MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ezzel azt állítod, hogy parancsot kapott a pilóta? Hááát.... No majd a fekete doboz megmondja, már megtalálták.

CNN

Kaczyñski sürgethette a pilótát, hogy szálljon le

Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.

Nem felülbírálatról van szó, az ég áldjon már meg, hanem parancsról.
Itt a kapitány - veled ellentétben <#csodalk><#duhos2> - tisztában volt azzal, hogy milyen következményekkel kell(ett volna) szembesülnie, ha nem azt teszi, amire parancsot kap - és ez az, ami elég nyomós ok lehetett számára ahhoz, hogy mégis a leszállás mellett döntsön.
Ez nem a civil világ, ahol max. kirúgnak, ha kiröhögöd a hülye fõnöködet, ha mond valami orbitális baromságot...
Meg ott van a megfelelési kényszer is.
Az biztos, hogy ha a kapitány azt mondja nem szállok le, akkor nincs olyan ember aki ezt felülbírálja.
De, a négy leszállási kisérlet csak azt mutatja, hogy valakik nagyon le akartak ott szállni és szerintem az nem a pilóta volt.
Gondoljatok bele, nemzetközi figyelem által kísért ünnepség nem akármilyen résztvevõkkel marad el, ha máshol szállnak le. És ugye, akkor sosem derül ki, hogy nem lehettett volna leszállni. Így kiderült. <#szomoru1>

Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.

polluxware
alapból hagyjuk... 😊 az is elég ha valmi gyakorlós gépbe tesszük õket reptér mellé tûzoltási célokra<#hehe>

eyecandy
Szerintem senki ne lõjön senkit sehova. Fõleg ezen az oldalon ne. Meg nem is kell föltenni õket semmilyen repülõre. Elég ha mindenki szavaz akire akar, és számon kéri a teljesítményt, és az ígéreteket, nem kussol mert a mi kutyánk kölyke... És nem hagyja megosztani magát és a barátait és a nembarátait a politikától, mert Cézár óta ezt csinálják velünk.

w77d
hát átélni már semmit nem fog...

polluxware
feltételezésekrõl beszéltem, nem tényekrõl...

A helyzet az, hogy ez a légierõ gépe volt és a légierõ személyzete: tudod, katona bácsik. A gép fedélzetén ott volt a kapitány legalább két elöljárója - és mellékesen az elnök is...
Ez "csak" annyit jelent, hogy bármire utasíthatják a gép parancsnokát és neki nagyon-nagyon jól meg kell gondolnia, hogy milyen parancsot és miért tagad meg... Egyszer már megtette, de ezek szerint nem szerette volna ugyanazt a tortúrát újra átélni.
w77d
ezt mogyoróztam tegnap én is, szóval vigyázz mert te is ki leszel kiáltva összeesküvés elméleteket kiagyaló lelkes aktivistának 😉

Ha a kapitány nem volt tudatmódosító hatása alatt akkor a publikus hírek leírására támaszkodva teljesen kizárt a baleset.
Háborús helyzetet kivéve (pl. tudják, hogy lelövik a gépet, ha felemelkednek ismét, vagy bomba van a fedélzeten, vagy találat érte, vagy szabotázs a gépet és emiatt az üzemanyag ellátás, vagy a hajtómûvek megsérültek, illetve az irányítása a gépnek meghibásodott) nincs olyan, hogy a kormánygép fedélzetén bárki is arra kényszerítse az élet kioltására alkalmas eszköz használata nélkül a kapitányt, hogy márpedig ide tegye le a gépet.
A fentieket kivéve, különösen egy kormánygép kapitánya és elsõtisztje nem tud ekkorát hibázni! Ezt minden nagygépes pilóta tudja.
(Amúgy a METAR szerint:
07:00Z (10am) Temp 1°C Dew 1°C Humidity 98% QNH 1026 hPa Visibility 0.5 kilometers Winds SE 10.8 km/h / Heavy Fog

W7Prof x64 | ASUS P5B 4GB | Core 2Duo E8200 2,66GHz | 9500GT 500MB driver:8.17.12.8026 | DirectX 10 | Philips 15\" 1024x768 75Hz | SAITEK Yoke+1Quadrant és pedál.

polluxware

Inhibit flaps warning: kikapcsolja a "too low flaps!" gpws hangjelzést
gear warning: kikapcsolja a "too low gear!" gpws hangjelzést, bár én ezeket inkább a gépben szoktam kikapcsolni, az FSP-ben kikapcsoltam a gpws-t. Fõleg ha mondjuk hegyek fölött jössz el viszonylag alacsonyan, és még nincs kinn a futó stb. pl. ha 13-as pályára jössz Ferihegyen és a budai hegyek fölött jössz át.

Intel Core 2Duo E5800 3.20GHz 4GB DDR2 RAM NVIDIA GeForce GTS450 2048MB

Használ valaki Fs2Crew-t PMDG747-el?

W7Prof x64 | ASUS P5B 4GB | Core 2Duo E8200 2,66GHz | 9500GT 500MB driver:8.17.12.8026 | DirectX 10 | Philips 15\" 1024x768 75Hz | SAITEK Yoke+1Quadrant és pedál.

Az FSPaseengerben ezek mire jók?
- Inhibit the GPWS flaps warning
- Inhibit the GPWS gear warning
kikapcsolni a fent felsorolt figyelmeztetõ jelzéseket, hogy ne zavarjon a figyelmeztetésre elvégzendõ feladatsor elvégzésében.
- Ask 250kts clearance
Engedélyt kérni a FL100 alatt engedélyezett 250kts sebesség átlépésére, ha úgy itéli meg a pilóta, hogy erre szükségük van.

CptSAB
Érdekes kép.. jó x-plane a dolog, de itt is volt szerintem zavar a köbön

CptSAB
😄 hsz szerint volt elsõ..
[HUN]FaTaL
Az elsõ képen látszik a menüsávról meg a vízrõl, hogy FSX. A Fokker az FS9.

http://goo.gl/gd6Zi5

w77d
ejj ha mi kerülnénk kormányra XXXXD

Hypo
flightszimesek pártja az a tuti😊

ja bocs, összecseréltem😊

Biztos? ott van fent hogy Microsoft Flight Simulator 2004 - A Century of Flight

w77d
ebben ki tudunk egyezni.... a faszom ki van nekem is... már voltam szevezni, de nem nagy pártra szavaztam 😊

CptSAB
igaz az nem is volt kérdés.. <#falbav>
CptSAB
az elsõ képet pollux rossz fórumba tette, mert az sok mindenbõl köv.-ve az A2A B-17.. a második kép viszont FS9.
CptSAB
várd meg a final editiont 😄 hamarosan.. a honnétra választ nem tudok adni
Hypo
Egyezzunk ki, hogy az egesz MO-i politikai elitet felnyomhatnank egy ilyen gepre simaaaan. Egyik kutya masik eb.

spyy55
Az FSPaseengerben ezek mire jók?
- Inhibit the GPWS flaps warning
- Inhibit the GPWS gear warning
- Ask 250kts clearance

w77d
akko érdekelne, hogy a képen milyen B17-est láthatunk, kinek a modelljét 😊

valaki tudja honnan lehetne letölteni a hungary vfr 2009 eddig elkészült változatát?
Szerintem FS9😊

polluxware
<#zavart1>

w77d
ez fsx??

polluxware

polluxware

polluxware
baksi van ott minden.. TCAS, ATR FMC, wödörradar, naqvada generátor, +hiper ventillátor

hát valmit nagyon benéztek...

w77d
hát nyomós indok lehet a szükség az tuti XXD

w77d
a pilótafülke:

polluxware
ilyen-olyan cikkekben felmerült már az verzsön is a kapitány ruciját valki nagy cibálta hogy pisilni kell... ezért lehetett a csakazéris lending mindhalálig

CptSAB
ilyet nem is állítottam, 20 éves autóm van mégis nekem kényelmes és szeretem, elektronika abs, stb.. semmi nuku.. fapados cseh termék, de teszi a dolgát, repülésben sincs ez másképpen, egy 80 éves gép is tud repülni, csak másképpen kell bánni vele, más feladatsort igényel a kezelése..
w77d
biztos vót benne minden mi szem szájnak ingere...

polluxware
hááááát ilyen berendezés mellé nem hiszem hogy nem fért volna bele a keretbe egy GNS530WAAS, vagy GPWS szisztyéma

w77d
mondjuk az összes buzi MSZP-st meg szödeszest, azt belelõni õket a tengerbe <#pias><#awink> XD

CptSAB
😄 Hegesztek egy NG panelt a PT Tu-154M-hezhöz..
Nem írom le a típust, de igazából én nem is annyira a technika, hanem az emberi szempontokra vezetem vissza a katasztrófát, amiben a nem mai csirke gép mint mellékszereplõ és egyben szenvedõ egyik fél kap helyt. Arra hívtam fel a figyelmet, hogy a ködben több együttható miatt elindulhatott az a láncolat amely a katasztrófához vezetett. Malévnál is volt sajnos hasonló eset, még a Tupoljev hõskorban, Kijevnél ott még más okok is tétézték a Tu-134 lezuhanását.
polluxware
najóó... igazad van

vihetne még valkit arról az oldalról<#papakacsint>

w77d
nem volt ez szar gép....

w77d
<#levele><#wow3><#ejnye1><#puszis>

polluxware
<#kuss>

polluxware
sürü.. a lista

fidesz nem akar mostanában smolenskbe menni? <#eplus2>

Hypo
Lech Kaczynski -- Polish president

Maria Kaczynska -- The president's wife

Ryszard Kaczorowski -- Poland's last president-in-exile

Aleksander Szczyglo -- head of the National Security Office

Pawel Wypych -- presidential aide

Mariusz Handzlik -- presidential aide

Jerzy Szmajdzinski -- deputy parliament speaker

Andrzej Kremer -- Deputy Foreign Minister

Gen. Franciszek Gagor -- head of the army chief of staff

Andrzej Przewoznik -- minister in charge of WWII memorials

Slawomir Skrzypek -- head of the National Bank of Poland

Janusz Kurtyka -- head of the National Remembrance Institute

Przemyslaw Gosiewski -- lawmaker

Zbigniew Wassermann -- lawmaker

Grzegorz Dolniak -- lawmaker

Janusz Kochanowski -- civil rights commissioner

Bishop Tadeusz Ploski -- army chaplain

CptSAB
Van ekkora véletlen hidd el, a ködben ma ezt produkálták is. Zsolti válasza fején is találta a dolgot. Nem írom le a nagy Tuskót, de az a gép nem egy korszerû masina. Abban nincsen FMS rendszer.. folyadékkristályos kijelzõk, maximum a kocsonyássá vált szemek a feszült figyelemtõl. A szmolenszki repülõtér pedig nem egy nemzetközi repülõtér. A felszerelése a leírtak alapján ill. satelitek alapján is a "régi VSZ" standardot követi. A szemtanú egyszer hallotta.. ez jó duma. Ahogy az figyelhetõ, én direkt kihagyom a politikát ebbõl a szörnyû tragédiából. A, mert le***rom magasról a politikát, ****keverésre ideális, más egyebet nem tud. 😄 B, mert sajnos 95 ember meghalt feleslegesen egy olyan katasztrófában, ami elkerülhetõ lett volna. És tojok rá, hogy apárti vagy bépárti miként akarja ezt a "szenzációt" a maga elõnyére hajtani. Azonban amikor egy láncreakció elindul már nincs visszaút. A tényeket kell mindig követni, nem a fikciót. Ami pedig a kormányzati szerepeket illeti. Soha, sehol nincs pótolhatatlan ember a munkában. Lesz új köztársasági elnök. bank elnök, vez.kari fõnök stb.. Magánemberként, a családok számára pótolhatatlan a veszteség és fájdalmas a gyász. Ennyi én így kezelem.