17159

WAREZ = azonnali BAN!

• Buhala
    Vannak ezek a gombkombinációk, amiket ps inditásakor lehet használni, pl.: modbo chip setupjába belépés vagy progressive scan bekapcsolása.
    Vannak még ilyen kombinációk?
    pl modbo menüjébe háromszög+kör helyett háromszög+négyzettel akartam belépni (véletlen) és a lemez beolvasása nélkül a browserbe dobott a gép.
    Ha valaki még tud ilyenekről, kérem írja meg! köszi előre is!
  • öregharcsa
    De hol laksz?? így nehéz olyan helyet ajánlani ...

pl Budapesten:Konzol Doktor

én évek óta hozzájuk járok, bármi probléma is van..
  • muki777
    Sziasztok!

Ha a slim PS2-öm csak lassan, vagy többszöri restart után olvassa be a játékokat, akkor egyértelműen fejcserére szorul?
    Ha igen, akkor tudtok egy olcsó, korrekt üzletet, ahol kicserélik.
    Gondolom ha beszerzem az olvasófejet, akkor nem laikusnak való munka a kicserélés.

Köszi!
  • ViniSoundz
    Sziasztok!

Az a nagy kérdésem, hogyha egy ilyen tuner box-al rákötöm a ps2-t egy lcd monitorra, akkor milyen csatlakozón kersesztül fognak színesben menni az ntsc gémek?

RGB scart csatlakozóval rendben müxik tv-n, de meghaló félben van a tv-m és ilyen tunert rendeltem magamnak.

Elméletileg lehet kapni ps2-höz ezt a YPbPr csatlakozót és elméletileg ez adja a legjobb analóg képminőséget. Ha valaki ért ezekhez a dolgokhoz, legyen szíves egy kis felvilágosítást adni :) Köszi előre is!
  • jaszy
    nem hinném....
  • kazuma89
    pS2re kijön a LEGO Harry Potter??
    Mer van olyan oldal ami szerint igen, es van yolan ami szerint nem :D
    link
    link
  • PoisonChihuahua
    Ez a játék két rétegű (un. Dual Layer) DVD lemezen van, így az öregebb PS2-knek néha nehezükre esik rendesen olvasni. Néha egy fejtisztítás ideiglenesen megoldás lehet a problémára, de az esetek nagy részében (főleg a régebbi "vastag" PS2 modelleken) sajna cserére szorulhat az olvasó.

Amúgy a szöveg azt jelenti, hogy "A lemezt eltávolították, kérem helyezze be a lemezt a folytatáshoz", szal ha kinyitod, majd becsukod a lemeztálcát, akkor elképzelhető, hogy folytatódik, de ez nem lesz végleges megoldás a problémára, max. el tudod menteni az állásodat, hogy legalább az ne vesszen kárba.
  • joe1980
    Sziasztok.Az lenne a problémám,hogy amikor játszok a God of war nevü játékkal (a platinumos van meg) akkor idő elteltével kidobja azt a szöveget,hogy"The disk has been removed,Please insert the disk tho continue" valami ilyesmi.És ebben kérnék segitséget,hogy mi lehet a baj.Kérlek segitsetek!
  • Smithie
    Te akarod ezt végrehajtani?
  • szimszonos
    Azt hallottam hogy modbo760 chippel is megoldható ARMAX-nál a lemezcsere csak valami z-pontot kell beforrasztani.Hogy kell ezt megoldani?
  • kazuma89
    Ezen én is meglepődtem..Szerintem igen jó lett..Ez a rész jött be nekem legjobban...Bár még csak 1szer vittem végig..De nagyon sok befejezés van..
  • Akey
    Az USA-ban jobban nyitott a Silent Hill: Shattered Memories PS2-n, mint Wii-n vagy PSP-n. Pedig a Wii-s az ünnepek előtt debütált. Nagy szó ez 2010-ben.
  • PoisonChihuahua
    Logikusan csak eredeti ArMax-szal menne, de ez egy igen ritka lemez, volt is itt egy srác aki már majdnem egy éve keresi...
    Írott lemezből meg csak és kizárólag a DVD-Video formátumot viszi a moddolatlan PS2.
  • szimszonos
    Lehet hogy megoldható ha az Armax vagy Codebreaker programot használod.Ha jól tudom azok nem chippelt ps2-n is mennek.De hogy utána az írott lemezt amin a divx filmek vannak beolvassa-e abban nem vagyok biztos.
  • PoisonChihuahua
    SMS Player a neve.
    Mivel a 9xxxx-es (Date Code: 8c) szériához tudtommal nincs FMCB, így működéséhez .elf-ek indítására alkalmas modchip vagy helyesen megírt indítólemez szükséges (szintén modchippel). Ha 8b-s a gép akkor a FMCB elméletileg megy.
  • sztomy69
    Sziasztok, nem chippelt SCPH-90004-es gépen lehet divx-et nézni? Ha igen hogyan?:D Legalább egy nagyon szábarágós link jóljönne thx.
  • szimszonos
    Köszi a segítséget,sajnálom hogy nem megoldható az én gépemmel,de nem baj maradok a lemeznél.
  • PoisonChihuahua
    Az csak az eredeti SONY 40GB-os HDD-hez vagy a FF XI Online pack-hoz járt.

• Akey
    Azt a fémkeretet, amibe bele kell rakni a vinyót, adják az adaptorhoz, vagy csak a gyári vinyókhoz járt? E nélkül kicsit olyan otthontalanul fest a vinyó az expansion bayben.
  • PoisonChihuahua
    Az NA azaz a Network Adapter a vastag PS2 bővítőnyílását zárta le. Ebbe a bővítőhelybe lehet betenni egy sima 3,5" PATA HDD-t, amiről sokkal gyorsabban betöltődnek a játékok (loading képernyő gyak. csak egy villanás), nagy a kompatibilitása (97%), halkabb, egyszerűbb a lemeznél, rakhatsz rá filmeket, zenéket stb.
    Mivel a vékony PS2-kön nincs ilyen bővítőnyílás így ez már nem megoldható ezeken a gépeken, bár V12-es (SCPH-7xxxx) modellek esetében egy IDE kábel beforrasztásával még megoldható volt, de az új V14-es (SCPH-9xxxx) modelleken már ez sem lehetséges, mert levették az összes IDE controllert az alaplapról.

Illusztráció (vastag PS2):

• Drall
    Ok ok akkor azt majd mindenképp be fogok szerezni hozzá. Ezt már máshol is hallottam hogy LCD TV hez nem elég az alap kábel. Köszi még egyszer a segítséget!
  • szimszonos
    Slim 9xxxx-es géppel is kompatibilis ez a NA+Internal HDD?Ha igen hol szerezhető be és kb milyen összegért?
  • PoisonChihuahua
    Igen, de egy 2000Ft-os komponens kábel NAGYOT dob a képminőségen, főleg LCD TV-n. Az alapból hozzáadott kompozitot DVD nézésre felejtsd el.
  • Drall
    Értem. Tehát azt mondod hogy akkor teljesen jó lenne DVD lejátszásra nem? Nekem nem kéne 5.1 meg semmi csak simán rákötném az LCD TV re azt annyi. Amúgy köszi a segítséget Afro!
  • Akey
    Jól van, utánaolvastam. V9-től felfelé már a DVD lejátszó része is támogatja a progressive scant. Játékon belül a kezdetektől fogva támogatta.
  • Akey
    Progressive scan csak V9-től felfelé van?
  • PoisonChihuahua
    Egy komponens kábellel ugyanolyan minőségben játssza le mint bármelyik másik DVD lejátszó. A szolgáltatások közül is megvan minden amit egy átlag DVD lejátszó tud. Távirányítót kell csak külön venni hozzá. Számomra mindene megvan amire szükségem van, optikai kimenet (Dolby 5.1, DTS, Pro Logic II), komponens kábel (progressive scan [csak az újabb modelleken, V9-től fölfele, ezeknek frissebb a DVD lejátszó szoftverük is]), v2-es táv (full control), DivX lejátszás (igaz, ez csak külön programmal).
    Én elégedett vagyok a dvd lejátszási képességeivel, de igazat adok azoknak is akik ezzel estleg nem értenek egyet, hisz ez végül is egy játékkonzol.
  • PoisonChihuahua
    Igen, de kicsi a kompatibilitása, akadozik, nincs hang, lassan tölt, stb. szal hosszú távra ne tervezz vele. Azért érdemes megpróbálni, de sokat ne várj tőle. Én személy szerint hagytam a francba, vettem egy NA-t és internal HDD-ről tolom.
  • Drall
    Hello mindenkinek!
    A következő kérdésem lenne: DVD filmeket (eredetieket) milyen minőségben játszik le a PS2? Az újabb DVD kkel is megbirkózik? Csak mert kellene vennem DVD lejátszót de lehet inkább PS2 t vennék. LCD TV hez lenne.
  • szimszonos
    Slim 9xxxx-es chippelt ps2-n lehetséges hogy külső winchesterről menjen a játék ne lemezről?
  • PoisonChihuahua
    Ezt én is észrevettem már. Valószínüleg kerekít vagy rosszul kalkulálja ki. Nem tudsz ellene mit tenni.
  • PoisonChihuahua
    Az újraírhatót valóban nem viszi a legtöbb PS2, de most DL-ről volt szó. ;)
  • szimszonos
    Az újraírható cd vagy dvd-re kiírt játékok nem mennek a ps2-n.Hogy miért azt ne kérdezd mert én sem tudom de én is így jártam pedig +RW Verbatim-ra karcoltam ki (ami minőség)többféle játékot többféle íróprogrammal de soha nem olvasta még be.
  • szimszonos
    Gyári Sony 8mb-os memóriakártyám van de ha összeadom a mentések meg a szabad memóriát az nincs 8mb csak 6-7mb között van.Ez így jó vagy valami gond van a kártyával?Mit lehet ilyenkor tenni?
  • Kazuma92
    Hát akkor sajnos ez a helyzet. Nemrégiben volt lemezem, ami már teljes mértékben halott volt ( adatréteg is szar).
    Igazából nem kell teljes mértékben karcmentesnek lennie, csak legalább a felét levinné.
  • PoisonChihuahua
    Mert a polírozó gél nem olyan mint a gépi mélypolír. A szarabb minőségű gélek, csak még több karcot raknak rá. Ezek ilyen házibarkács jellegűek, nem rosszak, de ha normális minőséget akarsz, akkor ahogy azt jaszy is mondja, el kell vinni géppel políroztatni.
  • Kazuma92
    Miért árt a lemeznek?
  • jaszy
    A ps2 nek nem árt de a lemeznek igen!
    Fel kell normális géppel políroztatni!
  • Kazuma92
    Hello mindenki!
    Van 1-2 karcos PS2 lemezem, működnek, de sajnos néha megakadnak :(
    Tudom hogy lehet políroztatni ( karcmentesíteni) de a környéken ahol lakom, semmi ilyen lehetőség nincs, postázni nem szeretnék mindenféle üzletnek, 3000-4000-ból csaknem akarok megjavítani 2-3 lemezt.
    Egy ismerősöm, aztmondta hogy lehet kapni lemez polírozó gélt. Erről tud valaki valamit? bármi tapasztalat? Árthat a ps2-nek?
    Köszönöm a választ előre!
  • gilasador1
    an 3db 64Mb-ot kártyám (olcsó kina).Az egyikre nagynehezen felment a softmod(fmcb) de nem lehet rá új mentést rákni(save fail) a többinél meg félbe szakad a telepités. Kártyák kukába?