45215
  • w77d
    a gépet elhasználtam má, ennyi maradt XXD
  • m814
    Ez most inkább ide
  • polluxware
    gép is van hozzá? vagy csak a használati utasítás?
  • w77d
    Srácok már régóta a birtokomban van egy Tu134 típusfüzet. Szerintetek értékes darab? Van valami repüléstörténeti vagy hasonló múzeum, ami igényt tarthat rá? Pakolás közben bukkantam rá, szerintem ez a régi dokumentum jobb sorsra érdemes, mint nálam eldugva tengődjön csak. Természetesen nem pénzé tenni szeretném, inkább megmenteni, amennyiben érdemes rá..

• Clidey
  • polluxware
  • LegendTommy
  • m814
    Egy kis kedvcsináló...

• jtompi
    Sikerült lerepülnöm LHBP-EDDM-t, tökéletesen sikerült. Köszönöm a sok hasznos tanácsot nektek. Sokat tanultam belőle. Most valami bonyolultabbal fogok próbálkozni. Hátha... :)
  • Willenbrock
    Van egy olyan útvonalam ami olyan hosszú hogy le kell szállni tankolni,de ekkor end fly-t kell nyomni és tankolás után újra felszállok de a küldetés eredeti berajzolt útvonala ekkor már nincs a térképen,hogy lehet azt elérni hogy az útvonal ne tűnjön el?
  • Willenbrock
    Most meg rendesen irányítható az a gép ami a múltkor nem volt az.Azt hiszem befolyásolja a programot az hogy a joystick a program futása közben lett-e bedugva vagy előtte.
  • polluxware
    nem minden reptérnél kell STAR-t lerepülni (münchen asszem egy jó példa erre), ugyanis az csak egy holding pontra visz el ami északra és délre is van párhuzamosan a kifutóval mindkét végén holding ponttal..

ráadásul ha nincs egyező airac papirosod, akkor totál más eljárás nevek is vannak.. rengeteget coptam annó ezzel meg asszem a EDDP-vel is emiatt..

ezeknél a rptereknél ha nem akarsz várakozni akkor elég a kifutót megadni meg az összekötő pontot ami visz az aprócsra.. star nevet meg nem adod meg

mindeközben érdemes PLAN módban nézni hogy mit ügyködsz és csak a végén le okézni
  • Hont
    Ha az LEGS menübe össze kötöd a pontokat, akkor tutira le repüli... Még akkor is, ha pont az ellenkező irányba esik. (többnyire)
    Először nekem is voltak gondok a STAR hozzáfűzésével, de sikerült bele jönni! Szerintem a FAQ-ba lévő leírás nagyon érthető. Hála a fogalmazónak!
  • meki1
    sziasztok! megtudná valaki mondani melyek azok a gombfunkciok amelyekkel a mi-24v tipusu helikopter oldal ajtajait ki lehet nyitni?Megköszönném!!Köszönöm!!!
  • jtompi
    Nekem az utolsó útvonal pont a napsa, az eljárás első pontja is napsa.
    A két pont között (pedig ugyan arról van szó) szakadást ír. Ha felhozom az eljárás első napsa pontját akkor meg a következőhöz ír szakadást. Nem nagyon értek még az FMC programozásához. Visszafelé (EDDM-LHBP)szépen lerepül mindent nincs gondom. Viszont a STAR-t repülnék az sehogy nem jön össze. Megjegyzem nem csak itt. Tuti hogy valamit rosszul csinálok, de még nem jöttem rá mi is a hiba. A faq-ba lévő FMC programozását végigcsináltam, ment is. De ha saját útvonalat terveznék a STAR mindig galibát okoz nekem.
  • carlosfly
    Esetleg kösd össze a szakadást. Szakadás alatti pontot hozd fel a disco helyére.
  • jtompi
    Sziasztok!
    Most ismerkedem az IFly-al, és rögtön problémám akadt az FMC-vel.
    Routfinderrel letervezem az útvonalat LHBP-EDDM. Gilep, abeti, tagas,matig,napsa. Napsa után jönne a STAR EDDM-re, de nekem ha kiválasztom az eljárást route szakadást ír az utolsó pont és a STAR kezdőpontja között. Azt tudom hogy nem nagyon értek még hozzá, de próbálkoztam mindennel és nem sikerült helyrerakni. Ha valakinek lenne egy kész lerepült útvonala erre, dobjon már meg legyenszives egy jó STAR leírással. NAPSA ponttól kezdve. Talán rájönnék hol hibázta és tanulnék belőle. :)
    Előre is köszi
  • BPA102
    Így van teljesen új fsről van szó! Nálam és tesómnál tökéletesen megy!

8 bites textúrákat készítettem csak amik saját modellek! Diverre gondolok én is! Na majd meglátjuk mi is lesz belőle!
  • CptSAB
    Bocs.. eredetileg nem a Te hozzászólásodra akartam válaszolni, a hsz-ed okés volt.. :S Meghülyít ez a +/- gombóc. :D
  • [HUN]FaTaL
    Ugyanezt írtam. De a szerkesztőben nem volt hiba, csak az FSben.

És .NET framework, nem NET :)
  • CptSAB
    A Net keretrendszert a különböző szerkesztő programok használják ADE, SB stb. Ezek erősen támaszkodnak bizonyos esetekben a VB library meglétéhez is pl. SBuilder stb... alapban FS-t a NetFramework nem izgatja. Első körben egy vga driver csere érdemes, illetve a sceneryk ki-be kapcsolása. Grafikus hibát tud generálni valamilyen "korrupt" textúra (fs számára értelmezhetetlen bmp pl. 24 bites stb..) is. Érdemes mindig tartalék mappákat is készíteni a globális scenery könyvtárakról)
  • Hont
    Nem találkozott valaki FS9 hez hasonló optimalizáló progival, mint ami FSX-hez van?
  • [HUN]FaTaL
    Semmi köze az FSnek a .nethez. Nem is volt még .NET mikor ez a game megjelent.

Max valamelyik addon kavarhat, de azt írod hogy friss fs.
  • BPA102
    4 .net keretrendszer van fent! Egy illetőnek akinek kifagy ezzel a hibával neki is a 4es van fent! Egyszerű afcadról van itt szó illetve ezekre lepakolva pár dolog instant sceneryvel! Nálam és tesómnál tökéletes! Ezek mind új telepítésű fs-ek!
  • gfarkas
    Találkoztam már olyan drájverrel (frissítés után), amit vissza kellett cserélni az előző verzióra, mert betett a rendszernek.Itt a fórumon is olvashatsz róla.
    Nem tudom mennyire tudsz sceneryket készíteni, azt csak te tudod ellenőrizni.
    Pl. az sem mindegy milyen .NET keretrendszerben készítetted. (1 => 4)
  • BPA102
    G3D.DLL elírtam bocsi
  • BPA102
    Na hát rá kerestem és már nem értem igazán! Saját készítésű scenery! Semmi extra! Afcad megcsináltam a saját modelleket bepakoltam illetve Varjú Laci bácsi féle fák vannak benne! Nálam megy, tesómnál sincs semmi gond! Másnak egy két részen D3D.DLL hibával kifagy! Azt írják hogy lehet grafukis kártya driver hiba is! Itt most meg áll az ész?: :_D
  • Hont
    Köszönöm mindenkinek az észrevételeket!:)
    Tanulságos volt!
    Első nekifutásra azt hiszem bepróbálok egy 120Gb.
    http://www.digiarea51.hu/merevlemez/belso/ssd/corsair-force-3-series-ssd-25-120gb-sata-600?vmcchk=1
    Egyenlőre ennél nem találtam "ár/érték arányba" jobbat!
    Esetleg ha valaki látott jobbat, akkor szóljon...
  • Scamel
    Üdv,

én nemrég vettem egy 64GBs SATA2-es SSD-t. Tesztelés jelleggel most csak FS9 van rajta, néhány kiegészítővel. REX, FSGlobal, meg pár addon repülő. Határozottan gyorsabb az FS így :) Különösen akkor érezhető a dolog, ha TrackIR-rel forgolódom a kabinban. Oldalra nézéskor nagyságrenddel gyorsabban tölti be az oldalsó talaj textúrákat.
    HDD-nél ez észrevehetően lassabb volt. Talán még akkor lehet jelentősége az SSD-nek, mikor olyan sceneryt kell betöltögetni, ami kismillió apró fájlból áll. Nekem mindenesetre bejön a dolog :)
    Azt tervezem, ha lesz rá keret veszek majd egy nagyobbat. Ez a 60-as elég lesz a rendszernek, a nagyobbra pedig megy majd az FS vissza.
  • [HUN]FaTaL
    SATA3as vinyó semmivel nem gyorsabb, mint a SATA2-es lévén a vinyók tempója rég nem éri el a sata2 tempóját sem, paraszt vakítás. SATA3 egyedül a nagyon gyors SSDkhez kell.
  • carlosfly
    sata 6
  • Hypo #36618
    hat ami 7200 minumum nagy cache, vagy egy velociraptor
  • Hurvinyek
    sata 3
  • Hont
    Köszi!
    Akkor ezek szerint akár egy 64Gb SSD is elég egy rendszerhez és akkor még egy "gyors" HDD kell! Ha jól értelmezem...
    Mit tartasz Te gyors HDD-nek?
  • Hypo #36615
    "..HA rendszer kerül SSD re és a FS9 HDD re, akkor is ki lehet használni az SSD előnyeit?." PERSZE hiszen igazabol az elonye hogy ha gyors a rendszer akkor az jo fs nek, es maga az fs altal vegzett lemezmuveleteknel egy mai normal gyors vinyo boven eleg. Persze a 3 ssd es egy hattertar az idealis:))) csak draga:)
  • Hont
    Na akkor ott a pont!
    Pont erre voltam kíváncsi!
    Tehát nem igaz az általános 70/30% kihasználtság...
    A HDD nél 70% nál kezd el brutál belassulni, akkor ott azt a 50% ne haladjuk meg?!
    HA rendszer kerül SSD re és a FS9 HDD re, akkor is ki lehet használni az SSD előnyeit?
    Mert ugye nálam most a HDD a leggyengébb szem és ez baromira fogja az egész rendszeremet.
    A WIN élményindex alapján minden 7 fölött van, kivéve a HDD-t! Az csak 5.3!Bár van aki azt mondja, hogy ezek nem jelentenek semmit...
  • Hypo #36613
    hat és ez most saját vélemény nem kell megfogadni:) szoval en mindenkepp a rendszert es fs9, fsx et kulon fizikai vinyon tarolnam, ha penz keves akkor eleg egy ssd a rendszernek maganak es egy nagyobb vinyon meg fs9 vagy fsx, ha van penz mehet ket ssd, egyre figyelj ssd merettel kapcsolatban ott tobb szabad helynek kell maradnia mint egy sima hdd-n hogy ne erezd meg.

• Hont
    Mi a véleményetek!
    Egy 96Gb SSD Win7 alatt már eldöcög az FS9?
    FSG2010+REX+UT+Ausztri+Germany+HUN
    Másfelé nem megyünk...:)
    Ja és persze íFLY
    Kezd hangja lenni a HDD-nek... Itt az ideje váltanom:S
  • L Viper #36611
    No igen, ha olyan kieg, gép is van fent ami regel a "c"-re ott gond van.
  • Hypo #36610
    ja nalam is kulon fizikai vinyon van, ami max nem muxik az a registry bejegyzesek meg uninstall de ugyse akarod torolni, de azert az uj install se rossz am:)