43642
  • trogerzsiger
    a haverom is úgy játszik és semmi baja nincs. Hány fpsel játszol?
  • shrike7973
    Senkiiii?
  • shrike7973
    Hali nosztalgiázni szeretnék cod1 el.. de sztem tul elavult a gépemhez, folyamatosak a textura hibák, bugol az ai, meg fps is kevés.. nincs vmi hotfix vagy vmi ami core2duo + nv 8800 ra optimalizálná a gammét?
  • trogerzsiger
    van cod4 topik
  • metyo
    COD4 ről van szó ezt kihagytam, bocsánat
  • metyo
    sziasztok!Hatalmas problémával küzdök és nem találom a gyógyírt. Leírom a diganózist hozzá: Nem tudok szerverekre csatlakozni leginkább a sajátunkra a következő problémák merültek fel, az xfireben bejelentkezve csak a barátokat látom és azt hogy cod4eznek de a szervereket nem, a játékoslistát sem, há rámegyek infóra csak a szerver ip címe jelenik meg, ha a szerver listát akarom frissíteni az összes favorit szerver csak annyit ír hogy Call of duty 4 multiplayer se név se a többi infó. miniadmin szintén vak, megy a szerverünk de a miniadmin szerint offline, játékon belül beírom a szerver ipt, de kérdőjel minden, és ha csatlakozni akarok akkor connection time out van. telepítettem új codot, új windowst, tűzfalon keresztül engedélyezve van (win**** tűzfal) más nincs csak egy nod 32 tehát nem hiszem hogy az gátolná.egyszerűen tehetetlen vagyok és ez baromira bosszant, főleg a codozás hiánya Kérlek titeket akik nagymesterek vagytok a témában segítsetek
  • Dave00
    havernak kellett én maradok a 4nél:)am már sikerült megoldania:)de azért thx:)
  • HD JOHNNIE
    Hát te itt? :)

Ezt neked mire produkálja pontosan?

Egyébként meg ha szeretnél uo-ni akkor tudok mondani egy két jó ip-t. Olyan mint a cod4 HC-je
  • Dave00
    hali mindenki!ez mitől lehet?vagy ezzel mit lehet csinálni?mindenkinek előre is thx
  • dr Kotász
  • KM
    Boldogabbat!
  • trident
    Sok boldog születésnapot dr Kotász! =)
  • Dietrich
    van cod1 és van coduo szerver..döntsétek el melyikre akartok felmenni..
    cod1 1,5 patch
    uo 1.51 patch
  • Süni20
    Hello!
    az ASE-m csak néhány szerverre enged fel,hogyan lehet minden szervert látni benne vagy már ennyire kevés van? 2éve nem codoltam sima coddal!Szal nem láma vagyok,csak nemtudom mi változott esetleg!1.5 van fent patch de sok szerver kiírja,hogy nem enged fel mert 1.5 kell neki...namost nemértem ha azvan fent miért nem enged fel mindenhová?!
    HEEEEEEEEEEEEEEEEEEEELP!!!!!!!!!!
  • Cicaaa
    nincs jó CoD1-es szerver....tele van lámákkal...
  • hodyland
    Tud valaki egy jó COD1- es servert mondani ami működik is?
  • Sgt Brian
    hello all, cod 1 re szeretnék awe modot rakni, de valmi nagyon elvan cseszve, a játékban van 1 2 dolog ami működik, de amit a cfg-ben írok át a sehogy nem jó! pls help
  • hofitom
    Jessz ofkóz!
  • Yossarian
    Srácok, megy még a gfm HQ szerveretek? Lehet visszateszem és kipróbálom, hogy 1 év kihagyás után eltalálok-e még valakit :)
  • PanchoPuncho
    Sikerült 5mp-re raknom. Kösz mindenkinek a segítséget!
  • Malakai
    De rég írtam ide. :)

PAM-ba magába bele nem érdemes beletúrni (lehetséges úgy, ahogy Trident is írta), mert ez pl szabályellenes is lehet, ha waroztok is a szerveren.

PAM-nak kismillió presetje van a különböző ligákhoz, azok szabályaihoz igazodva.
    Pl ha CB ladder szabályainak megfelelőre akarod állítani UO SD-t, akkor /rcon pam_mode cb a parancs.

Ha nem találod meg azt a beállítást, ami neked kell, akkor persze lehet saját pub módot készíteni pl. Ilyenkor erre való átállás semmiben nem különbözik attól, mintha ne lenne fent PAM.
    Vagyis készítesz egy cfg filet, ami tartalmazza a megfelelő beállításokat (pl a set sv_BombPlantTime-ot), azt feltöltöd a main-be, aztán ezt lehet futtatni egy sima /rcon exec filenév.cfg parancsal.

Amúgy a PAM mód váltások is lényegében egyszerű cfg futtatások, csak annyi, hogy a pk3-mon belülről és egyedi parancsal.

ui.: Érdemes leszedni / utánanézni a friss dolgoknak, én most a gépemen lévő régi PAM leírásba néztem bele, de ez már 4 éves. :)
  • PanchoPuncho
    Nem, egyértelmű voltál, én vagyok járatlan a témában, szóval jól jött ez az ábra. Most már látom, hogy mit kell csinálni.

Már csak 1 kérdésem maradt: mivel tudom szerkesztésre megnyitni ezt a pk3-at? Mert ha az FTP-n (Total Commanderrel) akarom megnyitni, krikszkrakszos az egész (akár view, akár edit-el próbálkozom). Csak úgy tudtam rendesen megnézni pl. ezt a pam_sd.gsc-t is, hogy letöltöttem a vinyóra a pk3-at és winrarral megnyitottam, de szerkeszteni így sem tudom.

Kéne egy külön pk3 editor progi?
  • trident
    A pk3 gyakorlatilag egy tömörítési formátum. Lehet félreérthető voltam.
    (nem pam.cfg-t említettem, hanem egy pam cfg-t. Talán így átláthatóbb:

Vagy felveszed a kapcsolatot trogerzsigerrel, ahogy ajánlotta.
  • PanchoPuncho
    z_svr_pamuo_V3_3b.pk3 - ez az egyetlen file amiben benne van h PAM :S
  • PanchoPuncho
    Na jó... Akkor maradjunk a PAM-nál, ha már egyszer az van a szerveren alapból. Meg nincs is vele semmi baj, nem hiányzik semmi, csak ez a fránya plant time dolog.
    Szóval addot a PAM. Hogy változtassam meg a plant timte-ot? Mondtad h írjam át a pam cfg-jét. De nem tudom melyik fájl az. Olyan, hogy pam.cfg egészen biztosan nincs. Kéne lennie? Ami cfg fájlok vannak, azokban nincs bombplantime sor, ez biztos!
    Na itt tartok...

u.i.: köszönöm az eddigi segítséget is!
  • trident
    PAM-ot életemben nem piszkáltam, hiszen az a lényege, hogy a különböző ligák szabályait tartalmazza. Megfontolandó lehet, hogy lemásolsz egy (pam) cfg-t, átnevezed, és kipróbálod, mi van, ha átírod és mented:
    // Bomb Settings
    setcvar("sv_BombPlantTime", "10");
    setcvar("sv_BombDefuseTime", "10");
    setcvar("sv_BombTimer", "60");

AWE: awe mappa létrehozása, egytrészt felmásolod a fájlokat, másrészt oda kell a szerverkonfig és az awe konfig (én hogy könnyebben boldoguljak, elsőnek a szerverkonfigot futtattam, annak végén exec awe.cfg és az awe.cfg végére pedig exec map.cfg (ami gyakorlatilag a maprotáció volt, én szerettem külön-külön szortírozni a konfigokat, könnyebb volt külön piszkálgatni, állítani).
    Ezen felül a webadmin felületen (vagy szerverhosternek) be kell állítani az fs_game értéket is (=awe mappa név). És már lehet is indítani a szervert.

Nem tudom hogy az awe és pam szereti e egymást, de célszerű nem mixelni a modokat.
  • trogerzsiger
    ja csak átt kell ott irni az értékeket.
  • trogerzsiger
    nem nem kell awe, asszem már nem emlékszem pontosan, de a cfgben bent van a pamnak a beállításai, ott be tudod állítani a körhoszt, mennyi csipa legyen plant time, defuse time stb. Ha segjtség kell írj, és ha tudok segítek, ám honnan van a szeró? és mi az ipéje? :)
  • PanchoPuncho
    Hello!
    Béreltem egy szervert (UO). Mivel kissé körülményes ott a hozzám hasonló hozzá nem értő ügyfeleknek nyújott segítségnyújtás (szokásos elnagyolt, lekezelő), ezért itt remélek választ...
    Szóval, a szerveren alapból PAM mod van és 10 mp-es bomb plant time,a mi sok, szeretném 5-re vagy ha lehet 7-re módosítani. Valaki mondta, hogy a PAM mod mindenképp tiltani fog bármilyen módosítást, szóval a plant time-hoz mindenképp másik mod kell (pl. AWE). 1 kérdésem: Ez igaz-e és ha nem, akkor hogyan kell PAM esetén plant time-ot átírni?
    Ha valóban másik mod kell (akkor ez nálam AWE lesz), akkor azt hogyan kell aktiválni, mit és hogyan kell feltölteni és ott hogyan kell változtatni a plant time-ot? (Annyit tettem h a csináltam az FTP-ben egy AWE mappát, ahogy a leírás is mondta, oda feltöltöttem az AWE 2.12 fájljait, beraktam mellé egy onxx-xxx.cfg-t (ez vmi azonosító) és még kéne egy dedicated.cfg, aminek az első sora mittoménmi kell hogy legyen - na ez az amit már nem értek...)
    Ennyi lenne, remélem tud valaki segíteni! Kösz!
  • KM
    Munka után nem kívánhatsz mást!;)
  • HD JOHNNIE
    Nah! :) Ezen hezitálok, h feltegyem e, ugyanis nemtom, h piszkálja é a rangot vagy bármi mást. A nagyok azt mondják a totyikban, h nem csinál semmit. Úgyhogy hamarost felteszem én is szerintem :)
  • me and a monkey
    Már rákerestem. Hát....
  • me and a monkey
    Az mit jelent Klántársam?
  • KM
    Dettó. Zombi mód nagyon bejön!
  • HD JOHNNIE
    Na ja, vagy mégsem? :)

Mi újság veletek srácok?
    Én átnyergeltem a cod4-re egy kicsit...
  • KM
    Határozottságod határtalan...
  • Tóth Máté1995
    vagyis van!
  • Tóth Máté1995
    Nincs olyanom!!
  • bajgunar
    Megnézném, hogy te 999 FPS-mellett, még fogsz is játszani!
    Max van egy erőműved, 6000+,8800ULTRA SLI-be, és 4GB-ram DUAL-ba, 1066MHZ-en, és megspékelve egy raptor (10000 RPM)vinyóval.
    OK kiakad a GAME, el tudsz érni 800x600-ben LOW-on minden,
    drawsun kikapcsolva, meg nvidián kikapcsolod a növény, fát, stb texturákat, és elérhetsz ~2000FPS-t is, de a játékod abszolút nem fog menni, be fog BUG-osodni, összeakad az egereddel, nem fogod tudni irányitani, a játék kiakad, mert nem kezeli a ~800 feletti FPS-eket rendesen.
    Meg sehogy se kezeli.
    De lehet próbálkozni!
    Értelmét nem látom.
    1024*768 4x AA, 16xAF, és kiakadva a 125 FPS, minden full max grafikán.
    Igy lehet élvezni a játékot, és szép is.
    A cfg-buhera, meg a lama-knak való, mert alap cfg-vel, nem tud érvényesülni, játszani tisztán, rendesen.
  • trogerzsiger
    ja akkor az lehet egy ilyen fps bug, cimbim is vicces kedvében volt és csinált egy 999999 vagy hány fpst carin.