Call of Duty

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

trident
Azt úgy tudod megcsinálni, hogy csinálsz egy másik néven egy konfigot, és azt futtatod a szerveren.
Ha az elõzõ példámnál maradunk, eddig van:
alap.cfg (ez idítja az awe-t)
awe.cfg (awe beállítások, ebbõl indul a map)
map.cfg (maprotáció)

Csinálsz egy olyan konfigot, ahol le van szabályozva a fegyver, pl. ro.cfg néven, majd a szervern ezt futtatva az alap helyére lép. A visszaállítás pedig exec alap.cfg paranccsal történik.

(a kapott hlrconban is van ilyen lehetõség, nézd át nyugodta, de én ezzel még nem foglalkoztam, dolgoztam, így feleslegesen nem nyilatkozom😊 )

"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."

dr Kotász
Köszi, a másik linken lévõ leírás szerint set sv_maprotationCurrentmap "mp_brecourt"-szerû paranccsal kell az elsõ pályát megadni. Ez azt jelenti, hogy a rotáció elsõ pályája ezután jön? Magyarul ha azt adom meg Currentmap-ként, akkor kétszer fog sorra kerülni?
Újabb kérdés: hogy csinálok rifleonly mapot? Mert ugy a maprotation-ben ilyet nem adhatok meg, a játékmódok konfigurálásánál meg alapból nem rifleonly-t akarok beállítani.
dr Kotász
No igen, de hova menti? Nekem a megadott elérési útvonalon nem volt semmi...
dr Kotász
Dehogy kell...
Yossarian
most nézegetem a configot.

A CTF-et lehet capture the beer modban is játszani 😄 Kurva nagy 😊

Nieleen

Yossarian
nem kell, majd kiszedjük. Már gatyába is ráztuk volna Tridenttel a szervert, ha hozzáférnénk...

Nieleen

KM
Kell az a red dot?

Yossarian
Oké-oké, már csak magnetic kéne...

Nieleen

trident
viszont már van alap konfigotok. fenn a szerveren

"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."

trident
várj, az csak sima uo(bár a lényeg uaz), ez is az awe oldalán van fenn

Yossarian
az elsõ link igen leegyszerûsíti egy alap config elkészítését.

Nieleen

Yossarian
"fontos hogy minden map elõtt meg kell adni a játéktípust a gametype HQ (vagy tdm dm ...) paranccsal
set sv_maprotationCurrentmap "mp_brecourt" //kezdõ map"

Nieleen

trident
Jaaaaa😄

// Map Rotation
set sv_mapRotation "gametype hq map mp_brecourt gametype hq map mp_carentan gametype hq map mp_hurtgen gametype hq map mp_pavlov gametype hq map mp_kharkov gametype hq map mp_kursk"
set gametype "hq"

Yossarian
Úgyis összeírtad a pályákat, az alapján meg is írhatjuk.

Nieleen

trident
Így jó?
Riffato leírása?

Sima uo konfigom nincs, biztos letöröltem, mi mindig valamilyen móddal játszottunk.

Ez alap, az oldal vége felé nézd. Igaz német, de ki lehet mindent okoskodni, mi-micsoda.😊

Yossarian
set sv_maprotation "gametype hq map gfm_bellicourt_v1_1 gametype hq map gfm_ranville gametype hq map gfm_thunderville gametype hq map gfm_amfreville gametype hq map gfm_bridge gametype hq map gfm_stlo2 gametype hq map gfm_cauquigny gametype hq map gfm_brecourt_winter_ gametype hq map gfm_cobra2 gametype hq map gfm_warehouse gametype hq map gfm_maaloy gametype hq map mp_uo_carentan gametype hq map gfm_tigertown_ gametype hq map mp_uo_dawnville gametype hq map gfm_coldfront gametype hq map gfm_bazolles_final gametype hq map gfm_destroyed_village gametype hq map mp_uo_harbor gametype hq map gfm_wolfsquare gametype hq map gfm_junobeach_final gametype hq map gfm_carcasson gametype hq map mp_bocage"
set sv_mapRotationCurrent "gametype hq map gfm_bellicourt_v1_1"

Nieleen

dr Kotász
Jó ötlet. Mivel a szintaktikáról fogalmam sincs, tudnál adni 3 szerveroldali mintafile-t? Ahol elég csak a pályaneveket stb. átírni... Kösz.
trident
Lüke vagyok:

1; a letöltött awe dokumentációjában le van írva angolul minden (pl. telepítés, cvarok).

2; be lehetne játszani egy trükköt. Mégpedig, hogy jobban átlássátok, és könnyebben tudjátok késõbb módosítani, ezért fel lehetne szabdalni a konfigotokat három részre, (én is így csinálom).
pédául:
Van egy alap, magához az UO-hoz tartozó konfig (pl: slotok száma, killcam, szervernév, fegyverek tiltása, engedélyezése). Mondjuk ennek a neve alap.cfg
Megcsináljátok az alap.cfg-t, az utolsó sorba beírjátok: exec awe.cfg
Átírjátok az awe-s cvarokat ahogy szeretnétek és elmentitek awe.cfg néven, az utolsó sorba beírjátok: exec map.cfg
Az utolsónak megcsináljátok a maprotációt, a végén map_rotate paranccsal, elmentitek map.cfg néven.
Szépen egymásból indítja a cfg-ket a szerver, és ha késõbb bele akartok piszkálni, akkor már egyszerûbb lesz a dolog.😊

A szerverindító parancsnál pedig az alap.cfg-t kell indítani ezt vagy a szolgáltató, vagy a megfelelõ szintû hozzáférésnél ti tudjátok megoldani.

dr Kotász
és én már csak annyit tennék hozzá, hogy nagyon kellenél, Magnetic!
trident

Yossarian
Magnetic!
Légyszi írd már le, hogy mikor érnél rá arra, hogy beconfigoljuk a szervert. Lehetõleg olyan idõpontot kéne keresni, amikor Trident is ráér. (a mai napon kellene megoldani)
Ja, feltétlenül szükségünk lenne a többi passra is. (FTP elérés, webadmin felület, stb)

Nieleen

trident

trident
Yoss: hiányzik a server addressnél a port.

trident
TS kliens, majd 6 mega.
Remélem menni fog😊

dr Kotász
Nekem egy gyenge linket is küldj pls azzal a TS verzióval amit használtok pls... 5 perc alatt meg tudom tanulni a kezelését?
Yossarian
hát a kép szerint csinálom és tök üres a H2Q gumiszobája...

Nieleen

trident
Akkor megpróbálhatnánk nálunk, sajna nem tudom, mi volt a gond, akkor újra, most akkor hármótoknak megy a pm.

dr Kotász
Gyerekek én eddig csak Ventrilo-t használtam. Látom TS-sel problémák vannak, ha ez segít, tudok adni jelenleg mûködõ jelszavas Ventrilo szobát, ahol megbeszélhetnénk a problémákat.
Dietrich
na a szerverhez kapott TS-nél error van nálam..bese tudok lépni megint azokkal az adatokkal amikkel tegnap még ment 😉

mi is a free TS-nek az ip címe?

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

Serpa
na, arra gondolt Dietrich.

nem ez a free ts server?
217.27.212.74:8767

trident
Légyszives a küldött kép szerint,
a jelszók meg mellékelve😊

Yossarian
egy free TS szervert

Nieleen

Yossarian
nincs is gruppen. vagyis nem találom

Nieleen

Serpa
amikora COD2 vel játszottunk, melyik szervert használtuk TShez?

Yossarian
van CTF, mert Punkerrel jatszottuk amikor Kovi elment. Sõt, akkor hagytuk abba, amikor már második CTF elindult.

Nieleen

dr Kotász
Hát csak egyszer kéne megcsinálni... Yossarian, Magnetic, Trident meg én remélem meg tudjuk csinálni...
trident
Elnézést, elcsesztem😞
Gyere a "gruppen"-be😄 Ott vagyunk te kis hamis!😉

Yossarian
milyen IP-t? uhh, elvesztettem a fonalat

Nieleen

dr Kotász
Hát nézegettem... CTF játékmód nincs, füstgránát helyett flash grenade van, pár másodperc után kemperbüntetés, piros pötty... ez így nem lesz jó. Össze kell rakni egy jó konfig file-t, megbeszélni a modokat, aztán menjen a szerver manuális állítgatás nélkül.
Dietrich
ok, nekem ennyi tökéletesen elég lesz.
szerver konfigolást meghagyom nektek 😊

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

Dietrich
tudom de már az ip-t se tudom 😊 priviben elküldhetnéd vagy Yoss ott megtalálnám mindig.

Yossarian
Trident, ott vok a gumiban! (nem koton😄)

Nieleen

Yossarian
nem akarok hülyeséget írni, de sztem beállítás kérdése ez is. tudtommal, ha úgy van belõve, hogy ne a szerverrõl töltse le, hanem irányítson át a szervertõl független helyre, akkor szokott gyorsabb lenni.

Nieleen

Yossarian
most nem kell semmit letöltenetek. Menjetek be a szerverre és abban a menüben, ahol a csapatot, fegyvert stb lehet választani, lesz egy hlrcon fül is
Ha tudjátok a jelszót, akkor eléritek az alap funkciókat.
Kick, ban, fegyverek, mapok, modok stb...

Nieleen

Serpa
1-2 k-val is szokott jönni egyes helyekrõl...

dr Kotász
Miért csak 12K-val jön le a mod? Máshol ez 100-200K...
dr Kotász
Köszi, kérünk segítséget... Egy szerverkonfig gyorstalpalóra lenne szükségünk.
Serpa
a free t mindig újra kell kreálni.

Dietrich
várj..melyiket? 😊 Amit kaptunk arra azt mondja Yoss nem jó...a másik meg free..annak meg én nem tudom a címét már 😊
Ja és a TS-t is felkell raknom most.

Dietrich
ahha....
most akkor mit kell tulajdonképp leszednem, hogy ha majd a nem oda való egyéneket kirúgjam? 😊
teljesen zsír új, szûz vinyóm van csak a játékok meg a szükséges dolgokat(PB, ASE) raktam fel.