45215
FAQ | Magyar fejlesztések | AVSIM | SimFlight | FSPlanet | SurClaro | FSInsider
Aerosoft | SimMarket | FSDreamTeam | FlyTampa | Flight1 | Carenado
-
#38374 Próbálkozok az IVAO-val...
Szükségem lenne egy kis segítségre...
Már nem igazán emlékszek, hogy miként kell a kapcsolatot létre hozni.
Az IVAi telepítettem! Az MTL is!
Indítom az FS-t majd a menűben az IVAo fülön a kapcsolódást!
De nem igazán sikerül...
Ami gyanús, hogy már eleve az FS betőltési ideje legalább a 10x-ére nőt.
Aztán mikor a kapcsolódást indítanám, akkor pl a külsö nézetben mikor forgok a gép körül olyan mintha a "kamerán" rugó lenne és vissza kívánná rántani az előző nézetbe.
Valami vagy hiányzik még, vagy fogalmam sincs min szoktunk még állítani!
(hozzá teszem, hogy 5 éve nem jártam az IVAO-n...:(
Esetleg valakinek ötlete? -
#38373 Semmi új, csak a napokban volt egy bétateszt, ott készült ez a screenshot. Mint látható, 2 új modellel (ER verziók) is kiegészül majd az iFly flotta, plusz ugye az egyéb nyalánkságok a kokpiten belül... :) -
#38372 jaj ne legy szomorú a 21 éveddel:))))) -
#38371 Egy Virág nevű tizedes halt meg, de nem fedezékben, hanem az ülés kiépítése közben történt valami hiba.Kiment a fotel és a behajoló kiskatonát deréktól elvitte. -
#38370 Ne viccelj! Dehogy voltál sértő!;)
Csak egy rossz poén akart lenni!
Bár csak megint 20 évesek lehetnénk!:(
-
#38369 Bocs ha sértő volt az "idősebb" kifejezés úgy értettem,a kollegám volt idősebb aki mesélt Pápáról meg a repülőtéri katona múltjáról.Ő sem volt annyira idős,58-60 körüli,úgy értem hozzám képest idősebb.Bárány Miklósnak hívták amúgy-ha valaki ismerné és a fedélzeti műszerekkel foglalkozott. -
#38368 Az új nemzeti légitársaság akar ez lenni? :D -
#38367 csak nem valami HÍR? -
-
#38365 Győző, nem Pápán volt, hogy a műszakis srác, kiskatona a betonfedezékben kattintott? Vagy ez csak amolyan mesesztori? -
#38364 A behuppanáshoz mit szóltak a teleszkópok ??? ;-D
A veszélyesebb cuccoknál (ülés,kabintető ledobás, vészfék) benn voltak a földi biztosítékok, tüskék ill. le volt biztosítódróttal (0.8) drótozva.A kevésbé cikis holmik meg szintén cérnával lekötött sárga v. piros fedél alatt rejtőztek, nagy baromság kellett egy akaratlan pl. fékernyődobáshoz.
A 23-assal kellett vigyázni, mert az , ha a gázkar előre volt tolva és emelőn volt, a futóbiztosíték meg nem volt benn akkor az AKKU kapcsolásakor szó nélkül elkezdte a hmű indítási procedurát.(még benn a hangárban is)El nem idult a szivattyuk stb.-k nélkül, de nem örültek az illetékesek egy ilyen akciónak. -
#38363 Figyelj!
A kor nem érdem hanem állapot amely az idővel arányosan rosszabodik.
Én is 20 évesnek érzem magam...aztán a kórházban a nővérke lebácsizott.
Megkértem - maradjunk a Győzőnél......hehe az egó. ;-D -
#38362 Csak behuppantam lefotózni a madarat belül, hogy majd a paintkiten szépen elvégezzem a munkákat. A pilóta-navigátor hölgy kb. 160 centi magas lehet, a műszerfalra pedig fel volt aggatva egy hatalmas akril tartó, a két füles kábelei és gumiszalagok mindenfelé. A masina a rally futamra volt belőve, de a fotózást szigorúan az után végeztem el, miután leadták a cuccost, meg egyebek.. viszont Ildiéknek ott kellett hagyniuk mert jelenésük is volt. Így jött az utasítás, "ne nyúlj semmihez, ne kapcsolj el semmit", amikor elkezdtem bemászni. :D Van egy fotó rólam ahogy nekikezdek.. hát nem semmi látvány. Féltenyérnyi fellépőre rakni a holdjáró bakancsomat. A fene gondolta, hogy élőben olyan, mint egy kispolszki, csak itta küszöb ölég magasan van, amitől, van egy amolyan bokorugró fheelingje a dolognak. Szerencsére a 152-el elég baráti a viszonyom a kabinelrendezés ismeret tekintetében, mert azért mégis csak a HA-SVE az állandó reptársam FS-ben. De a méretektől picit zavarba estem. A pedálok mérete, a szűk hely, ezt külön lekaptam a lábammal együtt. Átlógtam a másik ülésre, ha kényelmesen akartam ülni, ezt is lefotóztam. No meg a full műszerezettséget, mert a gépben teljes "IFR" cucc volt. Szinte minden felmatricázva magyar nyelven. Alatta az eredeti angol bemart. Egy 21-ben már bután néznék körbe, mert ott minden oroszul van. Meg sem kísérelnék semmit sem kapcsolgatni egy feltöltött éles gépen.. :D:D:D -
#38361 Idősebb ember ám a Nénikéd!:) Meg az "ángyod térgye kalácsa"...:)
Én is akkor voltam katona!;)
Ezt aztán jól megkaptuk Győző!:D -
#38360 Állítható az ülés és azért nagyobb a kabin mint a Cessnáé.A Söveges ales. is kb. 190-es volt mégis tudott repülni.Sisak meg nem kell és akkor nem éred el a kabintetőt....
Nem hozzáértőnek egy repülőgép kabinjában kapcsolgatási gyakorlatot tartani rossz ómen.....lsd. cheklist feltalálása bizonyos mennyiségű bizgentyű esetén. -
#38359 23-as UTI-val zuhantak le a Robival Belednél(bővebbet találsz a neten vagy repülős szakújságban), valszeg kismagasságon túl nagy bedöntésnél elfogyott a sebesség(?).Amikor Pápán kezdtem Ő volt az ezredparancsnok (MN 5081).Szerintem kemény, katonás de jókedélyű ember volt.Félni egyszer sem láttam pedig sok 23-ast repültettünk be amit Ő hajtott végre.Repült 21-est is természetesen de 23-as párti volt. -
#38358 Az bizti, hogy nem rám.. kis Cessnában is úgy néztem ki mint Elefánt a lavórban.. azt sem tudtam merre igazgassam a 47-es csukát, meg a térgyemet, mert féltem, leverem a plexit meg miegymást a műszerfalról.. :) A napi parancs az volt, ne nyúlj, és ne állíts, kapcsolj el semmit :D Így én szófogadóan púpos háttal fotóztam körbe a kabint. Zamárdiba régóta tervezem a kirándulást. Tavaly elmosta a rossz idő..
Azért remélem normálisan lekonzerválják, rossz lenne a gyöpön rozsdásodó roncsként látni. -
#38357 Munkahelyemen volt egy idősebb ember aki szintén emlékezett a Bakó ezredesre mert akkor volt ott katona,ő is a repülőtéren volt,a fedélzeti műszerekért felelt.Úgy mesélte hogy alacsony ember volt és félt az új tipusú géptől,meg hogy a felhőben vesztette el a tájékozódását azért zuhant le,de szerintem már nem emlékezett jól mert Mig-21-est emlegetett. -
#38356 Simon Robi szerint Tökölre viszik, a Zamárdi múzeum tulaja vette meg.
Háta vadászgépeket nem pont rád szabták, de láttam én már ekkora repműszakit aki befért... -
#38355 Remélem a nyáron megint lesz kiállított MiG, amibe be lehet ülni.. jó lenne egyszer bepréselni magamat a kabinba. 188 cm és 104 kiló vagyok. :) A 16-os az égi ösvényen hasít most már. Remélem a 6009-es tényleg jó helyre megy.. -
#38354 Ja, és pont ma fordultam be a házunk felé amikor egy tréleren a 6009-est láttam.Megint eggyel kevesebb rohad az RP-ben, remélem jó gazdája lesz a Balcsin.Egyik kedvenc gépem volt a sok közül, hát bizony előkerült a zsebkendő a láttára.Csodálatos technika a C-17-es de igazából ezek voltak az igaziak, ezekkel repülni kellett és nem programozni meg odanézni meg rágondolni, hogy lelövöm azt úgy lesz...Ezekkel harcolni kellett, ügyesebbnek, jobbnak,gyorsabbnak lenni. -
#38353 Ígéretesnek tűnik - MF - és nem kacsacsőrü, reméljük jó lesz az eredmény.
Hát szeretnék megint annyi idős és olyan egészséges lenni, mint amikor a repülést felvették.Újra kiszerelni a 16-osból a Szo-69-et.Én hallottam a Bakó ezds. utolsó szavait.(a 23-asban drótos magnó volt és a megmaradt darabokat a rádiós műhelyben hallgattuk vissza.Sajnos nem sok maradt meg)
-
#38352 Győző ajánlom figyelmedbe! Nem tudom mi sül ki a cuccból, de lehet lesz egy igazi normális MF, ami nem MLD?
Erre kiváncsi leszek.. -
#38351 MiG-21 PF, MF, Bisz, MiG-23 -
#38350 Youtube-on mostanában sok régi videó került elő, meg lehet nézni az Ég Katonáit, régi "békebeli" stikában készített felvételeket. Bakó Ferenc ( repülő hősi halált halt kiképző repülés közben MiG-23UM géppel Reinhardt Róberttel együtt) Ne fékezz ba*d meg!-je iszonyat emlékezetes marad számomra. És legalább, még ha a stílus picit "alpári" is egy kamera jelenlétében, de mégis emlék valakiről, akiről sokat lehetett olvasni.. Top Gun, Aranysas stb. és emlékek ezek a videók a régi gépeinkről. Jó lenne ha mind több ilyen anyag kerülne elő mind az MHSZ, MÉM-RSz, MH, Malév közforgalmi, vitorlázó, hőlégballonos (de nagy divatja volt még a 80-as években is) szakágakról. -
#38349 Ezt a rögzítést nevezi(te) a szaknyelv "nyűgözésnek".A gép megfelelelően betakarva, a mozgó alkatrészek rögzítve a spec eszközökkel, a gép pedig nyűgözökötelekkel a földhöz, betonhoz stb. ill.féktuskókkal a futók előtt.Jobb helyeken a lágijármű megállása után az első teendő a féktuskók elhelyezése.
A hadseregben pedig volt egy "állóhelyügyeletes" (nyűgözőszolgálat) is. -
#38348 Igen, a 23-ason An-12-vel akadtam fenn valamin. -
#38347 ez tipikusan az a szitu mint amikor a vizen, egy batár olajszőkítő elhúz pár méterre egy horgász ladik mellett, és csodálkozik hogy anyázik rá..
törvény nem tiltja..
csak hát ha valaki fasz, és semmilyen tekintettel nincs a másikra (tudván hogy övé a nagyobb)
mondjuk ettől még rögzíthette volna normálisan is azt a papír nehezéket a gazdája -
Matth3w #38346 Ugyan ez finalon building crash! Amugy tokeletes es gyonyoru :) -
#38345 Elfújta a szél... -
#38344 Sziasztok!
Az LHDC-n az 5-ösre gurulásnál a C-17 (Area51) az első fedezéknél "building crash" -t produkál.Ha lemegyek a betonról és "kikerülöm" akkor, és kisebb gépeknél nincs gond.
Találkozott már valaki ilyen gonddal? (vagy csak nálam van valami gebasz?) -
#38343 Smittudomén.. te vagy a legitim ártista;) -
#38342 Asszem Pavel Karasek oldalának annyi. Remélem az Öreg nem adta fel a régi "csotrogányok" elkészítését, mert jó.. szóval nem egy Májsztró stílusban dolgozik, de a Cmelak, Brigadir és a többi ketyere a Mi Repüléstörténetünkhöz is hozzátartozik, a régi MG MÉM RSZ, RNÁ korszakhoz. A balsorsú L-60 Brigadirok kivételével a Cmelcsik repülnek a mai napig, és aki még nem látta ezeket a robusztus szögletes dörgő motorú szörnyeket "fűnívóban" az nem tudja mitől pörög fel az adrenalin csak istenigazából. (jó ugyanez igaz az An-2-re, és a Kamovra is) :)
De a másik cseh Jozef Cepek is full eltünt. De még youtuberól is.. -
#38341 A kis zacskós sztori nem semmi, amikor mutatja. Azért jó kis magyaros babgulyással csúnyán nézne ki a kabin 8 órás őrjáraton. Persze azért gyorsan hozzáteszem, hogy a hajózó állomány nem is fogyaszthat puffasztó és hasonló ételeket repülés előtt. -
#38340 Oks.. :) Hummelel jégre menni szabad nem? Nem ázik be.. -
#38339 na akkor ez volt a gond. Este leszek :) mehetünk pár iskolakört:) -
#38338 ;)
egyébként kiszedtem az óra modot, és műkszik a research page most már... kiírja az infót ha ráviszem a kurzort -
#38337 az jó nem?:))) -
#38336 bazzzzzzz, tegnap vettem egynapos prémet a pánther miatt... erre máma lépek be reggel megnézni ,hogy mennyi ÓRA maradt a szervíz után
erre
DAYS left: 2 -
Folyt köv gyerekek, hármasban szép az élet Campinovkán:))) Flying Panthers:)