MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

CptSAB
A Net keretrendszert a különbözõ szerkesztõ programok használják ADE, SB stb. Ezek erõsen támaszkodnak bizonyos esetekben a VB library meglétéhez is pl. SBuilder stb... alapban FS-t a NetFramework nem izgatja. Elsõ körben egy vga driver csere érdemes, illetve a sceneryk ki-be kapcsolása. Grafikus hibát tud generálni valamilyen "korrupt" textúra (fs számára értelmezhetetlen bmp pl. 24 bites stb..) is. Érdemes mindig tartalék mappákat is készíteni a globális scenery könyvtárakról)
Hont
Nem találkozott valaki FS9 hez hasonló optimalizáló progival, mint ami FSX-hez van?
[HUN]FaTaL
Semmi köze az FSnek a .nethez. Nem is volt még .NET mikor ez a game megjelent.

Max valamelyik addon kavarhat, de azt írod hogy friss fs.

http://goo.gl/gd6Zi5

4 .net keretrendszer van fent! Egy illetõnek akinek kifagy ezzel a hibával neki is a 4es van fent! Egyszerû afcadról van itt szó illetve ezekre lepakolva pár dolog instant sceneryvel! Nálam és tesómnál tökéletes! Ezek mind új telepítésû fs-ek!

PC: Intel Celeron G530 2x2.40GHZ / RAM: 4GB 1333mhz DDR3 / VGA: Nvidia 440GT 1GB DDR3 / 22.5\' FULL HD LED Monitor!

gfarkas
Találkoztam már olyan drájverrel (frissítés után), amit vissza kellett cserélni az elõzõ verzióra, mert betett a rendszernek.Itt a fórumon is olvashatsz róla.
Nem tudom mennyire tudsz sceneryket készíteni, azt csak te tudod ellenõrizni.
Pl. az sem mindegy milyen .NET keretrendszerben készítetted. (1 => 4)

G3D.DLL elírtam bocsi

PC: Intel Celeron G530 2x2.40GHZ / RAM: 4GB 1333mhz DDR3 / VGA: Nvidia 440GT 1GB DDR3 / 22.5\' FULL HD LED Monitor!

Na hát rá kerestem és már nem értem igazán! Saját készítésû scenery! Semmi extra! Afcad megcsináltam a saját modelleket bepakoltam illetve Varjú Laci bácsi féle fák vannak benne! Nálam megy, tesómnál sincs semmi gond! Másnak egy két részen D3D.DLL hibával kifagy! Azt írják hogy lehet grafukis kártya driver hiba is! Itt most meg áll az ész?: :_D

Hont
Köszönöm mindenkinek az észrevételeket!😊
Tanulságos volt!
Elsõ nekifutásra azt hiszem bepróbálok egy 120Gb.
http://www.digiarea51.hu/merevlemez/belso/ssd/corsair-force-3-series-ssd-25-120gb-sata-600?vmcchk=1
Egyenlõre ennél nem találtam "ár/érték arányba" jobbat!
Esetleg ha valaki látott jobbat, akkor szóljon...
Üdv,

én nemrég vettem egy 64GBs SATA2-es SSD-t. Tesztelés jelleggel most csak FS9 van rajta, néhány kiegészítõvel. REX, FSGlobal, meg pár addon repülõ. Határozottan gyorsabb az FS így 😊 Különösen akkor érezhetõ a dolog, ha TrackIR-rel forgolódom a kabinban. Oldalra nézéskor nagyságrenddel gyorsabban tölti be az oldalsó talaj textúrákat.
HDD-nél ez észrevehetõen lassabb volt. Talán még akkor lehet jelentõsége az SSD-nek, mikor olyan sceneryt kell betöltögetni, ami kismillió apró fájlból áll. Nekem mindenesetre bejön a dolog 😊
Azt tervezem, ha lesz rá keret veszek majd egy nagyobbat. Ez a 60-as elég lesz a rendszernek, a nagyobbra pedig megy majd az FS vissza.
[HUN]FaTaL
SATA3as vinyó semmivel nem gyorsabb, mint a SATA2-es lévén a vinyók tempója rég nem éri el a sata2 tempóját sem, paraszt vakítás. SATA3 egyedül a nagyon gyors SSDkhez kell.

http://goo.gl/gd6Zi5

sata 6
Hypo
hat ami 7200 minumum nagy cache, vagy egy velociraptor

sata 3

Hont
Köszi!
Akkor ezek szerint akár egy 64Gb SSD is elég egy rendszerhez és akkor még egy "gyors" HDD kell! Ha jól értelmezem...
Mit tartasz Te gyors HDD-nek?
Hypo
"..HA rendszer kerül SSD re és a FS9 HDD re, akkor is ki lehet használni az SSD elõnyeit?." PERSZE hiszen igazabol az elonye hogy ha gyors a rendszer akkor az jo fs nek, es maga az fs altal vegzett lemezmuveleteknel egy mai normal gyors vinyo boven eleg. Persze a 3 ssd es egy hattertar az idealis😊)) csak draga😊

Hont
Na akkor ott a pont!
Pont erre voltam kíváncsi!
Tehát nem igaz az általános 70/30% kihasználtság...
A HDD nél 70% nál kezd el brutál belassulni, akkor ott azt a 50% ne haladjuk meg?!
HA rendszer kerül SSD re és a FS9 HDD re, akkor is ki lehet használni az SSD elõnyeit?
Mert ugye nálam most a HDD a leggyengébb szem és ez baromira fogja az egész rendszeremet.
A WIN élményindex alapján minden 7 fölött van, kivéve a HDD-t! Az csak 5.3!Bár van aki azt mondja, hogy ezek nem jelentenek semmit...
Hypo
hat és ez most saját vélemény nem kell megfogadni😊 szoval en mindenkepp a rendszert es fs9, fsx et kulon fizikai vinyon tarolnam, ha penz keves akkor eleg egy ssd a rendszernek maganak es egy nagyobb vinyon meg fs9 vagy fsx, ha van penz mehet ket ssd, egyre figyelj ssd merettel kapcsolatban ott tobb szabad helynek kell maradnia mint egy sima hdd-n hogy ne erezd meg.

Hont
Mi a véleményetek!
Egy 96Gb SSD Win7 alatt már eldöcög az FS9?
FSG2010+REX+UT+Ausztri+Germany+HUN
Másfelé nem megyünk...😊
Ja és persze íFLY
Kezd hangja lenni a HDD-nek... Itt az ideje váltanom:S
L Viper
No igen, ha olyan kieg, gép is van fent ami regel a "c"-re ott gond van.
Hypo
ja nalam is kulon fizikai vinyon van, ami max nem muxik az a registry bejegyzesek meg uninstall de ugyse akarod torolni, de azert az uj install se rossz am😊

L Viper
Ha másik partíción van az FS9 mint a rendszer, akkor nem kell újra raknod, simán elindul.
Nálam több XP újratelepítést élt már túl 😄
Hypo
hat van ra lehetoseg, de neha jobb am ujra rakni mindent es csak azokat felrakni amiket tenyleg hasznal az ember sokan felraknak orrba szajba mindent aztan 3 repter kozott repkednek egy geppel

Hali!

Újra raknám az FS-ta gépemen, de nem akarok feleslegesen küzdeni!
Van valami lehetõség olyan mentésre vagy valami backup-ra, ami meggyorsítja a régi scenery-k és gépek feltelepítését, beállítások elmentését?!
Nem akarom két napig rakni a kiegészítõket,ehhez már lusta vagyok.
Köszi a segítséget!
SLZ
Hont
Köszi!
Akkor biztos nálam van a hiba!(ill velem)😄
Világosban teljesen sima ügy...
Általában én szinte mindig sötétbe repülök! Tehát az se lehet hogy nem vagyok hozzá szokva az éjszakai rephez...
Na 111! Próbálkozok tovább!😉
CptSAB
FS9-ben, olyan, hogy lejt a pálya az nem létezik, szó szerint. A fizetõs Lukla az egyetlen talán, amelyben a 3d kifutó lejt, ott viszont ha nem megfelelõ szögben kapod el, be lehet esni alá. A valóságban a kifutók olyan szép hullámosak, ahogy csak kell. A két küszöb szintmagassága is eltér. FS-ben azonban a repülõtérnek egy fix. magasság adata van, minden épített, nem épített dedikált munkaterület ugyanazon a magasságon van. Ha nincs flatten, gp, akkor sima afcad esetében a munkaterületen kívüli földrészletek követik a mesh-t. Ronda huplis az egész.
Hont
Érdekes! Világosba sima ügy...Csak sötétbe van gondom...😞((
(Lehet orvosi alkalmasságira kellene mennem?)😄
Hont
Ja!
Ezt használom:
LOWS 2006 V1.0
Hont
Esetleg ha valakinek lenne egy kis ideje, repüljön nekem egy videot LOWS 34 -re SBG irányából...Valami gond lesz ennél az addon-nál nálam.
Már másodszor csapom oda. Van ott egy D156B Intersection, ahova rendszerint be esek...
iFLY738 Üres tankkal, 140IAS, 30%flaps ereszkedek a siklópályán, egyszer csak alá esek...
Most megpróbálom világosba, mert lehet az érzéki csalódás és csak a mûszerekre szabad hagyatkozni...
Olyan, mintha flaps nélkül ereszkednék! Egyszerûen nem lehet látni a pályát! Ennyire nem lejthet az a pálya 16 irányába...
Willenbrock
Fordul a kereszttengelye körül a gép egyfolytában,ha ruderral ellenkormányzok akkor meg egyre csökken a magasság.Ezen nincs rudder trim sem nem értem miért repül így ez a gép? (win fiz 1911)Egy darabig rendesen irányítható volt aztán kezdett az egyik iránybe erõsen csúszni.

Köszi!

gfarkas
Keress rá a gugliban, valami scenery gond lehet.

G3D.DLL miatt leáll az fs erre van megoldás?

Gyanítom, hogy nem. Mondjuk nem találtam ott semmi hasonlót, Flighsim.com-on csak a 2.21-est, az alkalmatlannak látszik erre.

Coolermaster RC-922M-KKN1-GP HAF,CORSAIR CX600W , GIGABYTE GA-P55A-UD3, INTEL Core i7-870(OC), Cooler Master Hyper 212 Plus, KINGSTON HyperX CL9 blue 1600Mhz 4x2Gb (OC), GIGABYTE GTX460SE 1GB

Hypo
AFCAD 2.22 avsimrol nem jo erre?

Afcad fájlok javítására az Airport Design Editor mellé légyszíves ajánljatok egy másik programot. Nagyjából elég lenne, ha az ILS frekvenciákat javítani tudnám vele, ill. a hiányzókat hozzá tudnám adni. Az ADE nagyon jó erre, de találkoztam egy olyan afcaddal, amit nem tudott visszafordítani bgl-be, mert az apronok lehetséges maximális számát (256)többszörösen túllépte az alkotó.

Coolermaster RC-922M-KKN1-GP HAF,CORSAIR CX600W , GIGABYTE GA-P55A-UD3, INTEL Core i7-870(OC), Cooler Master Hyper 212 Plus, KINGSTON HyperX CL9 blue 1600Mhz 4x2Gb (OC), GIGABYTE GTX460SE 1GB

Köszönöm!
http://www.onlinesim.org

Hypo
i see nem ismertem, akkor nem tudom😞

az onlinesim ugyan olyan olyan mint ivao or vatsim! Tesómmal ide járunk gyakorolgatni VFR repülni stb....

Hypo
de csak ugy multiba vagy ivao vatsim?

onlinesimhez? nem tudom hgy a szervert lehet e benn átírni

Hypo
squakbox?

Egynek elmegy!

Hát ha esetleg Onlinesim szerverre mással is feltudok menni akkor nem fontos!

Hypo
ja hogy fsinn hmmm, a gond hogy en felraktam csak szoptam vele igy ment a levesbe. mindenkepp kell neked fsinn?

Hypo
hat ugye van az egy erzekelos vatozat illetve a 3 pontos valtozat amit a sapkara szerkesztesy es ugye ott nem csak x,y hanem z tengeylen is mozogsz, aztan ott van ennek a ledes valtozata ami meg pontosabb kovetest ad ennyi

Na akkor írom szépen!
Op: Win7 64bit
Telepítés után csak a magyar repterek illetve az Fsinn került fel az fsre! Persze van fent Rex stb... de azok eddig nem okoztak hibát! Mióta fent az Fsinn és kilépek a játékból azóta kapom ezt a hibát!

A Vector Expansion alaptulajdonság és ezzel együtt csak marketing fogás vagy valami plussz amit más TrackIr5 csomag nem tud? A honlapjukat olvasva sem tudok rájönni!
Sziasztok!

Hosszú évek tökéletes mûködése után a TrackIr 4-em megadta magát! A TrackIr topicja igen "csendes" ezért írok ide! M.o-n egy boltot találtam aki árusítja 51000Ft-ért a TrackIr 5-nek ezt a változatát: TrackIR 5 + Vector Expansion + Basecap. A Vector Expansion mit takar? Erre nem sikerült rájönnöm.
Létezik másik üzlet aki árusít TrackIr-t itthon?
lol