45215
  • Falconer
    Mittomén, gázkar, lehessen csavarni oldalirányban, legyen rajta nézegető gomb, force feedback is feldobja...
  • gbreitner
    Hűha...

Látom elég nehéz az igazit megtalálni.

Talán úgy jobb a kérdésem, hogy szerintetek mire kell mindenképpen figyelni?
    Mi az ami feltétlenül fontos funkció az FS használatához?

Pl.: gondolom ha van ponti ami lehet gázkar az nem baj...
  • Thanatos
    pl tökéletesen testreszabható..., logitech emg vagy bejön a fogása vagy nem..., i saiteknél meg gombok dölése, csuklotámasz, jobb-bal kezes, etc..., minden állitható....
    meg saiteknek nem purcannak ki a potijai két hét alatt... :)
  • narazzino
    nekem X45-m van. És tökéletesen jó, bár már több helyen is láttam hogy szidják, de nem értem miért
  • Falconer
    Az lehet, de miben jobb? Én sosem használtam Saiteket, miben venni észre, hogy az faszább?
  • Nyiri
    A lenyeg a minoseg es a Saitek mar evek ota alazza minosegben a Logitech-t. A LT sajnos attert a mennyisegre.
  • Falconer
    Nem is azért, hogy mutogatni, meg hogy nem felel meg, csak valahogy nekem nem tetszik, asszem nem tudnám elviselni az asztalomon + nem is hasonlít egy repülőben lévő joyhoz és hülyén vannak sztem a gombjai elrendezve.
  • Nyiri
    Lehet hogy furcsa ahogy kineznek, de a keznek tokeletesen megfelel. En nem szoktam mutogatni.
  • Falconer
    Nekem Logitech WingmanForce van, és nincs vele semmi bajom idestova úgy egy éve, de az is igaz, hogy saiteket még nem próbáltam. Amikor vettem, nézegettem a saitekeket is meg hasonlókat, de ahogy azok kinéznek....
  • csm
    honnan lehet letölteni?

• Crokin
    Jaja, Saitek jó választás. Habár én a force-os joyt nem szeretem.
  • Thanatos
    jah, amilyen jók voltak régen a logitech joyok olyan szarok msotanság... :(
    de azért ne minden logitech-hez kéepst..., én az mx500-amat perpill semmire nem cserélném le... :) logitech bill-be is csak ez az állandó flock-olás idegesit, amugy kira :) (bár már egyszer szivesen beszereznék egy oylan bill-t ami 4-5 gombnál többet is lekezel egyszerre :P)
  • Hmuda
    Én csak annyi tanácsot tudok adni, hogy a Logitech cuccokhoz képest tartsd a húsz mérföld távolságot, kerüld őket mint a pestist. Én iszonyatosan beszívtam egyik termékükkel és internetes forrásokból ítélve még a vásárlók 75%-a is.
  • gbreitner
    Sziasztok!

Kezdő FS pilóta vagyok még, alig egy hete telepítettem a programot. Segítségetek kérem joystick választásához. A billentyűzetes repülés nem nagyon megy nekem.

Olvastam a fórum korábbi beírásaiban, hogy sokan a Saitek Rumble Force típust javasolják. Sajnos ezt a típst sehol nem lehet már megvásárolni.

Találtam helyette Cyborg 3D Force Stick típust. Ez jó??

Esetleg másik típus?
  • Crokin
    Eh, megtaláltam :)
    Ahogy hazaértem, egyből repülök :)
  • Crokin
    Hali! Végre megint megszereztem! :)

Gondoltam megszemlélem a nazca-vonalakat, de sajna nem találtam semmit...
    Tényleg nincsenek benne? Mert akkor kéne csinálni egy add-on-t :)
  • terasz
    sziasztok!

használ valaki közületek ActiveSky programot?
  • Clidey
    Jah értem. Csak azt mifelénk nem script-nek hívják...
    Vannak rá külön stuffok, amivel a megfelelő reptulajdonságokat be lehet állítani.
    IMHO úgy azért elég nehéz úgy repcsiket készíteni, hogy nincs meg neked egyik FS változat sem... De te tudod...
  • repvez
    Ezt általánosságba gondoltam minden repszimhez.Egyébként nekem nincs meg az FS egyik része sem igy ezért nem tudtam hova kell másolni csak a haverjaim tolják én meg rajzolok.A scripre meg azt értettem hogy a megfelelö reptulajdonságai legyenek,mert honnan tudja a progi hogy épp utasszállito vagy vadász gépet készitettem.
  • Clidey
    Öööööö...miféle script-re gondolsz?? A Gmax-ból ha kiimportálod a gépet mdl-be, akkor csak be kell másolni az FS mappájába - a megfelelő könyvtárstruktúrát betartva persze - és máris repülhetsz vele. De egyébként lehet találni a neten egy valag tutorialt is ezzel kapcsolatban.

Hja, most olvasom...miféle addon könyvtár??? A repülők az aircraft mappában vannak!
  • repvez
    Már csak egy kérdésem lenne.Gondolom valami scriptet is kell irni a géphez nem csak bemásolni az addon konyvtárba és kész,ehhez mi kell?
  • Clidey
    Háehhez nemtok hozzászólni...szinöri mékingelésben fű vaok...
  • Clidey
    A mozgó alkatrészeknek természetesen külön kell lenniük. Sőt, a főbb alkatrészeknek se árt - egyszerűbb a textúrázásuk így.

A LOD-okat neked kell külön-külön elkészítened - ehhez (is) lusta az FS...
  • alert
    Hát ez ált. így szokott lenni. Mondjuk engem inkább a scenery készítés érdekelne, (régebben még fs2000-hez alkottam valamit) de már nem tudom hogyan kell, milyen programmal lehet felépíteni a repteret vagy hogyan lehet saját textúrát adni a reptér talajának, saját objektumokat hozzáadni a reptérhez stb. Találtam sok progit, de hogy melyik a jó azt nem tudom.. nem volt időm utána olvasni, azt meg nem akarom, hogy elkezdek egy nagyobb melót és utána: lehet hogy nem is ezzel kellett volna. Ha tudja valaki hogy az igényes fizetős sceneryket pl milyen progikkal készítik az szóljon :)
  • repvez
    Mondjuk nálam is van pár fehér folt.Mivel eddig még nem készitettem játékhoz modelleket.Például azt nem tudom, hogy a mozgo alkatrészeket (fékszárny,futok,csürök, stb...)hogyan kell animálni ill. külön alkatrésznek kell-e lenni?A másik hogy a LOD-olást azt a progi végzi vagy több, különbözö poligon számu modelt kell hozzá késziteni.
  • Clidey
    Nincs megkötés. Vagy ha van is, az egy kúúúúúva magas poligonszám lehet.

Jó így olvasgatni, hogy érdeklődtök a repülőgép-rajzolás iránt, de sajnos a tapasztalat azt mutatja, hogy ezek 99,99999999%-ból nem lesz semmi - elfogy a türelem és a kitartás az első nehézségek láttán. Szomorú.
  • repvez
    A dxf fájlok megnyitásához!
  • Thanatos
    mindek neked autocad? jesszus... :D
  • repvez
    De a wings3D alapbol eltudja mdl-be menteni csak elég macerás megnyitni.Mert elöször az mdl-t az "mdltodxf" nevü progival átkonvertálom igy megtudom nyitni autocadbe, onnan átexportálom studiomaxbe majd onnan a wingsbe.Erre kellene vlmi egyszerübb megoldás.
    Egyébként van vlmi megkötés hogy mennyi poligonbol állhat egy ojjektum?
  • neuro
    hmm akkor rosszul emlékeztem...
  • Clidey
    Nagy tévedés! Kell hozzá egy plug-in, amivel mdl kiterjesztésű állományokat tudsz csinálni. Alapból nem tudja a Gmax!
  • neuro
    99% ami benne van a maxban nem kell az FS modellezéshez :) Ráadásul a GMAX eleve olyan formátumban exportál, amit a Flight Simulator scenery fordító programja fogadni tud.
  • Clidey
    http://www4.discreet.com/gmax/
  • repvez
    csak azért kérdem mert a két progi az megvan a gmax viszont nincs.Akkor elviekbe ezekkel is meglehet oldani sot még jobban ha még +80% is megvan:).
    köszi
  • neuro
    ja és ingyenesen letölthető...
  • neuro
    GMAX :)

Olyan mint a 3dsmax (ezt is a Discreet csinálta) csak sokkal egyszerűbb mert kivették a 80%-át. Egyszer én is elkezdtem csinálni egy Eger sceneryt, a Biazilkát meg is csináltam de aztán valami miatt nem fejeztem be :)
  • repvez
    A 3dSmax is jo hozzá vagy más modellezo progi (wings3d)?
  • neuro
    A Microsoft oldalán találsz SDK-kat, abban le van írva midnen. A modellezéshez pedig Gmax-ot kell letöltened.
  • repvez
    Sziasztok
    Azt szeretném megtudni hogyan lehetne az FS2004-ben a sceneryken változtatni részleteket beletenni?Milyen progik kellenek hozzá?
  • ZOLEE22
    azért nincs kereke meg propellere mert az fs2002-höz van nem fs2004-hez készült gép!
    A cockpitet meg nem minden ingyenes géphez csinálnak, olyat kell le tölteni aminek van cockpitje és akkor lesz!