27
Fene se tudja...
 • Hunnenkoenig
  #27
  ugy, hogy a masik visszaütött.
 • NaNoKuTyA
  #25
  remélem addigra szuperagy leszek!:)))
 • NaNoKuTyA
  #23
  ebben igazad van! amíg az agyunk csak véges számú információt tud feldolgozni, addig kár agyalni azon is, hogy mi az hogy végtelen!
 • NaNoKuTyA
  #22
  háát igen! de ezt az elméletet addig nem lehet eldobni amíg meg nem határozzák az univerzum tömegét, az meg ugy nem egy egyszerű feladat, hiszen a legagyobb részét a sötét anyag teszi ki.
 • NaNoKuTyA
  #21
  ez én voltam! ops
 • Kaszi46
  #20
  akkor inkább hőhalál! kérem használjon ideillő szakszavakat
 • [email protected]
  #18
  ez a dolog teljesen felfoghatatlan elménk számára. nem vagyunk gyarlók, hiszen a mi szintünkön igen sokra vittük, és még sokra is fogjuk vinni, de tényleg vannak dolgok, amik talán nemcsak nekünk, de minden más értelmes lény számára felfoghatatlanak.
  szerintem egyébként a világegyetem kifelé és befelé is végtelen, hiszen mindent kell hogy alkosson valami. ezért akár az is lehet, hogy az atomok belül világegyetemek és azokon belül vannak bolygórendszerek, bolygók, akár élőlények is.és ami számunkra megfoghatatlanul kicsi energia, az "nekik" megfoghataltanul nagy. és fordítva. lehet, hogy vannak síkok,rendszerek, melyekben mi az atom egy minimális töredékei vagyunk, tulajdonképpen SZINTE nullák, de a sok SZINTE nulla alkot egy hiperuniverzumot, és azok is egy nagyobb univerzumot alkotnak, stb.stb. persze lehet hogy az egész baromság és csak a mi szintünkön van anyag, de én ezt kétleném.
  a másik, a világegyetem tágulása. ha tágul, akkor van határa. de azon túl? úgy értem határa van, tehát vége, és ha vminek vége van, akkor vmi elkezdődik. vagy csak a légüres tér? Esetleg a világegyetem határán túl egyzserűen nincs semmi? lehet hogy ott nincsen anyag, nincsen idő, egyszerűen egy "fal" van, ami minden és semmi, végtelen idő és a pillanatnak végtelen kicsi része egyszerre. a kérdés, hogy ebből a semmiből, hogyan tud a világegyetem elhódítani. hogy "alakul" át a semmi valamivé, és ez milyen folyamat? óriási erejű robbanások? vagy csak lassú, hangtalan növekedés?
  a tágulás ugye hűléssel, az összehúzódás pedig melegdéssel jár. szóval vagy megfagyunk, vagy elégünk. márha addig még lesznek emberek.....
  vagy teljes ökörséget írtam?? talán jobb lenne, ha földibb dolgokkal foglalkoznék, mert 1.beleőrülök a dologba, 2. megbukok makroökonómiából:))
 • [HUN]PAStheLoD
  #14
  erre a kihűlés elmélete van! gyak kihűl az egész világegyetem és véges energiája végtelen téren oszlik el! 1/0 = ...
 • NaNoKuTyA
  #13
  ha valamit nem értünk, nem jelenti hogy isten keze van a dologban:)
 • NaNoKuTyA
  #12
  én azt olvadtam, hogy ez attól függ, hogy az univerzum teljes anyagának egymásra ható tömegvonzása képes e lelassítani, majd visszafordítani a nagy bumm miatt elkezdődött tágulást, vagy sem. Ha képe, akkor ugye létrejön a nagy reccs, ha nem akkor pedig tágulni fog a végtelenségig (ránk nézve mindegyik elég szarul fest)
 • NaNoKuTyA
  #11
  előtte nincs semmi, és időt sem érdemes számolni, mivel a szingularitás(a nagy fekete lik) magábaszippantja a teret és az időt is! ezért is nem tudnak a fizikusok semmilyen információt szerezni a nagy bumm előtti dolgokról, hiszen még nem volt se idő se tér. Ja és 9999999999999999999999999999999999999999999999999999 fényévre valószínűleg nincs semmi mivel a tágulás nem ért el olyan fázisába, hogy az univerzumnak ekkora mérete legyen. én is ajánlok egy kis olvasni valót, szerintem tetszeni fog: Paul Davies: Az utolsó három perc (az univerzum utolsó három percének története elég meredek felvetésekkel:))
 • Ramza
  #10
  Tessék megvenni a két hónappal ezelőtti National Geografic-ot, oszt csemegézni a benne lévő elméletekből, van elég.
 • CybearBoy
  #9
  Jó, lehet. De ő honnan 'ugrott elő'? Mert végülis valahonnan neki is 'ki kellett alakulnia'. És ezzel a kérdéssel megint lehet haladni visszafelé a végtelenségig...
 • PResident Evil
  #8
  pihent elme topic :DDDDDDDD
 • CybearBoy
  #6
  És pl az első hogyan/honnan alakult ki? Sztem ezt nem lehet felfogni. Mindig fel lehet tenni azt a kérdést, hogy: és az előtt mi volt? Sztem minden dolognak kell gogy legyen valami előzménye, az felfoghatatlan, hogy egyszer csak a 'semmiből' bumm...
 • TheZsenyka
  #4
  Nem világos a történet. Ha volt Ősrobbanás, és a jelenleg a világegyetemben jelen lévő anyag egy viszonylag kis területen összpontosult (a jelenlegi kiterjedéséhez képest) akkor hogy a tökömbe tudott szétvetődni ha irgalmatlan nagy gravitációja kellett legyen? Akkor a fekete lyukaka is felrobbannak egyszer vagy most mi van?
 • Degec
  #3
  miért?elkezdödött?!?!
 • Dikkma
  #2
  Előtte: semmi.
  Utána: semmi.
  Ennyi fényévre nincs semmi.

  Zárható a topic? :D

  Miért nem jó erre amúgy a világfelfogás topic?
 • Gladiator
  #1
  Kicsit filozófikus kérdés. De, hogy keletkezett az egész univerzum? mi volt az ősrobbanás előtt 1000000000000000 milliárd évvel. Van-e vége az univerzumnak. 999999999999999999999999999999999999999999999999999999999 fényévre mi van tőlünk?