrófához vezetett. Malévnál is volt sajnos hasonló eset, még a Tupoljev hõskorban, Kijevnél ott még más okok is tétézték a Tu-134 lezuhanását.
Maria Kaczynska -- The president's wife
Ryszard Kaczorowski -- Poland's last president-in-exile
Aleksander Szczyglo -- head of the National Security Office
Pawel Wypych -- presidential aide
Mariusz Handzlik -- presidential aide
Jerzy Szmajdzinski -- deputy parliament speaker
Andrzej Kremer -- Deputy Foreign Minister
Gen. Franciszek Gagor -- head of the army chief of staff
Andrzej Przewoznik -- minister in charge of WWII memorials
Slawomir Skrzypek -- head of the National Bank of Poland
Janusz Kurtyka -- head of the National Remembrance Institute
Przemyslaw Gosiewski -- lawmaker