45215
  • carlosfly
    Pontosan így van.
  • Nyiri
    A CS727 nekem is nagy kedvenc. Azért szeretem mert folyton csinálni kell valamit. Akárcsak a PT-nél. Én mindig csak 150-300 nm-s utakat csinálok ugyanis nem tartom szórakoztatónak ha nyomok egy 600-1000nm-s utat mert csak repül a gép magasan. Melózni jó vele. :)
  • carlosfly
    Cs Boeing727 PT Tu154 nekem is ez a két repcsi van ami letud kötni.
    Ezekkel nincsenek unalmas pillanatok :D:D.
  • spyy55
    Köszönöm a kimerítő választ! Sokat segítettél!
  • Frenky
    Kösz a választ, akkor nem használom a 2004_hez a limitert.
  • Nyiri
    Ez az Protu-154M. Bonyolultabb és profibb mint a B2. Kinyomtattam a hozzá tartozó 200+ oldalas doksit és elolvastam elejétől a végéig aztán elkezdtem próbálkozni. Második útnál már miden rendben ment. Indítási procedúra, kabinnyomás kezelése, navigáció meg minden ami kell. Durván 8 ezer km-t nyomtam már le vele gond nélkül. Fasza cucc. Imádom. A legjobb free gép szerintem.
  • djfules
    Látom vannak itt innyencek is... én a Tu154 csak a hajtómű indítáig jutottam tutoriál alapján..:( nincs valami jó kis leírásod hozzá? Te hogy tanultál meg vele repülni?
  • Nyiri
    Most érkeztem EPGD-re. Free Scennery nagyon ajánlott. Szerintem nagyon szép:

• Willenbrock
    Sziasztok!

Hogy lehet az fs9-hez való gauges-mérőket régebbi fs-hez konvertálni? pl cfs2-höz? Megvan a panel studio,de ha ezzel csak simán beteszem egy cfs2 panelba,akkor nem jelenik meg.Mit,hogy kéne átszerkeszteni?
  • Hont
    Szia!
    Mért kell másik IP-cím?
    Működik a 87.106.88.90 is...
  • [HUN]FaTaL
    :DDD

Akkor már 127.0.0.1.
  • jakugerik
    Oké köszi
  • Clidey
    192.168.0.1
  • jakugerik
    Sziasztok egy ip címet kaphatok fs2004 hez és nem azt a német et köszi!
    Sürgős
  • Hypo #40962
  • alert
    Valojaban ritkan lehet tudni ugy elore a palyat es az egyeb korulmenyeket, hogy sose terjen el a "csuszka". Mar csak azert is, mert pl ha nagy a hatszeled, akkor igy is ugy is le fogsz csuszni a path-rol elobb vagy utobb. Ha kicsivel a path alatt vagy, az nem gond. Ha pedig kapsz egy kozelebbi palyat vagy utvonal roviditest es a path fole kerulsz, akkor huzd ra a speedbrake-et. Ha nem huzod ra, akkor is probalja majd tartani, de akkor el fog szallni a sebi.

Ha nem szallt el nagyon es nincs speed limit, akkor atirhatod az fmc DESC page-en a sebit az epp aktualisra, es akkor ujraszamolja a path-t az adott sebessegre, es mindjart ismet rajta leszel a "csuszkan". Ha megint kezdene elcsuszni, akkor speedbrake. Csak figyelj oda, hogy a vegen le tudj lassulni, elorebb fogja hozni a deceleration pontokat.

Ha mar tul nagy az elteres, akkor masik alternativa, hogy valts at level change-re es tekerj be egy nagyobb sebit, mint amire az fmc DESC page-en szamolva van a path. Akar annal is joval nagyobbat, mint amivel eppen repulsz. Pl tekerj be 300-at vagy 320-at. Ha meg ez is keves, akkor speedbrake. Elobb utobb ha nincs nagyon elcseszve, akkor vissza fogsz sullyedni a path-ra es akar vissza is valthatsz majd VNAV-re. A vario elmehet -5-6.000-ig, de az meg normalis nagy magassagban. Szinten figyelj a vegen a lassitasra, pl atirkalhatod a LEGS page-en a transition vege fele az egyes pontokra meghatarozott sebesseg limiteket akar kisebbre is. Ezzel tobb idot adsz magadnak a lassitasra. Ha nem valtasz vissza VNAV-re, amikor elered a path-t, akkor ala fog menni es onnantol neked kell figyelni a sebesseg es magassag limitekre, mert azt csak VNAV modban veszi figyelembe.

Harmadik alternativa, hogy valts at vertical speedre es tekerj be egy -3500 es -4500 kozotti sullyedest. Attol fugg milyen magasan vagy. Tekerj be egy 240-es sebit, hogy meg veletlenul se adjon gazt es hasznald a speedbrake-et. Ezzel eleg hatekonyan lehet sullyedni keves gondolkodassal, csak figyelj a sebessegre, mert azzal vertical speed modban nem foglalkozik a robot. Elobb utobb utolered a path-t. Menj kicsit ala es probald ugy visszalassitani a gepet, hogy alulrol kapd el ujra a path-t. Ha rajta vagy es jo a sebi is, akkor visszateheted VNAV-re.
  • Hypo #40960
    en hasznalom fs9 el is:)) de mostanaban fsx el probaltam nem es nem lett szarabb:)))

amugy itt minden le van irva megmagyarazva
    http://www.flightsimworld.com/forums/topic/28865-fs9-tips-and-tricks/

• polluxware
    fps limiter fsx-hez kell(oda viszont kötelező) ,fs9 alatt jó a beépített is...

sztem
  • Hypo #40958
    TERRAIN_ERROR_FACTOR=96.000000
    This is a value from 0 to 100 that control the DEM radius (it is linear in area)

TERRAIN_MIN_DEM_AREA=10.000000
    This the lowest value used to calculate the DEM radius based upon the TERRAIN_ERROR_FACTOR

TERRAIN_MAX_DEM_AREA=100.000000
    This is the highest value used to calculate the DEM radius

TERRAIN_MAX_VERTEX_LEVEL=19
    This control the DEM resolution: 18 = 150m DEM, 19 = 75m DEM, 20 = 37m DEM, 21 = 19m DEM

TERRAIN_TEXTURE_SIZE_EXP=8
    This controls the terrain texture size. Valid values are 8 = 256x256, 7 = 128x128, 6 = 64x64

TERRAIN_AUTOGEN_DENSITY=4
    This controls the autogen density

TERRAIN_USE_GRADIENT_MAP=1
    This turns on/off the gradient map (cliffs).

TERRAIN_EXTENDED_TEXTURES=1
    This turns on/off the extended texture ring

TERRAIN_DEFAULT_RADIUS=
    This is the default radius in textures for all rings, default is 2.5

TERRAIN_EXTENDED_RADIUS=
    This is the radius used for the inner ring when the extended texture ring is turned on, default is 4.0

TERRAIN_EXTENDED_LEVELS=
    This is the number of rings to add when using extended texture rings, default is 1
  • Frenky
    Hi! FPS_limitert érdemes használni FS2004_hez? Néztem egy leírást, ahol ezeket az értékeket adták meg. Valaki lefordítaná érthető nyelvre? :-)
    TERRAIN_ERROR_FACTOR = 100.000000
    TERRAIN_MIN_DEM_AREA = 10.000000
    TERRAIN_MAX_DEM_AREA = 100.000000
    TERRAIN_MAX_VERTEX_LEVEL = 21
    TERRAIN_TEXTURE_SIZE_EXP = 8
    TERRAIN_AUTOGEN_DENSITY = 9
    TERRAIN_USE_GRADIENT_MAP = 1
    TERRAIN_EXTENDED_TEXTURES = 1
    TERRAIN_DEFAULT_RADIUS = 9.900000
    TERRAIN_EXTENDED_RADIUS = 9.900000
    TERRAIN_EXTENDED_LEVELS = 8
  • Hont
    Itttalálsz infót a különböző rendszerekről B737-hez!
  • attiladiver
    Sziasztok, lehet, hogy rosszul tettem fel a kérdést. Próbálgattam a tutorialokat és szuper volt, hogy egy oktató irányítása mellett tanulva lehet szituációkat gyakorolni. Hasonló érdekelne Ifly-ra, vagy esetleg PMDG-re. Létezik ilyesmi?
    Köszi
    létezik Ifly 737NG-hez telepíthető tutorial? Csak olyat találtam amit pdf-ből lehet olvasni. Király lenne, ha lenne olyan, mint a beépítettek, amik szóban irányítanak
  • Hont
    Hát...
    Elvileg ezért van a Transitions.
    Bár csak nagy forgalom esetén használják sebesség kontrollal!
    Anexánál egyébként is a "1B" volt tudtommal a bevett eljárás.
  • Hypo #40953
    map, klik az airportra es ott feljon az osszes freki
  • spyy55
    Approach & Tower? Vagy csak pályairányon állítod be TWR frekit? Addig nuku duma? Így viszont csak chart-ok alapján tudom TWR frekijét megállapítani, ha nem magyarázza folyamatosan, hogy mire tekergessem át!
  • Hypo #40951
    valos idojaras szelirany es hasznalatos palya atc-d meg zsard le esetek tobbsegeben egy palyat hasznal meg ha ketto is van esetleg nagy ritkan leftrol departure rightrol arrival. en vagy td nel kerek en sullyedest aztan atvaltok vfr re addig sa szarozik,
  • spyy55
    Pl.: EDDM-LHBP waypoints: ...STO_MAREG_XENAK_ANEXA: aztán rádión tájékoztatnak, hogy pl. 13R vagy 31L [most ezt a két példát mondom, tudom, hogy ez nem lehetséges egyszerre :)]. A képen a pirossal bejelölt rész miatt mondom mindezt, hogy ne térjen el túlzottan a csúszka, mikor beállítom pl. 31L-t és az ATC meg 13R-re irányít, és az így kialakult süllyedési ráta már nem ugyanaz. Ezt szeretném elkerülni, keresem a megoldást...
  • Gegi86
    Ezt mióta vártam
  • Framsen
    Biztos a RWY34 re gondolt :D
    De nálam úgy van, hogy vagy a rwy16 és rwy11 az aktív vagy a rwy29 és rwy34, szóval lehet választani a 2 közül.
  • Hont
    LOWW rwy24?
    Én csak lelesem a PFD ről aztán jó éjcakát...
    Nagyából lehet sejteni mit fog dobni az ATC.
  • spyy55
    Tudom, hogy az FS9 ATCje elavult, de van megoldás arra, hogy még ereszkedés közben (iFly, pl. FL330-ról kezdve) elárulja nekem a DES airport active runway-ét? METAR-t leolvasom ASE-ben, hisz abból kikövetkeztethető általában, de pl. LOWWnál nem mindegy, hogy 24 vagy 29-es pályát kell bepötyögni CDUba.
  • Hypo #40945
    hogy rohadjak meg:))))
  • [HUN]FaTaL
    Hiába vagy burzsuj, megakasztja a géped :D
  • Hypo #40943
    na bazz akkor Maestronak igaza volt ezert tartom unalmasnak az ATC progit mert szaggat a 100 ezres kartyamon......
  • Nyiri
    Ha jól értem akkor ez így marad :(
  • CptSAB
    Apró kérdés:
    A FEELTHERE - 737 EVO 2D PANEL UPGRADE egy önálló panel csomag gaukkal, amit mondjuk más gépekhez is lehet használni (FFX, 50 North) vagy csak valami grafikai patch, ami csak a PIC 737-el megy?
  • Hont
    Toltam gyorsan egy visualt is!
    Nagyon tetszik ez az új felhő pakk!:D
  • carlosfly
    Jól emléxel. Egy időben jelent meg az ATI X800Xt-vel az is akörül mozgott. Idézet a tesztből:
    "Ha az előre tervezett árakat vesszük figyelembe, akkor a Radeon X800 XL egy igazi best buy a felsőkategóriában, hiszen 299 dolláros (kb. 60 000 forint + áfa) áron közel hasonló teljesítményt nyújt, mint a 399 dolláros (kb. 80 000 forint + áfa) GeForce 6800 GT!".
  • Hont
    Felszállás után kint marad egyik futómű, akkor ez lesz a vége...:D
  • Hypo #40937
    nem biztos, mondom lehet en vettem jol:)