45215
FAQ | Magyar fejlesztések | AVSIM | SimFlight | FSPlanet | SurClaro | FSInsider
Aerosoft | SimMarket | FSDreamTeam | FlyTampa | Flight1 | Carenado
-
#43772 Nem, csak zemlja (föld). -
#43771 Köszönöm! Otthon ránézek. Egyébként ezt csak földet éréskor lehet használni, nagy magasságon speedbreak-ként nem? -
#43770 A SCS_Tu134A_V1.en_korr PDF 6. oldalán, LEFT PANEL FAC képen a 6-ossal jelzett kapcsoló felkapcsolásával és földetéréskor kézi (billcomb) nyitás. (legalábbis a régebbi gépeken így működött). Kipróbálni nem tudtam, mert még nincs felrakva az fs-ben a kisvas, de így emlékszem. -
Nyiri #43769 Jürgen tuningnál 134-n van spoiler. :D Majd átnyálazom a manualt, hogy hol van :) -
#43768 Jaja, azt vágom, mert a 154-esnél is kell és nincsen arm funkció, de 134-nél nem tudom nyitni az ü-vel. -
Nyiri #43767 Magyar billnél: ü gomb. Ha van armed funkció a 134-n akkor pedig SHIFT+ü az armed-be állítás -
#43766 Ja, így már megvan, köszi!
Node, ha már itt vagyunk: Szembesültem egy érdekes dologgal. Nézegettem Tu-134 landing videókat (nincs sok) és feltűnt, hogy nyitna spoilert leszállás után. No, ez nekem eddig kimaradt, de nem is tudok nyitni a standard gombbal. Mivel tudok spoilert nyitni? (na jó, interceptort.) :DDD -
Nyiri #43765 Nem. :) Úgy értettem hogy fejlesztési hiba az hogy alap sim kapcsolóra támaszkodik, mikor belül nincs lemodellezve hogy az a kapcsoló kapcsolódjon. -
#43764 Ehh, ez nem teljesen jött át. Szóval fel kéne tennem valami C&D update-et, hogy a kapcsolóval is felmenjen a Batt/gen? -
Nyiri #43763 Billentyű combóra gondoltam.
Fejlesztési figyelmetlenség. Ugyanis alapból úgy van megcsinálva a gép hogy nincs fent a Cold&Dark update és hiába mikor betölti full dark a gép ha számít arra bizonyos rendszer hogy a be van kapcsolva. -
#43762 Itt milyen shortcut-ra gondolsz? Bill.kombóra, vagy valami gombra lehet tenni ilyet?
Egyébként nálam is ilyen. Ha mindennel készen vagyok, nyomok egy ctrl+shft+G-t (nálam ez a generator/alternator master switch) és akkor nem megy el. Ha elfelejtem, akkor utána nyomok. :)))
Egyébként miért van az, hogy egy-egy funkciókapcsoló nem kapcsolja a funkciót. Jó példa a Yak-18T, mert ott hiába nyomod fel a battery-t, csak látszólag kapcsolja fel, de ha nem nyomsz bill.kombóval battery ON-t, akkor nem lesz jó. Ez mitől van? -
Nyiri #43761 Generator master switch / Avionics vagy mi gombra tegyél egy shortcut-t és azt nyomd be amint az apu jár. -
jtompi #43760 Próbálom elindítani a 134-est a leírásod alapján, de mielőtt a motorindításhoz érnék teljesen elmegy az áram minden rendszerből.
Mit csinálhatok rosszul? Lassú vagyok? Gyorsabban kéne az addig lévő pontokat végrehajtani?
És lenne még egy kérdésem. Melyik IL-18-at használod? Az enyémben nincsenek 2D-s műszerek, csak 3D cocpitban de ott sincs meg minden kapcsoló. :( -
#43759 Szuper a doksi, számomra teljese érthető. Tüzetesebben is megszemlélem este, csak tegnaptól már meló van, vége a jó kis betegállománynak. :)
Egyénként akartam kérdezni, hogy lesz-e folytatás, de megelőztél. :) -
Nyiri #43758 Okos és köszi :P
A doksi érthető? Ha van valami gixer benne szólj. Amúgy folytatom tovább. -
#43757 Én ezt használom, ami ebben a csomagban van. Csak az üvegorrosok mennek, mert csak az van a v2.0-ban, de azok faszányosak hozzá.
Tu-134 Malév
Active Cameraval definiáltam nézeteket a legtöbb repült gépemhez, és csak egy gombnyomással tudok váltogatni. Szerintem hangulatosabb, mint a 2D. Itt pl. azért, mert amikor a navigációt állítom, akkor a navigátor helyén, az üveg orrból való kilátással nagyon hangulatos. :) -
Nyiri #43756 Amúgy a VC-ben hogy váltogatsz a panelek között? -
Nyiri #43755 Malev livery hol található? :) -
#43754 Marha jó képek. Egy dolgot áruljatok már el, mert már csak ezt nem tudom megoldani ebben a nyomi játékban, hogy mindig élesek legyenek a ground textúrák. Van, amikor full éles minden, de van olyan is, hogy még alattam is full homály és csak a refresh scenery után lesz éles. Tök random, hogy mikor és hol éles és homályos, de már minden hülye terrainbeállítást végignyomkodtam az fs9.cfg-ben, de semmi változás. Pl. CHPro-nál látványos, de ha épp olyanja van, bárhol homályos lesz. Ezt nem értem, komolyan... :/ -
#43753 Uhh, ez nagyon ott van! Ezer hála és köszönet, legalább már tudom mit nyomkodok. :)
-
Nyiri #43752 Fasza képek. Nagyon durva belegondolni, hogy az FS-m már 10 éve a gépen van (mármint a kieg könyvtár) és "fullosan" szimulált gépek már 7-8 évesek. Öregszünk basszus. -
Nyiri #43751 SCS Tu-134 doksi angolul. Nagyon alap csak összedobtam. Még közel sincs kész, de legalább már a gép nagy része érthető -
#43750 Minap előkerült a régi gépem, láss csodát, sok sok régi (sajnos nem elég régi, a többi már nem lesz meg sosem :( ) fs-es screenshotokkal.
Akinek van kedve, ideje, türelme megnézhezi 2007-től, hogy változott a nálam használt fs kinézete. :) Elég látványos javulásom ment keresztül szerintem. :)
2007-2011
2011-2013 -
#43749 Na, kíváncsi vagyok. Kár, hogy Malév színekben nem repült M, de azért túlteszem magam rajta, ha véletlen nem Malév színeben szárnyal a madár. :D -
Nyiri #43748 Sok apróság van, de leginkább kezelésben az engineer panel az érdekes, mert ott tényleg kell figyelni a kabinnyomásra, hőmérsékletre, stb... Ha rosszul konfigurálod be akkor a pilóták és az utasok is megfulladnak, megfagynak. :) Ami igazából annyi hogy visít a gép. Elég jól le van szimulálva. Nagyon jó kis gép a 2004-hez. -
#43747 Nálam a B2 a nagytesó. Tervezem kipróbálni az M-e is. Ha már felmerült: az mennyiben más, tud többet, mint a B2? -
Nyiri #43746 Nagytesó az B2 vagy M? Az M-et jobban szeretem mert részletesebb a szimuláció. Mondjuk a B2 meg szebb FSX-ben. -
#43745 Uhh, én várom nagyon, mert ugye legalább a fele kapcsolóról nem tudom, hogy mi. :) Az inkonzisztenciát észrevettem én is, de csak az OH és a Generator panelnél. Úgy láttam, hogy ami a generátorok alatt lévő kapcsolókat illeti, azok a 2D-s OH-en kaptak helyet. Bár szerintem nem olyan vészes az eltérés. Mondjuk én csak VC-ben nyomom, nagyon ritka, hogy előhozok 2D panelt, azt is inkább csak a VOR rádiót.
Tegnap repültem a nagytesóval, mert már hiányzott. :))) LSGG-LHBP volt a túra naplementében. :)
-
Nyiri #43744 Arról nem beszélve hogy valamit felnyomtam a 2D OH-n az nem kapcsolódott be a VC-n és nem is aktiválódott :( -
Nyiri #43743 Szia!
ALT+ENTER lenyomta az üzemanyag pumpa összes kapcsolóját. Így érthető hogy leállt.
Amúgy elvileg ma kész leszek egy doksival ami képekkel együtt minden egy es kapcsolóról leírja hogy mit kapcsol és az egyes hiba lámpák mit takarnak.
Angolul csináltam, mert úgy érthetőbb.
Szerintem amúgy a gép tuti nincs kész teljesen. Nonszensz hogy a VC és a 2D panel ennyire nem konzisztens egymással. Pl felkapcsolok valamit a overhead-n ami a VC-n nem kapcsolódik fel és fordítva.
-
#43742 :O Nagyon szép!Olyan érzésem volt,mintha igazából ott lettem volna:O Meg a háttérben a domborzat,árnyék,meg ezek a képek.:L -
#43741 Érdekes... Csekklold, hogy a center tank 100%-on van, valamint az üzemanyag szivattyú automatika fel van-e kapcsolva. Nekem ilyen helyzetekben állt le. Center tanknak mindig tele kell lennie!
Ezt láttátok már: (tök új cucc. VC nem igazán funkcionális, de kitudja még, eddigi legjobb IL-76 szerintem. :))
Zsigulszkij féle IL-76MD -
#43740 Fel sem települ rendszergazdaként sem, inkompatib(d)ilis 16 bites alkalmazás jelszóval.... -
Nyiri #43739 XP kompatibilis opció? -
#43738 Gyerekek, sikerült valakinek feltenni Win7 64 alá az Abakusz FSRepaintot, már rég megvettem és azzal dolgozgattam XP alatt, most meg beintett a 7-nek.. Ha nem indul, no búgyet repaint.... -
Nyiri #43737 Sikerült beindítani, de felszállás közben leállt a hajtómű... LHDC-ről szálltam fel és még sikerült letenni a mezőre :(
Ötlet hogy miért lehetett? -
#43736 Nagyon köszönöm! Néztem, de mintha régen nem égett volna. Valóban az RSZBN rendszerhez van, de az nem kell, úgyhogy lekapcsoltam, így nem virít. :)
@Nyiri: Igen, ahhoz. Én nagyon beleszerettem. :) -
Nyiri #43735 Egy kérdésem lenne még. Ez a 2.0-hoz való? -
#43734 Nekem se működik az Avsim...! -
#43733 Ha egy csöpp esze sincs.....mint a mondás mondja...meg azért a koszon kívül ragadt az emberre némi tudás (kár, hogy az eskü kötelez, mert többet is lehetne írni), bár mára már az is megapadt rendesen.
Jut eszembe ma egész nap nem tudtam az AVSIM-ről letölteni, az én készülékemben van a hiba vagy máshol ?