45215
FAQ | Magyar fejlesztések | AVSIM | SimFlight | FSPlanet | SurClaro | FSInsider
Aerosoft | SimMarket | FSDreamTeam | FlyTampa | Flight1 | Carenado
-
#41056 Igen, ezt én is tapasztaltam!
Vannak szép felhők, amivel elboldogul, de találtam olyan randát és ráadásul azt nem szerette...
Most pl a limitert ezzel a felhő pakkal 22 re állítottam!
Se fölötte, se alatta nincs laggolás mentes kép, hiába a 28-30 FPS.
A 3D Cloud percentage középen van, mert maxon nagyon fogta.
A CPU-d egyébként alapon megy? Vagy húztál rajt valamit?
Arra pl baromi érzékeny szerintem az FS. 0.1GHz emelés akár 4-5 FPS-t is emel. -
#41055 Épp a felhőkön próbálok csiszolni, mert emiatt 10-30 az ugráló FPS. Viszont nem akarom, hogy a realitás meghaljon. Olvastam valahol, hogy a REX különböző felhői is befolyásolhatják. Most lejjebb vettem a felhők felbontását (REX), bár nem tudom mennyire éri meg, és a felhőket is más alakzatra cseréltem. A tapasztalatom az, hogy csak a felhők miatt esik vissza 30-ról (Limites) az FPS. A gépemnek bírnia kéne... -
#41054 Valamilyen kapcsolatban van azért vele. A cloud coverage density az ami közvetlenül befolyásolja a felhők sűrűségét. Maximumra állítva már nem látszik ki a föld, bár ez felhőfajtától függ,hogy mit takar ki, meg mit nem, de függőlegesen lefelé nézve legtöbbször azért átlátni a poligonok között.
A "3-D cloud percentage" pedig valami olyasmi, hogy a megjelenített felhőkből mennyi a tényleges 3D és mennyi a 2D felhő. A távoli felhőket szokta 2D-ben rajzolni, viszont ez olykor elég randa eredményt szül a horizonton, ahogy az ember közelít feléjük.
Az én javaslaton az, ami sokakkal ellentmond, hogy tedd mindet maxra, ha bírja a géped. A maiak meg általában bírják, főleg az Nvidia kártyák.:) Az alábbi kép, ami már többször szerepelt itt, maxon készült és nem szaggatott, de még jelentősen le sem esett az FPS.
-
#41053 Nemrég felhőkről volt szó; hozzá kapcsolódóan egy kérdés. FS Weather settingsben a "3-D cloud percentage" százalékos beállítása ugye nem arányos a felhők számával? Arra gondolok, ha összefüggő felhőzet van pl. Magyarország felett (ASE), akkor a talaj nem látszik a felhők ritkasága miatt, -
#41052 működik! -
Matth3w #41051 Nekem is volt hozza szerencsem, sokat beszeltunk utoljara talan novemberben , pannon air tu154 veszhelyzeti checklistet is kaptam tole! Az egy kincs ! Valoban jo a dumaja, tudasa meg hatalmas! -
#41050 Az tuti...!
Látásból ismerem az Öreget!
Az egyik legnagyobb mágus!
Jó lenne csak a töredékét tudni annak amit Ök tudnak a Zsigucival! -
Matth3w #41049 Nagyvathy Sanyibacsi tud ra megoldast azt garantalom! -
#41048 A Flaps-től miért keletkezne túl fesz?
Teljesítmény meghatározásánál fordítottan arányos a feszültség az áramerősséggel...
Ha valamit működtetsz, akkor ott áramnak kell folynia, tehát mivel fordítottan aránylik egymáshoz, ezért a fesz le fog esni.
Kérdés az, hogy ez üzemszerű, vagy szoftver hiba?
Amennyiben az előző, akkor azt meg tudom kérdezni... -
Matth3w #41047 Uzemanyag miatt szerintem, az meg lehet mert nem kap aramot a pumpa, ugye mikor adsz egy flaps-et akkor tulfesz keletkeszik es kikapcsol a rendszer -
#41046 3.1 van fent nálam, és a normál eljárással szépen működik az autoland. -
Nyiri #41045 Remélem tud valaki segíteni. ProTu-154M. Szabályszerűen elindulok. Minden zsír. Repülök. Jön a megközelítés. Süllyedek, 20 nm a pályáig. Lassítok, nagy könyv szerinti FLAPS 15 fok. Amint bekapcsolom a tolok egy flaps-t. Azonnal leáll az összes hajtómű, elmegy az áram és csak akkuról megy minden. Indítanám újra, felpörög de leáll. Eddig 4x csinálta meg. Nem mindig csak időnként. Eddig 3x crash lett és egyszer el tudtam evickélni a pályáig...
Ötlet? -
#41044 :) megeloztel:)
-
#41043 Először az iránysávot (Localizer) kell elkapni (VORLOC), aztán a siklópályát (Glideslope) alulról (APP). -
#41042 Igen, autolandot.
Mikor végső egyenesre fordulok, ILS freki be, mindkét Course 308-ra (31L esetén) és ilyenkor még VNAV & LNAV + CMD-A bekapcsolva. Ráfordulva benyomom APP-t, hogy "betaláljon". Aztán: "SINGLE ON"-kor volt régebben az, amikor CMD-A & CMD-B-t együtt kapcsoltam be és rendben letette a gépet, de most valamiért nem engedi (max csak az egyiket). Ilyenkor a sebit már én állítom. Valamit rosszul csinálok? iFly menü biztos jó így emiatt?
VorLoc? ŐŐŐŐŐ... bocs, de most én vagyok akkora hülye, hogy nem jut eszembe mire gondolsz. -
#41041 Erre így hirtelen és gyorsan csak azt tudom mondani, hogy a szokásos eljárás, amivel eddig faszán működött. Bár én nem estem tőle kétségbe, jó volt nekem singliben is. :-D Beta pöcsöket viszont nem próbáltam, lehet abban orvosolták már. -
#41040 aha, azert kerdeztem mi volt a pontos eljaras, bar en nem hasznaltam meg az autolandet de akkor meglesem. -
#41039 Nálam se működött 3.1-ben, igaz mindösszesen egyszer próbáltam. -
#41038 lehet nem jól értem , szóval autolandet akartal volna vegrehajtani?
VorLoc meg volt? App megvolt utana ket cmd nem mukodott? vagy csak betekerted az ils-t meg a courset es igy nyomtad a ket gombot?
-
Nyiri #41037 Joy :) -
#41036 Persze, hogy nem látsz mert a Tesszelláció csak DX11 alatt működik. -
#41035 Üdv!
A segítségeteket kérném.
iFly 3.1FP újdonságait nézegetem. Eddig két úton teszteltem (LHBP-LOWW, LOWW-LHBP). Mindkét esetben Approachnál az A/P CMDA & CMDB együttes bekapcsolása sikertelen volt ILS elkapásához (SINGLE ON-nál). Régebben mind a kettő-t egyszerre tudtam kapcsolni és rendben letette a gépet az AP. Most viszont csak az egyik hajlandó működni és el akar szállni a reptér felett.. Az autopilot beállítások ezek, de lehet nem itt van a gond. ILS freki beállítva, course rendben. Próbáltam "CWS Deactivated On Approach" pipát kivéve/pipálva, de annak nem hiszem, hogy sok köze lenne hozzá. Milyen beállítások szükségesek egy sikeres ILS megközelítéshez? -
#41034 Akik CCC-t használnak, legyenek szívesek megnézni, hogy a "Tesztellációs üzemmód ki van-e kapcsolva!
Nálam az 20FPS-t vesz le és egyenlőre nem látok különösebb változást...
Esetleg ha látott valaki olyan alap beállításokat mint amit Hypo Bá. linkelt az Nvidia Inspektorhoz, akkor legyen szíves ossza meg velem! -
#41033 Ok, akkor kicserélem egy DX12 re... -
#41032 A szar, DX8-as engine. -
#41031 szar engine, szar driver...stb:) -
#41030 Egyébként a VGA melyik része térdel le a felhőkben?
Illetve mi lehet a felelős érte?
A GPU órajele? Vagy a memoria órajele? Vagy mérete?
Most néztem a REX generátorával 10-12 FPS-el van egyébként kevesebb, mint az FS ével, úgy hogy a felhőkből a nem HD texturák vannak beélesítve! -
jakugerik #41029 8 as az AA am! nagyon király lett már így! -
#41028 Jó-jó...
Csak példaként hoztam fel.:D
-
#41027 És ki a tököm használja az FS időjárásgenerálóját? :D
Mellesleg én a drivernél FSX-ről beszéltem. -
Nyiri #41026 Tegnap kipróbáltam a Wilco Airbus Series 1-t. A320. Átolvastam a manuált és nyomtam egy 150nm hosszu utat. Most derült ki számomra hogy hogyan működnek az Airbus kezelőszervei. Mit mondjak nagyon ötletes és profi hogy ennyire kinyalja a segged. De tényleg. "Fele" annyi gomb és kapcsoló van mint egy Boeingen. MCP és profi. De ettől még nem kedveltem meg. Nem tudom miért. Szerintem ez volt az egyetlen út amit reppentem vele. Nem rossz sőt kurva jó az Airbus de valahogy jobban tetszik az Boeing kezelése. Szerintem az Airbus-t még a Boeingnél is unalmasabb vezetni :D Maradok a régi technikánál :P -
Nyiri #41025 Jól olvastam, hogy ahhoz szükséges futtatni valami progit is mellé? -
jakugerik #41024 Valaki nem akar multizni TNCM en?iFly al? -
jakugerik #41023 Ja mindenhol mondták hogy egy szar az alap fs nek az anti alsing ja csak nem tudtam hogy akkor most mit használjak. -
#41022 Ha az FS időjárás beállításnál csinálok mondjuk 4 féle felhő réteget és azokat maxra (8/8) ra húzom, akkor simán leesik 10-12 re az FPS...:D :D -
djfules #41021 Én ezért használom a HDE - High Definition Environment - V2.0 ez viszonylag jól néz ki és nincs annyira helyigénye sem :) -
#41020 Valamit amúgy csináltak a driverrel, mert FSX alatt nekem nem befolyásolja az fps-t a felhőréteg, vagy nem nagyon. -
#41019 Egyébként baromi érdekes, hogy igazából semmi nem bírja letérdeltetni ezeket a kártyákat a felhőkön kívül!
Nekem tök mindegy merre, milyen magasan, milyen adonok fölött repülök, de amint elő jönnek a frankó kis Comolus-ok azonnal köhögni kezd a technika...:D -
#41018 Felejtsd el az FS AA-ját, egy rakás szar is és régi algoritmust használ.
nvidia control panelben tegyél rá. Egyébként úgy 30 fps, hogy nem kell 2048x2048-as felhőket használni :) -
jakugerik #41017